powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Παίζει στοίχημα ο "ξανθός";

Παίζει στοίχημα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης; Και αν ναι,κερδίζει ή χάνει; Οι απαντήσεις από τον ίδιο στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY" σήμερα στις 23.00 ( live και στο ίντερνετ:www.blueskytv.gr).
Κατά τ' άλλα ο Κυριάκος Θωμαϊδης και οι καλεσμένοι του θα κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς στον αθλητισμό, ενώ δεν θα λείψουν και οι αποκαλύψεις στην τελευταία εκπομπή της σεζόν.Καλεσμένοι θα είναι ο αντιπρόεδρος της ευρωπαικής ομοσπονδίας προπονητών Γιάννης Καλογεράς,ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΠΕ Νίκος Λαγογιάννης,ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Στράτος Μολυβάς,ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Δουκάκος και ο δικηγόρος Θωμάς Ναστούλης.

Σισέ υπεράνω Ρονάλντο-Κακά!

Η απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό ήταν πραγματικά εντυπωσιακή όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα παγκόσμια.Άλλωστε η απόφαση της FIFA να συμπεριλάβει το όνομα του Γάλλου επιθετικού, σε ψηφοφορία για την εντυπωσιακότερη μετακίνηση, ανάμεσα σε αυτά του Κακά και του Κριστιάνο Ρονάλντο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.Όταν αυτό το κομμάτι είχε αρχικά δημοσιευτεί, ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν στην δεύτερη θέση με 26.84% των ψήφων, ο Κακά στην τρίτη με 26.40% και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη με 40.54%Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει με την μεταγραφή του "τριφυλλιού" να σαρώνει και είναι πλέον με διαφορά πρώτη.Ο Σισέ λοιπόν είναι πλέον στην πρώτη θέση με 43.55% και μάλιστα λίγη ώρα πριν είχε κάτι περισσότερο από 44%.
Τα αποτελέσματα για την πρώτη τριάδα (μέχρι στιγμής):
1. Τζιμπρίλ Σισέ 43.55%
2. Κριστιάνο Ρονάλντο 30.02%
3. Κακά 22.21%

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Πέτυχε η εγχείρηση Δεληκάρη

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία του Γιώργου Δεληκάρη, ο οποίος υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο Ευαγγελισμό μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε.Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, αισθάνεται καλύτερα αλλά επειδή έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό είναι πολύ πιθανό να παραμείνει για μία-δύο ημέρες ακόμα στην εντατική μονάδα θεραπείας.Οι θεράποντες ιατροί του εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγεία του, ωστόσο περισσότερα θα μπορέσουν να πουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αύξηση 500% στα διαρκείας του ΠΑΟ!

Σε μέτρια επίπεδα κινούνταν στην... προ Σισέ εποχή τα διαρκείας της νέας περιόδου για τον Παναθηναϊκό. Μόλις, όμως, έγινε γνωστή η μεταγραφή του Γάλλου άσου από το "τριφύλλι" η εκτόξευση έφτασε στο εντυπωσιακό 500%!Συγκεκριμένα, μέχρι την περασμένη Τρίτη οι φίλοι που πήγαιναν σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να ανανεώσουν τις κάρτες διαρκείας τους έφταναν με το... ζόρι τους 100.Μόνο χθες περισσότερα από 500 άτομα πέρασαν από τα σημεία πώλησης για να αγοράσουν διαρκείας!Μάλιστα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αισιοδοξούν πως και σήμερα αλλά και στη συνέχεια η κίνηση θα κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα και ίσως ακόμη καλύτερα...Εξάλλου, όπως ανεπίσημα διαρρέεται ετοιμάζονται κι άλλες «βόμβες» στην Παιανία! Μέχρι στιγμής έχουν φύγει 4.600 κομμάτια.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Στην εντατική ο Δεληκάρης

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας Γιώργος Δεληκάρης είχε τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί άμεσα στον Ευαγγελισμό.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 58χρονος Δεληκάρης υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος και νοσηλεύεται στη εντατική μονάδα του νοσοκομείου.

Αποθέωση Σισέ

Οι 2.000 και πλέον οπαδοί του Παναθηναϊκού επεφύλασσαν αποθεωτική υποδοχή στον Τζιμπρίλ Σισέ. Το ιδιωτικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 18:38 και λίγο αργότερα τα τρία αυτοκίνητα που παρέλαβαν το 28χρονο Γάλλο διεθνή και την οικογένειά του πέρασαν μέσα από το πλήθος.Για περίπου 10 λεπτά οι οπαδοί του "τριφυλλιού" ακινητοποίησαν τα τρία αυτοκίνητα και αποθέωσαν τον Σισέ, ο οποίος ήταν αδύνατο να βγει από το αυτοκίνητο. Αρκέστηκε να χαιρετάει τον κόσμο μέσα από το αυτοκίνητο.Ο Γάλλος αναμένεται αύριο να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του, διάρκειας τεσσάρων ετών. Προς το παρόν κατέλυσε σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων και το βράδυ θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα.

Δεν πέφτουμε έξω

Πέμπτη, 4 Ιούνιος 2009
Αρχιδιαιτητής ο Τεροβίτσας-σκιώδης ο Βασσάρας
Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος υποχώρησε στις πιέσεις του προέδρου του ΠΑΟ Νικόλα Πατέρα και άλλαξε τη φωτογραφική-υπέρ Κύρου Βασσάρα-διάταξη του κανονισμού διαιτησίας. Έτσι για σρχιδιαιτητής προαλείφεται ο Τεροβίτσας και σκιώδης τοποτηρητής του θα είναι ο Βασσάρας που θα λάβει τον πομπώδη τίτλο του Διευθυντή Ανάπτυξης Διαιτησίας.

Για να βλογάμε και τα γένεια μας...Το γράψαμε εδώ στο dikisports.blogspot.com πριν 21 μέρες.Και δικαιωθήκαμε πλήρως.

Μάθημα από τη Νορβηγία

Αμείλικτη σε θέματα βίας και χουλιγκανισμού αποδεικνύεται η Μπρίνε.Ο νορβηγικός σύλλογος, ο οποίος μετέχει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία έπειτα από εντολή του προέδρου, Περ Μπέργκσταντ τιμώρησε με αποκλεισμό ενός έτους από τους αγώνες της, τον πρόεδρο του συνδέσμου των οπαδών της ομάδας, Περ Κρίστιαν Βολντ.Ο τελευταίος έριξε καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της συνάντησης για το Κύπελλο Νορβηγίας κόντρα στη Βίκινγκ.Το γεγονός αυτό εξόργισε τον "ισχυρό άνδρα" της ομάδας."Είναι απαράδεκτο γιατί πίσω από αυτή την πράξη κρύβεται ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών" τόνισε ο Μπεργκσταντ για να συμπληρώσει:"Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην ομάδα".

Κρίση και στην "Εκίπ"

Κρίση παντού...Ούτε η γαλλική «Εκίπ»,η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα στην Ευρώπη, απέφυγε τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης. Προχώρησε στη μείωση του 7% του προσωπικού της, κάτι που σημαίνει ότι 50 άτομα έχασαν τη δουλειά τους.

AEK: Όπου φτώχεια και γκρίνια...

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ που είχε ως κύριο αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.Η σύμβαση που κοινοποιήθηκε στους μετόχους δεν τέθηκε προς έγκριση καθώς δεν υπήρχε χρόνος προκειμένου να μελετηθεί από όλους τους μετόχους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος, την παρέλαβε μόλις το βράδυ της Τετάρτης.
Έτσι, η σύμβαση αποφασίστηκε να μελετηθεί διεξοδικά απ’ όλους και να τεθεί προς έγκριση στο τέλος του επόμενου μήνα.
Την παράσταση ωστόσο έμελλε να κλέψει ο διάλογος μεταξύ του Δημήτρη Χατζηχρήστου και του προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Θανόπουλου. Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή προς το τέλος, ο Χατζηχρήστος πήρε τον λόγο και χαριτολογώντας, είπε απευθυνόμενος στον Θανόπουλο: "Άντε πρόεδρε να τελειώνουμε, να πάμε στο αεροδρόμιο να πάρουμε τον Σισέ από τα χέρια του Παναθηναϊκού".
Η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ ήταν άμεση: "Ποιος Σισέ; Έχει δυο σπασμένα πόδια. Το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό. Εμείς αν είχαμε 20 εκατομμύρια η ΑΕΚ θα έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ".
Νωρίτερα μάλιστα και αναφερόμενος στην περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής με παρέμβασή του παρότρυνε τον Νίκο Θανόπουλο να τελειώνει τι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό ισχυριζόμενος: "Τα 5 εκατομμύρια έγιναν 1,5 το 1,5 870 χιλιάρικα. Να τα πάρουμε γιατί στο τέλος θα πέσουν στα 200 χιλιάρικα".
"Η ρήτρα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη και νομικά καλυμμένη. Ίσως να χρειαζόταν να περάσουν και 3 χρόνια για να βρεθεί άκρη δικαστικά", απάντησε ο Θανόπουλος με τον Χατζηχρήστο να ξαναπαίρνει τον λόγο και να ρωτά: "Και γιατί δεν βγήκατε να πείτε ότι δεν υπάρχει ρήτρα 5 εκατομμύρια;" και τον πρόεδρο της ΠΑΕ να διευκρινίζει: "Κάναμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Πως θα μπορούσαμε να πάρουμε 5 εκατομμύρια όταν αυτοί δίνουν στην Μπενφίκα 2 με 2.5 εκατομμύρια ευρώ".

Ύποπτος για φοροδιαφυγή ο Μαλντίνι

Οι έρευνες κατά τις φοροδιαφυγής που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό στην Ιταλία, μετά τη γνωστοποίηση πως η χώρα χάνει 60 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από αυτόν τον παράγοντα, είχε ως έμμεσο θύμα ακόμα και τον πρώην αρχηγό της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Πάολο Μαλντίνι.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος πρώην διεθνής άσος, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση μόλις πριν λίγες εβδομάδες, βρίσκεται κάτω από αστυνομική έρευνα, εξαιτίας της σχέσης του με έναν διευθυντή της ιταλικής Εφορίας, τον Λουτσιάνο Μπρέσι, ο οποίος συνελήφθη για διαφθορά και πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τα συστήματα της υπηρεσίας του.
Ο Μαλντίνι, μαζί με τη σύζυγό του, είναι χρηματοδοτικά μέλη μιας νεοσύστατης εταιρίας real estate. Για την ενίσχυσή της, μάλιστα, είχε προσεγγίσει κι άλλα ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως ο Κριστιάν Βιέρι, ο Κακά και ο γιος του Μαρτσέλο Λίπι και μάνατζερ, Νταβίντε Λίπι. Σε μία προσπάθεια να βεβαιωθεί για ένα άλλο μέλος της εταιρίας, ο Μαλντίνι επικοινώνησε με τον Μπρέσι στις 28 Ιανουαρίου του 2009. Η τηλεφωνική συνδιάλεξη υπεκλάπη από τις αρχές και ένα μέρος της δόθηκε στη δημοσιότητα στον ιταλικό Τύπο σήμερα.
Ιδού ο διάλογος:
Μπρέσι: "Πες μου"
Μαλντίνι: "Θέλω να σου ζητήσω… όσον αφορά την εταιρία που φτιάξαμε με τον τύπο από την Μπρέσια… δεδομένου ότι… έχει κάποιες οικονομικές σχέσεις αρκετά…"
Μπρέσι: "Αξιοσημείωτες…"
Μαλντίνι: "Ναι… ε, θέλω να κάνεις μία μικρή επιβεβαίωση ε, οικονομική για τον Αλεσάντρο (σ.σ. Βαρέζι, το επίμαχο μέλος)… από την άποψη εάν έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη για παράδειγμα, ή με την Εφορία… Για τη δικαιοσύνη μπορώ να ρωτήσω κάποιον άλλον. Γνωρίζω ήδη ποιον".
Μπρέσι: "Τα εφοριακά τα βλέπω εγώ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "La Repubblica", ο Μπρέσι είχε επαφές και με άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όπως ο Βάλτερ Τζένγκα και ο πατέρας του Πάολο Μαλντίνι, Τσέζαρε Μαλντίνι. Ο τελευταίος, μάλιστα, όταν ήταν τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης το 2002, είχε πάει στο σπίτι του Μπρέσι, ζητώντας του συμβουλή για το πώς θα μπορούσε να φέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ιταλία και να μην πληρώσει φόρο.

ΕΠΟ: "Φρένο" στις συγχωνεύσεις

Την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μίας ομάδας προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα,δημοσιοποίησε η ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα κάτι τέτοιο περιλαμβάνει:
- Αλλαγή έδρας ομάδας.
- Αλλαγή ονομασίας ομάδας.
- Μεταβίβαση μεριδίων-μετοχών μεταξύ ομάδων.
- Συγχώνευση ομάδων με νέα ή την υπάρχουσα ονομασία μίας των ομάδων.
- Απορρόφηση ομάδας από άλλη.
- Κάθε άλλο τρόπο με τον οποίο τουλάχιστον η μία ομάδα κερδίζει το δικαίωμα ανόδου σε κατηγορία πρωταθλήματος.
Επιτρέπεται αντίθετα οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω αναφερόμενους τρόπους και διαδικασίες εφόσον ουδεμία από τις εμπλεκόμενες ομάδες κερδίζει με τον τρόπο αυτό άνοδο κατηγορίας πρωταθλήματος.
Σε κάθε περίπτωση, είτε της παρ. 1 είτε της παρ. 2, όταν οι ονομασίες των ομάδων καταργούνται δεν επιτρέπεται η χρήση της ίδιας ή παρεμφερούς ονομασίας από άλλη ομάδα για μία πενταετία.

Σε νέα απολογία ο Βαβζίνιακ

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, κάλεσε σε απολογία για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό και τον Γιακούμπ Βαβζίνιακ.Ο Πολωνός θα απολογηθεί την Τρίτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών τόσο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όσο και εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς "στον έλεγχο που έγινε προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία 4-methyl-2-hexanamine, το οποίο, θεωρείται οριστικό, διότι παρήλθε η προθεσμία δήλωσης επανεξέτασης του ως άνω δείγματος".

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μετά τον κηπουρό,έρχεται ο γυμναστής Γιούρκας

Μετά τις αιτήσεις πρόσληψης στο Δημόσιο από τους Αντώνη Νικοπολίδη και Νάσο Γαλακτερό, ήταν η σειρά του Γιούρκα Σεϊταρίδη να υποβάλει τα χαρτιά του και να ζητήσει να πάρει πόστο γυμναστή.Συνεχίζεται το ...γαϊτανάκι με αναγνωρισμένους αθλητές οι οποίοι υποβάλλουν αιτήσεις σε Δήμους εκμεταλλευόμενοι τον Νόμο 2725/1999. Ο συγκεκριμένος Νόμος μπορεί να τροποποιήθηκε το 2008 ωστόσο συνεχίζουν να επωφελούνται από αυτόν διάφοροι αθλητές οι οποίοι έχουν συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ.Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ και ζητά την πρόσληψη του ως γυμναστής στον Δήμο Αθηναίων ως πρωταθλητής Ευρώπης το 2004.Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος Νεολαίας και Άθλησης Βασίλης Κικίλιας δεν βλέπουν με ...καλό μάτι την συγκεκριμένη αίτηση και ξεκαθαρίζουν ότι ένας εν ενεργεία αθλητής είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του ως γυμναστής.

Ρήτρα 200 εκ. ευρώ

Μία ακριβή μεταγραφή συνεδεύεται από μία εξίσου ακριβή ρήτρα απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή.Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε όλα τα ρεκόρ καθώς η μεταγραφή του Πορτογάλου στην Ρεάλ κόστισε 94 εκατομμύρια ευρώ στην "βασίλισσα". Όποια ομάδα θελήσει να τον απόκτησει, χωρίς την συγκατάθεση των Μαδριλένων, θα πρέπει να πληρώσει ρήτρα 200 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "As"
O Φλορεντίνο Πέρεθ, φοβάται την είσοδο των μεγιστάνων από την Μέση Ανατολή που έχουν εισρεύσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με δεδομένο το παραδείγμα του Κακά, όταν τον περασμένο Ιανουάριο η Μάντσεστερ Σίτι είχε προσφέρει 115 εκατομμύρια για τον Βραζιλιάνο, ο πρόεδρος της Ρεάλ θα συμπεριλάβει αυτό το αστρονομικό ποσό τη στιγμή που ο Πορτογάλος θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Ο Ρόνάλντο θεωρείται το πιο πολύτιμο μεταγραφικό στοιχείο της Ρεάλ, τίτλο που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε ο Μέσι της Μπαρτσελόνα με 150 εκατομμύρια ευρώ "buy-out".
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

"Μέλμπεργκ εσείς; Λέτο εμείς"!

