powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Πελέ: "Aλλόκοτος προπονητής ο Μαραντόνα"

«Τι ποδόσφαιρο είναι αυτό στο οποίο προσπαθείς να κοντρολάρεις το παιχνίδι με έναν επιθετικό; Δεν έχω πρόβλημα με τον Μαραντόνα, απλά δεν πιστεύω πως είναι καλός προπονητής. Έχει έναν αλλόκοτο τρόπο ζωής και σπάνια αυτό αποδεικνύεται θετικό για μια ομάδα»

Πελέ.

Άλλος ένας αποχαιρετά την πολυμετοχικότητα

"Δεν έχει καμία πρόθεση ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης να πουλήσει τις μετοχές του στην ΠΑΕ. Όποιος θέλει να πουλήσει δεν υποτιμά ούτε απαξιώνει τον αγοραστή, ούτε επιτρέπει από τους «φίλους» μιντιακούς μηχανισμούς να τον λασπολογούν διαρκώς και προκλητικά"

O μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟ Μιχάλης Ζολώτας, αποχαιρετώντας την πολυμετοχικότητα.

Επιχειρηματικός σύμμαχος του Βγενόπουλου ο νέος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού

Εκτός από πρόεδρος της Wind Hellas και δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη στη νέα εποχή που ανατέλλει για τον Ολυμπιακό, ο Σωκράτης Κομινάκης είναι και σύμμαχος του «πράσινου» Ανδρέα Βγενόπουλου σε επιχειρηματικό βέβαια επίπεδο.

Οι οικονομικοί αναλυτές, άλλωστε, έχουν να θυμούνται πως τον Οκτώβριο του 2008 άλλαξαν τα δεδομένα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τραπεζικών υπηρεσιών μετά τη στρατηγική συνεργασία των Marfin Investment Group (MIG), Marfin Popular Bank (MPB) και Wind Hellas.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, μάλιστα, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες κοινές εμπορικές δραστηριότητές τους: 1. Νέα προϊόντα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για επιχειρήσεις, 2. αποκλειστικές υπηρεσίες ICT για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 3. κοινές προσφορές τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων.

Επ’ αυτού μάλιστα είχε τοποθετηθεί και ο Σωκράτης Κομινάκης (τότε ως διευθύνων σύμβουλος της Wind) επισημαίνοντας «προσφέρουμε στις επιχειρήσεις για πρώτη φορά ένα πακέτο υπηρεσιών σύγκλισης πληροφορικής και επικοινωνιών που υλοποιείται χάρη στην τεχνογνωσία, τις υποδομές και τις επενδύσεις που οι τρεις όμιλοι ξεχωριστά διαθέτουν και πλέον συνενώνουν προς όφελος των πελατών τους». Ο πρώτος πελάτης μάλιστα αυτής της συνεργασίας ήταν ο όμιλος της MIG, δεδομένου ότι απολάμβανε ένα μικρό ιδιωτικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Ενα από τα κυριότερα στοιχεία αυτής της συνεργασίας ήταν πως δημιουργήθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο από σημεία πώλησης (περισσότερα από 1.000 σε όλη την Ελλάδα) που θα εξυπηρετούσε και τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές για να διαθέσουν προϊόντα ή να παρέχουν υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ:goalday.gr

Υποχώρηση Μπλάτερ

«Με βάση όσα έχουμε δει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ήταν ανόητο να μην επανεξετάσουμε το θέμα της χρήσης τεχνολογίας. Θα συζητήσουμε για το θέμα αυτό στην πρώτη ευκαιρία, ξεκινώντας από το business meeting που θα έχουμε τον Ιούλιο. Θα θέσουμε προς συζήτηση μόνο τη χρήση της τεχνολογίας της γραμμής της εστίας και τίποτα περισσότερο. Για περιπτώσεις σαν αυτή στο πρώτο γκολ της Αργεντινής δεν χρειαζόμαστε την τεχνολογία.Απολογήθηκα προσωπικά στην αγγλική και τη μεξικανική ομοσπονδία. Οι Άγγλοι με ευχαρίστησαν και παραδέχτηκαν πως σε έναν αγώνα μπορείς να έχεις κάποια σφυρίγματα υπέρ σου και κάποια εναντίον σου. Οι Μεξικανοί έσκυψαν το κεφάλι και το αποδέχτηκαν. Καταλαβαίνω την απογοήτευσή τους»

Zεπ Μπλάτερ, πρόεδρος FIFA.

Μπιτσαξής: "Oύτε ευρώ για γήπεδα"

"Η πολιτεία δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει γήπεδα", δήλωσε κατηγορηματικά ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής σε συνέντευξή του στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY".

"Ούτε ευρώ δεν πρόκειται να δώσουμε στα γήπεδα που θέλουν να κατασκευάσουν ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μπιτσαξής αναφέρθηκε και στο θέμα των ύποπτων αγώνων. Για πρώτη φορά επιβεβαίωσε τη λίστα των 27 αγώνων που αποκάλυψε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάσης Πλεύρης, επιμένοντας-όμως-στην άποψή του περί τεκμηρίου αθωότητας.

"Δεν συγκαλύπτω κανέναν.Απλώς είμαι υποχρεώμενος να περιμένω την απόφαση της ποινικής Δικαιοσύνης", είπε ο ΓΓΑ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σ.Πιλάβιος δεν του έχει παραδώσει ακόμη τον 4ο φάκελο ύποπτων ματς, που παρέλαβε από την UEFA.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης αποκάλυψε ότι άλλαξε ο τρόπος στοιχηματισμού ελλήνων παραγόντων στη Μαλαισία, μετά τις καταγγελίες ότι τους εντόπισε η Τράπεζα της Ελλάδος.

"Τώρα στέλνουν μετρητά μέσω πρακτορείου ταξιδίων σε ξενοδοχείο της Μαλαισίας και τα παραλαμβάνει έλληνας εκπροσωπός τους που φροντίζει για τα στοιχήματα", υποστήριξε ο κ.Κατσούλης.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Επιχείρημα για τον Πιλάβιο τα 600.000 ευρώ του Σάντος

600.000 ευρώ ετησίως θα λαμβάνει ο νέος προπονητής της Εθνικης μας ομάδας Φερνάντο Σάντος.

Ο Ρεχάγκελ έπαιρνε τα διπλά.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Σ.Πιλάβιος θα εξουδετερώσει την αντίδραση του Β.Χατζηαποστόλου, με το επιχείρημα των οικονομικών μεγεθών σε καιρούς κρίσης.

Ντάρκο-Τάσος μαζί

Tεχνικός σύμβουλος της δίοικησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέλαβε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και θα έχει στενή συνεργασία με τον νέο γενικό αρχηγό Τάσο Μητρόπουλο.

Ο Γιώργος Λούβαρης συμφωνεί;

Απλήρωτος 6 μήνες ο Κάμπορα!

"Ο Αρης ήταν οικονομικά ασυνεπής προς το πρόσωπο μου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οφειλές από το Δεκέμβριο 2009, όταν για τελευταία φορά πληρώθηκα δόσεις συμβολαίου"

Xαβιέ Κάμπορα.

Φτηνός και καλός

Σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα ο νέος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Φερνάντο Σάντος και αύριο θα υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Με τα μισά χρήματα απ΄αυτά που έπαιρνε ο Ρεχάγκελ.

Στο μοτίβο των δύσκολων καιρών...

Το άκρον άωτον της υποκρισίας

"Δεν θα έπρεπε τα μάτριξ του σταδίου να δείχνουν τη φάση με το γκολ του Τέβες"

Νίκολας Μάινγκοτ,εκπρόσωπος της FIFA.

Οι μαφιόζοι της FIFA

"H χώρα είναι υπό την επιτήρηση της FIFA για το Μουντιάλ και ο πρόεδρος της Ν.Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα έχει αντικατασταθεί από τον Σεπ Μπλάτερ και από τους μαφιόζους παράγοντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου"

Δημοσίευμα νοτιοαφρικάνικης εφημερίδας.

Τάνκε, μίστερ ρέφερι

«Οι Γερμανοί και στάθηκαν τυχεροί γιατί ο διαιτητής στέρησε ένα καθαρό γκολ στους Άγγλους. Ευχαριστούμε κύριε διαιτητή»

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε στιγμές ειλικρίνειας.

"Αδειασμα" Τζίγγερ από 4 μετόχους

"Ηταν ατυχές το κλείσιμο της τελευταίας επιστολής του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αόριστα δήλωσε ότι κάποιοι εξ’ ημών παίζουμε κάποιο παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού.Τις επόμενες ημέρες, μαζί με άλλους μετόχους που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και τους ίδιους προβληματισμούς, θα αναλάβουμε εκ νέου πρωτοβουλία ώστε να φέρουμε τον πωλητή και τον αγοραστή σε απ’ευθείας διαπραγμάτευση"

Γιώργος Νίκας, Γιάννης Ξυλάς, Μιχάλης Ζολώτας και Παναγιώτης Δάβαρης, μέτοχοι ΠΑΕ ΠΑΟ.

Φινάλε απόψε στη "ΔΙΚΗ" με Μπιτσαξή

Ο Γ.Γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής θα ανοίξει τα χαρτιά του για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ" ,σήμερα, στις 23.00.

Στην εκπομπή, που είναι η τελευταία της φετινής τηλεοπτικής περιόδου,καλεσμένοι θα είναι επίσης οι δημοσιογράφοι Παύλος Γερακάρης, Μπάμπης Κατσούλης και Φέρρυ Μπατζόγλου.

>>>Το πρόγραμμα του BLUE SKY μεταδίδεται και στο www.blueskytv.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Mας πήρε η μπάλα!

"ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ..."

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Θυμήθηκα την καθιερωμένη ρήση του Σεφέρη “΄Οπου και να πας η Ελλάδα σε πληγώνει”. Αν αναρωτηθείτε γιατί, θα σας απαντήσω “ Όποια ξένη εφημερίδα και να διαβάσω η Ελλάδα με πληγώνει”. Στις πολιτικές εφημερίδες προστέθηκαν και οι αθλητικές. Δεν έφτανε το οικονομικό μας χάλι, ήρθε η ώρα να αναδειχτεί το πόσο λίγοι είμαστε στο να κλοτσάμε σωστά και τη μπάλα. Ομοβροντία σκληρών και αρνητικών χαρακτηρισμών οι κριτικές των ξένων αθλητικογράφων για την εμφάνιση του εθνικού ποδοσφαιρικού μας συγκροτήματος στην Νότια Αφρική. Αν και δεν συμφωνώ στην τόσο έντονη κριτική τους, σε γενικές γραμμές έχουν δίκιο.

Άφησα να περάσουν τρία 24ωρα, για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτών που μας καταμαρτυρούν με αντικειμενική επιχειρηματολογία, βασισμένη στην απόδοση της “γαλανόλευκης”. Θα σας αναφέρω μόνο 2-3 αράδες απ΄ αυτά που μας σούρει την επομένη του αγώνα με την Αργεντινή η γνωστή ισπανική αθλητική εφημερίδα “Marca”. Ο Juan Castro, στη σελίδα 24 γράφει: “Να με συγχωρεί αν κάποιος ΄Ελληνας με διαβάζει, αλλά το καλύτερο του χθεσινού παιχνιδιού στην κρύα βραδιά ήταν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούμε την Ελλάδα να αγωνίζεται. Δεν θα μας λείψει καθόλου. Τι βαρετή ομάδα!”

Με το “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, από το να μη γυρίσετε ξανά, αγαπητοί φίλοι ΄Ελληνες”, αρχίζει η κριτική μιας άλλης εφημερίδας, ενώ το γενικότερο ρεζουμέ θα μπορούσε να είναι “Είμαστε τελείως ανίκανοι να κάνουμε κάτι άλλο από το να καταστρέφουμε το παιχνίδι ξανά και ξανά, να γελοιοποιηθούμε για μια ακόμα φορά”. Την άλλη όψη του νομίσματος την διαβάσετε, την ακούσατε, την είδατε από τα δικά μας ΜΜΕ. Πέσαμε μαχόμενοι με ψηλά το κεφάλι, ήταν το γενικό ρεφρέν (κι εγώ μαζί, αλλά σε σύγκριση με το 1994, ε!), με τα γνωστά κλισέ περί ονείρων, για ελπίδες που πεθαίνουν τελευταίες και χαμόγελων που σβήνουν.

΄Οταν συνέλθουν από τις βουβουζέλες και το “τζετ λάγκ”, οι δικοί μας ανευθυνο- υπεύθυνοι θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι χωρίς θέαμα, που σημαίνει ποιότητα και συνεπώς νίκες, θα ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Να μάθουμε να παίζουμε και λίγη σωστή μπάλα, ρε γαμώτο! Το πάθημα της Γαλλίας, αυτή η πρωτοφανής ξεφτίλα, κάτι λέει μαζί με την μη πρόκριση της κυπελλούχου Ιταλίας. Στη μαγεία της μπάλας δεν αρκούν μόνο οι διαφορετικές περιστάσεις που μπορούν να σε στέψουν θριαμβευτή, όπως αποδείχτηκε περίτρανα στην Πορτογαλία πριν 6 χρόνια, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Θα μου πείτε: αλλά κι εκεί, μήπως δεν ακούσαμε τα εξ αμάξης για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

*Και βέβαια μπορείτε να στείλετε τη γνώμη σας στο σχόλιο του συντάκτη της “Marca”, με ένα μηνυματάκι στην διεύθυνση cartasaldirector@marca.com

Μπάρτσης: "Βγάζουμε σήμερα την απόφαση"

Η "ΔΙΚΗ" επικοινώνησε με το μέλος της Εφετειακής Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Νίκο Μπάρτση, ο οποίος διέψευσε ότι η απόφαση για τον Ηρακλή ήδη ελήφθη.

Ισχυρίστηκε ότι "αυτή τη στιγμή (ώρα 11.50) συνεδριάζουμε και θα εκδώσουμε την απόφαση εντός της ημέρας".

Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι η απόφαση είναι δεδομένη και απλώς συντάσσεται το σκεπτικό.

Αναμείνατε στο site της ΕΠΟ για Ηρακλή

Έχει ληφθεί η απόφαση για τον Ηρακλή και μέχρι το μεσημέρι θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ(epo.gr, στην ένδειξη "δελτία Τύπου").

Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες και ουδείς από την ομοσπονδία είναι σε θέση να διαβεβαιώσει αν παίρνει την άδεια συμμετοχής στη Superleague ο "Γηραιός".

"Ορκωτός χορηγού του ΟΦΗ ο Σμαϊλης"

"Μία εκ των χορηγών της ΠΑΕ ΟΦΗ, είναι η εταιρία «Πλαστικά Κρήτης». Στην 35η γενική συνέλευση της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21/6, κατατέθηκε –ως συνήθως- η έκθεση ορκωτού λογιστή για την χρήση 1/1/09 – 31/12/09. Ως εδώ όλα καλά. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ορκωτός λογιστής της εταιρίας που επαναλαμβάνουμε ότι είναι ΧΟΡΗΓΟΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, είναι ο Δημήτρης Σμαΐλης. Ναι, ο γνωστός Σμαΐλης. Το μέλος της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, που ενέκρινε την Παρασκευή 18/6 τον φάκελο της ΠΑΕ ΟΦΗ"

H ιστοσελίδα bluearena.gr επιχειρεί να μαντέψει τι θα αποφασιστεί σήμερα.

Και κουφαίνει και σωπαίνει!

«Ηταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα τη βουβουζέλα. Φύσαγα με όλη μου τη δύναμη, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να πονάω πολύ και να μη βγαίνει η φωνή μου. Οταν πήγα στον γιατρό σοκαρίστηκε μόλις είδε τον λαιμό μου. Μου συνέστησε ξεκούραση και να τρώω σούπες. Υστερα από κάποιες μέρες και με συγκεκριμένη θεραπεία το ξεπέρασα»

Ιβόν Μάγερ, 29 ετών, κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Διαφωνεί για Τ.Μητρόπουλο ο Λούβαρης

To πρώτο μεγάλο "αγκάθι" για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εμφανίστηκε.

Η επιλογή του Τάσου Μητρόπουλου στην γενική αρχηγία, δεν βρίσκει σύμφωνο τον Γιώργο Λούβαρη.

Ο ρόλος Λούβαρη στην πώληση του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικός.

Ένας «παλιομοδίτης» προπονητής

Toυ Μικρού Οδυσσέα
Από το antinews.gr


Ένας «παλιομοδίτης» προπονητής, πατέρας και άνθρωπος είναι πάνω από όλα ο Ρεχάγκελ. Ένας τύπος που (τις λίγες φορές που τον είδα από κοντά) δείχνει 15 χρόνια μικρότερος, έχει σπινθηροβόλο βλέμμα και δομημένο σύστημα αξιών.

Αυτοπροτάθηκε στην Εθνική, πήρε τον Τοπαλίδη μέσω βιογραφικού και ξεκίνησε. Στο πρώτο του παιχνίδι τρώει 5 από τη Φινλανδία, αρχίζει την εκκαθάριση, πείθει τον Ντέμη να γυρίσει στην Εθνική και σε ένα μήνα παίρνει 2-2 εκτός από τους Άγγλους, σε ένα ματς που μπορούσε να το κερδίσει. Ο απλός παρατηρητής κατάλαβε τότε ότι κάτι αλλάζει στην Εθνική.

Ποδοσφαιρικό ταλέντο στην Ελλάδα υπήρχε πάντοτε. Η Εθνική ήταν κάτι σαν πάρεργο, σαν καταξίωση για τους παίκτες, δεν χρειαζόταν δα να σπάσουν και τα πόδια τους.

