powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το πρώτο θύμα της "παράγκας Νο2"

http://www.aokerkyra.com/readnew.php?aa=5002

Διαβάστε εδώ μια απίστευτη ιστορία για το πρώτο θύμα της "παράγκας Νο2".

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σεπτέμβριο οι εισαγγελικές αποφάσεις για τους διαιτητές

«Ο διαιτητής από τη Χίο έδειξε το δρόμο και στους υπόλοιπους συναδέλφους του, που βρίσκονται στη δίνη του σκανδάλου. Θα ακολουθήσουν;». Έτσι κατέληγε το ρεπορτάζ που αφορούσε την απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ να μην ασκήσει πειθαρχική δίωξη στο διαιτητή Αθ. Γιάχο. Πράγματι και οι υπόλοιποι διαιτητές που εμπλέκονται (ή τους εμπλέκουν) στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς ακολούθησαν το δρόμο του Γιάχου αλλά η απάντηση που θα πάρουν θ’ αργήσει.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ αποφάσισε ότι οι περιπτώσεις τους δεν επείγουν και θα εξετάσει τα αιτήματά τους τον Σεπτέμβριο.Οι υπόλοιποι διαιτητές απευθύνθηκαν στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έπειτα από παρότρυνση και της ΚΕΔ με τη λογική να ξεμπλέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μπορέσουν αφενός να αξιολογηθούν χωρίς το ενδεχόμενο άσκησης πειθαρχικής δίωξης και αφετέρου να μπορούν να οριστούν σε αγώνες.
Πρόκειται για τους Δ. Καλόπουλο από τη Σούπερ Λίγκα και Αλ. Δημητρόπουλο, Χ. Καλογερόπουλο, Γ. Σέγγο και Β. Κιοτζένη από τη Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίοι αναγκαστικά θα περιμένουν…

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης του Μπέου

Στο κενό έπεσε η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης του Αχιλλέα Μπέου, καθώς αυτή απορρίφθηκε από τον 9ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη. Ο ανακριτής δεν αποδέχτηκε τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου για την υπόθεση των στημένων και έτσι διέταξε τη συνέχιση της προφυλάκισης του στις φυλακές Ναυπλίου. Ωστόσο από την πλευρά του νομικού επιτελείου του Αχιλλέα Μπέου σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του, καθώς ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου ζητάει να αποφυλακιστεί επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, αλλά και ανάγκη να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του.

Βαγγέλη ψάξου

Με μια απόφαση που δεν περίμενε κανείς οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν θα χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής τη σουίτα που είχαν στη διάθεσή τους, για να παρακολουθούν τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Η ενέργειά τους αυτή προκάλεσε εντύπωση στους ανθρώπους της ΠΑΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρωταθλητής", χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει κατανοητό για ποιον λόγο τα αδέλφια αποφάσισαν να ξενοικιάσουν τη σουίτα.
Πάντως, όχι γιατί δεν έχουν να πληρώσουν.

Για τους διαφημιστές-δημοσιογράφους θα μιλήσουμε ποτέ;

"To ΔΣ του ΠΣΑΤ διαπιστώνει ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης του ΠΣΑΤ και των αθλητικών συντακτών με δημοσιεύματα σε εφημερίδες, σχόλια σε ιστοσελίδες, μπλογκ κ.α. τα οποία ανακριβέστατα και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, επιχειρούν να εμπλέξουν το Σύνδεσμο, τον εκλεγμένο πρόεδρό του και εκλεγμένα μέλη του ΔΣ, με το σκοτεινό πρόσωπο του ποδοσφαίρου και το πολυπλόκαμο σκάνδαλο των προσυνεννοημένων αγώνων.Όλες οι αστήρικτες έως και συκοφαντικές, «καταγγελίες» δεν αγγίζουν κανένα από τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΤ και κατ’ επέκταση τον κλάδο των αθλητικών συντακτών, που επί χρόνια όχι μόνο υπηρετεί τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση  αλλά και διασφαλίζει τη διαφάνεια, το κύρος και το αδιάβλητο του ελληνικού αθλητισμού.Κατόπιν αυτών το ΔΣ καταδικάζει απερίφραστα τα πρόσφατα λιβελογραφήματα, απορρίπτει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τα απειλητικά δημοσιεύματα που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και αποφάσισε να προσφύγει άμεσα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ενώ επιφυλάσσεται να διαφυλάξει με κάθε νόμιμο τρόπο την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, το ήθος και την προσωπικότητα των συναδέλφων μας"