Έτοιμος να ανταποδώσει και με το παραπάνω το «χτύπημα» που του έδωσε ο Ολυμπιακός «κλείνοντας» τον Όλαφ Μέλμπεργκ, φέρεται ο Παναθηναϊκός, που κινείται για την απόκτηση του Σεμπαστιάν Λέτο!
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που ψάχνουν εδώ και καιρό ένα αξιόλογο αριστερό χαφ, θεωρούν ότι ο 23χρονος Αργεντινός που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, είναι ο ιδανικός παίκτης γι' αυτό που ψάχνουν, μια και γνωρίζει πολύ καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα κατά τη προσαρμογή του.
Ο Λέτο (που προτάθηκε στους «πράσινους») έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα και βλέπει με καλό «μάτι» το ενδεχόμενο να παραμείνει στη χώρα μας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Λέτο, μιας και ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει τόσο στη Λίβερπουλ, όσο και στον παίκτη ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του, χρήματα που όμως φέρεται διατεθειμένος να δώσει ο Παναθηναϊκός!
ΠΗΓΗ: Μpala.gr

Το ήξερε από πέρυσι ο Ρονάλντο

Ενα χρόνο μετά τις δηλώσεις πίστης και αφοσίωσης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, παραδέχεται ότι δεν τις εννοούσε.
Η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου μίλησε στην αγγλική σκανδαλοθηρική εφημερίδα "News of the World", στην οποία τόνισε ότι γνώριζε πως θα καταλήξει στη Ρεάλ από "τη στιγμή που κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ".
Μετά τη Μόσχα και τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Τσέλσι, ο διεθνής Πορτογάλος είχε δηλώσει: "Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το σπίτι μου. Ακόμα κι όταν λέω ότι η καρδιά μου είναι εδώ, κάποια εφευρίσκουν πράγματα. Αλλά εδώ θέλω να αγωνίζομαι".
Περίπου 13 μήνες αργότερα, αποκαλύπτει τις πραγματικές του σκέψεις: "Οταν κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να πετύχω εδώ. Και όταν έχεις κάνει όλα όσα μπορούσες, ξέρεις ότι είναι η ώρα για μία νέα πρόκληση. Εμεινα ακόμα μία σεζόν και ήταν ωραία που κατακτήσαμε τρίτο πρωτάθλημα στη σειρά, αλλά ήταν το όνειρό μου να αγωνιστώ για τη Ρεάλ".
Σχολιάζοντας το εάν υπήρχε συμφωνία από πέρυσι με τους "μερέγκες", ήταν αρνητικός: "Οχι από όσο γνωρίζω. Οποιες συμφωνίες είχαν οι σύλλογοι, ήταν μυστικές. Εξέφρασαν την επιθυμία μου να πάω στη Ρεάλ και οι δύο σύλλογοι έφτασαν σε συμφωνία. Η μεταγραφή αυτή δεν είναι διαφορετική από κάποια άλλη".
Τέλος, αναφερόμενος στις τεταμένες σχέσεις των δύο συλλόγων με αφορμή την μετακίνηση του 24χρονου ποδοσφαιριστή, υποστήριξε: "Οτιδήποτε δεν ήταν σωστό και είχε να κάνει με τη μεταγραφή μου είναι δική μου ευθύνη και όχι της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανοιξα το στόμα μου και αυτό προκάλεσε τα προβλήματα μεταξύ των δύο συλλόγων, που αμφότεροι λειτούργησαν σωστά. Θα χειριζόμουν τα πράγματα διαφορετικά και όχι τόσο δημόσια εάν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία".
ΠΗΓΗ: Contra.gr

Οι Τούρκοι μπορούν-εμείς όχι!

Από το ibisclub.blogspot.com

Τουρκία. Παρασκευή πρωί 5 Ιουνίου 2009. Σε μια καταπράσινη περιοχή μία ώρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τον γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος F1. Με τα εισιτήρια στο χέρι βαδίζουμε προς τις θέσεις ώσπου ξαφνικά ακούγεται ο εντυπωσιακός ήχος των μονοθεσιών. Παγώνουμε προς στιγμή και απολαμβάνουμε ήχους που μόνο από κοντά μπορείς να συνειδητοποιήσεις.
Έρχεται το Σάββατο. κατατακτήριες δοκιμές. Κυριακή και το πανηγύρι φτάνει στην αποκορύφωση του. Πανηγύρι γιατί η F1 είναι μια γιορτή που προσεγγίζει κόσμο από όλες τις γωνιές του κόσμου. 250.000.000 τηλεθεατές και αμέτρητοι τουρίστες-οπαδοί που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του κόσμου για να παρακολουθήσουν από κοντά το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ντυμένο με το μανδύα της γκλαμουριάς και της high society που αρμόζει σε κάθε ακριβό και κυριλάτο sport. Μυθικά συμβόλαια, εκθαμβωτικά αυτοκίνητα, καλλίγραμμα μοντέλα, ιδιωτικά αεροπλάνα, τεράστια σκάφη, πανάκριβα πάρτι και ότι πιο ακριβό και γυαλιστερό υπάρχει στην σύγχρονη εποχής μας. Μονακό, Μπαχρέιν, Αυστραλία, Γερμανία και μέσα σε όλους η γειτονική Τουρκία.
Περιμένεις να δεις μια εκθαμβωτική πίστα με τέλεια οργάνωση, ιδανική για κάθε επισκέπτη και οπαδό τους sport. Εκθαμβωτική δεν είναι ούτε θα γίνει. Είναι μια απλή και ουσιαστική πίστα αγώνων που οι γείτονες είχαν την μαγκιά και την εξυπνάδα να δημιουργήσουν. Απλά κάνει την δουλειά της και όπως κάθε καλογυαλισμένη βιτρίνα προσεγγίζει τα βλέμματα και τα χρήματα χιλιάδων επισκεπτών. Μια διαφήμιση που θα ζήλευε κάθε τουριστικά εξαρτώμενη χώρα και όχι μόνο.
Δεν εντυπωσιαστήκαμε από εγκαταστάσεις και οργάνωση. Όσα μας προξένησαν αρνητική εντύπωση(δυσκολία επικοινωνίας με τη χρήση αγγλικής γλώσσας, μεταλλικές κερκίδες, χωμάτινες περιοχές λίγα μέτρα από την πίστα) υπερκεράστηκαν από το μαγικό ήχο των αυτοκινήτων και την διασκέδαση του πανηγυριού.
Ωστόσο ούτε και στα κακώς κείμενα δώσαμε βάση, αφού στο μυαλό μας στροβίλιζε η φράση «Οι Τούρκοι με τα τόσα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα κατάφεραν να κάνουν πίστα αγώνων! Μπράβο τους». Την σκέψη θαυμασμού για τους γείτονες ακολούθησε με φυσική ροή η απορία. «Εμείς γιατί δεν μπορούμε;»
Υποψήφιοι χώροι κατασκευής πίστας υπάρχουν(Ελληνικό, Σέρρες κ.λ.π.) όπως και εμπειρία και τεχνογνωσία σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Εύκολα μπορούν να βρεθούν κεφάλαια και χορηγοί για να καλυφθεί το οικονομικό σκέλος του εγχειρήματος. Διάθεση και θέληση για να υποστηρίξουμε τέτοιους αγώνες υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι και πολιτικά “θα” έχουμε διαθέσιμα για μία σύγχρονη και ανταγωνιστική πίστα στον ελλαδικό χώρο. Ε τότε τι φταίει; Τι μας εμποδίζει να κάνουμε κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό; Η προβολή θα είναι άμεση. Τα οικονομικά οφέλη μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά. Τι μπορεί να κάνουμε λάθος; Μήπως δεν θέλουμε πραγματικά μια πίστα αγώνων; Μέχρι να απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα ταξιδεύουμε Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και θα ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι όταν οι άλλοι μπορούν εμείς τους..... χαζεύουμε.

Νοκ-άουτ η Ιταλία

Θρίαμβος για την αμερικανική ήπειρο, αφού οι δύο υπερατλαντικές κόντρες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών βρήκαν κερδισμένες την πρωτοπόρο Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Η "σελεσάο" διέλυσε σε 15 λεπτά την Ιταλία (3-0) και την άφησε εκτός συνέχειας, ενώ οι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη, επιβλήθηκαν με 3-0 της Αιγύπτου και ευνοήθηκαν στην τριπλή ισοβαθμία.
Tα ζευγάρια των ημιτελικών:
Ισπανία-ΗΠΑ
Βραζιλία-Ν.Αφρική

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Οι έλληνες δεν πατάνε στο γήπεδο!

Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, μελετώντας κανείς τα συμπεράσματα που ο ίδιος ο συνεταιρισμός κατέγραψε και δημοσιοποίησε, διαπιστώνεται εύκολα μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατά τ’ άλλα τραγικής κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να μετριαστούν οι εντυπώσεις που προκύπτουν.
Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αποτελεί κόλαφο για τη Σούπερ Λίγκα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Καταγράφοντας μερικά μόνο από τα στοιχεία που προκύπτουν έπειτα από δική μας, προσεκτική ανάγνωση, δείτε ποια είναι η πραγματική και δυστυχώς θλιβερή κατάσταση:
• Το 53% του συνόλου δεν πηγαίνει ΠΟΤΕ στο γήπεδο και το 25% σπάνια. Δηλαδή το 77% έχει από ανύπαρκτη έως ελάχιστη σχέση με το γήπεδο.
• Κάθε Κυριακή στο γήπεδο, πηγαίνει το 1,2% των ερωτηθέντων! Δηλαδή, ένας στους 100! Η Σούπερ Λίγκα παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία το ότι πέρσι το ποσοστό αυτό ήταν 0,6%.
• Το 58,7% δεν πατάει ποτέ στο γήπεδο γιατί φοβάται ότι θα γίνουν επεισόδια. Αλλά και το 23,8% που δεν πάει ποτέ στο γήπεδο λόγω της αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος και της κακής διαιτησίας, δεν είναι και λίγο...
• Αποτελεί επιτυχία πρώτου μεγέθους ότι μόλις το 60,2% θεωρεί «κακό» το επίπεδο της διαιτησίας! Θα περίμενε κανείς ένα 99% στο θέμα αυτό. Το 59,3% πάντως, θεωρεί ότι η διαιτησία επηρεάζει αρνητικά το πρωτάθλημα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι το αλλοιώνει;
• «Ικανοποιητικό» το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρείται από το 18,6% των ερωτηθέντων. Το αντίθετο υποστηρίζει το 75,2%!
• Προσέξτε αυτό: Μόνο το 47,8% θεωρεί ότι η Σούπερ Λίγκα διοργανώνει καλύτερα το πρωτάθλημα απ’ ότι το διοργάνωνε η ΕΠΑΕ! Ούτε ένας στους δύο, δηλαδή! Ότι η Σούπερ Λίγκα είναι ξεκάθαρα χειρότερη από την ΕΠΑΕ, το υποστηρίζει το 13,1%. Από αυτούς, όμως, το 49% δικαιολογεί την άποψη του με το επιχείρημα ότι «η λίγκα δεν ελέγχει την αξιοπιστία της διαιτησίας»!
• Το καλύτερο όλων: Το 67,2% δεν γνώριζε ποιος είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας! Το 5% είπε ότι γνώριζε, αλλά ανέφερε λάθος όνομα! Ότι τον πρόεδρο της διοργανώτριας τον λένε Κώστα Πηλαδάκη, το γνώριζε μόλις το 26,5%! Αυτές οι απαντήσεις δόθηκαν από το σύνολο, δηλαδή από ερωτηθέντες που μπορεί να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί και όχι. Οι «φίλοι του ποδοσφαίρου» όμως, δεν πάνε πίσω: Το 44,6% δεν είχε ιδέα για το ποιος είναι ο πρόεδρος της λίγκας!
• Όσον αφορά την αντικατάσταση του Βασίλη Γκαγκάτση από τον Σοφοκλή Πιλάβιο, το 42,9% την κρίνει θετικά, το 10,6% αρνητικά και το 40,3% δεν είχε άποψη ή δεν απάντησε.
• Τέλος, το 56,2 των «φίλων του ποδοσφαίρου», δεν θέλει τα πλέι οφς! Αυτό το είδαν στη Σούπερ Λίγκα ή το προσπέρασαν έτσι;
ΠΗΓΗ: contra.gr

Ο Σαλιαρέλης στη "ΔΙΚΗ"

Οι αιτίες που κάνουν την οικονομική κρίση να μην επηρεάζει το ποδόσφαιρο όπως φαίνεται από το διεθνές μεταγραφικό παζάρι, θα είναι το θέμα συζήτησης την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 στις 23.00 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αργύρης Σαλιαρέλης,ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς,η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και καθηγήτρια εργοφυσιολογίας Ελένη Αυλωνίτου,ο ραδιοφωνικός παραγωγός και πρόεδρος της ομοσπονδίας Παγκρατίου Ανδρέας Μαζαράκης και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Αλυσανδράτος.

LIVE ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET (www.blueskytv.gr)

Σχίσμα στην F1

Αυτό που πλανιόταν στον αέρα, τελικά έγινε, καθώς η Formula 1 χωρίσθηκε στα δύο! Η Ενωση των ομάδων (FOTA), σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Renault και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε πως τελικά δεν βρήκαν τη «χρυσή τομή» με τη FIA για τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν το 2010 και έτσι οχτώ ομάδες δεν θα βρίσκονται στο grid της F1 την επόμενη σεζόν, αποκαλύπτοντας πως θα δημιουργήσουν ένα δικό τους ξεχωριστό πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν... Οι ομάδες που αποχώρησαν είναι οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn GP, Red Bull και Scuderia Toro Rosso.
«Οι ομάδες δεν μπορούν να συνεχίσουν να απεμπολούν τις βασικές αρχές του σπορ και αποφάσισαν να αλλάξουν τις αρχικές υπό όρους δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα του 2010. Επομένως, οι ομάδες αυτές δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση από το να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τους για ένα νέο πρωτάθλημα, που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους.
Αυτό το πρωτάθλημα θα έχει διαφανή διοίκηση, ένα σετ κανονισμών, θα ενθαρρύνει νέες εισόδους και θα εισακούει τις ευχές των οπαδών, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές για θεατές, χορηγούς και άλλους εμπλεκόμενους παγκοσμίως. Όλοι οδηγοί, αστέρες, μάρκες, χορηγοί, οργανωτές και εταιρείες που ιστορικά συσχετίζονται με το υψηλότερο επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν θέση σε αυτό το πρωτάθλημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της FOTA.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

"Συγγνώμη κύριε Πιλάβιε..."

Τελικά στον σύνδεσμο διαιτητών Ηπείρου συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.Μετά την απαίτηση της ΕΠΟ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την ενωση Ηπείρου,προχώρησε σε σχετική δημοσίευση στον Τοπικό Τύπο .Η ΕΠΟ θιγόμενη επειδή ο σύνδεσμος ειχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να πάρει τα στοιχεία των ορισμών από την ΕΠΣ προκειμένου να ξέρει τι οφείλουν σε διαιτητές από ποσοστά,εβαλε πάνω απ όλα το αυτοδιοίκητο και όχι την ουσία του πράγματος. Και ω του θαύματος ο παραιτηθείς πρόεδρος εστειλε στα τοπικά ΜΜΕ την παρακάτω επιστολή: " κυριε πρόεδρε το Δ.Σ του συνδέσμου Ηπείρου,κανει γνωστό ότι με την 23/22-05-09 ομόφωνη απόφαση του απέσυρε στις 27/5/09 το δικόγραφο αιτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΠΣ Ηπείρου που ειχε καταθέσει στο μονομελές πρωτοδικείο Ιωαννίνων και ζητά δημόσια συγγνώμη από την ΕΠΣΗ ώστε να τερματιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,το θέμα". Η παραπάνω κίνηση σημαίνει πλήρη υποταγή στην ΕΠΟ και την ΕΠΣ Ηπείρου και απεμπόληση των δικαιωμάτων του συνδέσμου.
ΠΗΓΗ: diaititis.gr

Και τον Βίγια αποκτά η Ρεάλ

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα πρόκειται να προστεθεί στο δυναμικό της η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τους Κακά και Ρονάλντο. Ο λόγος για τον Νταβίντ Βίγια, ο οποίος τις τελευταίες μέρες είχε μπει και στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα.Ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, με σημερινές του δηλώσεις, τόνισε πως η απόκτηση του Ισπανού επιθετικού από την Βαλένθια, είναι θέμα χρόνου. «Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, τον οποίο πρέπει να προσθέσουμε στην ομάδα μας. Ο Μανουέλ Γιορέντε πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει, όπως κάνω κι εγώ. Η μεταγραφή είναι θέμα χρόνου», είπε αρχικά και συνέχισε: «Όλα έχουν γίνει σε ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας, καθώς έχουμε καλές σχέσεις με τη Βαλένθια. Δεν είναι ταινία με καλή και κακή πλευρά. Είναι μία υπόθεση δύο αντίπαλων και ιστορικών συλλόγων, που θα παλέψουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».O Βίγια μετά την αναμέτρηση με το Ιράκ, αναφέρθηκε στο μέλλον του, λέγοντας πως έχει πάρει την τελική του απόφαση.