Διάλεξε αυτούς που του ταίριαζαν, έμειναν αυτοί που στρίμωξαν το εγώ τους σε μια ποδοσφαιρική εθνική ομάδα. Στα προκριματικά για την Πορτογαλία ξεκινά με 2 ήττες, αλλά μετά πάει τρένο και ρίχνει την προειδοποιητική βολή τέτοιες μέρες το 2003. 0-1 μέσα στην Ισπανία. Μετά τον θρίαμβο του 2004 αρνείται ευγενικά τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, όπως αρνείται και να την αφήσει για την Εθνική Γερμανίας, στην οποία τον έχει καλέσει δημόσια να αναλάβει ο Franz Beckenbauer.

Στην ξιπασμένη και νεόπλουτη με δανεικά ελληνική κοινωνία του 2004 κάποιος μιλάει για ηθική: «θα ήταν ανήθικο να αφήσω τώρα τους Έλληνες», λέει. Και αντί να γυρίσει στη Γερμανία να ετοιμάσει μια ομάδα για το Μουντιάλ του 2006 χωρίς προκριματικά, ή να εξαργυρώσει την επιτυχία με ένα μυθικό συμβόλαιο σε τριτοκοσμική χώρα, βολοδέρνει στην καθ΄ ημάς Ανατολή και χάνει την πρόκριση στις λεπτομέρειες και κυρίως επειδή έχασε στην Αλβανία την πρώτη αγωνιστική, με μια ντουζίνα χαμένες ευκαιρίες.

Τότε έγινε η αποκαθήλωση του. Η μεγάλη πλειοψηφία των «ειδικών» και των ΜΜΕ ξιφούλκησε εναντίον του. Οι εμμονές του και τα δικά του παιδιά, τα συστήματα του, το γιατί δεν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, γιατί δεν βλέπει δια ζώσης τα ματς στην Ελλάδα τύπου ομάδων «Λαμογιακός-Δώθε βρέχει λεφτά ΟΠΑΠ».

Ήθελε να μείνει και έμεινε. Δραπέτευσε από την «Αγία Ελένη» που θέλαμε να τον στείλουμε και γύρισε για το ρέκβιεμ. Μόνο που αυτό αργούσε 4 χρόνια. Ενδιάμεσα θα οδηγήσει μια πολύ ανανεωμένη Εθνική στα γήπεδα της Αυστρίας για το ευρωπαϊκό του 2008 και μέσω Ουκρανίας θα πάει στο δικό του όμορφο Βατερλό, στη Νότια Αφρική, με την αρμάδα του Μέσι απέναντι του. Απέναντι της θα παρατάξει μια ομάδα με 4 σέντερ μπακ, ταμπουρωμένη μεν, αλλά ποδοσφαιρική ομάδα, όχι ομάδα μπράβων της παραλιακής, ότι είχε μείνει από την «παλιά φρουρά» και κάποιους νέους που γουστάρει. Στο 70¨θα πετάξει το μπουφάν στον πάγκο και θα πέσει μαχόμενος.

Από μία δουλειά, από μια σχέση και καμιά φορά και από τη ζωή επιλέγεις πότε θα φύγεις και κυρίως πως θα φύγεις…

Ο …κανονικός βασιλιάς Όθωνας έφυγε στις 23/10/1862 αφού προηγουμένως είχαν εκδηλωθεί ανταρσίες. Όταν επέστρεψε εσπευσμένα από την περιοδεία του στις επαρχίες με το πλοίο Αμαλία στον Πειραιά έκανε μεταβολή και έφυγε μες τη νύχτα, δεν ξεμπάρκαρε να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής του στη βασιλεία.

Μάλλον βαρέθηκε τα καμώματα μας μετά από 30 χρόνια και ίσως μελαγχόλησε με την αχαριστία μας, καθώς όταν έπεσε χολέρα στην Αθήνα στη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου, είχε μείνει με την Αμαλία στην πόλη, ενώ (οποία έκπληξη) οι πολιτικοί της εποχής είχαν πάρει τα όρη και τα βουνά

Ο δικός μας Όθωνας, ο Ρεχάγκελ, δεν φεύγει ακριβώς διωγμένος, αλλά μάλλον του έχουμε δείξει την πόρτα και του λέμε ότι πέρασαν τα χρόνια και στον προθάλαμο περιμένει ο αντικαταστάτης. Αυτός νιώθει ότι έφθασε στο τέρμα. Έμεινε στο Ντέρμπαν να αποφορτισθεί, δεν επέστρεψε με την Εθνική, θα δει ενδεχομένως και κάποια ματς και πιθανόν να ψάξει για δουλειά.

Δεν μας κατάλαβε ποτέ, δεν τον κατανοήσαμε ποτέ, υπήρχε μία αμοιβαιότητα. Στα χρόνια του Ρεχάγκελ η Εθνική ήταν μια νησίδα πατρικής λειτουργίας. Καλούσε παίκτες και όταν δεν έπαιζαν, ακόμη κι αν δεν είχαν ομάδα, μετά από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Αυτός είπε ότι πέρασε μερικά από τα πιο ωραία χρόνια της ζωής του με την Εθνική.

Και όλοι εμείς περάσαμε κάποια πολύ ωραία βράδια, έστω κι αν λόγω χαμένου στοιχήματος ο γράφων πήγε στην Ομόνοια με τα πόδια μετά τον ημιτελικό με την Τσεχία.

Ο Κλαούζεβιτς έλεγε πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις πότε θα επιτεθείς και πότε θα αμυνθείς. Αυτό ο Ρεχάγκελ το γνωρίζει απόλυτα.

Και η τύχη του επεφύλαξε να πέσει με τον Ντιέγκο στο ρόλο του Ουέλλινγκτον και του Μπλύχερ… Νοτιοκορεάτης.

"Βγήκε στο αντάρτικο" και ο Πατέρας

«Ο τόνος της επιστολής του κ. Βαρδινογιάννη και ο τρόπος που απευθύνεται έτσι σε ανθρώπους που έβαλαν 65 εκ.ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας πριν δύο χρόνια, είναι απαράδεκτος και θα πρέπει όλοι να την καταδικάσουν»

Nικόλας Πατέρας, μέτοχος ΠΑΕ ΠΑΟ.

Διετές συμβόλαιο υπογράφει στην Εθνική ο Σάντος

«Ήδη ο Σοφοκλής Πιλάβιος και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει τη θέση του Ρεχάγκελ να πάρει ο Σάντος, τον οποίο σέβονται στην Ελλάδα μετά το έργο που έχει προσφέρει σε ΑΕΚ (δύο φορές), Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.Μάλιστα θα υπογράψει διετές συμβόλαιο»

Η πορτογαλική εφημερίδα "A Bola" γνώριζε νωρίτερα το μνημόσυνο του Ρεχάγκελ.

Ες αύριον τα σπουδαία

"Εδώ θα είμαστε και αύριο.Ήταν μια ακόμα μέρα ταλαιπωρίας για τον Ηρακλή. Από το δίκιο μας, μας χωρίζουν 6 κλούβες και 40 διμοιρίες ΜΑΤ. Έχει περάσει ένας μήνας και ακόμα δεν έχουν πράξει το αυτονόητο. Εμείς ήρθαμε στην Αθήνα μία φορά, ήρθαμε δεύτερη και θα ξανάρθουμε και τρίτη"

O πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης σχολιάζει την απόφαση της ΕΠΟ να προβεί σε ανακοινώσεις αύριο.

Η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας

Βιάστηκε να επικυρώσει τη βαθμολογία της Β΄εθνικής η Ενωση Β΄-Γ΄.

Προφανώς γιατί επέστρεψε ο Πιλάβιος από την Αφρική και θα ανοίξει τον 4ο φάκελο με τα ύποπτα ματς που ήρθε από την ΟΥΕΦΑ.

Και μέσα υπάρχουν μπόλικα λουλούδια του μπαξέ της Β΄εθνικής...

Κίνηση τακτικής από Κρητικούς βουλευτές

Eπερώτηση στη Βουλή για τους φακέλους με τα ύποπτα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ, αλλά και το θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων από την ΕΠΟ, κατέθεσαν σήμερα βουλευτές της Κρήτης.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αναγκάσουν κυβέρνηση και ποδοσφαιρική ομοσπονδία να "βγάλουν στον αέρα" και τα σικέ (ήδη ήρθε 4ος φάκελος) και τα στοιχεία των φακέλων αδειοδοτήσεων.

Ρήση Τζίγγερ

"Με το να τάζεις, δεν φτωχαίνεις"

O Γιάννης Βαρδινογιάννης συντάσει ηθικά διδάγματα προς Ανδρέα Βγενόπουλο.

Έτοιμο και το σκεπτικό για τον Ηρακλή,αλλά το κάνουν να μοιάζει με κρατικό μυστικό

Πήραν την απόφαση για τον Ηρακλή, συνέταξαν το σκεπτικό, αλλά -προς το παρόν- δεν την ανακοινώνουν!

Περίεργη ιστορία αυτή η Εφετειακή Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Μήπως κι εδώ ισχύει η "ρήτρα εμπιστευτικότητας";

Σε ευθεία γραμμή με τον Πιλάβιο

Σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο,βρίσκονται τα τρία μέλη της Εφετειακής Επιτροπής Αδειοδοτήσεων (Δ.Σμαϊλης,Ν.Μπάρτσης,Δ.Σαρρής).

Συνεδριάζουν σε ξενοδοχείο, καθώς έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ υπάρχουν εκατοντάδες οπαδοί του Ηρακλή.

Η απόφαση ενδέχεται να ανακοινωθεί αύριο.

Αμετακίνητος ο Τζίγγερ

Aμετακίνητος μένει στην αρχική του θέση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Αν ο Βγενόπουλος δεν στείλει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι αύριο, το θέμα της πώλησης του Παναθηναϊκού κλείνει οριστικά και αμετάκλητα.

Άλλο που δεν ήθελε.

Καλήνυχτα και καλή τύχη

«Θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις»

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος λέει στον Τζίγγερ "καλήνυχτα και καλή τύχη".

Η γνωμάτευση του σεκιουριτά

«Τι ήρθατε να κάνετε; Τα έγγραφά σας είναι πλαστά»

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ Νίκος Παναγιώτου, απευθυνόμενος στους οπαδούς του Ηρακλή, εκδίδει τη δική του γνωμάτευση.

78% υπέρ της αποχώρησης Ότο

To 78% όσων έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία της "ΔΙΚΗΣ" συμφωνούν με την αποχώρηση Ρεχάγκελ.

Προφανώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου...

Τους πρόλαβε ο Ρεχάγκελ

"Ο Ρεχάγκελ μου είπε ότι είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι μας"

Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόεδρος ΕΠΟ.

Και σεις στενοχωρηθήκατε.

Σάντος: "Περιμένω την πρόταση της ΕΠΟ"

«Μέχρι στιγμής δεν έχω πρόσκληση. Μέχρι στιγμής, ξαναλέω. Δεν μπορώ να πάω μόνος μου να χτυπήσω μια πόρτα. Βέβαια, γνωρίζω τι λέγεται στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει.Ύστερα από ένα διάστημα που ξεκουράστηκα και το είχα ανάγκη, είμαι ξανά έτοιμος να εργαστώ. Είχα προτάσεις και τις άφησα. Αν μου γίνει επίσημη πρόταση, τότε ασφαλώς και θα τη σκεφτώ και θα εξετάσω τα πάντα»

Ο Φερνάντο Σάντος ουσιαστικά επιβεβαιώνει την είδηση που πρώτη η "ΔΙΚΗ" έγραψε: θα είναι αντικαταστάτης του Ότο Ρεχάγκελ.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Διαφωνίες στην ΕΠΟ για Σάντος

Φερνάντο Σάντος πρότεινε ο Σ.Πιλάβιος για την Εθνική.

Διαφώνησε ζωηρά ο σύμβουλος της ΕΠΟ Β.Χατζηαποστόλου, αλλά το τέλος Ρεχάγκελ είναι οριστικό.

63 εκ. ευρώ και όχι 110 ζητάει ο Τζίγγερ

Προφανώς δεν έγινε κατανοητή η πρόταση Τζίγγερ.

Δεν ζητάει 110 εκ. ευρώ, αλλά 63.

Τα 110 εκ. αφορούν στην αποτίμηση ολόκληρης της ΠΑΕ.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει το 54% των μετοχών.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη αποτίμηση, θεωρώντας ότι το 54% κοστίζει το πολύ 30 εκ. ευρώ.

Υπεκφεύγει ο Τζίγγερ

"Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειας μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα"

O Γιάννης Βαρδινογιάννης απαντά στον Ανδρέα Βγενόπουλο, από τον οποίο απαιτεί συγκεκριμένη πρόταση για το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟ μέχρι την Παρασκευή!

"Σπάσαμε τη ρήτρα της ΕΠΟ και κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί""

Τα κατάφερε η ΕΠΟ να βάλει στο παιχνίδι τη Βουλή. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου ζούμε ένα θέατρο παραλόγου. Μία μέρα πριν ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία αποφασίσαμε να σπάσουμε αυτό που βολικά και εύκολα ισχυρίζεται η ΕΠΟ, τη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Πάνω σε αυτή τη ρήτρα επιτρέπεται να παίζονται παιχνίδια. Προφανώς αυτή η ρήτρα επιτρέπει να υπάρχουν ένας προπονητής σε δύο ομάδες. Από την πρώτη ώρα λέμε, με κίνδυνο να γίνουμε και λίγο γραφικοί, ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και εν πάση περιπτώσει ήταν ίδιος με όλων των ομάδων"

Γιάννης Τάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ηρακλής.

20 εκ. ευρώ δίνει ο Βγενόπουλος-60 θέλει ο Τζίγγερ

Μεγάλη είναι η οικονομική διαφορά Βγενόπουλου-Τζίγγερ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟ και θεωρείται πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.

Ο κ.Βγενόπουλος μίλησε εξαρχής για την "καθαρή θέση της εταιρείας", κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δώσει περισσότερα από 20 εκ.ευρώ στον κ.Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος απαιτεί 60 εκ. ευρώ.

Η εθνική ομάδα προκαλεί κρίση αξιών στη Γαλλία

Η άρνηση των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Γαλλίας να προπονηθούν, μετά από διαξιφισμούς που είχαν με τη διοίκηση, υπογραμμίζει σύμφωνα με πολιτικούς και φιλοσόφους, τις εγγενείς αδυναμίες της γαλλικής κοινωνίας.

Κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης απέδωσαν την ποδοσφαιρική «ανταρσία» στη «κουλτούρα της πλεονεξίας και του εγωισμού» που καλλιεργεί ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, ο Nicolas Sarkozy. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως η συμπεριφορά των παικτών απλά αντικατοπτρίζει τον κόσμο γύρω τους, όπου δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς την εξουσία και οι εθνικές αξίες είναι απλά κουρελόχαρτα.

Η συμμετοχή της Γαλλίας στο μουντιάλ κατέληξε σε χάος τη περασμένη Κυριακή, όταν οι παίκτες αρνήθηκαν να προπονηθούν ως διαμαρτυρία εναντίον της αποπομπής της βεντέτας Nicolas Anelka ο οποίος έβρισε τον προπονητή του.

Τα γαλλικά ΜΜΕ σύσσωμα επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές κατηγορώντας τους ως μια συμμορία ακριβοπληρωμένων και κακομαθημένων που ντροπιάζουν το έθνος. Πολλοί πολιτικοί είδαν κάτι πιο βαθύ. Όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κεντρώος ηγέτης Francois Bayrou: «Όσον με αφορά, το ποδοσφαιρικό ναυάγιο μας λέει κάτι για τις αδυναμίες της χώρας μας, ένα κοινωνικό μοντέλο που βασίζεται αποκλειστικά στο χρήμα, το οποίο και λατρεύεται».

Ο μετριοπαθής ηγέτης του CFDT Francois Chereque αναφέρει πως οι σταρ της εθνικής είναι υπερτιμημένοι και έχουν χάσει κάθε αίσθηση των εθνικών αξιών. «Το όλο σύστημα έχει αποτύχει. Το βασικό πρόβλημα είναι το πρόβλημα της κοινωνίας μας που στηρίζεται στο χρήμα. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το οικονομικό αυτό μοντέλο».

Από τη πλευρά του, ο σοσιαλιστής Jerome Cahuzac κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας, γνωστό για τα ακριβά κοστούμια και ρολόγια του, ως υπεύθυνο για την κατάντια. «Η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην εθνική ομάδα είναι αυτή που προωθεί ο Nicolas Sarkozy, τον ατομισμό, τον εγωισμό, ο καθένας για τον εαυτό του, και ο μόνος τρόπος για να κριθεί ή όποια ανθρώπινη επιτυχία είναι το ύψος της επιταγής που εισπράττει κανείς στο τέλος του μήνα».
ΠΗΓΗ:Reuters

Ή βρώμικα ή κλείδωμα

«Οι Έλληνες με έπαιξαν βρώμικα»

Λιονέλ Μέσι.

Η άλλη λύση ήταν να σας κλειδώσουμε στ΄αποδυτήρια.

Γιατί ο Ότο πρόλαβε την ΕΠΟ

Η δήλωση αποχώρησης του Ρεχάγκελ (βλέπε παρακάτω ανάρτηση), δεν έγινε τυχαία.

Ο Γερμανός τεχνικός είχε πληροφορηθεί τις προχωρημένες επαφές της ΕΠΟ με τον Φερνάντο Σάντος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του που έγιναν πολύ πριν το Μουντιάλ.

Αλλωστε ο Σ.Πιλάβιος ουδέποτε έκρυψε την άποψή του ότι ο κύκλος Ρεχάγκελ έκλεισε και πως η Εθνική πρέπει να δουλέψει σε άλλο μοντέλο.

Ρεχάγκελ: "Φεύγω μόνος μου"

"Πρόεδρε, ξέρω πως σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεται να μου πεις τίποτε. Θα σε βγάλω από τη δύσκολη θέση, ανακοινώνοντας μόνος μου την αποχώρησή μου".