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, που καλά κάνει και υπερασπίζεται τα μέλη του, αλλά περιμένουμε και μια επίσημη συνολική τοποθέτηση για τους αθλητικούς συντάκτες που διαφημίζουν στοιχηματικές εταιρείες. Γιατί τουλάχιστον ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος έχουν μιλήσει δημοσίως για το άρθρο 4 του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ που προβλέπει μέχρι και διαγραφή δημοσιογράφου που διαφημίζει προϊόντα.

Δευτέρα το νωρίτερο η απόφαση για Ηλιούπολη

To νωρίτερο τη Δευτέρα θα εκδοθεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League για την Ηλιούπολη.

Όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει την πεπατημένη της ανάλογης επιτροπής της Superleague.

Ο Ηρακλής απαιτεί το αυτονόητο

Η ΠΑΕ Ηρακλής έστειλε επιστολή στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Μανώλη Αντωνακάκη και Ανδρέα Φάκο, ζητώντας τους να προχωρήσουν σε περαιτέρω πειθαρχικές διώξεις, ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να μη δημιουργούνται ανισότητες.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Με έκδηλη, όσο και εύλογη αγωνία, τόσο εμείς, όσο και το φίλαθλο πανελλήνιο, παρακολουθούμε την προσπάθεια, που καταβάλλεται από τις αρμόδιες Αρχές και εσάς προσωπικώς, προκειμένου να επέλθει η κάθαρση στο μέγιστο σκάνδαλο των «στημένων αγώνων», το οποίο μαστίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, έχοντας περάσει ένα πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα, από τότε, που άρχισε η από πλευράς σας διερεύνηση του θέματος, οι μόνες πειθαρχικές διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν, αφορούσαν στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΕ Νέα Καβάλα, την ώρα, κατά την οποία, στο τεράστιο σκάνδαλο εμπλέκονται κι άλλες ΠΑΕ, με βάση τα δεδομένα της δικογραφίας.
Η συγκεκριμένη επιλογή σας δημιουργεί καθεστώς ανισοτήτων και έλλειψης ισονομίας, μη αποδίδοντας δικαιοσύνη σε απόλυτο επίπεδο.
Με αυτά τα δεδομένα, σας καλούμε να προχωρήσετε στις – απολύτως επιβεβλημένες – περαιτέρω πειθαρχικές διώξεις εμπλεκομένων, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και το δίκαιο, ως οφείλετε να πράξετε, εκ του καθήκοντος και της αποστολής σας».

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γιατί καταδικάστηκε

"Θα καταδικαστούμε επειδή το θέλουν κάποιοι Κούγιες και Θωμαΐδηδες; Ποιο είναι το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής; Δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Εδώ καταργείται το Σύνταγμα και οι νόμοι. Χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία πως κατηγορείς κάποιον; Παίρνετε για δεδομένο μία αόριστη συζήτηση με κάποιον και δεν παίρνετε αυτή του Νο1 ρουφιάνου, Νικόλα Πατέρα, που έλεγε στο τηλέφωνο πως θα μπλέξει τον Ολυμπιακό Βόλου; Μιλάμε για τον αγώνα Ολυμπιακό Βόλου - Ξάνθη. Που έλεγαν ακριβώς πως θα τον στήσουν"

Το ξέσπασμα του Αχιλλέα Μπεόυ μέσα από τη φυλακή. Είναι προφανές ότι αναφέρεται στην περίοδο που ο Ολυμπαικός Βόλου έπαιζε στη Superleague, ενώ το σκεπτικό της Πειαθαρχικής Επιτροπής έχει να κάνει με τα ματς της Football League που αποκάλυψε η UEFA.
Διαβάστε εδώ για να πειστείτε
http://www.superleaguegreece.net/pedocs/204_2011_%20OLYMPIAKOS_VOLOU_BEOS.pdf

Και στην Πειθαρχική η συνέντευξη Σταθάκη

Eκτός από την εισαγγελία Αθηνών, στο θέμα της συνέντευξης Σταθάκη στο FM100, παρενέβη και ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League B.Kατσής. Kαλεί τους Αλ.Κούγια, Π.Σταθάκη, Μ.Κουβαρά και Ηλ.Χριστακόπουλο για το θέμα της δωροδοκίας στον αγώνα Χερσονήσου-Παναχαϊκής.