Οριστικό...Ματ!

Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ θα φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το διοικητικό συμβούλιο της Μπλάκμπερν συμφώνησε για την παραχώρησή του και ο Ολυμπιακός προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του παίκτη.Η ελληνική ομάδα πλήρωσε 3 εκ. ευρώ για τα δικαιώματα και ο παίκτης θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Μπλάτερ υπέρ...φασαρίας

Οι περίφημες τρομπέτες που χρησιμοποιούν οι Νοτιοαφρικανοί φίλαθλοι έχουν γίνει σημείο αναφοράς στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οι "βουβουζέλας" άρχισαν ως εντυπωσιακά ηχητικά βοηθήματα που συνέτειναν στο χαρμόσυνο κλίμα, ωστόσο κατέληξαν σε ενοχλητικά όργανα, ανεπιθύμητα από τηλεθεατές και ποδοσφαιριστές.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ζητώντας του να απαγορεύσει τις τρομπέτες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ο Ελβετός παράγοντας, όμως, εμφανίστηκε αρνητικός σε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.
"Είναι η αφρικανική κουλτούρα. Είμαστε στην Αφρική και πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιδείξουν την κουλτούρα τους όσο επιθυμούν. Οι τρομπέτες, τα τύμπανα, το τραγούδι είναι μέρος της αφρικανικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας. Μέρος του εορτασμού, μέρος του πολιτισμού τους. Στη Νότια Αφρική, οι τρομπέτες είναι το βασικό όργανο της έκφρασης, απλώς οι άλλες χώρες δεν το χρησιμοποιούν".
Ο Μπλάτερ μπορεί να είναι αντίθετος από κάθε είδους απαγόρευση, ωστόσο υποσχέθηκε το ζήτημα να τεθεί υπό συζήτηση στους "κόλπους" της FIFA και να βρεθεί μία λύση για τους συνεργάτες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μιας και τα χρηματικά ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια.
Ακόμα κι έτσι, ο ισχυρός άντρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δείχνει να ενστερνίζεται τη διαφορετικότητα της Αφρικής: "Είναι ένας τοπικός ήχος και δεν γνωρίζω πως είναι δυνατό να τον σταματήσουμε. Πάντα έλεγα ότι όταν πάμε στη Νότια Αφρική, είναι Αφρική. Δεν είναι δυτική Ευρώπη. Είναι θορυβώδες, είναι ενέργεια, ρυθμός, μουσική, χορός, τύμπανα. Αυτή είναι η Αφρική. Πρέπει να προσαρμοστούμε λίγο".

Άφησαν μόνο του τον Γκαγκάτση...

Στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα δεν συμμετείχαν οι... "πολύ υψηλές παρουσίες". Απουσίασαν μεταξύ άλλων οι Πατέρας, Κόκκαλης και Πιλάβιος.Είχαμε πάντως, την παρθενική συμμετοχή του Βασίλη Γκαγκάτση σε ΔΣ της Λίγκας ως εκπροσώπου και μετόχου του ΠΑΟΚ.

Το σκέφτεται αν θα μείνει ο Πηλαδάκης

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Κώστας Πηλαδάκης δήλωσε πως μέχρι τέλος του μήνα θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στην προεδρία. Η θητεία είναι διετής, αλλά έχει δεσμευθεί ότι θα θέσει με τη λήξη του πρώτου χρόνου τον εαυτό του στη διάθεση των μελών.

Κλήρωση στην Αλεξανδρούπολη με...συνειρμούς

Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης που επιχειρείται από τη διοργανώτρια αρχή, αποφασίστηκε να γίνει η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα σε ακριτική πόλη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 2 Ιουλίου (το πρωτάθλημα αρχίζει 22 Αυγούστου).
Τον συνειρμό με τις αμαρτωλές εκλογές της ΕΠΟ στην ίδια πόλη,πριν 12 χρόνια,τον υπολόγισαν;

13 εκ. ευρώ το χρόνο ο Ρονάλντο

Ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου θα γίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εφόσον επαληθευθούν τα ισπανικά ρεπορτάζ περί ετήσιου μισθού 13 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρεάλ.Οπως ανέφερε η Μarca, οι Μαδριλένοι προσφέρουν «χρυσάφι» στον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, επιπλέον των 95 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν για να τον πάρουν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ετσι ο Ρονάλντο θα ξεπεράσει σε ετήσιες αποδοχές και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που κερδίζει από την Ιντερ 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο.Στη Γιουνάιτεντ ο Ρονάλντο λάμβανε 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ στη Ρεάλ θα κερδίζει πάνω από τα διπλάσια απ’ όσα ο αρχηγός και σημαία της ομάδας, ο Ραούλ.

Θαπατέρο: "Υπερβολές Ρεάλ,αλλά η μπάλα έχει δύναμη"

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, θεωρεί «υπερβολικό» το ποσό που θα πληρώσει η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, αν και αναγνωρίζει την «προφανή κοινωνική δύναμη» που διαθέτει το ποδόσφαιρο. Ο κ. Θαπατέρο αναφέρθηκε στη μεταγραφή αυτή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, σχολιάζοντας πάντως ότι δεν είναι βέβαιος ότι αποτελεί τον καταλληλότερο για να εκφράσει τη γνώμη του, δεδομένης της προτίμησής του για την Μπαρτσελόνα. «Εμένα δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα, αλλά συμβαίνει διότι το άθλημα έχει προφανή κοινωνική δύναμη. Δεν θα βλέπαμε τέτοια ποσά να ξοδεύονται εάν τόσο πολύς κόσμος δεν παρακολουθούσε το ποδόσφαιρο από τις εξέδρες και τις τηλεοράσεις».

8ετής αποκλεισμός σε "χρυσό" ολυμπιονίκη της Αθήνας

Ποινή αποκλεισμού οκτώ ετών επέβαλε στον «χρυσό» ολυμπιονίκη της Αθήνας στην ποδηλασία δρόμου Τάιλερ Χάμιλτον ο οργανισμός αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο 38χρονος ποδηλάτης αποδέχθηκε την τιμωρία και παραδέχθηκε ότι είχε κάνει χρήση. Ηταν η δεύτερη φορά που ο αθλητής βρέθηκε «θετικός». Αυτή τη φορά είχε χρησιμοποιήσει την ουσία dehydroepiandrosterone.

Με ποδήλατο στην Πόλη δίχως στάση!

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο εγχείρημα του παλιού πρωταθλητή της ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου, ο οποίος σήμερα θα προσπαθήσει κάτι μοναδικό: να πάει από τα Τρίκαλα στην Κωνσταντινούπολη και να επιστρέψει πάλι με το ποδήλατο του χωρίς καμία στάση.Συνολικά ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης, αθλητής της ΑΕΚ, θα διανύσει μία απόσταση 1.660 χιλιομέτρων χωρίς να κατέβει από το ποδήλατο του, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς μέχρι τώρα στον κόσμο.Ο στόχος του Στέλιου είναι να διατηρήσει ένα σταθερό τέμπο 30 χιλιομέτρων την ώρα που θα του επιτρέψει να φτάσει αύριο το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η επιστροφή στα Τρίκαλα είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο το βράδυ.

Βιάστηκε η Wikipedia

Mπορεί να μην έπεσαν ακόμη οι υπογραφές,αλλά σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, Wikipedia, ο Ένχελααρ ανήκει ήδη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού!

70 εκ. λίρες δίνει η Ρεάλ για τον Ριμπερί!

Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου μέσω του Καρλ Χαϊντς Ρουμενίγκε να διαμήνυσε ότι δεν πωλείται ο Φρανκ Ριμπερί, ωστόσο στην Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει η αισιοδοξία για την απόκτηση του.Ο Ζινεντίν Ζιντάν που είναι πλέον συνεργάτης του προέδρου της "Βασίλισσας", Φλορεντίνο Πέρεθ επιβεβαίωσε τις κινήσεις για την απόκτηση του Γάλλου άσου και μάλιστα τόνισε ότι η ισπανική ομάδα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου ο παίκτης να γίνει κάτοικος Μαδρίτης."Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να έρθει ο Ριμπερί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η επιθυμία τόσο του Φλορεντίνο Πέρεθ όσο και η δική μου", είπε πιο χαρακτηριστικά.Η Ρεάλ σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ισπανία,σκοπεύουν να καταθέσουν πρόταση ύψους 70 εκ. λιρών για την απόκτηση του Ριμπερί.

Ρέμος: "Αν αποτύχω και φέτος,φεύγω"

Την πρόθεση του να αποχωρήσει από τον Ηρακλή αν δεν πετύχει φέτος η ομάδα εξέφρασε ο Αντώνης Ρέμος, που παρουσίασε τον νέο προπονητή του συλλόγου, Όλεγκ Προτάσοφ."Αν και φέτος δεν τα καταφέρουμε, θα αποχωρήσω", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

"Χουριέτ": Μόνο 6 εκ. ευρώ έδωσε ο Ολυμπιακός για Μπομπό

Εξακολουθούν να εμπλέκουν το όνομα του Ολυμπιακού για την περίπτωση Μπομπό οι Τούρκοι.Την ώρα που από ανεπίσημα χείλη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ βγαίνει πώς «δεν ασχολούμαστε προς το παρόν με Μπομπό», τα μέσα στη γείτονα χώρα μιλούν για νέα απόρριψη πρότασης από τους Πειραιώτες για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού.Πιο συγκεκριμένα η «Χουριέτ» αναφέρει ότι η Μπεσίκτας απέρριψε πρόταση των «ερυθρολεύκων» ύψους 6 εκ. ευρώ και κάνει λόγο για «μπάσιμο» της Μπενφίκα!Όπως γράφουν οι Τούρκοι, αν οι Πορτογάλοι θέλουν να κάνουν δικό τους τον Μπομπό πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 7,5 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο φέρεται να δίνει η Βέρντερ Βρέμης!Στους υποψήφιους μνηστήρες αναφέρονται και οι Ντιναμό Κιέβου και Μαρσέιγ.

Αχόρταγος ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής με τους ανθρώπους της Ρεάλ, αφού ο μάνατζερ του Πορτογάλου σταρ προσπαθεί να εκμαιεύσει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη για τον πελάτη του.Παρότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα πληρώσει 95.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ και 200.000 λίρες βδομαδιάτικο στον ίδιο, πρέπει να βάλει κι άλλο το χέρι στη τσέπη.Ο Πορτογάλος μέσω του ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες ζητά το 55% των κερδών από τις φανέλες που θα φύγουν από τη μουτίκ της Ρεάλ με το όνομά Ρονάλντο στη πλάτη, κάτι που ουδέποτε είχε ζητήσει στο παρελθόν κανείς από τους "γκαλάκτικος" που έφερε στην ισπανική πρωτεύουσα ο Πέρεθ.

Τουρκία: Διαιτητής και ομοφυλόφιλος,δεν γίνεται!

Σάλο έχει προκαλέσει στην τουρκική κοινωνία η δημόσια ομολογία του διαιτητή ποδοσφαίρου, Χαλίλ Ιμπραϊμ Ντιντσντάγκ ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αυτή η ομολογία του κόστισε τη δουλειά του και είναι διατεθειμένος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο 33άχρονος διαιτητής και οι ερωτικές του προτιμήσεις έχουν γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στη γειτονική μας χώρα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του αφαίρεσε την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος ενώ απολύθηκε και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Τραπεζούντας στον οποίο παρουσίαζε μία εκπομπή. Ο ίδιος προτίθεται να τραβήξει το θέμα στα άκρα προκειμένου να βρει το δίκιο του:
"Δεν έχω κάνει κάποιο έγκλημα, δεν έχω δυσφημίσει το επαγγελμά μου. Είμαι, απλά, ομοφυλόφιλος. Από τότε που έγινε γνωστό το θέμα μου η ζωή μου έχει μετατραπεί σε κόλαση. Εχω εξελιχθεί σε σημαιοφόρο του αγώνα των ομοφυλόφιλων " , δήλωσε στο Associated Press από την Κωνσταντινούπολη όπου "αυτο-εξορίστηκε" αφήνοντας το σπίτι του στην Τραπεζούντα. Ο Ντιντσντάγκ τόνισε πως σε αυτόν τον αγώνα έχει τη συμπαράσταση της οικογένειάς του, ακόμη και του αδερφού του που είναι Ιμάμης.
Από την πλευρά της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα για την απόφαση αφαίρεσης της άδειας εξάσκησης του επαγγέλματος. Υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που πήρε απαλλαγή από τον τουρκικό στρατό και κρίθηκε ως "ακατάλληλος" λόγω των ερωτικών του προτιμήσεων, θα ήταν και "ακατάλληλος" από πλευράς φυσικής κατάστασης να εξασκήσει το επάγγελμα του διαιτητή.
Στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει επί του θέματος ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Λούφτι Αριμπογκάν τόνισε ότι ο Ντιντσντάγκ ήταν ένας μέτριος διαιτητής, ο οποίος δεν διέθετε το "ταλέντο" και ποτέ δεν θα μπορούσε να περάσει από την ερασιτεχνική στην επαγγελματική κατηγορία.
Αποψη επί του θέματος εξέφρασε και η ομοσπονδία διαιτητών ποδοσφαίρου της χώρας, η οποία, δια στόματος του προέδρου της, άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής στον 33άχρονο Τούρκο χωρίς, όμως, να εξηγεί το πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.
Ο Ντιντσντάγκ δεν φαίνεται να πείθεται από όσα ακούει: "Δεν είναι ειλικρινείς. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλουν να με ξαναδούν σε κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εάν χρειαστεί θα προσφύγω ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
ΠΗΓΗ: Contra.gr

Μέτοχος του ΠΑΟΚ με 12% ο Γκαγκάτσης!

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατέχει το 12% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τη Superleague,στο αυριανό συμβούλιο της οποίας θα μετάσχει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν εκτελεστικός διευθυντής του "Δικεφάλου του Βορρά".

+2 εκ. ευρώ από Ιωαννίδη σε ΕΠΣ

Οι αλλαγές που ζητούσε η πολιτεία να γίνουν στο καταστατικό και στους κανονισμούς της ΕΠΟ, έγιναν το περασμένο Σάββατο: Το εκλογικό σώμα διευρύνθηκε, η αθλητική δικαιοσύνη θα λειτουργεί με πλειοψηφία τακτικών δικαστών, η ποινή κεκλεισμένων των θυρών επανήλθε, η εταιρία της ΕΠΟ που θα διοργάνωνε στοιχήματα καταργήθηκε και πολλά άλλα. Έτσι, λοιπόν, έμενε να δούμε αν και η πολιτεία θα τηρούσε τη συμφωνία. Κάτι που φαίνεται τελικά να συμβαίνει, καθώς σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, συμφωνήθηκε να δοθούν επιπλέον 2.000.000 ευρώ απ’ ευθείας στις Ενώσεις.