Αυτά είναι τα λόγια του Ότο Ρεχάγκελ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, όταν έγινε νύξη για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Γερμανού προπονητή.

Ο Ρεχάγκελ έχει αντιληφθεί τις προθέσεις των διοικούντων και θέλησε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, αλλά και να προλάβει την ΕΠΟ, ώστε να κλείσει μόνος του τον κύκλο του.

'Αλλωστε το δικαιούται.

Επιστροφή από τη χώρα όπου μαύροι και λευκοί έχουν τα ίδια δικαιώματα

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Αυτή τη φορά αποχαιρετούμε με το κεφάλι πιο ψηλά. Όχι όπως το 1994 στο Αμέρικα. Η πρώτη νίκη με τα δύο πρώτα γκολ στον αγώνα με την Νιγηρία (στις 17.6.10) μάς ανεβάζει στην ...ιστορία αυτής της παγκόσμιας διοργάνωσης της FIFA, για να μετριάσει τον πόνο του γρήγορου αποκλεισμού μας. Όμως, η προηγούμενη μέρα (16 Ιουνίου του 1976) θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ιστορία της Νότιας Αφρικής ως γιορτή δικαίωσης ενός σκληρού και μακροχρόνιου αγώνα. 34 χρόνια πριν, σε μια από τις ειρηνικές πορείες του μαύρου πληθυσμού, ο 12χρονος Hector Pieterson έπεσε νεκρός από τους λευκούς. Για να έχουν οι μαύροι τα ίδια δικαιώματα με τους λευκούς.

΄Ηταν τότε που το ξεσήκωμα της νεολαίας στο Soweto κορυφωνόταν κατά του απαρτχάιντ, με εκατοντάδες διαδηλωτές νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στη μνήμη αυτών και του Hector, καθιερώθηκε αργότερα η Εθνική Ημέρα Νεολαίας, κάτι που πρόσεξαν ελάχιστοι (πέρα από το πολυάριθμο εκεί ομογενειακό μας στοιχείο) από τους παρευρισκόμενους δικούς μας στη Μαύρη Ήπειρο, Τα μέλη της ελληνικής αποστολής και οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν από κοντά τον τερματισμό της διάκρισης του φυλετικού διαχωρισμού, αν και ο πυρετός της παγκόσμιας γιορτής ποδοσφαίρου στη βιτρίνα της όλης διοργάνωσης δεν επέτρεψε μια ματιά στα ενδότερα.

Εκεί που η κοινωνική ανισότητα βασιλεύει, εκεί που η εγκληματικότητα είναι ζωντανή εικόνα της όλης υποδομής (με ένα μέσο όρο 50 δολοφονιών καθημερινά). Εκεί που τώρα δεν δουλεύει η ...μηχανή του χρήματος, με τους κάπου 300.000 επισκέπτες-οπαδούς των 32 εθνικών ομάδων (για τους διοργανωτές 150.000 λιγότεροι λόγω της οικονομικής κρίσης). Εκεί που οι 700.000 θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία θα ελαχιστοποιηθούν σε λίγες μέρες, όταν σιγήσουν οι βουβουζέλες με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Για την Νότια Αφρική το οικονομικό όφελος θα φτάσει τα 10.000 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών), πέρα από αυτό της FIFA που θα πλησιάσει τα 2.600 εκατ. ευρώ.

Κατά τον πρόεδρο της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, η FIFA έχει καθορίσει μέχρι και τις τιμές των ξενοδοχείων, των εισιτηρίων για τους αγώνες και πάει λέγοντας. Πόσα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να είναι εκεί, επειδή μόνο για μια θέση εκφωνητή ραδιοσταθμού η FIFA ζητούσε προκαταβολή το ποσό των 140.000 ευρώ! Ασφαλώς, δεν μπορούσαν να λείψουν οι γνωστές μας επενδυτικές τράπεζες, οργανισμοί και εταιρίες με τις προβλέψεις τους για την κυπελλούχο χώρα. Οι Goldman Sachs, UBS και PWC βλέπουν την Βραζιλία, με Γερμανία και Ιταλία στην δεύτερη και τρίτη θέση. Λέτε να ξέρουν κι από μπάλα που γυρίζει;

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Εθελουσία έξοδος Ρεχάγκελ-Ερχεται ο Σάντος

Ανακοινώνει την αποχώρησή του από την Εθνική ο Ότο Ρεχάγκελ.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο Φερνάντο Σάντος.

Κανελλόπουλο-Κόντη πρότεινε ο Πατέρας

Θανάση Κανελλόπουλο πρότεινε για την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟ ο Νικόλας Πατέρας!

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται πλέον για την προεδρία και θεωρεί κατάλληλο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, ο οποίος τώρα είναι εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ.

Μάλιστα ο κ.Πατέρας πρότεινε για τη θέση του τεχνικού διευθυντή τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Αρης Γιάννη Κόντη.

Για κακούργημα διώκεται ο Δ.Γόντικας

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος με την ιδιότητα του διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ ελέγχεται για πράξεις και παραλείψεις του.

Ο κ. Γόντικας επελέγη προ ημερών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ αντί του παραιτηθέντος Αντώνη Αντωνιάδη.

Ηρακλής: "Ιδού ο φάκελος μου"!

Στο ξενοδοχείο "Plaza", στο Σύνταγμα, αύριο, στη 1 το μεσημέρι, η ΠΑΕ Ηρακλής θα ανοίξει τον...φάκελό της!

Ενώπιον βουλευτών και δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της δίοικησης Πρωτοδικείου Γιάννης Τάκης θα άρει την ρήτρα εμπιστευτικότητας της ΕΠΟ και θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι ο φάκελος είναι πλήρης και ο Ηρακλής δικαιούται να πάρει μεθαύριο την άδεια συμμετοχής στη Superleague.

Μετά τον Σωκράτη, έρχεται ο Κούβελος!

Πήραμε πολλές ηλεκτρονικές επιστολές από φίλους του Ολυμπιακού με την ίδια εύλογη απορία: πως είναι δυνατόν ο κορυφαίος πρόεδρος όλων των εποχών Σ.Κόκκαλης να δέχεται να μείνει στην καρέκλα, κατέχοντας μόλις το 11% των μετοχών;

Θα λυθούν οι απορίες μόνο όταν λήξει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens και αναλάβει την προεδρία ο Ισίδωρος Κούβελος.

Η Αμερική "έφαγε" τον διαιτητή από το Μάλι

Αποβλήθηκε από το Μουντιάλ ο διαιτητής Κομάν Κουλιμπαλί από το Μάλι.

Ο Κουλιμπαλί ακύρωσε το γκολ του Μορίς Εντού των Αμερικανών, στον αγώνα με τη Σλοβακία.

Την αποπομπή του ρέφερι απαίτησε η αμερικάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η FIFA αποφάσισε να την υλοποιήσει σιωπηρώς.

Φύσηξε...Βοργιάς

-"ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΕ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΒΑΣΑΡΑ"

-"ΑΒΟΥΛΟΣ Ο ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ"

-"ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ Ο ΔΟΥΡΟΣ"


Σφοδρή επίθεση κατά του υπεύθυνου Ανάπτυξης Διαιτησίας Κύρου Βασάρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς.

Μιλώντας στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY", o κ. Βοργιάς αποκάλυψε ότι "η κουνιάδα του Βασάρα εργάζεται σε ΠΑΕ των Αθηνών".

"Ο Βασάρας κάνει το κουμάντο στη διαιτησία και ο αρχιδιαιτητής Τεροβίτσας είναι άβουλος", υποστήριξε και χαρακτήρισε τον παρατηρητή Γιώργο Δούρο "πρωτοπαλλήκαρο της παράγκας".

Ο νέος φάκελος με τα ύποπτα ματς δεν ανοίγει γιατί ο πρόεδρος λείπει στην Αφρική!

Νέος φάκελος από την ΟΥΕΦΑ με «ύποπτους αγώνες» έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή.

Ο φάκελος έφτασε πριν από δέκα ημέρες στα νέα γραφεία της ομοσπονδίας και ήταν στο όνομα του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου.

Όμως ο κ. Πιλάβιος απουσίαζε στη Νότια Αφρική όπου εξακολουθεί να βρίσκεται μαζί με την Εθνική ομάδα.

Ο κ. Πιλάβιος ενημερώθηκε άμεσα από στενό του συνεργάτη για το περιεχόμενο του φακέλου.

Δηλαδή ότι περιλαμβάνει ακόμη μια παρτίδα από αγώνες που η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ότι το αποτέλεσμά τους προκαθορίστηκε για στοιχηματικούς λόγους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε να τηρηθεί άκρα μυστικότητα και να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή ώστε να είναι συνεπής με την πολιτική που έχει χαράξει στον χειρισμό της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή.

Aπό τον περασμένο Φεβρουάριο η ροή ενημέρωσης από την ΕΠΟ προς τον ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξή για τους ύποπτους αγώνες που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ και στη συνέχεια η αποστολή τους στη Δικαιοσύνη έχει σταματήσει.

Αυτό ενδεχομένως οφείλεται στο ότι η ΕΠΟ περιμένει να επικυρωθούν πρώτα οι βαθμολογίες σε Σούπερ Λίγκα και Ένωση Β’ - Γ’ Εθνικής, ώστε να μην υπάρξουν προσφυγές στην αθλητική δικαιοσύνη παρόμοιες με αυτήν του ΟΦΗ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας 27 παιχνίδια έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θ. Πλέυρης.
ΠΗΓΗ: SoccerPlus.gr

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Mπορέλι: "Μεγάλο ταλέντο ο Νίνης"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και πρώην διεθνής με την Αργεντινή, Χουάν Χοσέ Μπορέλι μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και στον Χρήστο Παπαθεοφάνους για τον επερχόμενο αγώνα Ελλάδα-Αργεντινή και εν γένει για την παρουσία των δυο ομάδων στο μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

-Στην Αργεντινή τι λένε για την αναμέτρηση με την Ελλάδα;
“Θεωρούν ότι είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Αργεντινή θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, αλλά ο Μαραντόνα θα κάνει αλλαγές. Θα είναι ωραίο παιχνίδι και θέλουμε να νικήσει η Αργεντινή. Προσωπικά όμως θέλω να προκριθεί και η Ελλάδα. Θα είναι πολύ ωραίο για μένα να περάσει η Ελλάδα στην επόμενη φάση”.

- Η γνώμη σου για την εθνική Ελλάδας σε αυτό το μουντιάλ.
“Είχε δυο πρόσωπα. Στον πρώτο αγώνα δεν μου άρεσε. Στον αντίστοιχο με τη Νιγηρία και ειδικά στο β΄ημίχρονο έκανε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε δίκαια. Αν παίξει έτσι και με την Αργεντινή θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι τώρα για την Αργεντινή”.

-Η εφημερίδα “ΟΛΕ” της Αργεντινής χαρακτήρισε τον φίλο σου Γιώργο Καραγκούνη ως τον Έλληνα Γκατούζο. Συμφωνείς;
“Αν ο Γιώργος είναι σε καλή κατάσταση ο αγώνας θα είναι δύσκολος για την Αργεντινή. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι καλή και η ισοπαλία”.

-Ποια η άποψή σου για τον Σωτήρη Νίνη;
“Τον είδα λίγο στο φιλικό με την Παραγουάη και εναντίον της Νιγηρίας. Είναι μεγάλο ταλέντο και έπρεπε να παίξει πιο νωρίς γιατί ξέρει πολύ μπάλα”.

-Στην Αργεντινή πιστεύουν ότι η εθνική σας ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο το μουντιάλ;
“Ο κόσμος εδώ είναι πολύ χαρούμενος με την ομάδα και κυρίως με Μέσι, Τέβες και Ιγκουαΐν. Περιμένουν όμως πιο πολλά. Μπορεί να συνεχίσει έτσι και καλύτερα”.

-Ποια ομάδα είναι πιο δύσκολη για την Αργεντινή;
“Η Ουρουγουάη, η Χιλή η οποία πρεσάρει σε όλο το γήπεδο και μετά η Ιταλία και η Βραζιλία”.

Μπιτσαξής: "Eκτός στοιχήματος η Β'Εθνική αν μείνει αναξιόπιστη"

"Aν δεν βελτιωθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, θα εξεταστεί να τεθεί εκτός στοιχήματος από το κουπόνι του ΟΠΑΠ"

Πάνος Μπιτσαξής, ΓΓΑ.

Αμήν και πότε.

"Εβρά, ο αρχηγός της συμμορίας"

«Μία επανάσταση; Όχι, ένα καπρίτσιο. Απεργία; Όχι, δειλία. Μην ξεγελιέστε. Η αλληλεγγύη που έδειξαν χτες οι παίκτες είναι μία αυταπάτη. Έτσι δημιουργήθηκε μια φάρσα και το αποτέλεσμα είναι μία βόμβα που συνεχίζει να εκρήγνυται.Ο Πατρίς Εβρά μια για πάντα έδειξε πως δεν είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά ο αρχηγός της συμμορίας. Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ, βάζοντας το χέρι του σε αυτή τη μασκαράτα διαβάζοντας την ανακοίνωση των παικτών, έχασε την τελευταία του ευκαιρία να δείξει κάποιο στιλ και κουράγιο»

H μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αθλητική εφημερίδα Equipe περιποιείται τους Γάλλους διεθνείς.

"Η παρέμβαση Γερουλάνου επηρέασε τους δικαστές"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

"H παρέμβαση Γερουλάνου ανέτρεψε τα δεδομένα και οδήγησε την Εφετειακή Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ σε αναβολή της απόφασης", κατήγγειλε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Κωνσταντίνος Γωγάκος.

"Η άδεια θα δίνονταν την Παρασκευή στον Ηρακλή, αλλά η υπουργική παρέμβαση επηρέασε τους δικαστές", τόνισε ο κ.Γωγάκος και κατέληξε: "Eίμαι και ανήσυχος και καχύποπτος,καθώς στην ακροαματική διαιδικασία, ούτε μια στιγμή μας ζήτησαν πρόσθετα στοιχεία τα τρία μέλη της Επιτροπής.Τώρα γιατί το κάνουν; Καταδικάζω τα επεισόδια, αλλά να ξέρουν ότι δεν μπορούν να μας αφαιρέσουν το οξυγόνο μας που είναι ο Ηρακλής".

Αντιγράφοντας τον Μαραντόνα

«Η επαφή με την μπάλα ήταν ακούσια, άρα δεν επηρεάζει τη φάση. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο γκολ που ήταν ‘ζωγραφιά’. Ηταν το ιερό χέρι του Θεού. Το έκανα κατά λάθος»

Ο Βραζιλιάνος Λουίς Φαμπιάνο περιγράφει το γκόλ που πέτυχε κατά της Ακτής Ελεφαντοστού, αντιγράφοντας τον Μαραντόνα.

"Την Πέμπτη ο Ηρακλής παίρνει την άδεια"

"Αυτά που μας ζητήθηκαν να προσκομίσουμε δεν είναι ανέφικτα και θα τα προσκομίσουμε. Είναι μεν απαράδεκτο που δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις την ώρα που συζητούνταν η υπόθεση, παρά τη δική μας επιμονή, και έγινε αργότερα, ωστόσο εμείς θα τους πάμε ό,τι μας ζήτησαν και την Πέμπτη θα πάρουμε την άδεια. Το ότι η Επιτροπή μας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν το είχε κάνει και η πρωτοβάθμια Επιτροπή που απέρριψε τον φάκελο, δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ. Στο άρθρο 8 του κανονισμού αδειοδότησης αναφέρεται ότι δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να καλούνται για διευκρινίσεις, κάτι που δεν συνέβη με τον Ηρακλή"

Xάρης Γρηγορίου, νομικός σύμβουλος ΠΑΕ Ηρακλής.

Η Εθνική απόψε στη "ΔΙΚΗ"-Ο Κωνσταντίνου στο "ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ"

Η πορεία της εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ, θα συζητηθεί στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ" ,σήμερα, στις 23.00.

Στη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθούν οι δηλώσεις που έκαναν στον Χρήστο Παπαθεοφάνους οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης και Χάρης Γραμμός.

Καλεσμένοι είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μπάμπης Σταυρόπουλος,ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και επί σειρά ετών συνεργάτης ομοσπονδιακών τεχνικών και νυν σκάουτερ Γιώργος Καχριμάνης,ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς και ο δημοσιογράφος Θάνος Μπλούνας.

>>>Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟ Βασίλης Κωνσταντίνου (παρέχει προγνωστικά μέσω της ιστοσελίδας kbet.gr και της τηλεφωνικής γραμμής 901 100 4500) είναι μόνιμος καλεσμένος και εν γένει συνεργάτης της εκπομπής του BLUE SKY, "ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ", την οποία παρουσιάζει ο Χρήστος Παπαθεοφάνους(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.30-17.30).

>>>Το πρόγραμμα του BLUE SKY μεταδίδεται και στο www.blueskytv.gr

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ποιοι θέλουν να πετάξουμε 250 εκ.ευρώ;

«Δώστε πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.Οταν τον Οκτώβριο οι άνεργοι θα έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση ή τι είδους κυβέρνηση θα έχουμε, είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν σώνει και καλά να σπαταλήσουν 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν είναι δικά μας, αλλά δανεικά από το ΔΝΤ;Τη στιγμή που δεν υπάρχει... σάλιο, όπως παραστατικά παραδέχτηκε ο κ. Λοβέρδος, η επιμονή κάποιων στους Μεσογειακούς είναι τουλάχιστον ύποπτη και απαράδεκτη, εν μέσω της τραγωδίας που περνάει και θα περάσει τα επόμενα χρόνια η χώρα»

Κώστας Ουίλς, διευθυντής των Μεσογειακών Αγώνων του 1991.

Ο Μαρινάκης ενώνει Τζίγγερ-Πατέρα!

Η έλευση Μαρινάκη αλλάζει τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό!

Ο Νικόλας Πατέρας πείστηκε να "βάλει νερό στο κρασί του" σε ορισμένα θέματα που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την προεδρία.

Ενδέχεται τη Δευτέρα να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και να δεχτεί να διατηρήσει την ηγετική σκυτάλη στον νταμπλούχο.

10 ΠΑΕ με χρέη στην εφορία κινδυνεύουν!

Από τις εφορίες όλης τις χώρας έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στοιχεία στα συναρμόδια υπουργεία και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με χρέη Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus οι ΠΑΕ που φέρεται να έχουν οφειλές τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει είναι η ΑΕΚ, η Καβάλα, ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανθρακικός.

Δηλαδή οι οκτώ από τις 16 ομάδες που αγωνίστηκαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας!

Από αυτές που ανεβαίνουν πρόβλημα –μικρότερο – φαίνεται να έχουν η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Αυτό το ρεπορτάζ ενδεχομένως να μην είχε καμία σημασία αν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δεν είχε δρομολογήσει την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία σύμφωνα με τον νόμο Βενιζέλου (2002) δίνει στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες «πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα» βάσει μια σειράς κριτηρίων όπως τα χρέη σε αθλητές, τρίτους και δημόσιο.

Η απόφαση - εντολή του κ. Μπιτσαξή είναι η επιτροπή να λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι με κριτήριο το νόμο και όχι… χαλαρά όπως λειτουργούσε από το 2004 και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρέη στην εφορία μαζί το πόρισμα του ελέγχου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) που έγινε αιφνιδιαστικά τον περασμένο Μάρτιο έκανε έλεγχο στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και αναμένεται εντός των ημερών να εκδώσει το πόρισμά του θα είναι τα πρώτα στοιχεία που θα δοθούν στα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τα οποία μέσα στον Ιούλιο θα αρχίζουν να εξετάζουν τους φακέλους των ΠΑΕ όλων των κατηγοριών.

Ιδού τι απαιτούν μέχρι την Πέμπτη από τον Ηρακλή

Iδού τι απαιτεί επιπροσθέτως μέχρι την Πέμπτη,η Εφετειακή Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, για να δώσει στον Ηρακλή το δικαίωμα να αγωνίζεται στη Superleague:


"Σε σχέση με τον τέταρτο λόγο της εφέσεως που αφορά το ύψος των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές (Ντιέ, Κοβαλέφσκι, Ντάλα Μπόνα, Μπιλίσκοφ) από όλα τα αποδεικτικά μέσα και την ακροαματική διαδικασία υπήρξαν αμφιβολίες ως προς την εξόφληση τους και ως προς τον χρόνο, για τον λόγο αυτό η επιτροπή αναβάλλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως μέχρι την Πέμπτη 24.6.2010 προκειμένου να προσκομιστούν με την επιμέλεια της εγκαλούσας έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ο χρόνος και η εξόφληση των παραπάνω ποδοσφαιριστών. Επίσης, από την ακροαματική διαδικασία και τα αποδεικτικά μέσα, η επιτροπή δεν πείστηκε ότι γίνονται βήματα για την οικονομική εξυγίανση της εγκαλούσας με αποτέλεσμα να μην προκύπτει από αυτά ότι δεν θα υπάρξει αδυναμία πληρωμής στο μέλλον και για τον λόγο αυτό, ζητά την προσκόμιση αδιάσειστων εγγράφων την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Επίσης, η επιτροπή ζητεί την προσκόμιση θεωρημένων ισοζυγίων μέχρι τον Μάιο του 2010, καρτελών ταμείου και λογαριασμών όψεων και ισοζυγίων από τις 30/7/2009 μέχρι σήμερα".


ΑΠΟΡΙΑ: Η τόσο τυπολατρική Επιτροπή, απαιτεί ο Αναστόπουλος να μην εμφανίζεται ότι δουλεύει ταυτοχρόνως σε δύο ομάδες;

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση για τον Ηρακλή

H Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ θα έδινε με 2-1 την άδεια συμμετοχής στον Ηρακλή. Τελικά αποφάσισε να μην το πράξει, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θέλει να βγάλει την απόφαση κατά πλειοψηφία...

Από τη στιγμή που το ένα μέλος δεν συμφωνούσε, αφού θεωρούσε ότι στο φάκελο υπήρχαν εκκρεμότητες, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στον γηραιό μέχρι την Πέμπτη 24/6, προκειμένου η ομάδα της Θεσσαλονίκης να καλύψει τις ελλείψεις του φακέλου.

Μια πράξη που δεν είναι σύννομη, δεδομένου ότι έχει παρέλθει το δεκαήμερο της έφεσης. Όπως και να έχει, την ώρα που ΟΦΗ και Πιερικός εξασφάλισαν την άδεια συμμετοχής τους, ο Ηρακλής παραμένει στον... αέρα.

Ένα νέο θρίλερ ξεκινάει, λοιπόν, για τον "γηραιό" τη στιγμή που μέσα στη Super League, φαίνεται να υπάρχουν παράγοντες που επιθυμούν να στηρίξουν τον Λεβαδειακό(!). Θυμίζουμε ότι στις 24/6 που θα ανακοινωθεί η απόφαση από την επιτροπή, η Λίγκα θα επικυρώσει την βαθμολογία.

Αυτά συμβαίνουν όταν ο... σεφ έχει κέφια.

H ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

"Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1.Την αναβολή έκδοσης οριστικής απόφασης για την ΠΑΕ Ηρακλής μέχρι την 24η Ιουνίου 2010 προκειμένου να προσκομισθούν συμπληρωματικά έγγραφα στην Επιτροπή.

2.Τη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011 στις ΠΑΕ ΟΦΗ, Πιερικός.

3. Τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011 στην ΠΑΕ Παναιτωλικός".
ΠΗΓΗ: SoccerPlus.gr

Και Βαμβακούλας!

Πλην Καραχάλιου "παίζουν" στον νέο Ολυμπιακό:

Κομνηνάκης (επικεφαλής της WIDE στην Ελλάδα), Λούβαρης (ο συνήθης διαμεσολαβητής), Τζόρτζεβιτς (καιρός ήταν) και Βαμβακούλας (ο Μαρινάκης έχει και χιούμορ).

Ενας πολιτικός στην επικοινωνία του Ολυμπιακού

Ο Μαρινάκης θα τα αλλάξει όλα.

Nίκος Καραχάλιος αντί Γιάννη Μόραλη στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Καραχάλιος υπήρξε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, αλλά δεν έφυγε υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού μπορεί να είναι "φρέσκο" στον εφοπλιστικό χώρο, καθώς δεν κατάγεται από κάποιο μεγάλο "τζάκι" όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτά που έχει πετύχει τον κάνουν μέσα στους πιο αναγνωρίσιμους εφοπλιστές στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Βαγγέλης είναι μοναχογιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 απέκτησε το πρώτο του πλοίο, στην ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία "Vanimar". Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,είχε εκλεγεί και βουλευτής της ΝΔ, ενώ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις και με τον Σταύρο Νταϊφά.

Μεγάλη του αγάπη ήταν ο Ολυμπιακός και για τον λόγο αυτό, όταν του ζητήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ομάδας, μετείχε στην διοίκηση των "ερυθρόλευκων". Όταν έφυγε από την ζωή, η εταιρία του αριθμούσε 8 φορτηγά πλοία, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλαμβάνει την συνέχιση της... παράδοσης.

Ο δραστήριος εφοπλιστής έχει καταφέρει να "βάλει" για τα... καλά το όνομά του ανάμεσα στον χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Τώρα, ο Βαγγέλης έχει δύο ναυτιλιακές εταιρίες στον Πειραιά που στεγάζονται στο μεγαλύτερο Λιμάνι, την Capital shipping και την Barcley shipping.

Η Capital έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για το «κτίσιμο» 16 δεξαμενόπλοιων-παγοθραυστικών από τα οποία έχει παραλάβει τα περισσότερα. Η άλλη εταιρεία είναι η Barcley Shipping ο στόλος της οποίας αποτελείται από 20 φορτηγά πλοία. Επίσης, έχει γραφεία στο City του Λονδίνου , στην καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας σε ένα πολυόροφο κτήριο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα ναυπήγησης περίπου 20 πλοίων, τα οποία όταν παραδοθούν θα ανεβάσουν την χωρητικότητα του στόλου του πάνω από τα τρία εκατομμύρια τόνους.

Η Capital τον Μάρτιο του 2007 έγινε η πρώτη ναυτιλιακή εταιρία της Ελλάδας που εισήχθη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ε τιμή πάνω από το προκαθορισμένο εύρος συν το γεγονός ότι η μετοχή γνώρισε άνοδο κατά 24% από την πρώτη ώρα συναλλαγής.

Μάλιστα, η αυξημένη ζήτηση από μεγάλους οίκους υπερκάλυψε πάνω από 10 φορές την δημόσια προσφορά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ρεκόρ, μια και το τελευταίο το είχε η Teekay Shipping όπου είχε προχωρήσει 8 φορές σε υπερκάλυψη.

Σε μία συζήτηση που είχε στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, μίλησε για την σχέση του με τον πατέρα του, αλλά και το πώς ο Μιλτιάδης Μαρινάκης φρόντιζε να τον "βάλει" στο... παιχνίδι της διοίκησης της επιχείρησης.

Αρχικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εργάστηκε σε άλλες επιχειρήσεις στο Λονδίνο και τρία χρόνια αργότερα έκανε την δική του δουλειά. Σύμφωνα με τα όσα του είχε πει ο πατέρας του, τα παιδιά θα πρέπει πρώτα να εργάζονται σε άλλες δουλειές και όχι στην οικογενειακή επιχείρηση.

"Με άφησε ελεύθερο χωρίς καταπίεση, με παρακολουθούσε με διακριτικότητα. Τα τελευταία χρόνια,, που εργαστήκαμε μαζί, μου έδωσε τη δυνατότητα να αποφασίζω. Ηταν ο πιο σκληρός κριτής μου, ενώ με υποχρέωνε σε έντονη αυτοκριτική.

«Ο πρωταγωνιστής στη ζωή είσαι εσύ» μου έλεγε συχνά", τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκας και συνέχισε: "Ο πατέρας μου με έμαθε να βλέπω τα θέματα και από την ανθρώπινη τους διάσταση, να εκτιμώ τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην εργασία".

Ο εφοπλιστής είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη και έχει δύο παιδιά. Τον Μιλτιάδη και την μικρή Ειρήνη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ καλός φίλος με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επίσης εφοπλιστή, Νικόλα Πατέρα. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από μικρά παιδιά, όταν είχαν εμπλακεί στις επιχειρήσεις των γονιών τους που συνεργάζονταν.

Πολλοί τονίζουν ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι "κλειστός" άνθρωπος χωρίς να λέει πολλά, εν αντιθέσει με τον Νικόλα Πατέρα δεν έχει πρόβλημα να εκτεθεί και να δώσει απαντήσεις εκεί που χρειάζεται.

Οι δύο άνδρες είχαν κάνει μαζί και δυνατό "μπάσιμο" στον χώρο των ΜΜΕ. Μάλιστα, ο Μαρινάκης προσπάθησε να αποκτήσει τον "Ελεύθερο Τύπο" πριν καταλήξει στην κυριότητα του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το 25% του ΣΚΑΪ(συνέταιρος του Γ.Αλαφούζου).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με τα κοινά της ομάδας της καρδιάς του. Η πρώτη του απόπειρα ήταν το 2000 όταν ανέλαβε το τμήμα βόλεϊ της ομάδας.

Περίπου πέντε χρόνια αργότερα, ήταν το νούμερο ένα φαβορί για την απόκτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά επειδή οι διαπραγματεύσεις είχαν μεγάλη διάρκεια, τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν αυτός που δεν ήθελε την εμπλοκή του Μαρινάκη στην ομάδα του μπάσκετ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν και οι πιο θερμές, χωρίς ωστόσο να "γυρίσει" την πλάτη στην ομάδα της καρδιάς του. Όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι του ζήτησαν να συνδράμει για την απόκτηση του Ιβάν Μίλκοβιτς, απάντησε θετικά χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
ΠΗΓΗ: sportnet.gr

Μαρινάκης 67%, Κόκκαλης 11%

«Φτάσαμε σε συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει ότι διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια συνεργασία με βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός»

Σωκράτης Κόκκαλης.

«Ο πρόεδρος θα παραμείνει να είναι ο πρόεδρος. Ό,τι είπαμε από την πρώτη στιγμή το κάναμε για το καλό και το μέλλον του Ολυμπιακό, με την προοπτική και την ελπίδα. Η συμφωνία αυτή ό,τι καλύτερο για το μέλλον του Ολυμπιακού»

Βαγγέλης Μαρινάκης.

Με 2-1 παίρνει την άδεια ο Ηρακλής

Για να μην κηρυχθεί παράτυπη η απόφαση της επιτροπής της ΕΠΟ το πιθανότερο είναι να την βγάλει σήμερα που λήγει το δεκαήμερο. Από τα τρία μέλη της επιτροπής τα δύο είναι υπέρ του να δοθεί άδεια στον Ηρακλή και το ένα να μην δοθεί. Γι' αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα είχαν καταλήξει στο να δώσουν άδεια με την προϋπόθεση να φέρει και άλλα έγγραφα.
ΠΗΓΗ:SoccerPlus.gr

70άρια με τη Νιγηρία

Mέχρι 71,1% έφτασε η τηλεθέαση του αγώνα Ελλάδας-Νιγηρίας.

Στην ΕΡΤ περιμένουν 80άρια και βάλε, την Τρίτη, με την Αργεντινή.

Η μεγάλη αλήθεια

"Στην Ελλάδα ή θα είσαι Θεός ή θα σε κατηγορούν όλοι"

Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Βρήκαν τρόπο να κάνουν μπίζνες οι διαιτητές

Referee talent camp στο Βέλο Κορινθίας από την Τρίτη, με εκπαιδευτή τον Κύρο Βασάρα και οικοδεσπότη τον Γιώργο Δούρο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΔ Σωτήρης Βοργιάς έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον ρωτάει αν η διοργάνωση εγκρίθηκε από την ομοσπονδία και ποιος θα προσποριστεί τα 320 ευρώ κάθε συμμετοχής διαιτητή.

Τώρα που χάθηκε το παιχνίδι;

"Προσφεύγουμε όχι μόνο στον εισαγγελέα Ηρακλείου, αλλά στον αθλητικό εισαγγελέα, στο Cas και σε κάθε άλλη αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ με μοναδικό σκοπό να εφαρμοσθεί η νομιμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς διακρίσεις"

Ανακοίνωση του Συλλόγου Μικρομετόχων ΠΑΕ ΟΦΗ.

Είναι αργά πλέον για να πιέσετε.

Ημιπαρέμβαση Γερουλάνου για τις αδειοδοτήσεις

"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καλεί όλα τα θεσμικά όργανα που αποφασίζουν για την αδειοδότηση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, είτε πρόκειται για την ΕΠΟ που εφαρμόζει το σύστημα UEFA licencing, είτε πρόκειται για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αιτιολογούν πλήρως και δημόσια όλες τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία στον Έλληνα φίλαθλο ότι τηρείται σχολαστικά η ισονομία και δεν τίθεται θέμα διακριτικής μεταχείρισης οποιασδήποτε ομάδας"

Aνακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να δοθούν και όλοι οι φάκελοι αδειοδοτήσεων στη δημοσιότητα;

Παίρνει τη Δευτέρα την άδεια ο Ηρακλής

Υπέρ Ηρακλή καταλήγει η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Εξακολουθούν να προσπαθούν να πείσουν το μειοψηφών μέλος και ίσως η απόφαση να εκδοθεί τη Δευτέρα, παρότι η προθεσμία εκπνέει σήμερα.

Πρόστιμο σε ΠΑΟ-Αρη

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό και Άρη από την ΕΠΟ για τα επεισόδια του τελικού του κυπέλλου.

66.000 ευρώ στον νταμπλούχο και 35.000 στους Θεσσαλονικείς.

Ζήτημα φίλαθλης παιδείας

«Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα για να στηριχθεί»

Kώστας Κατσουράνης.

Ολα μπορεί να τα κάνει, αλλά δεν θα αλλάξει ποτέ την κουλτούρα του Έλληνα φιλάθλου που υποστηρίζει άκριτα μόνο την ομάδα του.

Ο Άγγλος φίλαθλος υποστηρίζει πρώτα την Εθνική του και μετά την ομάδα του.

Κι αν συγκρίνετε τις επιτυχίες αμφοτέρων την τελευταία δεκαετία, θα εκπλαγείτε.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Προσπαθούν να πείσουν τον μειοψηφούντα

Διαφωνίες ανέκυψαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για το θέμα του Ηρακλή.

Τα τρία μέλη της επιτροπής επιθυμούν να εκδώσουν ομόφωνη απόφαση και γι΄αυτό το λόγο μετέθεσαν την ανακοίνωσή τους για αύριο.

"Κάποιοι ήθελαν να μας κάνουν άνω-κάτω"

«Αυτό που μας πείραξε ήταν το ψέμα. Δεν έγινε το παραμικρό στα αποδυτήρια. Λογικό να γίνεται κριτική, αλλά όχι να λένε πως πλακωθήκαμε στα αποδυτήρια. Έπρεπε να βρουν και άλλους τρόπους για να γίνει η ομάδα άνω-κάτω»

Γιώργος Καραγκούνης, αρχηγός της Εθνικής.

Πάντως, οι διαρροές, από τα αποδυτήρια έγιναν.

Ποιος μας πιάνει

"Οι Έλληνες πετάνε, οι αετοί πέφτουν"

Goal.com

Τελικά έτσι είμαστε εμείς: ή γάμος ή κηδεία.

Ο αντιδήμαρχος οργάνωνε το παράνομο στοίχημα!