Με διετές συμβόλαιο ο Βασάρας

Όπως πρώτο έγραψε το dikisports,ο Κύρος Βασάρας αναλαμβάνει το νεοσύστατο πόστο του υπευθύνου ανάπτυξης της διαιτησίας (σ.σ. θα υπογράψει διετές συμβόλαιο!).Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

9.77 o Mπολτ στην Οστράβα

Ο Γιουσέιν Μπολτ «έσπασε» τα χρονόμετρα στο Γκραν Πρι της Οστράβα.Έτρεξε την κούρσα των 100 μέτρων σε χρόνο 9.77!Πάντως νέο παγκόσμιο ρεκόρ δεν έκανε και έτσι έχασε τα 100.000 δολάρια που είχαν ορίσει οι Τσέχοι γι' αυτή την περίπτωση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ντόπινγκ-κοντρόλ πέρασε;

Η βασίλισσα Ρεάλ και η βασίλισσα Σοφία

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Την ώρα που η βασίλισσα της μπάλας πληρώνει για τον Ρονάλντο κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ (57 φορές το βάρος του σε χρυσό), η βασίλισσα της Ισπανίας (η δική μας) Σοφία πετάει στο Λονδίνο με την φτηνή αεροπορική εταιρία Ryanair, πληρώνοντας οικονομικό εισιτήριο μόνο 15 ευρώ για να δει τον εκεί εγχειρισμένο αδελφό της Κωνσταντίνο (από το Σανταντέρ την Κυριακή 31 Μαΐου).
-΄Οταν η μια βασίλισσα δίνει αμοιβή 13 εκατομμύρια τον χρόνο σ΄ ένα παίχτη (με το 24% να πηγαίνει στα έσοδα του κράτους), η άλλη βασίλισσα του ίδιου κράτους θα αναγκαστεί αυτό το καλοκαίρι να κόβει λεμόνια από τις λεμονιές του παλατιού στη Μαγιόρκα (το ίδιο βέβαια θα κάνουν και τα υπόλοιπα πολυπληθή μέλη της βασιλικής οικογένειας).
-Όταν η (προ ετών) υψηλή εστεμμένη δίνει τόσα λεφτά για τα όχι μόνο ωραία πόδια ενός παίχτη, τόσα που μπορούσαν να καλύψουν πλουσιοπάροχα το επίδομα ανεργίας 15.000 ανέργων για μια χρονιά (από τα 4 εκατομμύρια Ισπανών χωρίς δουλειά), η βασιλική οικογένεια αναγκάζεται να περιορίσει χρονικά τις διακοπές της φέτος, με δραστικές οικονομίες για τα θαλάσσια χόμπι της, το υπηρετικό προσωπικό και όλα τα σχετικά, μήπως και συγκινηθεί το ισπανικό αντιμοναρχικό κοινό.
-΄Οταν ένας 24χρονος γίνεται ο πιο ακριβός μπαλαδόρος στον κόσμο (ίσως γιατί είναι ο καλύτερος) για να αποφέρει αρκετά περισσότερες εισπράξεις στη νέα του ομάδα, η βασιλική οικογένεια προβληματίζεται να φουλάρει με πετρέλαιο το γιοτ Fortuna, δίνοντας 26.000 ευρώ κάθε φορά (άσε συντήρηση και τα υπόλοιπα!).
-΄Οταν ο ανοιχτοχέρης πρόεδρος της Ρεάλ παίρνει στο άψε σβήσε δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες για να το δώσει σε αγορές δύο μόνο παιχτών (όταν χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις και άστεγοι θερμοπαρακαλούν για ένα δάνειο τις ίδιες τράπεζες), η άλλη βασίλισσα και η οικογένειά της θα αναγκαστεί αυτό το καλοκαίρι να μεταφέρει από τη Μαδρίτη τροφή για τα σκυλάκια της (εδώ λεμόνια θα κόβει στους βασιλικούς κήπους του Palacio de Marivent!), μέχρι και λιγότερες σειρές εφημερίδων θα αγοράζει.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από τη μια έχουμε τις ένδοξες εμφανίσεις του Ρονάλντο σε ντίσκο και σε παραλίες, με τα φώτα της παγκόσμιας επικαιρότητας να πέφτουν επάνω του, ενώ από την άλλη ο σύζυγος της κόρης (δεν ξεχάσαμε την Αλεξία) του αδελφού τής Σοφίας (του πρώην δικού μας Κωνσταντίνου), ο αρχιτέκτων Κάρλος Μοράλες να γίνεται κι αυτός πρωτοσέλιδος με τις εμφανίσεις του στα δικαστήρια, σε μια υπόθεση μεγάλης διαφθοράς στο νησί Λανθαρότε.
Οι κρίσεις, δικές σας.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ένας Ολυμπιονίκης υποψήφιος για τη Λέσχη Φίλων Άρη

Tο όνομα του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη φιγουράρει στη λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Λέσχης Φίλων Άρη.Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:Γιαννόπουλος Θωμάς,Γκούβας Κωνσταντίνος,Γρανούζης Ιωάννης, Δεσύπρης Αναστάσιος,Εμμανουηλίδης Θεόδωρος,Ζουμπουρίδης Παναγιώτης, Ιωαννίδου Ελεάννα,Καρυώτης Σεραφείμ,Κωνσταντίνου Ιωάννης,Κώτσης Χρήστος,Μποτζώρης Γεώργιος,Νικολαΐδης Αλέξανδρος,Παπαδόπουλος Δημήτριος,Παπουτσόπουλος Νικόλαος,Στεφανίδης Παναγιώτης,Τανούλας Θεόδωρος,Τσακίρης Νικόλαος,Τσιγγερλιώτης Μάριος,Χατζηαναστασίου Νικόλαος.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:Κάκκος Δημήτριος,Κούγκας Απόστολος,Κουτσουρλής Πασχάλης,
Μουστακίδου Σοφία,Μπέζας Δημήτριος,Παλατιανός Νικόλαος,Χαμουζάς Κυριάκος,Χατζής Γεώργιος.
Υπενθυμίζεται ότι όσα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης και θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 μόνο μέσω FAX. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, φωτοτυπία ταυτότητας, διεύθυνση πόλη και ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Τα ψηφοδέλτια και ο φάκελος των εκλογών θα σταλούν στα μέλη με courier και πρέπει να επιστραφούν και να βρίσκονται στα γραφεία της Λέσχης μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 17:00.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Πολυμετοχικότητα και διαιτησία στη "ΔΙΚΗ"

Το φαινόμενο της πολυμετοχικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο χώρο της διαιτησίας θα συζητηθούν σήμερα στις 23.00 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ".
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛυμπιακός, Γιώργος Μπανασάκης,
ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Τάσος Ερμείδης,
ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Βουράκης,
ο δημοσιογράφος Κωστας Γκόντζος, καθώς και
ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ., Παύλος Γερακάρης.

Lakers for ever

Τον 15ο τίτλο στην ιστορία τους πανηγυρίζουν οι θρυλικοί LA Lakers.Η ιστορικότερη ομάδα της δυτικής ακτής έφτασε με σχετική άνεση στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή -έτσι χαρακτηρίζουν οι αμερικανοί τον πρωταθλητή του NBA- μετά την εύκολη επικράτηση τους, με 99-86 επί των Orlando Magic στον πέμπτο τελικό της σειράς.Οι "λιμνάνθρωποι" επικρατώντας στη συνολική σειρά με 4-1 έφτασαν μετά από επτά χρόνια "ανομβρίας" στην κορυφαίο μπασκετικό τίτλο του κόσμου, κατακτώντας έναν τίτλο με περίσσια σημασία για τον προπονητή τους, Phil Jackson, αλλά και για το μεγάλο τους αστέρι τον μεγάλο Kobe Bryant.Ο Phil Jackson έφτασε τα «δέκα δαχτυλίδια» ως προπονητής και παίκτης, μια επίδοση σχεδόν αξεπέραστη που σαφώς αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας.Ο κόουτς των Lakers άφησε με αυτόν το τίτλο πίσω του τον θρυλικό κόουτς των Boston Celtics, Red Auerbach.Ταυτόχρονα, ο Kobe Bryant κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του (ίσως τον πιο σημαντικό στη καριέρα του), καθώς επετεύχθη χωρίς την παρουσία του O’ Neal.

Νέο κρούσμα: 4 αρσιβαρίστες ντοπέ

Όπως πρώτο έγραψε το dikisports,τέσσερις αρσιβαρίστες, βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες. Η επιβεβαίωση έρχεται από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας άρσης βαρών:
"Στους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί η E.O.A.B σε συνεργασία με το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. για τη καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ βρέθηκαν θετικά, σε διεγερτική ουσία, τα πρώτα δείγματα τεσσάρων αθλητών, σωματειακού επιπέδου.Το πρόβλημα του ντόπινγκ υπάρχει στον αθλητισμό, είναι μια πραγματικότητα αλλά ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει. Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ειλικρίνεια, συνέπεια και αυστηρότητα μέχρι την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου από το άθλημά μας.Ο αγώνας που έχει αναλάβει η διοίκηση μαζί με το ΕΣΚΑΝ, ενάντια στις απαγορευμένες ουσίες έχει και το ανάλογο κόστος, και αυτό γιατί εντατικοποίηση ελέγχων σημαίνει μεγαλύτερες πιθανότητες ανίχνευσης θετικών δειγμάτων.Μπορεί κάθε θετικό δείγμα να ενοχλεί αφάνταστα, όμως από την άλλη πλευρά επικρατεί στο άθλημα μας η άποψη ότι οι σχεδόν καθημερινοί έλεγχοι που κάνει η Ε.Ο.Α.Β. δίνουν το «φιλί» της ζωής στην άρση βαρών, που θα μπορεί να ατενίζει με απόλυτη αισιοδοξία το μέλλον.Το Δ.Σ. της ελληνικής ομοσπονδίας θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται για τα τέσσερα θετικά δείγματα.Ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι ο αθλητής Τάσος Τριανταφύλλου, το δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό πριν λίγο καιρό, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων από κάθε αθλητική δραστηριότητα, ενέργεια που δηλώνει καταφανώς τη θέληση της ελληνικής και διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος για πόλεμο μέχρις εσχάτων με όσους παρανομούν και αλλοιώνουν το αθλητικό αποτέλεσμα ενός αγώνα".

Σφήνα Μπάρτσα για Βίγια

Λίγες μόλις ώρες έπειτα από την επιβεβαίωση της αποτυχίας της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει τον Νταβίντ Βίγια, η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε πως διαπραγματεύεται για τον ποδοσφαιριστή.
Η πρόταση της "βασίλισσας" απορρίφθηκε από την Βαλένθια και πλέον οι Καταλανοί φαντάζουν το φαβορί για την απόκτηση του διεθνή στράικερ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην πατρίδα του.
Εντός των συνόρων μόνο αυτές οι δύο ομάδες καλύπτουν τις προσδοκίες του και άπο ότι φαίνεται τον θέλουν στο ρόστερ τους και οι δύο.
"Πολλοί είναι οι παίκτες που ενδιαφέρονται να έρθουν να αγωνιστούν στην Μπαρτσελόνα και νομίζω πως όλοι πρέπει να το ξέρουν αυτό. Οι διαπραγματεύσεις με την Βαλένθια είναι απολύτως ανοικτές", τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Ράφαελ Γιούστε.

Με τα μάτια ενός 6χρονου

Από το ibisclub.blogspot.com

14 Ιουνίου 1987. Βράδυ Κυριακής. Πανηγύρια σε δρόμους, πλατείες, σπίτια, σε κάθε ελληνική γωνιά. Στα μάτια ενός εξάχρονου πιτσιρικά όλα μοιάζουν μαγικά και το βλέμμα της απορίας κυριαρχεί σε κάθε εικόνα που περνά από μπροστά του.
Κρατημένος στο χέρι της μεγάλης αδελφής κινείται για να πανηγυρίζει σαστισμένος από τις πρωτόγνωρες κινήσεις ενθουσιασμού και υπερηφάνειας που ξετυλίγονται δίπλα του. Για τα πρώτα του χρόνια η εμπειρία πρωτόγνωρη, ξεχωριστή. Μαζί με τους teenagers των 80’s τρέχει στους δρόμους χαρούμενος, σαστισμένος ακολουθώντας το πλήθος της γειτονίας, του σχολείου, της περιοχής. Τι ατυχία για την στιγμή! Από τα πανηγύρια οι αντοχές του τον προδίδουν και με την στοργική συντροφιά επιστρέφει στο σπίτι για να παρακολουθήσει την συνέχεια.
Δεν είχε συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα. Έπρεπε να κάνει υπομονή μερικά χρόνια για συλλάβει την αξία εκείνης τη βραδιάς. Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και όλες τις γενιές που βίωσαν με ξεχωριστό τρόπο την “πρώτη” ελληνική αθλητική στιγμή. Εκείνη η Κυριακή αποτέλεσε την αφετηρία της ελληνικής αθλητικής αναγέννησης. Το έναυσμα για χιλιάδες παιδεία να στραφούν στον αθλητισμό, στις αρχές, στις αξίες και τα ιδεώδη του. Ίσως και για εκείνον, αφού μετά από μερικούς μήνες βρέθηκε με την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια. Για 11 μοναδικά χρόνια που αναπολεί και ευχαριστεί. Τα καρπώνεται και τα βιώνει. Ακόμα! 22 χρόνια μετά.
Ακολούθησαν, ακολουθούν και άλλες μεγάλες αθλητικές στιγμές αλλά εκείνη ήταν και είναι ξεχωριστή. Εύγε!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Βιολογικό διαβατήριο VS delivery αναβολικών!

Η εφαρμογή του βιολογικού διαβατηρίου στη διεθνή ποδηλασία, αποδείχτηκε το καλύτερο όπλο κατά του ντοπαρίσματος.
Τι είναι το βιολογικό διαβατήριο; Βασίζεται στα βασικά βιολογικά μεγέθη του οργανισμού: κάθε φορά που ένας αθλητής περνά από έλεγχο ούρων ή αίματος, οι τιμές εξέτασης περνούν σε μια βάση δεδομένων που επιτρέπει τη δημιουργία ενός φακέλου. Σε περίπτωση ανώμαλης αλλαγής των παραμέτρων αυτών, το βιολογικό διαβατήριο του αθλητή εξετάζεται από επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών, που αποφαίνονται αν η αλλαγή οφείλεται σε ντοπάρισμα.
Ίσως αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για χώρες - ξέφραγα αμπέλια στο θέμα του ντόπινγκ (όπως η Ελλάδα) να πολεμήσουν τα ανεξέλεγκτα αναβολικά.
Ιδού τι μας ήρθε στο μυαλό, όταν πληροφορηθήκαμε την εφαρμογή του βιολογικού διαβατηρίου:
Ετοιμάζαμε πριν τρία χρόνια μια τηλεοπτική εκπομπή για το ντόπινγκ και σε συνεργάτη γεννήθηκε η ιδέα:
-Δεν παραγγέλνουμε αναβολικά μέσω internet;
-Από πού;
-Από την Αμερική!
Στην πλάκα ξεκίνησε, σοβαρότατο δημοσιογραφικό θέμα έγινε. Το δόλωμα ήταν μια εντυπωσιακή ξανθιά συνάδελφος. Με την πιστωτική της κάρτα παρήγγειλε ό,τι πιο σκληρό διέθετε πασίγνωστη εταιρεία φαρμακευτικών σκευασμάτων στη Βοστώνη. Κόστισε κάτι παραπάνω στην παραγωγή, αλλά η ιστορία άρχισε να μας γοητεύει.
Σε οκτώ ημέρες η εταιρεία είχε στείλει με... delivery τα αναβολικά στο ελληνικό τελωνείο. Όταν η ξανθιά πήγε να τα παραλάβει, το μόνο που της ζήτησαν ήταν μια βεβαίωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Εκεί αρχίζουν τα καλύτερα. Η βαριεστημένη υπάλληλος αναρωτιέται:
-Tι είναι αυτά κορίτσι μου;
-Συμπληρώματα διατροφής.
-Και τι να τα κάνεις; Μια χαρά κοπέλα είσαι.
-Ε, να, γυμνάζομαι λίγο παραπάνω, τώρα τελευταία...
-Κοίταξε να παντρευτείς και άφησε τις γυμναστικές...
Το κουτί με τα αναβολικά ουδέποτε ελέγχθηκε από τη σχολαστική (με τον γάμο) υπάλληλο του ΕΟΦ. Η βεβαίωση δόθηκε, η ξανθιά το πήρε παραμάσχαλα και αν το κατανάλωνε, ήταν έτοιμη να τρέξει στους Ολυμπιακούς...
Και μετά μαλώνει ο Αβραμόπουλος με τον ΕΟΦ για τα παράνομα σκευάσματα που μπαίνουν στη χώρα. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...