Ο πρώην αντιδήμαρχος Λουτρακίου Νίκος Μαστρογιάννης συνελήφθη για παράνομο στοιχηματισμό.

Οι υπολογιστές του καταστήματος, στο οποίο ήταν υπεύθυνος,είχαν μετατραπεί σε μηχανήματα παράνομου τζόγου και παράνομου στοιχήματος.

"Υπάρχουν Ελληνες που δεν αγαπούν την Εθνική"

"Τη νίκη την αφιερώνουμε σε όσους είναι στην Ελλάδα και μας αγαπούν, καθώς δεν μας αγαπούν όλοι"

Βασίλης Τοροσίδης, σκόρερ της πρώτης μας Μουντιαλικής νίκης.

Δείξτε μεγαλοψυχία, τέτοιες ώρες.

Ο καθείς όπως τον συμφέρει

"Εμποδίστε όλους αυτούς που προσπαθούν να επιβάλουν την εκτροπή από τη νομιμότητα με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις τους σε ανεξάρτητα όργανα όπως είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ"

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μ.Στρατάκης,Μ.Σκραφνάκη,Λ.Αυγενάκης,Μ.Κριτσωτάκης,Β.Κεγκέρογλου, Φ.Παρασύρης και Μ.Κεφαλογιάννης απευθύνονται στον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο.

"Δεν διαπραγματευόμαστε ατασθαλίες"

«Η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται ατασθαλίες πουθενά, ούτε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε περίπτωση.Σεβόμαστε την αυτονομία της ΕΠΟ και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης να διερευνήσει την υπόθεση»

O υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης απαντά στην ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Aλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου για τα ύποπτα ματς.

Εκτεθειμένος ο Πατέρας

Είχε δεσμευτεί ότι θα μετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ ο Νικόλας Πατέρας.

Τώρα δηλώνει ότι θα ακολουθήσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο και δεν θα βάλει ούτε ευρώ.

"Ακονίζει τα μαχαίρια" για αύριο ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αλλάζουν οι καιροί;

"Η Κρήτη πρέπει να δείξει τον δρόμο και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα εκπροσωπεί το νησί σε όλα τα αθλήματα. Να την ονομάσουμε "Κρήτη". Οι καιροί είναι δύσκολοι»

Απόστολος Παπουτσάκης, πρόεδρος Εργοτέλη.

Πάντως, όταν ο καρδιοχειρουργός και πρόεδρος του Άρη Παναγιώτης Σπύρου είχε κάνει ανάλογη πρόταση συγχώνευσης προ 15ετίας στη Θεσσαλονίκη, δεν βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή.

Ρήτρα βίας βάζει ο ΟΠΑΠ

“Εμείς θέλουμε ένα αξιόπιστο προϊόν, χωρίς βία. Θα ζητήσουμε από τις επαγγελματικές Ενώσεις (σ.σ. Σούπερ Λίγκα, Ένωση Β’-Γ’, ΕΣΑΚΕ κλπ) να υπογράψουμε συμβάσεις, χωρίς να επαναδιαπραγματευτούμε τους οικονομικούς όρους, που θα περιλαμβάνουν ρήτρες βίας”

Χάρης Σταματόπουλος, πρόεδρος ΟΠΑΠ.

Φτωχός λαός=ανθισμένος τζόγος

"Η ελληνική αγορά έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια, ειδικά αν αρχίσει και μπαίνει τάξη στο ιντερνετικό στοίχημα, που θα αλλάξει τα δεδομένα και για όσους δραστηριοποιούνται παράνομα ή ημινόμιμα σ’ αυτό το χώρο που δεν έχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο"

Γιάννης Σπανουδάκης, διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ.

Η καλύτερη επιβεβαίωση πως όπου φτωχαίνει ο λαός, ανθεί ο τζόγος.

Nάχαμε να λέγαμε

"Αν είχαμε έναν Μέσι ή έναν Κακά, θα παίζαμε διαφορετικό ποδόσφαιρο"

Ότο Ρεχάγκελ.

Αν είχαμε τον Μουρίνιο;

Στο φως οι αδειοδοτήσεις, απαιτούν κατόπιν εορτής βουλευτές

«Με το αξιοπερίεργο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχουν καταργηθεί οι νόμοι που διέπουν το ποδόσφαιρο υπό την απειλή αποκλεισμού από τη ΦΙΦΑ.Αδειοδοτούνται φίλοι και ημέτεροι.Θα ζητήσετε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που νομιμοποιούν την αδειοδότηση για τις περιόδους 2008 – 2009, 2009 -2010 και 2010 – 2011;"

Οι βουλευτές της ΝΔ Μ.Γιακουμάτος-Δ.Αποστολάκος ερωτούν τον Υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο αυτό που έπρεπε ήδη να έχουν ρωτήσει τον σημερινό τους αρχηγό Αντ.Σαμαρά, όταν είχε την ιδιότητα του Υπ.Πολιτισμού.

Η διαθεσιμότητα του Νίνη

Δεν γνωρίζω αν αύριο θα χρησιμοποιηθώ. Αυτό το ξέρει ο προπονητής μου. Εγώ είμαι πάντα διαθέσιμος"

Σωτήρης Νίνης.

Ίσως και ο Καραγκούνης.

"Για το Μουσείο ο Πελέ-Αλλαζόνας ο Πλατινί"

"Ο Πελέ θα πρέπει να επιστρέψει στο Μουσείο και ο Πλατινί νομίζει ότι είναι καλύτερος από όλους τους άλλους"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν αλλάζει.

"Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου"

“Είναι αηδίες. Εγώ ποτέ δεν έστειλα έγγραφο για δήθεν οφειλή 80.000 ευρώ του Ηρακλή.Κάποιος πλαστογράφησε την υπογραφή μου για να δημιουργηθεί πρόβλημα στον Ηρακλή. Αν θέλετε, έρχομαι και αύριο στην Ελλάδα”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ντιέ "αδειάζει" τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Το να παίζεις στα 40 σου, είναι και ζήτημα εγωϊσμού

"Μετά τη συνάντησή μου με τον κύριο Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μου ζήτησε είτε να συνεχίσω να παίζω για έναν ακόμη χρόνο, είτε να αναλάβω τη θέση του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, αποφάσισα, μεταξύ άλλων και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού, να συνεχίσω"

Aντώνης Νικοπολίδης.

Τι να πρωτοδιαλέξει;

"Συναισθηματικά είμαι «δεμένος» με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι “αδερφός” μου"

Mάνος Μαυροκουκουλάκης.

Διχασμός.

Βαριά κληρονομιά

" Όταν σε καλεί μία τόσο μεγάλη ομάδα, είναι δύσκολο να αρνηθείς. Ο Ολυμπιακός θέλει κάθε χρόνο να κατακτά το πρωτάθλημα"

Εβαλντ Λίνεν.

Το τελευταίο για καλό το λέτε;

Τώρα τερματοφύλακας-του χρόνου τιμ μάνατζερ

Στα 40 του θα εξακολουθήσει να είναι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν ήθελε και πολύ για να πειστεί από τον Σωκράτη Κόκκαλη να μην "κρεμάσει τα γάντια του" από φέτος.

Μετά από ένα χρόνο τον περιμένει το πόστο του τιμ μάνατζερ.

Κουνάει μαντήλι ο Σισέ

«Δεν βιάζομαι να φύγω από την Ελλάδα, αλλά αν παρουσιαστεί μία μεγάλη ευκαιρία, θα δούμε. Γιατί όχι να επιστρέψω και στη Γαλλία. Ακόμη έχω πολλά να κάνω στο ποδόσφαιρο και πολλούς τίτλους να κατακτήσω»

Τζιμπρίλ Σισέ.

Ούτε τρελός, ούτε συγγνώμη

"Ξέρω ότι κάποιοι θα προτιμούσαν ν' ακούσουν από μένα μια «συγγνώμη», λέξη που θεωρώ πολύ εύκολη να την πει κανείς, αλλά εξαιρετικά αδύναμη μπροστά στις ίδιες τις πράξεις. Δεν θέλω να μου χαριστεί τίποτα. Ο κόσμος να με κρίνει από την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο.Κάποιοι με είπαν τρελό που στην καλύτερή μου ποδοσφαιρικά ηλικία άφησα τις προσφορές που είχα για να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ"

O Δήμητρης Σαλπιγγίδης σε μια επίδειξη ωριμότητας.

Η στατιστική δείχνει Ολλανδία

"H Ολλανδία έχει τις περισσότερες πιθανότητες (12%) να πάρει το τρόπαιο στη Ν. Αφρική, ακολουθούμενη οριακά σε πιθανότητες από την Ισπανία και τη Βραζιλία (η Αγγλία θα φθάσει στα ημιτελικά, αλλά θα χάσει από τη Γαλλία!)"

Ίαν ΜακΧέιλ, αθλητικός στατιστικολόγος του πανεπιστημίου του Σάλφορντ Βρετανίας.

Ο απυρόβλητος Καραγκούνης

Εκτροχιάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Τα έβαλε με τον Ρεχάγκελ γιατί τον αντικατέστησε στον αγώνα με τη Ν.Κορέα.

Τα βρήκε μαζί του, αφού χρειάστηκε να παρέμβουν δύο μεσολαβητές.

Τώρα τα βάζει με τον Νιόπλια, ο οποίος τόλμησε...να κρίνει την απόδοσή του στο Μουντιάλ!

Ιδού τα δύο ρόπαλα του Ηρακλή

Το SoccerPlus.gr αποκαλύπτει τα δύο σημερινά όπλα του Ηρακλή στη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ:

α) Θα προσκομίσει νέες εκθέσεις ορκωτών λογιστών σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να γίνει για ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρώ και όχι των έξι.

β) Για την κάλυψη αυτού του ποσού ο Ηρακλής θα προσκομίσει βεβαιώσεις από τους Μυτιληναίο, Ρέμο, Χούλη και άλλους που θα παραιτούνται από ποσά που φέρονται να έχουν δανείσει στην ΠΑΕ.

Αν δεν φροντίζεις τα νύχια σου, δεν ξύνεσαι

"Τη νέα μπάλα Jabulani είχαν προμηθευτεί οι ομοσπονδίες από τον Φεβρουάριο για να τη συνηθίσουν οι παίκτες"

Τόμας φαν Σάικ, εκπρόσωπος της Αdidas.

Οι Αγγλοι, όμως, λόγω των συμβολαίων τους με άλλες εταιρείες χρησιμοποιούσαν άλλη μπάλα στην Πρέμιερ Λιγκ (Νike) και άλλη στα διεθνή φιλικά παιχνίδια (Umbro)!

Κάπως έτσι ήρθε η γκάφα του τερματοφύλακα Γκριν και ισοφάρισαν οι Αμερικάνοι.

Θα δείξει

"Η Αργεντινή φοβάται μόνο την Αργεντινή"

Λιονέλ Μέσι.

Αλλαζονεία ή αυτογνωσία;

Η απάντηση της κοινωνικής ανισότητας

«Αν έχω χρήματα, θα τα δώσω για τρόφιμα. Δεν μπορώ να δω το ματς με άδειο στομάχι»

Mάκο Μόνγκβε, κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ.

Ιδού η απάντηση στη FIFA για τα μισοάδεια γήπεδα.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το δημοσιογραφικό τσάρτερ της χαράς προς Ν.Αφρική

"O δημοσιογράφος οφείλει να μην επιδιώκει και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία του"

Άρθρο 5, παρ. ε του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Ισχύει για τους συναδέλφους που μετείχαν σε πολυτελές πολυήμερο ταξίδι-δώρο από την Τράπεζα Πειραιώς για το Μουντιάλ;

Κυνική ομολογία για τις αδειοδοτήσεις της ΕΠΟ

"Αν τηρούνταν το σύστημα αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ, καμία ελληνική ομάδα δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα"

Δημήτρης Σμαϊλης, πρόεδρος δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Αντε τώρα να πείσετε τους Ηρακλειδείς ότι πρέπει να παίζουν στη Β΄Εθνική.

Θέλει να φύγει πρωταθλητής ο Κόκκαλης

Παραμένει αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η μεταβίβαση μετοχών στον Βαγγέλη Μαρινάκη θα γίνει σταδιακά, με τον τρόπο που πήραν το μπάσκετ οι αφοι Αγγελόπουλοι.

Ο Κόκκαλης θέλει να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στο ενεργητικό του και να φύγει πρωταθλητής από τον Πειραιά, παραδίδοντας τον Ολυμπιακό στον Μαρινάκη.

Θα λογοδοτήσει ο υφυπουργός τώρα που τον εκθέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας;

"Σήμερα συζητήθηκε στο Σ.Τ.Ε. η υπόθεση της προσφυγής του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. κατά της υπουργικής απόφασης που αφορούσε την συγχώνευση της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ με την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ. Η εισήγηση ήταν ακυρωτική"

Aνακοίνωση του Ηλυσιακού.

Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Βλάχος θα λογοδοτήσει, εφ΄όσον η παρανομία έχει και δικαστική βούλα;

"Μάνατζερ επηρεάζουν τον Ρεχάγκελ που βλέπει μόνο το προσωπικό του συμφέρον"!

"Ο Ρεχάγκελ εμμένει σε παίκτες όπως ο Χαριστέας γιατί εξυπηρετεί το προσωπικό του συμφέρον".

Αυτή την καταγγελτική δήλωση έκανε στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY" o πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Χρήστος Αρδίζογλου, ο οποίος μίλησε για "μάνατζερ που εμπλέκονται και επηρεάζουν τις επιλογές του Γερμανού προπονητή".

Στο μεταξύ, ο Ότο Ρεχάγκελ προανήγγειλε στους παίκτες της Εθνικής την αποχώρησή του, λέγοντας ότι "σε λίγες μέρες μπορεί να μην είμαστε μαζί..."

Θέλει να πουλήσει μετοχές της Intralot στον ΟΠΑΠ ο Κόκκαλης

To antinews.gr υιοθετεί την πληροφορία ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης πουλάει το 20% των μετοχών της Intralot στον ΟΠΑΠ.

Από κυβερνητικής πλευράς υπέρ αυτής της εξέλιξης τάσσεται ο κουμπάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αντιδρούν οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου-Παύλος Γερουλάνος.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός

«Μας στερήσατε την άνοδο με τη διαιτησία. Πως επιτρέπετε να ανεβαίνουν ομάδες σαν τον Ολυμπιακό Βόλου που περιλαμβάνονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια;»

Mανόλης Παπακαλιάτης, εκπρόσωπος ΟΦΗ.

«Μας θίγουν αυτά που λέτε. Δεν αξίζει να ασχολείστε με το ποδόσφαιρο. Ασχοληθείτε με ξενοδοχεία και να φτιάχνετε καμιά αστακομακαρονάδα»

Αχιλλέας Μπέος, φίλαθλος Ολυμπιακού Βόλου.

Επεισε την ΕΠΑΕ ο ΟΦΗ-όχι όμως και τον Μπιτσαξή

Εφερε αποτέλεσμα η πίεση του ΟΦΗ, ο οποίος προσέφυγε στην UEFA τα στήμενα ματς.

Δεν επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας της Β'Εθνικής.

Εκείνο που δεν θα καταφέρουν οι Κρητικοί είναι παρέμβει ο Μπιτσαξής.

Δικαίως ο ΓΓΑ επικαλείται το αυτοδίοικητο της ΕΠΟ.

Οι έμπιστοι του Μπερέτα

"Ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης με έπεισαν να έρθω στην Ελλάδα. Τους εμπιστεύομαι. Είχα και άλλες προτάσεις, όμως του ΠΑΟΚ ήταν η πιο σημαντική"

Μάριο Μπερέτα, νέος προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο πολιτικός-δάσκαλος Έβαλντ Λίνεν

«Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Να σας πω την αλήθεια, όμως, δεν σκεφτόμουν να γίνω προπονητής. Ήθελα να γίνω πολιτικός ή δάσκαλος»

Έβαλντ Λίνεν, νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Θα σας χρειαστούν και τα δύο στην Ελλάδα.

Η διεφθαρμένη FIFA της μοντέρνας σκλαβιάς

«Η FIFA είναι μια διεφθαρμένη οργάνωση. Διατηρεί μία μονοπωλιακή θέση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια.Υποστηρίζει τη μοντέρνα σκλαβιά»

Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτης της Λιβυής.

Θα κουφαθούμε λιγότερο

«Τροποποιήσαμε το στόμιο και πλέον η νέα βουβουζέλα θα έχει ήχο 20 ντεσιμπέλ λιγότερα από την παλιά»

Kατασκευαστής βουβουζέλων.

Αμήν και πότε.

Οι "Μπέηδες" και οι "Ψωμιάδηδες" με τα πιστόλια

"Αυτά που έγιναν φέτος στα πλέι οφς δεν συνέβαιναν ούτε σε εποχές «παράγκας». Θα βρισκόμασταν στη Superleague αν δεν μας κυνηγούσε η διαιτησία. Οι παράγοντες του ΟΦΗ είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, δεν μπορούν να γίνουν «Μπέηδες» και «Ψωμιάδηδες» να κυνηγάνε τον κόσμο με πιστόλια"

Γιώργος Παράσχος, προπονητής του ΟΦΗ.

Xάσαμε τον δικαστή.STOP

Δύο δικηγόροι Αθηνών και ένας ορκωτός λογιστής θα κρίνουν μεθαύριο την παραμονή του Ηρακλή.

Ο Νίκος Μπάρτσης και ο Νίκος Σαρρής είναι οι νομικοί που συγκροτούν την εφετειακή επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ο δικαστικός τι απέγινε;

Στον πάγκο Οκούκα-στον φάκελο Αναστόπουλος

Η Καβάλα μόλις χθες υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ντράγκαν Οκούκα.