Πλατινί κατά Πέρεθ

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών η Ρεάλ Μαδρίτης δαπάνησε 161,2 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει το super-deal με τις Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση των Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τον Μισέλ Πλατινί.Από τις πρώτες μέρες της θητείας του στην προεδρία της UEFA ο Γάλλος είχε θέσει ως στόχο να υπάρξει μία ισορροπία και να μη δαπανώνται υπέρογκα ποσά από συγκεκριμένους συλλόγους της Ευρώπης. Η επιστροφή του Πέρεθ στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ Μαδρίτης και οι άμεσες κινήσεις του είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις ιδέες του Πλατινί:"Αυτές οι υπερβολικές μετεγγραφές γίνονται σχεδόν καθημερινά. Αυτές οι μετεγγραφές αποτελούν πρόκληση για την ιδέα του fair-play και τον σχεδιασμό της οικονομικής ισορροπίας στις διοργανώσεις μας. Η UEFA δουλεύει σκληρά σε συνεργασία με τους συλλόγους να θεσπίσει ένα νέο πακέτο κανονισμών, το συντομότερο δυνατό, ώστε να καθαρίσει το σύστημα και να βάλει στέρεες και διαφανείς βάσεις. Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Είναι απορίας άξιο πώς δαπανώνται τέτοια ποσά από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις ", δήλωσε ο Γάλλος παράγοντας.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Β.Σταθοκωστόπουλος αντί Θ.Γιαννακόπουλου

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μετά την οριστική αποχώρηση του Θανάση Γιαννακόπουλου.Κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ, ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανακοίνωσε στα υπόλοιπα μέλη ότι για προσωπικούς λόγους δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της 15ης Ιουνίου, ανοίγοντας το δρόμο σε άλλους παράγοντες που θα θελήσουν να ανέλθουν στον προεδρικό θώκο. Πάντως, διαβεβαίωσε άπαντες πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα βρίσκεται κοντά στο σωματείο που επί χρόνια υπηρέτησε.Όλο το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα. Ήδη συστήθηκε μια επιτροπή από μέλη του ΔΣ, η οποία θα αναλάβει δράση, επικοινωνόντας με επιφανείς επιχειρηματίες που είτε διατηρούν άμεση σχέση με τον Παναθηναϊκό,είτε είχαν εμπλακεί παλαιότερα αλλά αποχώρησαν.Επικρατέστερος διάδοχος του Θανάση Γιαννακόπουλου είναι ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος.

Παραδίδει τη σκυτάλη ο Κόκκαλης

Από το http://www.liberopoulos.gr/
.
Η επιχείρηση Ολυμπιακός οδεύει από την οικογένεια Σωκράτη Κόκκαλη προς την οικογένεια Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και συγκεκριμένα τους γιούς του Παναγιώτη και Γιώργο, που ανάμεσα στις υψικαμίνους, τα δεξαμενόπλοια και τις τραπεζικές μετοχές, θα συμπεριλάβουν όχι μόνο την ΚΑΕ αλλά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ήδη ο 69χρονος πρόεδρος του πειραικού συλλόγου, που χάρη στην αγάπη και αφοσίωσή του στην ερυθρόλευκη ομάδα της έδωσε 12 πρωταθλήματα στα τελευταία 13, είναι απογοητευμένος γιατί ο μεγάλος του γιός Πέτρος, δεν θέλει να συνεχίσει ως ιδιοκτήτης του «Θρύλου». Αλλά και συγκινημένος γιατί, αν όχι αμέσως, πάντως οπωσδήποτε, θα τα παραδώσει ΟΛΑ σε δύο νέους ανθρώπους, που έχει διαπιστώσει ότι αγαπούν και θα αφοσιωθούν στην ομάδα που ο ίδιος λάτρεψε. Το έχει πει μάλιστα ότι καμιά επιχείρησή του δεν αγάπησε όσο τον Ολυμπιακό, όπως «ο Ωνάσης την Ολυμπιακή»…
Σύντομα θα έχετε νεώτερα για την στενότερη συνεργασία (ακόμη και αλλαγή της σκυτάλης) τμηματικά, ίσως αμέσως, από τον Κόκκαλη στους Αγγελόπουλους, που –πρωτοφανές για επιχειρηματίες τέτοιου βεληνεκούς- που αν και θα ρίξουν πακτωλό χρημάτων, θέλουν τον Σωκράτη Κόκκαλη (τον γκουρού τους) να κατέχει ισοβίως τον τίτλο του προέδρου της λαοφιλέστερης ομάδας της χώρας.

Κορυφαίος των κορυφαίων ο Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ, είναι ο νικητής των γνωστών βραβείων «Laureus» (τα όσκαρ του αθλητισμού) για το 2009, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος αθλητής του κόσμου σε όλα τα σπορ. Βασικός λόγος βέβαια είναι οι εκπληκτικές εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τρία χρυσά μετάλλια και ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ σε 100μ (9.69), 200μ (19.30) και 4χ100μ (37.10) με την ομάδα της Τζαμάικα.
Ο στίβος έκανε έτσι το «νταμπλ» στις διακρίσεις του μέσα στη χρονιά, αφού στις γυναίκες τον αντίστοιχο τίτλο κατέκτησε η Ρωσίδα Έλενα Ισινμπάγιεβα, που παρέλαβε το βραβείο της στα τέλη Μαϊου στη Ρώμη.
Ο 22χρονος Μπολτ, από την πλευρά του, παρέλαβε το βραβείο του σε ειδική τελετή στο Τορόντο, από τον Έντουιν Μόουζες, επικεφαλής του «Laureus World Sports Academy» και δύο φορές «χρυσό» Ολυμπιονίκη στα 400μ εμπόδια, καθώς και τον Μάικλ Τζόνσον, στον οποίο ανήκε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ (από το 1996 στην Ατλάντα).

Δύο νέες συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Νέο αποτέλεσμα, στο κυνηγητό που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα κατά του παράνομου στοιχήματος, κατέγραψε η ΕΛΑΣ. Στο νομό Αργολίδας, σε ίντερνετ καφέ του δημοτικού διαμερίσματος Μύλων, ειδικότερα, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ένας παίκτης για διενέργεια και συμμετοχή, αντίστοιχα, σε παράνομο στοίχημα. Συγκεκριμένα, μετά από έφοδο ανδρών της ΕΛΑΣ, συνελήφθη ο 34χρονος παίκτης την ώρα που έδινε τα δελτία στον ιδιοκτήτη του καφέ. Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με το εξωτερικό, βιβλίο παικτών, κουπόνια στοιχηματισμού και το ποσό των 4.500 ευρώ. Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ντοπέ παλαίμαχος ποδηλάτης!

Με επιστολή του, το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ότι το πρώτο δείγμα του πρωταθλητή του αγωνίσματος αντοχής της κατηγορίας μάστερς Γιώργου Γκίνη του Α.Ο. Θησέα, βρέθηκε θετικό.Ο έλεγχος ντόπινγκ στον Γιώργο Γκίνη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δρόμου Μάστερς, που έγινε στις 9 Μαίου 2009 στην περιοχή του Νομού Βοιωτίας.Οπως ορίζει ο νόμος η Ε.Ο.Π. θα περιμένει την ανάλυση και του β΄ δείγματος, για να προβεί στις κυρώσεις που προβλέπονται. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω κατηγορία περιλαμβάνει αθλητές 30 ετών και άνω (παλαίμαχους αθλητές) και δεν έχει καμία σχέση με τις Εθνικές μας ομάδες.

Ο Ρονάλντο στη Ρεάλ με 94 εκ. ευρώ!

Μετά από την απόκτηση του Κακά από τη Μίλαν με το ποσό των 67.000.000 ευρώ, οι "μερένγκες" τινάζουν για δεύτερη φορά τη μπάνκα στον αέρα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως έκανε αποδεκτή την πρόταση-μαμούθ ύψους 94.000.000 ευρώ των Μαδριλένων για τον Πορτογάλο.
Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πορτογάλος θα ταξιδέψει στην ισπανική πρωτεύουσα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και όλα δείχνουν ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμία ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών.
"Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδέχθηκε πρόταση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ, ύψους 80.000.000 λιρών για τον Κριστιάνο Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης", ανέφερε η ανακοίνωση και συμπλήρωνε:
"Μετά από αίτημα του Κριστιάνο-που εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει- και μετά από συζήτηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη, η Γιουνάιτεντ συμφώνησε να δώσει την έγκριση της στην Ρεάλ για να μιλήσει με τον παίκτη. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει έως τις 30 Ιουνίου. Ο σύλλογος δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο".
Aκολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Ρεάλ που ανέφερε:"Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγορά των δικαιωμάτων του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία έγινε αποδεκτή. Ο σύλλογος ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή τις επόμενες μέρες".

Η μπίζνα με τον Κακά

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μπίζνες; Και μάλιστα με χρυσοφόρες αποδόσεις σε περιόδους οικονομικής κρίσης; Απλό παράδειγμα: Επενδύεις 67 εκατ. ευρώ και πριν ακόμα καταθέσεις έστω και ένα ευρώ, αρχίζεις να εισπράττεις καθημερινά και τους τόκους, ώστε μέσα σ΄ ένα χρόνο να έχουν μπει στο ταμείο 70 και βάλε εκατ. ευρώ.
Δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Το αποδεικνύει με στοιχεία ο ίδιος ο επενδυτής, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον ξανά-μανά πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, τον επιτυχημένο επιχειρηματία και φυσικά δισεκατομμυριούχο, σενιόρ Φλορεντίνο Πέρεθ. Ενώ από μήνες ήταν βέβαιο ότι ο βραζιλιάνος Ρικάρδο Λέιτε Κακά γούσταρε να αφήσει την Μίλαν για να πάει στην βασίλισσα (χωρίς τίτλους και θρόνους την τελευταία διετία) Ρεάλ, το μυστικό της επίσημης συμφωνίας μεταγραφής σκάει μια μέρα μετά της ευρωεκλογές. Ναι, ναι, αυτή είναι η είδηση.
«Il Cavaliere», ο ιδιοκτήτης της Μίλαν και συνάμα πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο απίθανος αυτός τύπος που ακούει στο όνομα Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε κάνει συμφωνία με το νέο πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης να μη ανακοινωθεί η μεταγραφή του Κακά πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, για να μη τον μαυρίσουν στις κάλπες οι οπαδοί της ομάδας του. ΄Οπως κι έγινε, με τους φανατικούς φιλάθλους της ιταλικής ομάδας να σηκώνουν τώρα πανό που γράφουν «Αφού ο Μπερλουσκόνι πούλησε τον Κακά, σημαίνει ότι είναι ικανός να πουλήσει και την αδελφή του».
Ας γυρίσουμε στις μπίζνες, που με την πρόφαση της προσφοράς ποιότητας θεάματος της θεάς μπάλας, τα 43 δισεκατομμύρια σε παλιές δραχμούλες (στην προκειμένη περίπτωση) σε κάνουν να αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζούμε. Πέρα από τα αρχικά 67 εκ. ευρώ, μέσα στα επόμενα 6 χρόνια ο Κακά θα πάρει άλλα 72 (12 κάθε χρόνο). Απ΄ αυτά τα …ελάχιστα, κατ΄ έτος θα βάζει 9 στη τσέπη και τα υπόλοιπα 4 θα πηγαίνουν στην εφορία (δηλαδή το 24%, επειδή δεν είναι ευρωπαίος. Οι κομιουνιτάριοι πληρώνουν 43% στην εφορία, όπως π.χ. ο Ραούλ που παίρνει καθαρά 6.840.000 ευρώ το χρόνο). Πριν από λίγο, η ίδια η Ρεάλ ανακοίνωσε ότι ήδη άρχισε να αποσβένει την επένδυση που θα κάνει τις επόμενες ημέρες. Πούλησε, μόνο την Τρίτη, 2.500 φανέλες με το όνομα του Κακά, προς 78 ευρώ τη κάθε μια. Καταλαβαίνετε τι θα αποφέρουν τα υπόλοιπα διαφημιστικά, τηλεοπτικά και άλλα δικαιώματα! Θα πάρει και τα σώβρακα. Τίτλους, όμως; Κι ας έχει στο ταμείο της άλλα 150 εκατ. ευρώ για μεταγραφές τις επόμενες ημέρες.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Μετά τη ΝΔ και η διαιτησία στο εδώλιο...

Οι εκλογές τελείωσαν και η κάλπη(μαζί με την παραλία) δίνει τη σκυτάλη στον αθλητισμό...O απολογισμός της Σούπερ Λίγκα για την αγωνιστική περίοδο που ολoκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και οι εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας θα συζητηθούν σήμερα στις 23.00 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Δουκάκος και Κώστας Κετσετζόγλου,ο καθηγητής διαιτησίας Κώστας Λάππας,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Πάνος Σταματόπουλος και ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος.

live και στο internet (www.blueskytv.gr)

Η ελληνική ευρωπολιτική σνομπάρει τον αθλητισμό

Ευδοκίμως τερμάτισε τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο συνάδελφος Μανώλης Μαυρομμάτης (Ν.Δ.).Το προσωπικό του κοντέρ έγραψε 248 ερωτήσεις, 6 προτάσεις ψηφίσματος, 5 εκθέσεις, 10 γνωμοδοτήσεις, 86 παρεμβάσεις στην ολομέλεια, 3 γραπτές δηλώσεις και 100% προσέλευση, πάει να πει 288 παρουσίες στα 5 χρόνια της θητείας του στις Βρυξέλλες.Ο Μ. Μαυρομμάτης δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός άνθρωπος του αθλητισμού στο Ευρωκοινοβούλιο.Ανάμεσα στα ονόματα των απερχομένων ευρωπατέρων αναγνωρίζουμε αυτό του Παλ Σμιτ, ούγγρου δις Ολυμπιονίκη της ξιφασκίας την εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού (1968, 1972), άλλοτε πρέσβη της πατρίδας του στην Ισπανία και την Ελβετία, αλλά και «αθάνατου» εδώ και 26 χρόνια,ενώ ο χριστιανοδημοκράτης Σμιτ είναι ευρωβουλευτής από το 2004. Η ελληνίδα πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Κατερίνα Μπατζελή υπήρξε αθλήτρια των σπριντ, όπως και η Ρουμάνα Ραμόνα Μανέσκου.
*Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να στείλει στο Στρασβούργο τον Παναγιώτη Γιαννάκη πριν από 5 χρόνια έπεσε στο κενό
*Πάντως,στις χθεσινές ελληνικές λίστες δεν πήρε το μάτι μας έστω έναν αθλητάνθρωπο...
ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Αβραάμ-Ντάρκο "αδειάζουν" τον Σωκράτη!

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελευθερία" της Θεσσαλίας έδωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και όταν ρωτήθηκε για τον Βαλβέρδε τόνισε:"Για μένα ένας προπονητής πρέπει να είναι παιδαγωγός .Ο Βαλβέρδε εκτός από ένας πολύ καλός προπονητής που το απέδειξε και πρίν έρθει στην Ελλάδα, ήταν και ένας πολύ καλός άνθρωπος που κέρδισε τους πάντες με τη συμπεριφορά του".Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που χαρακτήρισε τον Βαλβέρδε "μεγάλο προπονητή".

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Γιατί δεν ψήφισα σήμερα

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Είμαι ένας από τους 36.758 συμπατριώτες μας που έκαναν αίτηση να ψηφίσουν σήμερα Σάββατο, σ΄ ένα από τα 97 εκλογικά τμήματα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για τις αυριανές εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο. Την κατέθεσα στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας μας στη Μαδρίτη, στις 3 Φεβρουαρίου, με αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Εσωτερικών 102.388 (εκεί θα λειτουργήσει το μοναδικό εκλογικό τμήμα στην Ιβηρική χερσόνησο, επειδή έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ψηφίσουν άλλοι 158).
Αποφάσισα να ασκήσω το κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμά μου, έστω και για την εκλογή αυτών που θα με εκπροσωπήσουν στο μεγαλύτερο κοινοβούλιο του κόσμου, μια και η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στους πολίτες της που ζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν ή και νοσηλεύονται, ρε αδερφέ, έξω από τα εθνικά μας σύνορα και δεν έχουν δικαίωμα να εκλέξουν τους 300 του δικού μας κοινοβουλίου. Σηκώθηκα νωρίς να πάω να ψηφίσω στην πρεσβεία, αλλά μ΄ έπιασαν τα διαόλια μου.
-Στο μυαλό στριφογύριζε ο προχθεσινός απόηχος έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας: Το 69% των πολιτών σε εφτά δεκάδες χώρες διαβεβαίωνε πως τα πολιτικά κόμματα είναι οι πιο διεφθαρμένοι οργανισμοί, με τους πολιτικούς να κάνουν γερές κονόμες.
-΄Εβλεπα, άκουγα και διάβαζα να παραιτούνται σωρηδόν οι υπουργοί στη Βρετανία.
-Θυμήθηκα την ανυπαρξία ίχνους ευθιξίας των δικών μας. Αντί να ακολουθούν το παράδειγμα των εγγλέζων, παραμερίζουν την πολιτική ευθύνη και επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα (ενίοτε με την αμέριστη συμπαράσταση ορισμένων αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων!).
-Με προβλημάτιζε η γελοιότητα του πολιτικού θεάτρου που παίζεται καθημερινά και ασταμάτητα στην Ελλάδα, με τις μίζες να δίνουν και να παίρνουν, με την κρατική αδιαφορία να προκαλεί δέος, με την ανευθυνότητα να βασιλεύει, με…με… με…
Τα πήρα στο κρανίο όταν, ανοίγοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διάβασα τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Τύπου της κομισιόν να παρουσιάζουν πόσο κοστίζει στον κάθε ευρωπαίο πολίτη, ψηφίζει δεν ψηφίζει, η λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου. Ο φετινός προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τα 1.530 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάπου 3 ευρώ χρεώνεται ο καθένας μας σ΄ όλη την Ευρώπη, για να απολαμβάνουν τη ζωή 6.166 υπάλληλοι και 785 ευρωβουλευτάδες, παρέα πολλαπλάσιων κολλητών τους.
Όταν συνήρθα, αποφάσισα να τους τιμήσω όλους. Με την απουσία της ψήφου μου.