Στο φάκελο αδειοδότησης όμως δήλωσε τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος μέχρι το φινάλε της χρονιάς εργαζόταν στον ΠΑΣ και φυσικά δηλώθηκε και στον φάκελο των Ιωαννίνων!

Παρόλα αυτά, η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, ενέκρινε και τους δύο φακέλους!

Η FIFA ψάχνει 8.000 φιλάθλους του αγώνα Ελλάδας-Κορέας!

8.000 φίλαθλοι είχαν αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα Eλλάδας-Ν.Κορέας και δεν έδωσαν ποτέ το «παρών» στο γήπεδο!

Η FIFA άρχισε έρευνα και η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι δεν ήταν Έλληνες φίλαθλοι όσοι δεν πήγαν στο γήπεδο.

Ενδέχεται το γεγονός να έχει σχέση με το ότι οι μετακινήσεις στη Ν. Αφρική γίνονται με εξαιρετική δυσκολία, με αποτέλεσμα αρκετοί φίλαθλοι να μην μπορούν να μεταβούν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Η Εθνική Ελλάδος (και ό,τι δεν είδατε) απόψε στη "ΔΙΚΗ"

H ήττα της Εθνικής μας από την Κορέα και οι προοπτικές της στο Μουντιάλ, θα συζητηθούν στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ", σήμερα, στις 23.00.

Καλεσμένοι είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Αρχοντίδης,ο πρώην διεθνής διαιτητής Θόδωρος Κεφαλάς,ο πρώην Αντιπρόεδρος της “Ένωσης 1924” Νίκος Σταθάκος και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης.

>>>Το πρόγραμμα του BLUE SKY μεταδίδεται και στο www.blueskytv.gr

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Aρχισαν τα όργανα-2

"Πολλές διευθετήσεις με τον ΟΤΕ πραγματοποιούνταν από τον ίδιο τον Κόκκαλη.Ο Χριστοφοράκος έλεγε ότι είχε στενή σχέση μαζί του, αλλά δεν τολμούσε να προφέρει το όνομα του"

Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, διευθυντής της Siemens.

Αρχισαν τα όργανα για τον Σωκράτη

"O Κόκκαλης επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως ασπίδα τον Ολυμπιακό για να κάνει τις δουλειές του"

Δ.Παπαδημούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-μέλος εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Siemens.

Τα ταλέντα της διαιτησίας και ο Δούρος

Referee Talent Camp - Hellas 2010 διοργανώνεται από 22-26 Ιουνίου στο Βέλο Κορινθίας.

Ενας προυπολογισμός του event από την ΕΠΟ, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Εκτός αν πρέπει να ρωτήσουμε τον οικοδεσπότη Γιώργο Δούρο.

Εφ΄όσον βγεί στο τηλέφωνο, που θάλεγε και ο αμίμητος Αλέφαντος.

Πάνθηρες VS ?

"Οι παίκτες της Ν. Κορέας τρέχουν σαν... πάνθηρες"

Οτο Ρεχάγκελ.

Kαι οι δικοί μας;

Αλκέτας εμπιστεύεται Ότο

"Εσύ δεν χρειάζεσαι συμβουλές από εμένα. Είσαι πιο πεπειραμένος προπονητής και προέρχεσαι από μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη"

O Aλκέτας Παναγούλιας στέλνει μήνυμα στον Ότο Ρεχάγκελ.

Adidas-Nike 12-10

Στο Μουντιάλ οι 12 από τις 32 ομάδες φορούν φανέλες με το σήμα της Αdidas, η οποία είναι και επίσημος σπόνσορας της διοργάνωσης.

Η Νike, που έγινε γνωστή στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή το 1996 όταν υπέγραψε συμφωνία- σταθμό με τη Βραζιλία, είναι σπόνσορας σε 10 εθνικές ομάδες του Μουντιάλ.

Άγγιξε το 30% η τηλεθέαση του Μουντιάλ

"Με το δεξί" μπήκε η...τηλεθέαση στο Μουντιάλ.

Ο αγώνας Ν. Αφρικής-Μεξικού έκανε στο α’ ημίχρονο μέση τηλεθέαση 7.8% με 29.2% και στο β’ ημίχρονο 5.8% με 19.5%.To Ουρουγουάη-Γαλλία έκανε 7.9% με 23%.

Σήμερα αναμένονται...60άρια.

Αντιδρά ο Λούβαρης για Γκαγκάτση

Γενικό διευθυντή με υπερεξουσίες θέλει ο Κόκκαλης τον Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό.

Αντιδρά ο Λούβαρης.

Tώρα που ο ΟΦΗ πάει στη FIFA για τα στημένα ματς, τι θα κάνει ο Πιλάβιος;

Το είχαμε προβλέψει:Θα βρεθεί ελληνική ομάδα που θα προσφύγει στη FIFA για τα ύποπτα ματς.

Ο ΟΦΗ φαίνεται αποφασισμένος να το κάνει.

Και είχαμε-τότε-αναρωτηθεί: Aπό ποια πόρτα θα φύγει ο εφησυχασμένος Σοφοκλής Πιλάβιος;

Διαδικτυακό Mουντιάλ σε HD

Αν θέλετε να δείτε το Μουντιάλ από τον υπολογιστή σας κάντε κλικ στο www.eurovisionsports.tv

Δείτε τα ματς σε HIGH DEFINITION μέσω του συνδέσμου (MATCHES HD) στην ιστοσελίδα της EBU για να καταλάβετε τι χάνουμε στην Ελλάδα.

Απρόβλεπτος Σωκράτης

Aιφνιδίασε τους πάντες ο Κόκκαλης με την πρόσληψη Λίνεν στον Ολυμπιακό.

Είχε αφήσει να διαρρεύσει η εκτίμηση του για τον Αλεξανδρή και την κατάλληλη στιγμή έκανε την ανατροπή.

"Ανοίξτε τους φακέλους με όλα τα σικέ ματς"

ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Σχετικά με τους φακέλους που περιέχουν τα "στημένα" παιχνίδια στη Β΄Εθνική, η ΠΑΕ ΟΦΗ, με τη συμπαράσταση των αρχών του νησιού, θα ζητήσει να ανοιχτούν άμεσα από την ΕΠΟ. Αν αυτό δεν συμβεί, οι διοικούντες του ΟΦΗ φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στην FIFA και να ζητήσουν να ανοίξει αυτή τους φακέλους, επιβάλλοντας στις εμπλεκόμενες ομάδες τις ποινές που τους αναλογούν.

Μια δεύτερη απόφαση που ελήφθη είναι η έλευση των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, αλλά και του προέδρου του ΟΦΗ Γ.Κουράκη στην Αθήνα, προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να συναντηθούν με τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, από τον οποίο θα απαιτήσουν να εφαρμοστούν οι νόμοι και να ανέβει ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, εφόσον φυσικά δεν αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μισό εκ. ευρώ ζητάει η ΓΓΑ από τον Ολυμπιακό!

Kοντά στο μισό εκ. ευρώ θα κοστίσουν στους αφους Αγγελόπουλους οι ζημιές του ΣΕΦ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς Μπιτσαξή (μαζί με την αστική ευθύνη για τη δυσφήμιση).

Γι΄αυτό οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός σνόμπαραν τη σύσκεψη στη ΓΓΑ...

Απειλές ΓΓΑ σε Ολυμπιακό-ΕΣΑΚΕ

"Η δημόσια περιουσία δεν μπορεί να είναι έρμαιο των βανδάλων, που παρασιτούν ή και εκτρέφονται στις ποδοσφαιρικές ομάδες και μεταφέρονται ως αγέλη από τις κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων, στις κερκίδες άλλων αθλημάτων, που δυστυχώς μετατρέπονται βαθμηδόν σε μέρος του προβλήματος της βίας στον Αθλητισμό. Οι ευθύνες του ΕΣΑΚΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις πρωτοφανείς καταστροφές και την ασύλληπτη αγριότητα στο ΣΕΦ είναι προφανείς. Επί μία εβδομάδα οι πολίτες παρακολουθούσαν, με ιδιαίτερη ανησυχία και αποστροφή δηλώσεις, απειλές, εμπρηστικά δημοσιεύματα σε μερίδα του οπαδικού τύπου, ιντερνετικές προειδοποιήσεις και κάθε είδους γελοιότητες, που καθιστούσαν φανερό, ότι πολλοί σχεδίαζαν οργανωμένα και χωρίς ντροπή, αυτά που τελικώς έγιναν. Υπό τη σιωπή ή και την ανοχή και κάποιες φορές και την έμμεση προτροπή αυτών, που έπρεπε να κατευνάσουν και όχι να οξύνουν, να περιφρουρήσουν την αθλητική ατμόσφαιρα και όχι να την ναρκοθετούν. Η Ελληνική Πολιτεία έχει ήδη συνδέσει με σαφήνεια τη χρηματοδότηση του επαγγελματικού αθλητισμού με την καταπολέμηση της βίας. Ομάδες και διοργανώτριες αρχές, οι οποίες καλλιεργούν ή ανέχονται τη βία, δεν πρόκειται πλέον να χρηματοδοτούνται, άμεσα ή έμμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις δημοσίου ενδιαφέροντος. Αποικιακές συμβάσεις με λεόντειους όρους υπέρ των ομάδων, άνευ όρων και άνευ προϋποθέσεων, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου εργαζόμαστε για την εκπόνηση ενός συστήματος κριτηρίων, έτσι ώστε οι οικονομικές συνέπειες στις περιπτώσεις επεισοδίων και βίας να επέρχονται από την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, με αυτοματισμούς, όποιο και αν είναι το όνομα της ομάδας, η οποία εμπλέκεται στη βία. Το ίδιο ισχύει και για τους όρους παραχώρησης δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων. Προς το παρόν και μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα αυτά:

1. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, εκτός από το αυτονόητο να καταβάλει μέχρι τελευταίου ευρώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στο ΣΕΦ, θα κληθεί από τη Διοίκηση του Σταδίου να ανορθώσει, στο πλαίσιο της αστικής της ευθύνης, την βλάβη την οποία επέφερε στη φήμη και στην αξιοπιστία της Ολυμπιακής αυτής εγκατάστασης και την τεράστια δυσφήμιση της χώρας στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, που πρόβαλαν, στη δύσκολη τουριστική περίοδο την οποία διανύουμε, τους βανδαλισμούς μερίδας των οπαδών της.

2. Η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την προσεχή αγωνιστική περίοδο δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη. Θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ρητρών αστικής ευθύνης για την περίπτωση επεισοδίων. Το ΣΕΦ θα έχει δικαίωμα και διακριτική ευχέρεια να καταγγέλλει τη μισθωτική σύμβαση, για ορισμένο χρόνο ή και οριστικά, σε περίπτωση επεισοδίων. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί να υποβάλει, πριν την τυχόν σύναψη της όποιας μισθωτικής σύμβασης με το ΣΕΦ, σχέδιο, εκ του οποίου να πείθεται η Διοίκηση του Σταδίου, ότι έχουν γίνει οι προσπάθειες και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτροπή καταστροφών και βιαιοτήτων.

3. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, η επιχορήγηση του ΕΣΑΚΕ από την ΟΠΑΠ Α.Ε. επανεξετάζεται, κατόπιν των γεγονότων του ΣΕΦ, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που έχει ήδη λάβει για παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν. Ο ΕΣΑΚΕ ως οργανώτρια αρχή οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα όταν πιθανολογούνται επεισόδια".


Πάνος Μπιτσαξής, ΓΓΑ.

Λίγο πιο αποφασιστικό να σας βλέπαμε...

Χριστοβασίλης: "Tί ψάχνετε..."

Δυστυχώς για τον κ. Σάββα, εμείς συνεχίσαμε να το ψάχνουμε και επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος βρισκόταν στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Όταν του θέσαμε το ερώτημα ποιον προπονητή δήλωσε ο ΠΑΣ, μας απάντησε: «Μα φυσικά τον Αναστόπουλο. Αυτόν δεν είχαμε προπονητή μέχρι το τέλος της χρονιάς; Ποιον θα μπορούσαμε να δηλώσουμε;».

Στη συνέχεια τον πληροφορήσαμε ότι κάτι ανάλογο έγινε και με την Καβάλα. Δεν έδειξε να εκπλήσσεται και το σχόλιο που έκανε ήταν… «Στην Ελλάδα είμαστε παιδιά. Τι ψάχνετε...».

Η δημοσιογραφική έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι από εδώ και στο εξής τα πράξουν τα δέοντα και να καταλογίσουν τυχόν ευθύνες στους αρμοδίους.
ΠΗΓΗ:bluearena.gr

Και ο ΠΑΣ δήλωσε Αναστόπουλο!

Ο άνεργος Νίκος Αναστόπουλος, εμφανίζεται ως προπονητής στους φακέλους δύο ΠΑΕ. Ναι, καλά διαβάσατε. Εκτός από τη Νέα Καβάλα, το όνομα του Αναστόπουλου φιλοξενείται και στον φάκελο του ΠΑΣ Γιάννενα. Απίστευτο και όμως ελληνικό.

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, λάβαμε ένα mail από αναγνώστη, στο οποίο έθετε ένα λογικό ερώτημα: «Αν η Καβάλα δήλωσε τον Αναστόπουλο, ο ΠΑΣ ποιος δήλωσε; Εκεί δεν εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες;».

Αμέσως επικοινωνήσαμε εκ νέου με τον Χρήστο Σάββα, ζητώντας του να μας διευκρινίσει αν στον φάκελο οι ομάδες δηλώνουν τον προπονητή που θα έχουν τη νέα περίοδο ή αυτόν που είχαν στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. «Ο φάκελος αφορά τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Οπότε οι ομάδες δηλώνουν αυτόν που είχαν», μας απάντησε.

«Αν η Καβάλα δήλωσε τον Αναστόπουλο, ο ΠΑΣ ποιον δήλωσε;», ήταν η επόμενη ερώτηση. «Δεν θυμάμαι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει θέμα με την Καβάλα και τον Αναστόπουλο. Υπάρχει συμβόλαιο κατατεθειμένο. Εμείς ελέγχουμε την ουσία», μας απάντησε.

«Δεν είναι ζήτημα ουσίας αν δύο ΠΑΕ δήλωσαν τον ίδιο προπονητή;», η επόμενη ερώτηση, στην οποία απέφυγε να απαντήσει. «Σας είπα ότι δεν υπάρχει θέμα. Γιατί το ψάχνετε;».
ΠΗΓΗ: bluearena.gr

Η Καβάλα ψάχνει προπονητή, αλλά έχει συμβόλαιο με τον Αναστόπουλο!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Καβάλα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, δήλωσε στον φάκελο αδειοδότησης τον Νίκο Αναστόπουλο, χωρίς να έχει προχωρήσει ΠΟΤΕ σε επίσημη ανακοίνωση. Ο Έλληνας τεχνικός που μέχρι χθες δήλωνε άγνοια, σήμερα λέει ότι «έχω συμφωνήσει και έχω εισπράξει προκαταβολή».

Στο εύλογο ερώτημα που του τέθηκε, για τον λόγο που μέχρι χθες δήλωνε άγνοια, υποστήριξε εκνευρισμένος… «Εσείς τι πρόβλημα έχετε; Ανακριτής είστε; Είναι η πρώτη φορά που κάποιος σας λέει ότι δεν συμφώνησα και την επόμενη σας λέει κάτι άλλο; Δικαίωμά μου είναι να λέω ότι θέλω».

Επικοινωνήσαμε και με τον Χρήστο Σάββα, ο οποίος χθες είχε υποσχεθεί να ελέγξει τον φάκελο της Καβάλας. Κράτησε την υπόσχεσή του, αλλά η απάντηση που μας έδωσε, μάλλον δεν τιμάει την επιτροπή αδειοδότησης και όσους την όρισαν. «Είναι αλήθεια ότι δηλώθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος ως προπονητής. Έχει συμβόλαιο θεωρημένο από την Εφορία. Εμείς εξετάζουμε βάσει κριτηρίων. Ας το ψάξει ο κ. Αναστόπουλος. Εμείς δεν θα γίνουμε ντετέκτιβ. Ο φάκελος ήταν πλήρης». Απίστευτα πράγματα από τον Κοζανίτη παράγοντα της ΕΠΟ, ο οποίος μετατράπηκε σε… ντετέκτιβ για να ελέγξει αν ο Ηρακλής πλήρωσε εμπρόθεσμα τους ποδοσφαιριστές ή με καθυστέρηση λίγων ημερών.

Αν και δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος ντετέκτιβ για να αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Μία ματιά στο ρεπορτάζ της Καβάλας, όταν η μακεδονική ΠΑΕ κατέθεσε τον φάκελο με το όνομα του Αναστόπουλο, αρκούσε. Πουθενά δεν υπήρχε συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό. Ίσα-ίσα που γραφόταν ότι η διοίκηση της ομάδας συζητά με Ευρωπαίους τεχνικούς (Ιρουρέτα κτλ). Χαρακτηριστικό είναι το ΣΗΜΕΡΙΝΟ δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sport-fm.gr με τίτλο: «ΚΑΒΑΛΑ: Όνειρο ήταν και πάει ο Ιρουρέτα».

Το κείμενο αναφέρει: «Συνεχίζεται η αναζήτηση των ανθρώπων της Καβάλας για τον προπονητή που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας για τη νέα σεζόν. Η πιο φαινομενικά καλή περίπτωση πάντως οδεύει προς «ναυάγιο», μετά την πρόταση που δέχθηκε ο Χαβιέ Ιρουρέτα από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την ανάληψη του πόστου του τεχνικού διευθυντή.

Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος βρισκόταν μέχρι πρότινος στη λίστα του Σταύρου Ψωμιάδη για να αποτελέσει τον διάδοχο του Ντε Μος, δέχθηκε δελεαστικότατη πρόταση από τον σύλλογο της Γαλικίας και το ενδεχόμενο να συνεχίσει εκεί την καριέρα του – από το πόστο του τεχνικού διευθυντή – είναι αρκετά πιθανό. Στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών συνηγορεί και η μακρά θητεία του Ιρουρέτα ως προπονητής στο «Ριαθόρ» (επταετία 1998-2005). Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, οι "αργοναύτες" εχουν αρχίσει ήδη να βγάζουν από το συρτάρι τις εναλλακτικές περιπτώσεις προπονητή, ενώ σειρά θα πάρουν οι πιθανές προσθήκες στο ήδη υπάρχον ρόστερ παικτών».

Παρόμοιο και το ρεπορτάζ στο sentragoal.gr: «Η αναζήτηση του «εκλεκτού» για την τεχνική ηγεσία της Καβάλας καλά κρατεί μετά το «ναύαγιο» με τον Τσέχο Γιάρολιμ. Ο Σταύρος Ψωμιάδης έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του κατά κύριο λόγο στη γαλλική και ισπανική αγορά και, όπως τονίζεται από την ΠΑΕ, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται και οι ανακοινώσεις για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής των «αργοναυτών». Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ να ταξιδέψει στο εξωτερικό ώστε να έχει εκ του σύνεγγυς συνάντηση με τον υποψήφιο στόχο».
ΠΗΓΗ: bluearena.gr

Η μαγεία της μπάλας και οι καραμούζες δεν κρύβουν την κοινωνική ανισότητα

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Με το εναρκτήριο λάκτισμα της παγκόσμιας γιορτής της στρογγυλής θεάς, ξεκίνησε πριν λίγο στο Γιοχάνεσμπουργκ το δημοφιλέστερο αθλητικό υπερθέαμα. Αυτή τη φορά στη Νότια Αφρική, μια χώρα βουτηγμένη στη βία, την εγκληματικότητα, την κοινωνική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα. Στοιχεία γνωστά στην διοργανώτρια FIFA, που σωστά αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στη μαύρη ήπειρο ν΄ ανοίξει για πρώτη φορά τη βιτρίνα της στον υπόλοιπο κόσμο και να παρουσιάσει την πρόοδό της. Για ένα μήνα, εκατοντάδες εκατομμύρια φίλοι του ποδοσφαίρου, πέρα από την ευρύτερη κοινή γνώμη, θα είναι καρφωμένοι στις τηλεοράσεις τους.

Η τελετουργική εικόνα, ένας εντυπωσιακός καθρέφτης της άγνωστης κουλτούρας ενός πολυβασανισμένου αφρικανικού λαού (80% μαύροι και μόνο 10% λευκοί), βοήθησε να ξεχαστούν για λίγο τα πραγματικά προβλήματα των διοργανωτών, όπως τα κρούσματα ληστειών σε βάρος ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων και επισκεπτών. Και βέβαια η απώλεια της ζωής ενός 13άχρονου κοριτσιού, της Ζενάνι, δισέγγονης του μεγάλου ηγέτη αυτής της χώρας, του Νέλσον Μαντέλα, που άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες νωρίτερα σε τροχαίο ατύχημα. Τα καινούργια γήπεδα, ξενοδοχεία, μέχρι και αεροδρόμια, προσγειώνουν την επικαιρότητα στο γρασίδι των αστέρων της μπάλας.

Ο τωρινός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο Τζέικομπ Ζούμα, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. Ρωτήθηκε αν η χώρα του με την τεράστια δαπάνη για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ακολουθήσει την ίδια οικονομική καταστροφική πορεία με την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Απάντησε κατηγορηματικά: “Πιστεύω όχι. Δεν θα είμαστε η επόμενη χώρα μετά την Ελλάδα. Πέρα από πολλά μικρά έργα υποδομής, τα μεγάλα θα χρησιμοποιηθούν για την μελλοντική διεκδίκηση διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων”. Προφανώς δεν το πίστευε και ο ίδιος. Ποιος είναι ο Τζέικομπ Ζούμα;

Έφτασε πριν ένα χρόνο στο ανώτατο αξίωμα της Νότιας Αφρικής εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά και πολλών αντιδράσεων για την μέχρι τώρα σταδιοδρομία του. Πριν τέσσερα χρόνια αθωώθηκε της κατηγορίας βιασμού μιας κοπέλας. Μετά την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων υπήρξαν δημοσιεύματα ότι άφησε έγκυο την κόρη ενός φίλου του. Οι κατηγορίες για ατασθαλίες στην προεδρία του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου πέφτουν βροχή. Το σίγουρο είναι ότι ο τέταρτος (μετά το τέλος του απαρτχάιντ) πρόεδρος της χώρας που φιλοξενεί από σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου συζεί με τρεις γυναίκες, έχει πάρει διαζύγιο από μια τέταρτη, ενώ μια πέμπτη αυτοκτόνησε το 2000.

*Καλή μπάλα να δούμε και με τους δικούς μας, μια και δεν αρκούν οι ευλογίες και ο αγιασμός του Σέργιου και Προκόπιου, κεφαλές της ορθοδοξίας ανάμεσα στο πολυάριθμο ομογενειακό μας στοιχείο στη Νότια Αφρική.

Οι Αγγελόπουλοι σνόμπαραν τον Μπιτσαξή

Οι αφοι Αγγελόπουλοι σνόμπαραν τον ΓΓΑ Π.Μπιτσαξή και δεν πήγαν στη σύσκεψη για τα επεισόδια στο ΣΕΦ.

Εστειλαν δύο συμβούλους τους και μαζί το μήνυμα ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση ακραίας τιμωρίας του Ολυμπιακού.

"Δεν παίζουμε μπάσκετ", λέει ο Κορεάτης

«Αν έπαιζε ρόλο το ύψος, τότε θα είχαμε μαζί μας μπασκετμπολίστες και όχι ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω την τακτική του Ρεχάγκελ, ο οποίος είναι έμπειρος προπονητής, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, είτε παίξει με τρεις κεντρικούς μπακ είτε με δύο»

Χου Γιουνγκ, προπονητής Ν.Κορέας.

Ελληνικές...βουβουζέλες!

Περίπου 100 Ελληνες περίμεναν τους διεθνείς μας στο Πορτ Ελίζαμπεθ, όπου αύριο (14.30, ΝΕΤ), αντιμετωπίζουν τη Ν.Κορέα.

Μάλιστα η υποδοχή έγινε με δεκάδες...βουβουζέλες.

Ο Πατέρας και ο Δημήτρης

"Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην συνεχίσει ο Πατέρας"

Θανάσης Γιαννακόπουλος, μέτοχος ΠΑΕ ΠΑΟ.

Ρωτήστε τον ανηψιό σας.

Ο Τζίγγερ ήθελε μονοετές για Νιόπλια

Διετές συμβόλαιο επρόκειτο να υπογράψει ο Νιόπλιας στον Παναθηναϊκό.Μάλιστα ο Βεκρής το έλεγε ανοιχτά από προχθές.

Τελικά υπέγραψε μονοετές.

Δεν πείστηκε ο Τζίγγερ.

Ταξιδέψτε ψηφιακά

Nέα υπηρεσία του Google σας ταξιδεύει ψηφιακά στα γήπεδα της Ν.Αφρικής.

Το νέο πρόγραμμα "Street View" της Google και του YouTube, από το Soccer City του Γιοχάνεσμπουργκ στο Mhoses Mabida Stadium του Ντέρμπαν.

Ένα "ψηφιακό" πέρασμα από τα παρασκήνια επιβάλλεται.

Δεν τιμωρείσαι-απλώς καταπίνεις...

"Σήμερα ο διαιτητής ήταν καλός. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, μου έδωσε κάρτα στο 2ο λεπτό, πήρε διάφορες αποφάσεις, ήταν και στον αγώνα με τον Ηρακλή και γενικά με κάνει να αναρωτιέμαι πόσα λεφτά του έδωσαν για να μας κάνει κακό;"

Δήλωση Πάμπλο Γκαρσία στις 21 Μαρτίου για τη διαιτησία του Σπάθα στον αγώνα Άρη -ΠΑΟΚ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον τιμώρησε σήμερα με ποινή ανάκλησης της δήλωσης!

Αρα οι δηλώσεις-πλέον- δεν τιμωρούνται.
Καταπίνονται.

"Βγάλτε τους σκελετούς απ' το ντουλάπι"

"Αν και εφόσον η ΕΠΟ επιθυμεί να διαφυλάξει το κύρος της, οφείλει να ανοίξει και να δώσει στην δημοσιότητα το περιεχόμενο όλων των φακέλων, όλων των ΠΑΕ, από το 2005, όταν και καθιερώθηκε η διαδικασία της αδειοδότησης, μέχρι σήμερα. Τίποτε δεν πρέπει να μείνει θολό, τίποτε δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι"

Aνακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής.

Μεθυσμένος ο οδηγός του αυτοκινήτου της δισέγγονης του Μαντέλα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που ανετράπη σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα ήταν μεθυσμένος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης", τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας .

O οδηγός δεν έχει τραυματιστεί και το απόγευμα θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ για να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Ιδρυμα Μαντέλα, ο οδηγός είναι μέλος της οικογένειας του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου.

Νέα τραγωδία στο Μουντιάλ

Με αίμα βάφτηκε η εκδρομή αγγλικού κολλεγίου στη Ν.Αφρική.

Ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε τους φοιτητές έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Θανάσιμοι ήταν οι τραυματισμοί 3 Αγγλων σπουδαστών.

Επίσης, 4 ακόμη σπουδαστές βρίσκονται στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι.

Siemens

Ούτε Ρέντη, ούτε...συνέλευση έχει τη Δευτέρα στον Ολυμπιακό.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης την ανέβαλε.

Εχει σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί.

"Ο Ηρακλής δικαιούται να...πέσει"!

«Το Club της Original στο Ηράκλειο Κρήτης δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί την ανακοίνωση των κεντρικών γραφείων της Original που αφορά την ομάδα του Ηρακλή. Δεν μας εκφράζει σε κανένα σημείο η απαράδεκτη και άκαιρη ανακοίνωση υπέρ των οπαδών μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης που καταστρατηγώντας τους νόμους θέλει να παραμείνει σε μια κατηγορία απλά και μόνο επειδή κατεβάζει κάθε με στον Λευκό τον Πύργο 10.000 κόσμο. Έχουμε λύσει όλα μας τα ενδοοικογενειακά θέματα και αναλάβαμε να λύσουμε και των άλλων. Όταν θέλουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι για την ΑΕΚ να εφαρμόζονται και για όλους. Ας πέσει ο Ηρακλής, αφού το δικαιούται, ας μην ανέβει ο μέγας ιντριγκάδορος παράγοντας Κομπότης αν δεν το αξίζει… Ας ανέβει ο ΟΦΗ αφού το αξίζει. Εμάς το μόνο που απασχολεί είναι η... ΑΕΚ»

Aνακοίνωση της Original Ηρακλείου.

"Ηξερα πως ήμουν περαστικός"

«Όταν αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ζήτησε την βοήθεια μου. Συμφώνησα μαζί του, όμως ήξερα ότι ήταν κάτι προσωρινό»

Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Απών ο Μαντέλα

«Μετά την είδηση του θανάτου της δισέγγονής του θα ήταν ανάρμοστο να είναι παρών στις εναρκτήριες εκδηλώσεις του Μουντιάλ. Είμαστε βέβαιοι πως οι Νοτιοαφρικανοί και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι στο πλευρό του κυρίου Μαντέλα και της οικογένειάς του μετά από αυτή την τραγωδία. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η διοργάνωση αυτή είναι ιστορικής σημασίας για τη Νότιο Αφρική και ολόκληρη την ήπειρο και είμαστε βέβαιοι πως θα είναι απόλυτα πετυχημένη. Ο Μαντίμπα (σ.σ. όπως αποκαλείται ο Νέλσον Μαντέλα) θα είναι σήμερα μαζί σας με το πνεύμα του»

Aνακοίνωση του "Ιδρύματος Νέλσον Μαντέλα".

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η δισέγγονη του Μαντέλα

Σοκ για τον Νέλσον Μαντέλα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Ν.Αφρικής.

Σε τροχαίο σκοτώθηκε η 13xρονη δισέγγονη του, Ζενάνι Μαντέλα.

Το θλιβερό νέο επιβαρύνει την ήδη κλονισμένη του υγεία και θεωρείται απίθανο να παραστεί στον εναρκτήριο αγώνα.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Στη φυλακή όποιος παίζει στοίχημα στην Καμπότζη!

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν, απαγόρευσε στους πολίτες της χώρας του να στοιχηματίζουν σε αγώνες του Μουντιάλ.

Οι οδηγίες που έχει δώσει στην αστυνομία είναι πολύ αυστηρές.

Όποιος συλλαμβάνεται να αγνοεί την απαγόρευση θα φυλακίζεται αμέσως!

300 εκ.ευρώ προσδοκά από το Μουντιάλ ο ΟΠΑΠ

Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των πρακτόρων από τον ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν στην 48ωρη προειδοποιητική απεργία που είχαν εξαγγείλει αύριο και μεθαύριο.

Αν οι πράκτορες προχωρούσαν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι απώλειες εσόδων για τον ΟΠΑΠ θα ήταν πολύ μεγάλες, αφού η διοίκηση του οργανισμού εκτιμά ότι ο τζίρος από του κουπόνι του Μουντιάλ θα ξεπεράσει τα 300 εκ. ευρώ.

Το οργανωμένο σχέδιο στο ΣΕΦ

"Πίσω από τα επεισόδια στο ΣΕΦ ενδέχεται να υπήρξε οργανωμένο σχέδιο"

Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά.

Πρώτη φορά είναι;
Kαι για να έχουμε καλό ρώτημα, μήπως μπορείτε να μας πείτε τι απέγινε η έρευνα σας στην "Sports Unitend";

"Xαιρετισμούς από τον Σπύρο..."

Μας το κατήγγειλαν:

Διαιτητές που επιδεικτικά αδικούσαν ομάδες, έλεγαν με χαμόγελο στους διαμαρτυρόμενους προέδρους:

"Xαιρετισμούς από τον Σπύρο..."

Ποιος είναι ο πανίσχυρος παράγων Σπύρος;

Διετές στον Νιόπλια με απαίτηση Τζίγγερ

Διετές συμβόλαιο υπογράφει ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τον εμπιστεύεται και θα τον στηρίξει, παρότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Νικόλα Πατέρα.

Ο Κόκκαλης απέλυσε τον γιατρό που έσωσε τη ζωή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς!

Οι παλινωδίες στον Ολυμπιακό συνεχίζονται.

Απολύθηκε ο καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος από το ιατρικό επιτελείο, με τη δικαιολογία αλλαγής υποστηρικτικής κλινικής.

Ο κ.Σταματόπουλος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και είχε δύο θητείες ως διευθυντής του ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών).

Είναι ο γιατρός που διέγνωσε το πρόβλημα καρδιάς του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και του έσωσε τη ζωή.

828 εκ. ευρώ έφερε στη FIFA ο Μπλάτερ

Την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA θα διεκδικήσει του χρόνου, τον Ιούνιο, ο Ζεπ Μπλάτερ.

Ο 74χρονος Ελβετός εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση του προέδρου της FIFA το 1998, όταν κέρδισε στις εκλογές τον Λέναρτ Γιόχανσον. Επανεξελέγη το 2002 και το 2007 και θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία το 2011, στο ετήσιο συνέδριο της συνομοσπονδίας, στη Ζυρίχη.

Επί Μπλάτερ, η FIFA αύξησε στις καταθέσεις της στα 828 εκ. ευρώ.

Σε καλή μεριά.

"Αν τάζεις, δεν χάνεις" /Μπομπ/

Ούτε για το μπάσκετ της ΑΕΚ ενδιαφέρεται ο Μπομπ Κοζώνης.

Αυτό ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου.

Για δωρεάν διαφήμιση ενδιαφέρεται;

Συνάντηση Κόκκαλη-Μπόμπολα

To antinews.gr αποκαλύπτει συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Γιώργο Μπόμπολα.

Εικάζεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε εκδοτική στήριξη από το "αφεντικό" του MEGA, μετά την κλήση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens.

Ποιος άλλος εκτός από τον ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα;

"Σε σχέση με το Internet η ΟΠΑΠ Α.Ε. ζητά τη διαμόρφωση νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας διαδικτυακών παιχνιδιών. Στρατηγική της ΟΠΑΠ είναι η διεκδίκηση άδειας παρόχου όταν αυτές αποδοθούν από την κυβέρνηση"

Ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.

Εδώ είναι κρυμένο το μυστικό του επιχειρηματικού πολέμου για τις άδειες ιντερνετικού στοιχήματος.

H ηθική αυτουργία στο ΣΕΦ

Πηγαινοέρχονται στο ΣΕΦ ο αθλητικός εισαγγελέας, ο ΓΓΑ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες...

Και αύριο ο Π.Μπιτσαξής θα ανακοινώσει μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας.

Μέτρα για τους ηθικούς αυτουργούς, ποιος θα πάρει;

Tετάρτη δικάζουν (ποιοί;) τον Ηρακλή

Tετάρτη μεσημέρι θα δικάσει η εφετειακή επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ τον Ηρακλή.

Ποιοί θα είναι οι δικαστές, πότε θα το μάθουμε;

Μάθημα ανιδιοτέλειας από το Αγρίνιο

"Με αφορμή το θέμα αδειοδότησης της ΠΑΕ Ηρακλής, καλούμε την διοίκηση του Παναιτωλικού μας, να μην διεκδικήσει ούτε τις απειροελάχιστες πιθανότητες ανόδου, μη καταθέτοντας φάκελο αδειοδότησης στη Super League. Σταθερή και αμετάκλητη θέση μας είναι, οι αγώνες να κερδίζονται στο γήπεδο όχι στα χαρτιά"

O σύδεσμος φίλων Παναιτωλικού "Warriors" δείχνει το δρόμο της ανιδιοτέλειας.