Σ.Δ.: Το κείμενο δημοσιεύεται σε blog αθλητικού σχολιασμού γιατί και ο αθλητισμός είναι βαθύτατη πολιτική πράξη. Η στήλη προτείνει στους ημεδαπούς για αύριο, κολύμβηση...

Και βίντεο για τους παρατηρητές

Η καινοτομία που υπάρχει στον νέο κανονισμό διαιτησίας αφορά τους παρατηρητές,οι οποίοι πλεον μπορούν να κανουν χρήση του βίντεο βλέποντας φάση η φάσεις που δεν ειχαν 100% βεβαιότητα .Υποχρεούνται ομως να το επισημαίνουν στην εκθεση τους πως ειδαν την φάση στην τηλεόραση και ανάλογα με την αποψη που εξέφρασε στον διαιτητή ο παρατηρητής, η ΚΕΔ διαμορφώνει την αποψη της για την απόδοση του διαιτητή και του παρατηρητή ,χωρίς ομως να αλλάξει την βαθμολογία της εκθεσης .
ΠΗΓΗ: diaititis.gr

Για 2 χρυσά ο Μπολτ

Ο Ουσάιν Μπολτ, παγκόσμιος ρέκορντμαν και χρυσός ολυμπιονίκης πέρυσι στο Πεκίνο στα 100 και 200 μέτρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παλέψει για τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ρεπορτάζ τις περασμένες ημέρες ανέφεραν ότι οι διοργανωτές των Αγώνων του 2012 θα μπορούσαν να αλλάξουν το πρόγραμμα έτσι ώστε να επιτρέψουν στον Τζαμαϊκανό σπρίντερ να υπερασπιστεί τους τίτλους του καθώς και να αγωνιστεί και στα 400 μέτρα. Ομως, ο Μπολτ, που πήρε και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με την Εθνική Τζαμάικας στα 4x100 τον περασμένο Αύγουστο, απέρριψε την προοπτική αυτή: «Ποτέ μου δεν είπα ότι θα τρέξω και στα τρία, γιατί είναι μεγάλος ο φόρτος και πραγματικά αμφιβάλλω αν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Θα κάνω 100 και 200 ή 200 και 400 αλλά όχι και τα τρία».

Ο κρυφός πόθος του Γκρασιάν

Αποθέωσαν στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο απόκτημα του Αρη, τον Λεάντρο Γκρασιάν.Ήδη η φανέλα του είναι έτοιμη και παρουσιάζει απίστευτη ζήτηση μεταξύ των οπαδών της ομάδας της συμπρωτεύουσας. Και έχει το νούμερο 11 πίσω. Ετσι, πάλι δεν γίνεται πραγματικότητα ο κρυφός πόθος του Αργεντινού επιθετικού μέσου, που είναι να φοράει τη φανέλα με το 10 το καλό. Στην Μπόκα Τζούνιορς δεν μπορούσε να εγείρει τέτοια αξίωση, αφού το δεκάρι το είχε ο μέγας Ρικέλμε. Στον Αρη έπεσε πάνω στον Κόκε κι επίσης τα πράγματα είναι δύσκολα. Τελικά, όπως φαίνεται και από τη φανέλα του, περιορίστηκε να κρατήσει το 11, το ίδιο ακριβώς που είχε και στην ομάδα του λιμανιού του Μπουένος Αϊρες. Το 11 πέρυσι στον Αρη το είχε ο Σιστόν.
ΠΗΓΗ: Έθνος

Οπλισμένοι οπαδοί στην προπόνηση!

Εχουμε δει πάμπολλες φορές σε κινηματογραφικές ταινίες τη σκηνή που ο «αρματωμένος» ληστής απειλεί το θύμα του με την εξής ατάκα: «Τα λεφτά ή τη ζωή σου». Ομως αυτό που δεν είχαμε δει μέχρι χθες (για την ακρίβεια, διαβάσαμε) ήταν να απειλείται με τον ίδιο τρόπο η ζωή ποδοσφαιριστών. Οχι για να δώσουν τα λεφτά τους, αλλά για να... χαρίσουν τους βαθμούς της νίκης στους φίλους της ομάδας.
Στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής 50 οπαδοί της Σαν Μαρτίν Τουκουμάν πήγαν... οπλισμένοι στην προπόνηση και προειδοποίησαν τους παίχτες να κερδίσουν τα τρία επόμενα παιχνίδια για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία! «Αρχισαν να μας φωνάζουν και να μας απειλούν», δήλωσε ο επιθετικός της ομάδας Κριστιάν Κάνιο και μεταξύ άλλων τόνισε: «Στον προπονητή είπαν να σταματήσει να παίζει αμυντικά, ενώ φώναζαν συνέχεια σε εμάς και μας έλεγαν ότι ντροπιάζουμε τον σύλλογο. Ολοι τους κρατούσαν από ένα όπλο και όταν έφευγαν ένας από αυτούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Εκείνη τη στιγμή μας απείλησαν ότι αν δεν κερδίσουμε τα τρία επόμενα παιχνίδια θα υποστούμε τις συνέπειες...». Η Σαν Μαρτίν βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες. Να σημειωθεί ότι στην Αργεντινή υπάρχουν πολλοί σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οι οποίοι αποκαλούνται «μπάρας μπάβας» και συχνά-πυκνά προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα...

Η διατροφή της κυρίας Μπερλουσκόνι

«Ο Μπερλουσκόνι, γράφει στην «Gazzetta dello Sport» ο Ιταλός κωμικός Τζένε Νιόκι, «ξεκαθάρισε τους λόγους που θ' αναγκαστεί να πουλήσει τον Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης.Για να μπορεί να πληρώνει τη διατροφή στην (πρώην, πλέον) σύζυγό του Βερόνικα Λάριο»!

Πρέλεβιτς: "Η μεγαλύτερη προσβολή της ζωής μου"

Η λύση του Μιλτιάδη Κανώτα προτιμήθηκε εν τέλει για την προεδρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η οποία απαρτίζεται (εκτός του κ. Κανώτα) από τους Νίκο Τρυπάνη, Γιώργο Μαυρουδίδη, Παρίση Στογιάννη και Παύλο Σαλτσίδη. Ο Νίκος Σταυρόπουλος θα αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου.
Η εξέλιξη αυτή ενόχλησε σφόδρα τον Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος ματαίως περίμενε μία γραπτή απάντηση στην πρότασή του. Μάλιστα δήλωσε: «Είναι η μεγαλύτερη προσβολή που έχω δεχτεί ποτέ στη ζωή μου».

Στα 70 του ο Κόκκαλης ετοιμάζει τη διαδοχή

Μπορεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έχουν το μυαλό τους στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τους, ωστόσο οι πιο σημαντικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται στο διοικητικό τομέα αυτόν τον καιρό.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής, έχει αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ σε γνωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και το μεγάλο ερώτημα είναι μέσα σε αυτούς θα βρεθούν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχει αποτιμηθεί στα 200 εκ. ευρώ από την εταιρεία του ομίλου Eurobank που ανέλαβε την σχετική εργασία και με δεδομένο ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει δηλώσει πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 40% της αποτίμησης της εταιρείας, το ποσό των μετοχών που θα προσφερθούν φτάνει τα 80 εκ. ευρώ.
Ο Σ. Κόκκαλης, ο οποίος είναι προφανές ότι θέλει να προετοιμάσει και μια υγιής διάδοχη κατάσταση στην πειραϊκή ΠΑΕ, σχεδιάζει να προτείνει περίπου εφτά μεγάλα πακέτα μετοχών, αξίας 20, 10 και 5 εκ. ευρώ, σε ισάριθμους επιχειρηματίες, που είναι γνωστοί φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και σε κάποια επιχειρηματικά fund που ενδιαφέρονται να μπουν στην «ερυθρόλευκη» εταιρεία. Ενα από τα συγκεκριμένα πακέτα θα προσφερθεί σίγουρα και στους αδερφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι πλέον έχουν στην κατοχή τους το 90% της ΚΑΕ (το υπόλοιπο βάσει νόμου ανήκει πάντα στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό), αλλά αρχικά τουλάχιστον δεν δείχνουν πρόθυμοι να αναμειχθούν και στο ποδόσφαιρο.
Σίγουρα, όμως, θα τα πουν με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς αξιόπιστες πηγές υποστηρίζουν ότι οι δύο συγκεκριμένες οικογένειες θα συνεργαστούν και στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό...
Από τη συμμετοχή ή όχι των αδερφών Αγγελόπουλου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, εξαρτάται και το ύψος της. Χωρίς τους Αγγελόπουλους η αύξηση δύσκολα θα ξεπεράσει τα 30 με 35 εκ. ευρώ, ενώ με την συμμετοχή τους ίσως φτάσει ακόμα και στα 80 εκ. ευρώ, χρήματα που από την μία θα καλύψουν το άνοιγμα των 22 εκ. ευρώ που υπάρχει στην ΠΑΕ.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

3 μήνες ο Βαβζίνιακ-4 χρόνια ο αρσιβαρίστας!

Τετραετή αποκλεισμό επέβαλε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στον Τάσο Τριανταφύλλου, ο οποίος στις 27/3, στο περιφερειακό πρωτάθλημα, βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία «4-methyl-2 hexanamine». Στην ίδια ουσία είχε βρεθεί θετικός και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Βαβζίνιακ. Με τη διαφορά ότι ο Πολωνός αμυντικός τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague μόλις με τρίμηνο αποκλεισμό!
Επίσης ανακοινώθηκε ότι ακόμη τέσσερις αρσιβαρίστες πιάστηκαν «ντοπέ» στο ίδιο πρωτάθλημα.

Τσίλντρες: "O ΠΑΟ πληρώνει διαιτητές"

H τελευταία φάση στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ και γενικά η διαιτησία στον τέταρτο και τελευταίο της σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα απασχολoυν για καιρό τον Ολυμπιακό. Ο Τζος Τσίλντρες δεν χάνει την ευκαιρία ακόμη και μέσω του twitter να καταγγέλλει:«Ναι, είστε οι καλύτεροι και στο να πληρώνετε τους διαιτητές κάτω από το τραπέζι. Είναι τόσο προφανές», απάντησε ο Αμερικανός φόργουορντ σε post φίλου του Παναθηναϊκού στο προφίλ του, που έκανε λόγο για την κυριαρχία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γκέρμπερ: "Έκανα λάθος"

Ο Φαμπιάν Γκέρμπερ απολογήθηκε για όσα έκανε στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" το βράδυ της Τετάρτης. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, πρώην του ΟΦΗ και νυν της Ίγκολσταντ, βρέθηκε στα δικαστήρια όπου και παραδέχτηκε το λάθος του. Στον Γερμανό μέσο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μέρες με τριετή αναστολή.

Προς κραχ η Λίβερπουλ!

Δύσκολες ώρες φαίνεται ότι περνάει η ομάδα της Λίβερπουλ, αφού σύμφωνα με τους λογιστές του συλλόγου αλλά και οικονομολόγους στην Αγγλία, η κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας είναι σε τέτοια κατάσταση, που ίσως κινδυνεύσει ακόμα και με κατάρρευση.
Τα πράγματα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται δυσοίωνα εδώ και ένα περίπου χρόνο, όταν πολλά δημοσιεύματα στο "νησί" μιλούσαν για την κακή οικονομική κατάσταση της Λίβερπουλ, με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου ωστόσο να σπεύδουν να ησυχάσουν το κοινό.
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, αφού ακόμα και οι λογιστές της εταιρίας όπου ανήκουν οι κόκκινοι, εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχίας τους για το αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει η ομάδα στις υποχρεώσεις της.
"Η πιστωτική διευκόλυνση που πήρε η εταιρία ύψους 350 εκ. λήγει στις 24 Ιουλίου, και μέχρι τότε θα πρέπει να βρεθεί λύση, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Οι διευθυντές που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να κερδίσουν εκ νέου χρόνο.Οι όροι αυτοί δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο πως αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση, ή αν δεν αλλάξει κάτι γενικότερα, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει η μητρική εταιρία να δραστηριοποιείται", είπαν χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η Λίβερπουλ ανήκει στον όμιλο των Τομ Χικς και Τζόρτζ Ζιλέτ, Kop Football Ltd, η οποία είναι η μητρική εταιρία και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, που φυσικά αντιμετωπίζουν και αυτές προβλήματα.
Μόλις άρχισε το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, η Kop Football Ltd μέσα σε ενάμιση περίπου χρόνο, είχε απώλειες 42 δισεκατομμυρίων λιρών. Από αυτά τα 36,5 εκ. λίρες είναι οι τόκοι για το δάνειο των 350 εκ. που πήραν οι δυο Αμερικανοί επιχειρηματίες για να αγοράζουν την Λίβερπουλ.
Ένας από τους κορυφαίους οικονομικούς αναλυτές στην Αγγλία μίλησε στη Sun για το θέμα λέγοντας:"Εάν δεν βρεθούν άμεσα χρήματα να μπουν στα ταμεία του συλλόγου τότε είναι πολύ πιθανό να καταρρεύσει η εταιρία. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί απογοητευτικοί, αλλά και το μέλλον δυσοίωνο. Τα περισσότερα μπορείτε να τα δείτε και μόνοι σας μέσω των λογαριασμών.Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός ενόψει της νέας σεζόν, καθώς τα όσα είχαν υποσχεθεί δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με την υπάρχουσα κατάσταση. Όλοι όσοι συνδέονται με την ομάδα θα πρέπει να ανησυχούν".
Αυτές οι ειδήσεις "σπρώχνουν" τους ιδιοκτήτες της ομάδας στο να πουλήσουν τον σύλλογο, κάτι που πήγαν να κάνουν και στο παρελθόν, όμως τελευταία στιγμή άλλαξαν τους όρους της συμφωνίας με Σαουδάραβα επιχειρηματία, δίνοντας μόλις το 50% των μετοχών τους.

Δώνης: "Δεν προστάτευσα τον εαυτό μου"

Για διχασμό που υπήρχε στην ΑΕΚ επί των ημερών του, μίλησε ο νέος προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης:
"Το πιο σημαντικό είναι ότι από τα λάθη μου να μαθαίνω. Στην ΑΕΚ υπήρχε μια δύσκολη κατάσταση. Μια ομάδα για να προχωρήσει πρέπει να υπάρχει ενότητα. Στην ΑΕΚ υπήρχε διχασμός. Αυτό που μου προσάπτω είναι ότι πλήρωσα την υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν προστάτευσα εμένα και τη φιλοσοφία μου. Πολλές φορές μπορείς να θέλεις παίκτες στην ομάδα και να απορρίπτονται. Ετσι έγινε και με εμένα.Ο Νικολαϊδης προσπαθούσε να τις περάσει στο Δ.Σ., αλλά αυτό τις απέρριπτε. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ηταν πρόκληση για μένα. Από εκεί και πέρα, κοίταξα να ταιριάζει η φιλοσοφία μου με αυτή του προέδρου. Ταίριαζε, αλλά υπήρχε εσωτερική αντιπαλότητα. Ο πρόεδρος δεν ήταν τόσο ισχυρός. Υπήρχε και η κόντρα του Τύπου με τις επιλογές του και εγώ ήμουν μία απ’ αυτές.Επίσης, υπήρξε και πρόβλημα με τον προγραμματισμό. Ξεκίνησα με Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Αρουαμπαρένα, Ράμος και στις αρχές Αυγούστου ήρθαν Μπασινάς, Πελετιέρι, Τζεμπούρ κλπ. Στεκόμαστε πολλές φορές στο τι θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω. Γιατί, ας πούμε, δεν στέκονται στις δηλώσεις του Ριβάλντο που είπε ότι η προετοιμασία του Δώνη είναι αντάξια της Μίλαν!Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα προστάτευα τον εαυτό μου. Οπως έκανε ο Μπάγεβιτς, που είπε "άλλα θέλω και άλλα κάνουν". Μετά το αποτέλεσμα με τον Πανσερραϊκό με ενημέρωσαν ότι δεν θα είμαι στην τεχνική ηγεσία"

"Καλώς ήρθες στην πόλη του Θεού"

Ο Λεάντρο Γκρασιάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" όπου "εκστασιασμένοι" φίλοι του Άρη του επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή.Ο Αργεντινός μέσος με το που έκανε την εμφάνισή του κυριολεκτικά πνίγηκε στις αγκαλιές των οπαδών που είχαν σπεύσει για να τον υποδεχθούν.Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε με έκπληξη: "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια υποδοχή και θέλω να ανταποδώσω την μεγάλη αγάπη του κόσμου με τον καλύτερο τρόπο.Δεν περίμενα να δω αυτήν την εικόνα. Είναι κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανο. Θέλω να δώσω μεγάλη χαρά σε αυτόν τον κόσμο μέσα στο γήπεδο.Βασικός μου στόχος είναι να παίξω την μπάλα που ξέρω. Να βοηθήσω την ομάδα και να κάνω τους οπαδούς περήφανους".
Οι φίλαθλοι του Άρη είχαν αναρτήσει πανό το οποίο έγραφε στη μητρική γλώσσα του Γκρασιάν: "Καλώς ήρθες στην πόλη του Θεού".