"Διεφθαρμένοι διαιτητές μοιράζουν τίτλους στο μπάσκετ"!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΓΑ Ν.ΕΞΑΡΧΟΥ

Μιλώντας με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY", ο πρώην ΓΓΑ Νίκος Έξαρχος έριξε τη "βόμβα":

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πολλά από τα αποτελέσματα των αγώνων μπάσκετ καθορίζονται από τη διαιτησία"!

Ο κ. Εξαρχος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καταγγέλλοντας ότι "τα πρωταθλήματα μοιράζονται με βάση ένα διεφθαρμένο διαιτητικό σύστημα".

Για να ξέρουμε τι θα βλέπουμε από αύριο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Επί τέλους! Πλησιάζει η ώρα να απολαύσουμε τη στρογγυλή θεά. Την μπάλα, στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Καιρός να ξεφύγουμε για ένα μήνα από τη δική μας οικονομική μιζέρια και προβληματισμό, τις φημολογίες για χρεοκοπία, επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, μέχρι και επαναφορά της δραχμής στην τσέπη μας. Μέχρι να ΄ρθουν τα μπάνια του λαού (στις κοντινές παραλίες για τους περισσότερους). Μετά, ξαναβλέπουμε για τον επιούσιο. Η χρυσή ευκαιρία δίνεται από αύριο στη μαύρη ήπειρο. Την Νότια Αφρική, πατρίδα του γνωστού σ΄ όλους μας Νέλσον Μαντέλα, για να προβληθεί προς τα έξω οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά.

Εντυπωσιακά τα οικονομικά στοιχεία του χρηματιστηρίου των εθνικών ομάδων που θα δούμε, των προπονητών τους και φυσικά των παικτών τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του web Futebol Finance: Η αξία των παικτών της εθνικής Ισπανίας εκτιμάται σε 565 (μιλάμε πάντα για εκατομμύρια ευρώ), στη δεύτερη θέση είναι η Βραζιλία με 515, στην τρίτη η Γαλλία με 450, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αγγλία με 440. Ακολουθούν η Ιταλία με 400, ενώ στην ουρά της λίστας είναι η Αυστραλία με 40, η αμφιτρύων Νότια Αφρική με 35, η Βόρεια Κορέα με 15 και άλλα τόσα εκ. ευρώ η Νέα Ζηλανδία (η πατρίδα μας ούτε καν που αναφέρεται).

*Προπονητές: Από τους 32 προπονητές που βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στη Νότια Αφρική, ο πιο καλοπληρωμένος είναι ο Φάμπιο Καπέλο της Αγγλίας. Οι αποδοχές του φτάνουν τα 8,8 εκ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσιες από τον δεύτερο στη λίστα, τον Μαρσέλο Λίπι της Ιταλίας με 3 εκ. ευρώ (κάτοχο του τελευταίου παγκόσμιου κυπέλλου). Τρίτος στη λίστα είναι ο της Γερμανίας, Χοακίν Λόου με 2,5, ενώ ο προπονητής της Ισπανίας Βιθέντε ντε Μπόσκε πληρώνεται με 1,5 εκ ευρώ και κατέχει την έκτη θέση (το ρεκόρ αποδοχών, σε επίπεδο ομάδων, κατέχει ο Μουρίνιο, που πρόσφατα ανέλαβε την Ρεάλ Μαδρίτης με 10 εκ. ευρώ και βάλε).

*Ποδοσφαιριστές: Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιμπραήμοβιτς, Μέσι. Ετό και Κακά είναι οι πέντε καλύτερα αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές. Οι τέσσερις απ΄ αυτούς παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα και μόνο ο Ετό στο ιταλικό. Ο πρώτος, Πορτογάλος, φτάνει τα 13 εκ. ευρώ τον χρόνο (πέρα από τις διαφημιστικές του επιδόσεις), ενώ ο Αργεντινός Μέσι πλησιάζει τα 10,5 εκ., με κάπου 1 εκ. πιο πάνω τον Ιμπραήμοβιτς και τον Βραζιλιάνο Κακά στα 10 εκ. ευρώ. Στα κάτω από 10 εκ. τον χρόνο αμείβονται παίκτες όπως οι Κσάβι Ερνάντεθ, Τέρρυ, Λάμπαρτ , Τζέραρντ, Κασίγιας, Βίγια, Τόρες, Πουγιόλ και Ινιέστα. Με άλλα λόγια, Ισπανία και Αγγλία έχουν τους 20 καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές (σε μια παγκόσμια λίστα των πρώτων 50).

Καλή τηλεθέαση.

Κρύβει τη γενετική έρευνα της Σεμένια η IAAF

Έκανε πίσω η IAAF για το αποτέλεσμα της γενετικής έρευνας που διεξήγαγε για την Κάστερ Σεμένια!

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Λαμίν Ντιάκ για την 19χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800 μέτρων αναβλήθηκε.

Μάρτυρας για τη Siemens ο Κόκκαλης

Nέοι μπελάδες για τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Δεν του έφταναν τα αδιέξοδα στον Ολυμπιακό, ήρθε και η κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens.

Την ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Επιτροπή.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Γαλάζια πολιτιστική επιβολή στον Λ.Πύργο

Ξεπερνούν τις 10.000 οι φίλοι του Ηρακλή που διαδηλώνουν στον Λευκό Πύργο.

"Θα επιβληθούμε με τον πολιτισμό μας και την αξιοπρέπεια μας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Κωνσταντίνος Γωγάκος.

Απεργία πείνας πράκτορα ΟΠΑΠ

«Αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να μην κάνει διάλογο με τους επαγγελματίες του κλάδου, αυτή ήταν η μόνη λύση για μένα. Η απελπισία και η οργή με οδήγησαν στην πράξη μου αυτή. Δεν πάει άλλο»

O πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ, Κίμωνας Κλωνάρης,εξηγεί γιατί προχώρησε σε απεργία πείνας.

Ως συνήθως...διασυρθήκαμε

«Η βία σκίασε τα ελληνικά play-offs»

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πακτορείο "Reuters" σέρνει το χορό του διεθνούς διασυρμού.

"Oι κουμπάροι κάνουν κουμάντο"

"Φαίνεται ότι όπως σε πολλά άλλα στην ελληνική κοινωνία, οι κουμπάροι κάνουν κουμάντο"

Hλίας Στοφορόπουλος, πρώην πρόεδρος Ηρακλή.

Και στην εφετειακή επιτροπή αδειοδότησης;

Συνέλθετε κύριοι

"Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην Ελλάδα είναι η ατιμωρησία"

Bασίλης Οικονομίδης, πρόεδρος ΕΣΑΚΕ.

Και ποιος ευθύνεται γι'αυτό;
Σε σας δεν ανήκει η πειθαρχική επιτροπή του μπάσκετ;

Από την άλλη πλευρά, έχει ένα μεγάλο δίκιο ο κ.Οικονομίδης: κανείς από τους εμπλεκομένους δεν δείχνει διάθεση να βοηθήσει...

Aίμα στο ΣΕΦ, όπως το ΄99

Η εικόνα που ξημέρωσε στο ΣΕΦ θύμιζε αυτήν του 1999. Τότε ο Παναθηναϊκός του Σούμποτιτς κατάφερε να «σπάσει» το πλεονέκτημα της έδρας του Ολυμπιακού και να πάρει το πρωτάθλημα στον πέμπτο αγώνα μέσα στο ΣΕΦ.

Άνθρωπος που ήταν και τότε και τώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως εργαζόμενος μίλησε για την εικόνα που υπάρχει έπειτα από τον τέταρτο τελικό: «Μόνο πριν από 11 χρόνια είχαν γίνει καταστροφές που ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Τότε ήταν ο πέμπτος τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός και υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων».

Και συνεχίζει: «Ακόμη και σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα σε κάποια σημεία του σταδίου ήταν βαριά και υπήρχαν αναθυμιάσεις από δακρυγόνα. Σε διάφορα σημεία του γηπέδου υπάρχουν ίχνη από αίμα που οφείλονται στην προσπάθεια κάποιων να ξηλώσουν τις εγκαταστάσεις και να τις χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια»!

Η σημερινή εικόνα του ΣΕΦ περιλαμβάνει τα εξής:

- Εκατοντάδες σπασμένα καθίσματα πολλά από τα οποία είναι ριγμένα εντός αγωνιστικού χώρου

- Σπασμένα τζάμια που βρίσκονται στις εισόδους του σταδίου

- Εκτεταμένες καταστροφές στις τουαλέτες. Σπασμένες λεκάνες και πλακάκια

- Ξηλωμένα καρτοτηλέφωνα παλαιού τύπου

- Σπασμένοι κρουνοί

- Σκισμένες κουρτίνες

Από όλα αυτά δεν πειράχτηκε τίποτα αφού η καταγραφή των ζημιών και η αποτίμησή τους θα γίνει αύριο επειδή χρειάζεται η παρουσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα πληρώσει τις καταστροφές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν στο χώρο πάνω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και στο πέταλο που βρίσκονταν οι φανατικοί του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζημιές υπέστη και το δίχτυ 25 (ύψος) χ 15 (μήκος) που για πρώτη φορά τοποθετήθηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.
ΠΗΓΗ: SoccerPlus.gr

Θα μας...κουφάνουν στ΄αλήθεια οι βουβουζέλες!

"Η βουβουζέλα παράγει ήχο 127 ντεσιμπέλ, περισσότερο δηλαδή από την κόρνα αέρος που φτάνει στα 123,5 και τα ντραμς της βραζιλιάνικης σάμπας. Τέταρτο στο λίστα έρχεται το σφύριγμα του διαιτητή και πέμπτο το κουδούνισμα της αγελάδας που παράγει 114,9 ντεσιμπέλ.Βλέποντάς το αναλογικά, όταν αυξάνεται ο θόρυβος κατά 10 ντεσιμπέλ, το αυτί μας αντιλαμβάνεται ότι διπλασιάζεται η ένταση του ήχου. Οπότε θεωρούμε πως ο θόρυβος της βουβουζέλας είναι πάνω από διπλάσιος απ' ότι το κουδούνισμα της αγελάδας. Η παρατεταμένη έκθεση σε ήχο πάνω από 85 ντεσιμπέλ μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της ακοής"

Ο γιατρός Ρομπέρ Μπεϊνί της ελβετικής οργάνωσης Hear the World επισημαίνει τους κινδύνους της βουβουζέλας που θα μας...κουφάνει στη Ν.Αφρική.

"Αφορμή ο ΠΑΟΚ-αιτία το Βατοπέδι"

"Το περίμενα. Πλήρωσα όλα όσα είχα πει για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Μιλούσα για αυτό πέντε χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Τυγχάνει η ενορία μου να ανήκει στην ίδια Μητρόπολη η οποία εμπλέκεται στο θέμα. Αυτό φταίει. Ο ΠΑΟΚ ή καλύτερα η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή που έψαχναν για να το κάνουν"

O αποπεμφθείς παπά-Χρήστος μιλάει για την αιτία και την αφορμή.

Στη "Figaro" έφτασε η χάρη του..."παπά-ΠΑΟΚ"

"Ένας ιερέας υποβιβάζεται για χουλιγκανισμό.Oι ανώτεροι του, του είχαν ζητήσει να μην συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις οπαδών που δημιουργούν βίαιη συμπεριφορά"

Η γαλλική "Figaro", στην ηλεκτρονική έκδοσή της, αναφέρεται στον "παπά-ΠΑΟΚ" και την απόφαση του Μητροπολίτη Κασσανδρείας να τον αντικαταστήσει από το πόστο του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

"Εμπλέκεται ο Μπέος"

"Δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα. Ένας από τους παράγοντες που εμπλέκονται είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος ήταν παράγοντας σε ομάδα που επίσης εμπλέκεται σε ανάλογους φακέλους, για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανιωνίου. Θέλουμε να ρίξουμε τον Ηρακλή ή να μην δώσουμε άδεια στον ΟΦΗ, τον Πιερικό κ.τ.λ. όταν η UEFA χαρακτηρίζει διεφθαρμένα παιχνίδια της Β΄ εθνικής και οι φάκελοι απλώς… πάνε στα δικαστήρια. Μα ο ΚΑΠ δίνει την δυνατότητα στην ΕΠΟ, να στείλει τους φακέλους στην πειθαρχική επιτροπή και να έχουμε αποφάσεις σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Από τα ποινικά δικαστήρια οι αποφάσεις μπορεί να προκύψουν και σε 4-5 χρόνια"

Νίκος Τζώρτζογλου, πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου.

Η κακόγουστη φάρσα της ΕΠΟ

«Μέχρι σήμερα και παρά το ότι από την Παρασκευή στείλαμε εξώδικο, δεν γνωρίζουμε επίσημα ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης Εφέσεων της ΕΠΟ. Η έφεση κατατέθηκε, το εξώδικο πήγε την Παρασκευή στην Ε.Π.Ο. και εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας δικάζουν. Νομίζω ότι όλοι, όταν τελειώσει αυτή η κακόγουστη φάρσα, θα βγούνε πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι. Ο Ηρακλής θα καταθέσει πρόταση, στο εφ’ εξής, όλη η διαδικασία να γίνεται με παρόντες όλους τους ενδιαφερόμενους. Αφού θέλουμε διαφάνεια και υγιείς σχέσεις στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι εντάξει, ποιος είναι λιγότερο εντάξει και τι ποινές θα επιβάλλονται»

Γιάννης Τάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ηρακλής.

Ποτέ;

« Θλίβομαι με τέτοιες καταστάσεις. Ποτέ στο δικό μας γήπεδο δεν υπήρχαν επεισόδια τέτοιας έκτασης»

Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης ΚΑΕ ΠΑΟ.

Υπερβολικό σας βρίσκουμε.

Εκοψε ταρίφα στα 3 ο Αδαμίδης

« Ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι στο στόχαστρο του Αννόβερου, το οποίο πριν από τρεις μήνες είχε προσφέρει στην ΑΕΚ 1,5 εκ. ευρώ. H πρότασή του απορρίφθηκε γιατί η ΑΕΚ απαίτησε 3 εκ. ευρώ. Για τον παίκτη ενδιαφέρονται ομάδες από Γαλλία και Τουρκία, αλλά και η Μπόχουμ.Η διοίκηση της ΑΕΚ σκοπεύει να κάνει περικοπές στο μπάτζετ και αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει την πώληση του Αλγερινού επιθετικού»

Η αλγερινή εφημερίδα «Expression» μας διαφωτίζει για την ταρίφα του Σταύρου Αδαμίδη: 3 για τον Σκόκο, 3 και για τον Τζιμπούρ...

Tα έκτροπα στο μπάσκετ, Ηρακλής, Μουντιάλ και σικέ ματς απόψε στη "ΔΙΚΗ"

Tα έκτροπα στο μπάσκετ,η έκβαση της υπόθεσης της αδειοδότησης της ΠΑΕ Ηρακλής για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, η εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα νέα στοιχεία από τους ύποπτους αγώνες, θα συζητηθούν στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ", σήμερα, στις 23.00.

Καλεσμένοι είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολυχρονίου,ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Μπανασάκης,ο πρώην ΓΓΑ Νίκος Έξαρχος και ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης.

>>>Το πρόγραμμα του BLUE SKY μεταδίδεται και στο www.blueskytv.gr

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πώς να εξουδετερώσετε τις συζύγους για να δείτε Μουντιάλ

1. Αν είναι σχέση, δεσμός, επίδεσμος, μικρό το κακό, τάζετε γάμο και ξεμπερδεύετε. Αν το έχετε κάνει σε άλλες 4 διοργανώσεις είναι πρόβλημα. Διαβάστε και τις υπόλοιπες οδηγίες που ισχύουν για τους παντρεμένους

2. Τις συνοδεύετε στο Sex and the City II, κάνοντας το ανταλλαγή με 5 ματς μετά τους ομίλους.

3. Κάντε τις προμήθειες σας με φυσικότητα. «Το βαρελάκι μπύρα μωρό μου έρχεται φθηνότερα». «Κοίτα τι όμορφη που είναι η πάνα του μωρού με τα νουμεράκια στον ποπό» (κυκλοφορούν όντως)

4. Δίνετε την τελευταία πιστωτική με υπόλοιπο αγορών (δεν συνίσταται, είναι λύση δαπανηρή)

5. Τις προτρέπετε να επισκεφτούν θείες, θείους, παλιές συμμαθήτριες

6. Τις στέλνετε με τα παιδιά πρόωρες διακοπές. «Να πάρουν τον αέρα τους, ξέρεις πόσο ανεβαίνουν αγάπη μου οι ρύποι και τα μικροσωματίδια καλοκαίρι στην Αθήνα;»

7. Τους τάζετε διακοπές στο μέρος που δεν πάτε πεισματικά τα τελευταία 10 χρόνια.

8. Για τους μερακλήδες που έχουν και σχέση και σύζυγο, τα πράγματα είναι ζόρικα. Θα θυσιάσουν κάποια ματς σίγουρα, εκτός αν κάνουν τις συστάσεις και τις αφήσουν να σκοτώνονται.

9. Αφιερώστε τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Το επόμενο θα είναι μετά από 40 μέρες

10. Αν βγαίνετε με μοντέλο, θυσιάστε κάποια ματς στους ομίλους. Οι φίλοι σας θα σας κατανοήσουν.

11. Αποπροσανατολίστε τον εχθρό με άλλα θέματα: το αυτοκίνητο που τράκαρε, το πουκάμισο/φαγητό που έκαψε, τον πληθωρισμό, την καταστροφή του κόσμου το 2012. «Θες να χάσω το τελευταίο Μουντιάλ της ανθρωπότητας;»
ΠΗΓΗ: antinews.gr