Ο Τσιρίλο με 400.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ

Ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται στην Ιταλία και «έκλεισε» τη μεταγραφή του Μπρούνο Τσιρίλο στον ΠΑΟΚ.O τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» απέσπασε την θετική απάντηση του μάνατζερ του Ιταλού αμυντικού, Φεντερίκο Παστορέλο.Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, που θα αποφέρει στον παίκτη 200.000 ευρώ το χρόνο.Το συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Ιουνίου,ημέρα αποδέσμευσης του παίκτη από την Ρετζίνα.

Αποκαλύψεις για τη διαιτησία σήμερα στον FM100

Σήμερα στις 13.10,στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM100),η "Έφεση της Παρασκευής" ανοίγει τον φάκελο "ελληνική διαιτησία" και αποκαλύπτει τις αλλαγές που έρχονται...Καλεσμένοι οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Δουκάκος ("Φίλαθλος"), Θάνος Μπλούνας ("Καθημερινή") και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς.

live και στο internet (www.fm100.gr)

ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών κατά Γκαγκάτση

Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις των οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ για την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση στο πόστο του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ, ήρθαν από την πλευρά του Πανελλήνιου ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο συγκεκριμένος σύνδεσμός φιλάθλων του «δικέφαλου» υπογραμμίζει την κατηγορηματική αντίθεση του για την συνεργασία της ΠΑΕ με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η θωράκιση της ομάδας απέναντι σε όποιες προσπάθειες κακόβουλης αντιμετώπισής της θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την συμμαχία με ανθρώπους που τόσα χρόνια και από θέσεις μεγαλύτερης ισχύος είτε δεν απέτρεψαν τέτοια φαινόμενα, είτε λειτούργησαν βοηθητικά σε αυτά».
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:
«Μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση απέναντι σε ένα ζήτημα που απασχόλησε και απασχολεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΟΚτσήδικου λαού.
Από την 1/6/09 και επίσημα η ΠΑΕ απέκτησε νέο Εκτελεστικό διευθυντή.
Επειδή:
• Όλα τα προηγούμενα χρόνια ως σύλλογος υποφέραμε από την αντιμετώπιση μιας αρρωστημένης κατάστασης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που μας αφαιρούσε τη δυνατότητα να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο
• Με μόνο όπλο την ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή πολεμήσαμε ένα κατεστημένο που στέρησε και από την ομάδα μας αλλά και από όλο το ποδόσφαιρο την οποιαδήποτε έννοια υγιούς και δίκαιου ανταγωνισμού.
• Θεωρούμε πως όποιος ηγείται μιας αρχής η οποία διαμορφώνει αυτό το κατεστημένο ή και απλά επιτρέπει την ύπαρξή του είναι υπεύθυνος για αυτό.
• Ανακόλουθοι δεν υπήρξαμε ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνουμε τώρα:
Ανακοινώνουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με την παρουσία του εν λόγω ατόμου στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ακόμη δε περισσότερο σε επίσημη διοικητική θέση.
Η θωράκιση της ομάδας απέναντι σε όποιες προσπάθειες κακόβουλης αντιμετώπισής της θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την συμμαχία με ανθρώπους που τόσα χρόνια και από θέσεις μεγαλύτερης ισχύος είτε δεν απέτρεψαν τέτοια φαινόμενα, είτε λειτούργησαν βοηθητικά σε αυτά. Και δεν έκαναν κάτι επειδή είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελαν…
Και επειδή στη χώρα που ζούμε δυστυχώς πρέπει να τονίζουμε και τα αυτονόητα, ξεκαθαρίζουμε πως η παραπάνω αντίθεσή μας δεν αλλάζει στο ελάχιστο την δεδομένη στήριξή μας στην διοίκηση της ΠΑΕ η οποία θα μας βρει συμπαραστάτες στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.
Ως πρέσβεις της ΠΑΟΚτσήδικης ιδέας στην Αθήνα θα πάρουμε πάλι τη θέση μας στα πέταλα όποιου γηπέδου και αν αγωνίζεται η φανέλα με τον Δικεφάλο με διαρκείας και μετοχές θα είμαστε εκεί για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ και την επιστροφή του στην θέση που ιστορικά του ανήκει.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΑΘΗΝΩΝ».

Και τον Κακά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Την αποκάλυψη ότι πέρα από τον Κακά, η Ρεάλ Μαδρίτης θα προχωρήσει στο τέλος Ιουνίου και στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο πληρώνοντας μία συγκεκριμένη ρήτρα που έχει μπει στο συμβόλαιό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ακούγεται ότι αυτή είναι της τάξης των 75.000.000 λιρών) έκανε ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
"Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο, αυτοί που έχουν κερδίσει το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς είναι ο Κακά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι οι παίκτες που οι οπαδοί της Ρεάλ απαιτούν", τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της "βασίλισσας" σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Sun", για να προσθέσει:"Έχουμε τη θέληση να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή του Κακά, δεν έχουμε άγχος και ελπίζω ότι σε μερικές ημέρες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία.Έχω πει ότι ο Ρονάλντο μας ενδιαφέρει. Θα πρέπει να λύσουμε αυτό το θέμα, όπως και τα άλλα των μεταγραφών, μέχρι το τέλος Ιουνίου.Στην Ισπανία υπάρχουν ρήτρες που επιτρέπουν την αγορά του παίκτη. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό παρακάμπτει τις διαπραγματεύσεις.Στην περίπτωση του Ρονάλντο έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια ρήτρα, κάτι που σημαίνει πως αν ο παίκτης φέρει στην ομάδα τα χρήματα που απαιτούνται βάσει ρήτρας είναι ελεύθερος να φύγει.Αυτό είναι κάτι που μου έχουν πει, δεν το έχω δει εγώ με τα μάτια μου".

Προς ανταλλαγή Ιμπραίμοβιτς-Ετό

Μπαρτσελόνα και Ίντερ ετοιμάζονται να επισκιάσουν ακόμα και το εκκωφαντικό "μπαμ" που θα ακουστεί σε περίπτωση πώλησης του Κακά από τη Μίλαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από Ισπανία και Ιταλία οι δύο μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ξεκίνησαν ήδη συζητήσεις για την ανταλλαγή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον Σάμουελ Ετό!Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "El Mundo Deportivo" και επιβεβαιώθηκε σχεδόν αμέσως από την Ιταλία, ο ιδιοκτήτης της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, ταξίδεψε στη Βαρκελωνη με πτήση τσάρτερ και το βράδυ της Πέμπτης είχε προγραμματίσει να δειπνήσει μαζί με τον ομόλογό του της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε ξενοδοχείο της καταλανικής πρωτεύουσας, για να συζητήσει εκτός των άλλων για την πιθανή ανταλλαγή των δύο παικτών.Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τον Σουηδό επιθετικό των "νερατζούρι", με τους "μπλαουγκράνα" να τον έχουν αξιολογήσει γύρω στα 45.000.000 ευρώ.Από τη στιγμή δε που το συμβόλαιο του Σάμουελ Ετό λήγει το καλοκαίρι του 2010, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση αποχώρησής του τότε δεν θα μπουν καθόλου χρήματα στα ταμεία της ομάδας, οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης για το 2009 φέρονται να έχουν προτείνει στους Μιλανέζους να τους παραχωρήσουν τον Καμερουνέζο στράικερ μαζί με 30.000.000 ευρώ, ως αντάλλαγμα τις υπηρεσίες του "Ίμπρα".Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ, ο Ζοσέ Μουρίνιο άναψε το πρωί της ίδιας ημέρας το "πράσινο φως" στον Μοράτι για να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του Ιμπραΐμοβιτς, με τον "special one" να έχει ζητήσει για τη σεζόν έναν επιθετικό, έναν μέσο και έναν κεντρικό αμυντικό.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

"Μπερλουσκόνι έχασες τη γυναίκα σου και τον Κακά"

Οπως και το προηγούμενο Ιανουάριο, όταν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι, έτσι και τώρα οι οπαδοί της Μίλαν ανάβουν κόκκινο φως για τη μεταγραφή του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης.Εκατοντάδες φίλοι της ομάδας διαδήλωσαν μπροστά από τα γραφεία του συλλόγου στο Μιλάνο και απαίτησαν την παραμονή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στη Μίλαν. Η κριτική, μέσω των πανό που υψώθηκαν, για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν καυστική δείγμα του ότι ο διοικητικός επικεφαλής και Πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα αντίδρασης.Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πανό έγραφε: "Μπερλουσκόνι, σε ένα μήνα έχεις χάσει τη γυναίκα σου, τους οπαδούς της ομάδας σου και τον Κακά".

Αρχιδιαιτητής ο Τεροβίτσας-σκιώδης ο Βασσάρας

Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος υποχώρησε στις πιέσεις του προέδρου του ΠΑΟ Νικόλα Πατέρα και άλλαξε τη φωτογραφική-υπέρ Κύρου Βασσάρα-διάταξη του κανονισμού διαιτησίας. Έτσι για σρχιδιαιτητής προαλείφεται ο Τεροβίτσας και σκιώδης τοποτηρητής του θα είναι ο Βασσάρας που θα λάβει τον πομπώδη τίτλο του Διευθυντή Ανάπτυξης Διαιτησίας.

ΠΑΟ πρώτος και στα εισιτήρια

Περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι είδαν εφέτος τους αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 σε κανονική περίοδο και πλέι οφς.Θέμα σύγκρισης με το πιο εμπορικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ισπανική ACB, δεν τίθεται, ωστόσο η αύξηση σε σχέση με την περσινή περίοδο ξεπέρασε το 16%, στοιχείο αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό, αν υπολογιστούν τα αρκετά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.Ο Παναθηναϊκός, χάρη στα ματς των πλέι οφς, κέρδισε τη μάχη από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν πρώτος στην κανονική περίοδο.Τρίτος ήταν Άρης, ενώ "ουραγός" ήταν το Αιγάλεω.
Αναλυτικά η κατάταξη
1. Παναθηναϊκός 94.493 (40.598 / 53.895)
2. Ολυμπιακός 84.523 (50.808 / 33.715)
3. Άρης 54.978 (36.893 / 18.085)
4. ΠΑΟΚ 38.549 (36.932 / 1.617)
5. Κολοσσός 21.205 (20.193 / 1.012)
6. Ολύμπια 14.581 (14.581)
7. Καβάλα 14.166 (14.166)
8. Τρίκαλα 10.074 (10.074)
9. Μαρούσι 9.402 (6.714 / 2.688)
10. ΑΕΛ 8.579 (8.579)
11. Πανιώνιος 6.727 (5.944 / 783)
12. Πανελλήνιος 5.998 (5.608 / 390)
13. ΑΕΚ 5.603 (5.603)
14. Αιγάλεω 3.299 (3.299)
Σύνολα 372.177 (259.992 / 112.185)
Μεταβολή: 16,54%

Εμεινε ο Γιασικεβίτσιους με 4 εκ. ευρώ

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μένει στον Παναθηναϊκό.Το συμβόλαιό του θα είναι διετές αντί 2 εκ. ευρώ το χρόνο και "μπάι-άουτ" ύψους 500.000 ευρώ από πλευράς "τριφυλλιού", σε περίπτωση που δεν θα θελήσει να τον κρατήσει τη δεύτερη σεζόν.

ΟΔΠΕ κατά ΕΠΟ: "Μας αγνοείτε..."

Στην αντεπίθεση αποφάσισε να περάσει η ΟΔΠΕ μετα την μη αναφορά της στον νέο κανονισμό ,αλλα και την καθιέρωση διευθυντή ανάπτυξης της διαιτησίας(φωτογραφίζεται ο Βασσάρας,με αρχιδιαιτητή τον Τεροβίτσα).Συγκαλεί εκτακτη γενική συνέλευση στις 12 Ιουνίου(η συνέλευση της ΕΠΟ γινεται στις 13 Ιουνίου).
Στην μακροσκελή ανακοίνωση της η ΟΔΠΕ τονίζει:"Mετά την περίοδο του 1992 με διάφορα τεχνάσματα (τροποποιήσεις νόμων και διατάξεων) αρχισαν να ψαλιδίζονται οι διαχρονικές αρμοδιότητες του θεσμικού μας φορέα, κάτι που συνεχίζεται,καθώς η ΕΠΟ με την σύμβαση που πρόκειται να συνάψει με την ΟΥΕΦΑ, αγνοεί παντελώς το παραγόμενο διαχρονικά εργο των συνδέσμων και της ομοσπονδίας διαιτητών.Δυστυχώς η ΕΠΟ αποφάσισε επιδεικτικά να αγνοήσει και ουσιαστικά να αφαιρέσει με κάθε τρόπο την εκπαίδευση και επιμόρφωση των διαιτητών από τους φυσικούς της εκπαιδευτές.Γι αυτό το λόγο διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς τη στάση της ΕΠΟ, που ουσιαστικά αποσκοπεί στην άμεση αδρανοποίηση της ΟΔΠΕ και στη μετέπειτα αδρανοποίηση εν ευθέτω χρόνω των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου".

Ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ καταδικάστηκε γιατί έδειχνε τα γεννητικά του όργανα σε επιβάτες αεροπλάνου!

Στο κρατητήριο οδηγήθηκε ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ για προσβολή της δημοσίας αιδούς.O παίκτης συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στον κόσμο, στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου "Ν.Καζαντζάκης" του Ηρακλείου.Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου έδρασαν άμεσα και συνέλαβαν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος οδηγήθηκε στο κρατητήριο και σήμερα το πρωί καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή.

Στις ΕΠΣ ο νέος κανονισμός διαιτησίας

Ο νεος κανονισμός διαιτησίας καθαρογράφτηκε μετα τις τροποποιήσεις που εγιναν και η ΕΠΟ αρχισε να τον στέλνει στις ΕΠΣ και φυσικά στη Σούπερ Λίγκα για να λάβουν γνώση.Η διαδικασία αυτη ειναι υποχρεωτική με βάση το καταστατικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ωστε οι εκπρόσωποι των ενώσεων να προσέλθουν πλήρως ενημερωμένοι στην γενική συνέλευση ,που θα γινει στις 13 Ιουνίου.
Ο κανονισμός είναι χωρισμένος σε δυο αξονες. Ο ενας αφορά την ΚΕΔ ,το πώς συγκροτείται και ποια προσόντα πρέπει να εχουν τα τρία μέλη της που θα εχουν διετή θητεία. Πρέπει να υπήρξαν διαιτητές για τρία χρονια στην Α εθνική ή δυο χρόνια διεθνείς και να εχουν απολυτήριο λυκείου Επιλέγονται από το Δ.Σ της ΕΠΟ.
Η αλλαγή που εγινε σε σχέση με τον προηγούμενο κανονισμό είναι ότι δεν υπάρχει η δέσμευση με την ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ και οποιος διαιτητής εχει τα παραπάνω προσόντα μπορεί να είναι υποψήφιος για τις τρείς θέσεις της νεας ΚΕΔ ,η οποία θα επιλέγει και θα ορίζει τους διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες ,αλλα δεν θα ασχολείται με την επιμόρφωση τους.Ο δεύτερος αξονας αφορά την καθιέρωση διευθυντή ανάπτυξης που θα αναλάβει την προσαρμογή στα νεα δεδομένα που αναφέρει η σύμβαση και θα αρχίσει με τον χρονο να τρέχει. Ο διευθυντής πρέπει να υπήρξε διεθνής να εχει αριστη γνώση Αγγλικών και να γνωρίζει και κομπιούτερ. Θα υπογράψει πρόσληψη, αφου θα είναι υπάλληλος της ΕΠΟ και θα αναλάβει τον ολο συντονισμό για να βγούν νεοι εκπαιδευτές που θα διδάσκουν στις σχολές των συνδέσμων. Παράλληλα θα ασχολείται και με την ανάδειξη νεων ταλέντων ,αφου στον κανονισμό μπήκε και η καθιέρωση των περιφερειαρχών εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προυποθέσεις.
ΠΗΓΗ: www.diaititis.gr

Τρίμηνος αποκλεισμός στον Βαβζίνιακ

Με ποινή αποκλεισμού τριών μηνών τιμώρησε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Superleague, τον Βαβζίνιακ.Ο Πολωνός αμυντικός των "πρασίνων" δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί για τρεις μήνες, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Μανωλάς προς παίκτες: "Φεύγω"!

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, βρέθηκε στην προπόνηση και ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές την αποχώρησή του από το τιμ της ομάδας. Οι πληροφορίες θέλουν τον τεχνικό διευθυντή των «κιτρινόμαυρων» να είναι δυσαρεστημένος για την άδεια που έδωσε η διοίκηση σε παίκτες, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Ολα πλέον θεωρούνται ρευστά στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων», ενώ κάθε άλλο παρά σίγουρη θεωρείται η παραμονή του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

H φυγή Μπάγεβιτς στη "ΔΙΚΗ"

Η ενδεχόμενη νέα φυγή Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ,ο απολογισμός των πλέι - οφς της Σούπερ Λίγκα και ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ θα απασχολήσουν σήμερα στις 23.00 την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ".Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Δήμος Κάβουρας,ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Πεππές,ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών, Σωτήρης Βοργιάς,ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Αντώνης Αντωνόπουλος και
ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλλιος.

live και στο internet (www.blueskytv.gr)

Με 5 διαιτητές το UEFA Europa League

Το Κύπελλο UEFA παραδίδει τη... σκυτάλη στην UEFA Europa League από αυτό το καλοκαίρι, όμως αυτή δεν θα είναι η μοναδική σημαντική αλλαγή που θα φέρει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, θα προστεθούν δύο ακόμα διαιτητές σε κάθε αναμέτρηση, κάτι που σημαίνει πως η ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών θα αφορά πλέον πέντε άτομα.
Όσο για τους δύο επιπλέον διαιτητές, αυτοί θα βρίσκονται στην ευθεία της τελικής γραμμής του τέρματος για να βλέπουν αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή (σε φάσεις που είναι "δύσκολες" για το διαιτητή και τους βοηθούς του), έτσι ώστε να ανέβει ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία του αθλήματος.

Ντούσκο: "Φεύγω αν δεν αλλάξουν πολλά"

Δήλωση-σοκ του Μπάγεβιτς: "Tίποτα καινούργιο δεν υπάρχει. Αυτά που ζητούσα πριν 8 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα. Εγώ δεν μπορώ να μείνω έτσι. Θέλω να κάνω την δουλειά όπως θέλω εγώ. Θέλω να είναι αυτή η ΑΕΚ που αξίζει να είναι. Πρέπει να λειτουργεί ως μεγάλη ομάδα".

Ιδού οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟ στο Champions League

Ιδού οι 76 ομάδες της διοργάνωσης του Champions League 2009/10 και οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα προκριματικά.
Αυτή θα είναι η 55η... έκδοση του Champions League (παλαιότερα Κύπελλο Πρωταθλητριών) και ξεκινά στις 30 Ιουνίου, ενώ ολοκληρώνεται με τον τελικό στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" στις 22 Μαΐου 2010 (πρώτη φορά Σάββατο).
76 ομάδες από 52 ομοσπονδίες θα πάρουν μέρος, με 22 από αυτές να είναι κατευθείαν στους ομίλους (πέρσι ήταν 16), έτσι οι υπόλοιπες 54 ομάδες θα δώσουν "μάχη" για τις εναπομείναντες 10 θέσεις των ομίλων.

Οι 22 "σίγουροι" των ομίλων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ
Τσέλσι
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Σεβίλλη
Ίντερ
Γιουβέντους
Μίλαν
Μπορντό
Μαρσέιγ
Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν
Ρούμπιν Καζάν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ουρινέα Ουρζιτσένι
Πόρτο
Άλκμααρ
Ρέιντζερς
Μπεσίκτας
Ντιναμό Κιέβου
Σταντάρ Λιέγης

Play-off round

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο, αυτός που η UEFA ονομάζει Play-off round προκρίνονται κατευθείαν πέντε ομάδες, από τις πέντε ισχυρότερες ομοσπονδίες:

Άρσεναλ
Ατλέτικο
Φιορεντίνα
Λιόν
Στουτγκάρδη

Τριτός προκριματικός γύρος

Από τον τρίτο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσουν την περιπέτειά τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έτσι θα πρέπει να αποκλείσουν δύο ομάδες για να βρεθούν στους ομίλους.
Από αυτόν τον προκριματικό γύρο θα προκύψουν 15 ομάδες οι οποίες μαζί με τις πέντε παραπάνω θα δημιουργήσουν τα 10 ζευγάρια του τελευταίου προκριματικού γύρου (Play-off round).
Σε αυτό τον προκριματικό γύρο υπάρχουν δύο μονοπάτια, αυτά των πρωταθλητών και αυτά των μη πρωταθλητών.
Οι ομάδες λοιπόν που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, όπως ο Ολυμπιακός, θα παίξουν μόνο με άλλες πρωταθλήτριες ομάδες, δηλαδή θα αποφύγουν τις πέντε που πάνε κατευθείαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο (Άρσεναλ, Ατλέτικο, Φιορεντίνα, Λιόν, Στουτγκάρδη).
Στην καλύτερη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα έχει πιθανότητες να αντιμετωπίσει από τις παραπάνω μόνο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν όμως έχουν περάσει μαζί του Σαχτάρ και Σπόρτινγκ, τότε θα είναι πιθανοί αντίπαλοι και η Στουτγκάρδη με την Φιορεντίνα.
Αυτό συμβαίνει διότι Σαχτάρ και Σπόρτινγκ είναι ψηλότερα από τον Παναθηναϊκό στην κατάταξη, όπως φυσικά και η Αρσεναλ με Λιόν, έτσι σίγουρα αποφεύγει αυτές τις τέσσερις ομάδες.
Στον τρίτο προκριματικό γύρο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ντιναμό Μόσχας, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Τβέντε, Σίβασπορ, και Σπάρτα Πράγας, καθώς είναι στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σέλτικ και Άντερλεχτ.
Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, μαζί με Σλάβια Πράγας και Ζυρίχη θα μπει στον τρίτο προκριματικό και θα διεκδικήσει την πρόκριση μαζί με άλλους 17 πρωταθλητές που θα προέρχονται από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.
Οι "ερυθρόλευκοι" είναι οι πιο ισχυροί από όλες αυτές τις ομάδες, ενώ οι εννέα που τον ακολουθούν και θα συνθέσουν μαζί του το γκρουπ των ισχυρών θα είναι κατά σειρά οι Κοπεγχάγη, Σλάβια Πράγας, Λέφσκι Σόφιας, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Μακάμπι Χάιφα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζυρίχη, ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, και Σάλτζμπουργκ.
Αυτό ισχύει αν όλες οι παραπάνω καταφέρουν και προκριθούν, εκτός από Σλάβια Πράγας και Ζυρίχη που μαζί με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό.
Δύο από αυτές αν αποκλειστούν, τότε θα μπει στους ισχυρούς το ΑΠΟΕΛ, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να το αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.
Αν υποθέσουμε πως η ομάδα του Πειραιά περάσει στον τελευταίο προκριματικό γύρο, τότε θα αποφύγει σίγουρα τις τέσσερις ομάδες που την ακολουθούν στην κατάταξη, δηλαδή Κοπέχάγη, Σλάβια Πράγας, Λέφσκι Σόφιας και Παρτιζάν (αν έχουν περάσει και αυτές), έτσι όλες οι υπόλοιπες είναι πιθανοί αντίπαλοι.
Αν πάντως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποκλειστούν, τότε θα πάνε απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Από τον τρίτο προκριματικό γύρο ξεκινάνε οι εξής ομάδες:

Ολυμπιακός
Σλάβια Πράγας
Ζυρίχη
Ντιναμό Μόσχας
Ντιναμό Βουκουρεστίου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Τβέντε
Σέλτικ
Σίβασπορ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Άντερλεχτ
Παναθηναϊκός
Σπάρτα Πράγας

Δεύτερος προκριματικός γύρος

Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Στάμπαεκ (Νορβηγία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Σάλτζμπουργκ (Αυστρία)
Παρτιζάν (Σερβία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Κάλμαρ (Σουηδία)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία)
Βένσπιλς (Λετονία)
Ζρίνσκι (Βοσνία)
Εκράνας (Λιθουανία)
Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία)
Μποέμιανς (Ιρλανδία)
Μακεντονίγια (Σκόπια)
Χαφναφιόρουρ (Ισλανδία)
WIT Georgia (Γεωργία)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία)
Λεβάντια (Εσθονία)
Μπάκου (Αζερμπαϊτζάν)
KF Tirana (Αλβανία)
Πιούνικ (Αρμενία)
Ακτόμπε (Καζακστάν)
Γκλέντοραν (Β. Ιρλανδία)
Ριλ (Ουαλία)
Στρέιμιουρ (Νησιά Φαρόε)
Ντούντελαντζ (Λουξεμβούργο)

Πρώτος προκριματικός γύρος

Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)
Σαντ Ελία (Ανδόρα)
Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο)
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Οι πονοκέφαλοι Βγενόπουλου

Ο «μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος»,η MARFIΝ, βρίσκεται σε απεγνωσμένη αναζήτηση πηγών κερδοφορίας, όπως επιβεβαιώνεται και από τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2009, που δεν αποτελούν μια δυσάρεστη «παρένθεση», όπως θέλει να πείσει η διοίκηση του ομίλου, αλλά το δεύτερο συναπτό ζημιογόνο τρίμηνο: ο όμιλος εμφάνισε ζημιές της τάξεως των 71 εκατ. ευρώ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008.
Η ώρα της αλήθειας φαίνεται πως πλησιάζει για το επιχειρηματικό δημιούργημα του κ. Α. Βγενόπουλου, που υποσχόταν κεφαλαιακές αποδόσεις άνω του 20% στους μετόχους, όταν συγκέντρωνε τα «ζεστά» 5 δις. ευρώ με τη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου του 2007. Πέρυσι, ο όμιλος κατάφερε να παρουσιάσει σχετικά «ευπρεπή» αποτελέσματα, παρότι οι βασικοί τομείς δραστηριότητας δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα από επενδύσεις συνολικού ύψους 3 δις. ευρώ, καθώς είχε τις έκτακτες «ενέσεις», συνολικού ύψους 372 εκατ. ευρώ, από την πώληση της συμμετοχής στον ΟΤΕ (192,5 εκατ. ευρώ) και τον επαναπροσδιορισμό της αξίας ακινήτων (179,5 εκατ. ευρώ).
Το «στοίχημα» πλέον της MIG δεν είναι καν η επίτευξη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων άνω του 20% (αυτό το «όνειρο» έχει χαθεί…), αλλά έστω να πείσει ότι οι επενδύσεις των 3 δις. ευρώ θα εμφανίσουν αποδόσεις καλύτερες από τα… ομόλογα του Δημοσίου: αν τοποθετούσε το ίδιο ποσό στην ασφάλεια των κρατικών τίτλων, η MIG θα «έγραφε» ήδη με μηδενικό κίνδυνο κέρδη από τόκους της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, αντί για τις ζημιές που εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο…
Φέτος, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν δυσκολέψει, όχι μόνο γιατί λείπουν τα έκτακτα κέρδη, αλλά και γιατί οι δύο βασικές συμμετοχές του ομίλου (Vivartia, Attica) ελάχιστα δικαιολογούν τα υψηλά τιμήματα που προσφέρθηκαν για την εξαγορά τους, «φορτώνοντας» τον ισολογισμό της MIG με τεράστιες υπεραξίες (goodwill), που συνολικά πλησιάζουν το 1,5 δις. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται ο «αέρας» της τάξεως των 912 εκατ. ευρώ, που αφορά άυλα στοιχεία του ενεργητικού.
Έτσι, από… υψιπετή κέρδη της τάξεως των 255,6 εκατ. ευρώ, ο όμιλος εμφανίζει φέτος το πρώτο τρίμηνο ζημιές περίπου 18,7 εκατ. ευρώ. Στη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος, μεγάλη συμβολή έχει, πέραν της απώλειας των έκτακτων εσόδων, η τεράστια αύξηση των εξόδων διάθεσης (από 68 σε 92,5 εκατ. ευρώ), που αντανακλά τις προσπάθειες των επιμέρους εταιρειών, κυρίως του τομέα τροφίμων, να κερδίσουν μερίδια αγοράς.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, η ανάλυση των κερδών προ φόρων κατά τομέα δραστηριότητας, που αναπτύσσεται στη σελίδα 32 των οικονομικών καταστάσεων:
-Από τον τομέα τροφίμων-γαλακτοκομικών (Vivartia), η MIG είχε πέρυσι κέρδη προ φόρων 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος εμφανίζει ζημιά σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ.
-Στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα περσινά κέρδη των 137,3 εκατ. ευρώ έχουν συρρικνωθεί φέτος στα 3,3 εκατ. ευρώ!
-Από τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική (ΟΤΕ), ο όμιλος είχε πέρυσι κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ, αλλά φέτος ο τομέας έχει εξαφανισθεί από τις οικονομικές καταστάσεις.
-Στις μεταφορές (Attica) οι περσινές ζημιές α’ τριμήνου των 3,6 εκατ. ευρώ έχουν γίνει φέτος 15,1 εκατ. ευρώ.
-Από τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity), πέρσι η MIG είχε κέρδη προ φόρων 173,7 εκατ. ευρώ, αλλά φέτος εμφανίζει ζημιά της τάξεως των 5,9 εκατ. ευρώ!
Με αυτά τα δεδομένα, που δεν φαίνεται εύκολο να ανατραπούν θεαματικά, γίνεται εύκολα αντιληπτή η αγωνία του κ. Βγενόπουλου να προσθέσει μια «σοβαρή» τραπεζική συμμετοχή στο οικοδόμημα της MIG, ώστε να αποκτήσει μια καλή πηγή κερδοφορίας. Όμως, ούτε η μεγάλη τραπεζική εξαγορά που σχεδιαζόταν πρόκειται να υλοποιηθεί στο ορατό μέλλον, ούτε καν η ενσωμάτωση της «νέας» Marfin Popular-Egnatia φαίνεται ότι είναι εύκολο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα χρήση. Κάπως έτσι, το ερώτημα των μετόχων επανέρχεται πιεστικότερο: «που είναι τα κέρδη, Ανδρέα»;
Το «βαρύ» παρελθόν της Vivartia στην τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας θα «ταλαιπωρήσει» αρκετά τον όμιλο της MIG, όπως φαίνεται από σχετική σημείωση των οικονομικών καταστάσεων, που δείχνει ότι η θυγατρική του τομέα τροφίμων κινδυνεύει σοβαρά να πληρώσει στο σύνολό του το πρόστιμο των περίπου 38 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή στο καρτέλ του γάλακτος.
Όπως αναφέρεται στη σχετική σημείωση, «το σημαντικότερο μέρος των μακροπρόθεσμων προβλέψεων περιλαμβάνει την πρόβλεψη του προστίμου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που επιβλήθηκε στον Όμιλο VIVARTIA. Συγκεκριμένα, με την αριθμ.369/V/2007 απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού επιβλήθηκε στην VIVARTIA πρόστιμο σχετικά με τις οριζόντιες συμπράξεις στον τομέα των γαλακτοκομικών ποσού € 16,1 εκ. περίπου και με την αριθμ. 373/V/07 σχετικά με τις κάθετες συμπράξεις στον τομέα των γαλακτοκομικών ποσού € 21,8 εκ. περίπου. Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, έπειτα από αιτήσεις της VIVARTIA, έχουν δοθεί αναστολές εκτέλεσης των παραπάνω προστίμων κατά το ποσό των € 23 εκ. συνολικά, μέχρι εκδόσεως οριστικών αποφάσεων επί των προσφυγών. Για το υπόλοιπο ποσό η VIVARTIA προέβη σε μηνιαίο διακανονισμό, αρχής γενομένου από τον Αύγουστο του 2008. Η Διοίκηση έκρινε ως επαρκή πρόβλεψη το 50% επί του αρχικώς ορισθέντος προστίμου».
ΠΗΓΗ: Sofokleus10.gr