Σέρρες-Ηρακλής: Ενας στους δύο, κερδίζει

Eφ΄όσον τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις για Βόλο-Καβάλα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ανεβαίνουν Λάρισα-Σέρρες.

Αν όμως δικαιωθεί ο Ηρακλής στο CAS, παραμένει αυτός και υποβιβάζεται ο Πανσερραϊκός.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη συνέντευξη Σταθάκη στο FM100

Η εισαγγελία Αθηνών παρενέβη για την χθεσινή συνέντευξη του πρώην γενικού αρχηγού της Πέτρου Σταθάκη στο FM100, όπου ομολόγησε δωροδοκία κατόπιν εντολής (βλέπε εδώ http://dikisports.blogspot.com/2011/07/4900.html).

Θα τον καλέσει ο κ.Κορέας για τα περαιτέρω.

Διασκέπτονταν 14 ώρες οι δικαστές!

Ομόφωνα κατέληξαν στις αποφάσεις τους για υποβιβασμούς Βόλου-Καβάλας, τα τρία μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague.

Υπό την προεδρία του Χαρίλαου Κλουκίνα, ξεπέρασαν κάθε όριο αντοχής, καθώς συνεδρίαζαν από τις 15.00 της Τετάρτης μέχρι τις 05.00 της Πέμπτης!

Ετσι αποφάσισαν οι δικαστές

http://www.soccerplus.gr/article/ypobibastikan-olympiakos-b-kabala


Eδώ διαβάστε τα σκεπτικά των αποφάσεων για τους υποβιβασμούς του Ολυμπιακού Βολου και της Καβάλας.

35%

Ποιους συνδέει η Torcaso;

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πλάτη με πλάτη

http://www.soccerplus.gr/article/ti-syzitisan-pilabios-nea-ked

Eδώ διαβάστε τι συζήτησε ο Σ.Πιλάβιος με τα μέλη της νέας ΚΕΔ.

Ενα θέμα είναι αν θα...συζητούν μεταξύ τους.

Σκόπιμα παρερμηνεύουν τον Πλατινί

Όπως βολεύει κάποιους, αντιλαμβάνονται τις δηλώσεις Πλατινί.

Ο πρόεδρος της UEFA ποτέ δεν είπε ότι πρέπει πρώτα να εκδοθούν αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων και στη συνέχεια να τιμωρηθούν ομάδες.

Για τον απλούστατο λόγο  ότι τα ποινικά δικαστήρια δεν επιβάλουν κυρώσεις σε ομάδες.

Είπε ότι για να αποβάλει μια ομάδα η UEFA από τις διοργανώσεις της, πρέπει να υπάρξοτν τελεσίδικες αποφάσεις.

Αθλητικών δικαστηρίων, εννοείται.

Σταθάκης: "Ο Κούγιας μου έδωσε έναν φάκελο με 4.900 ευρώ και μου είπε να δωροδοκήσω"

"ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ"

"Επιβεβαιώνω ότι είμαι αυτός που μιλάει στο ηχητικό ντοκουμέντο και πως πράγματι δωροδόκησα τον γενικό αρχηγό της Χερσονήσου Μανόλη Κουβαρά για να κερδίσει η Παναχαϊκή στην Κρήτη", δήλωσε στο FM100 ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης.

Ιδού τι είπε στη συνέντευξή του: "Πνίγομαι και θέλω να πω την αλήθεια. Ζητάω συγγνώμη απ΄όσους πίκρανα στην Πάτρα, όταν επέστρεψα τον Γενάρη, μετά τα επεισόδια που έγιναν. Ο κ.Κουβαράς δεν λέει την αλήθεια. Το πρωϊ της Κυριακής, πριν το παιχνίδι, ο κ.Κούγιας μου παρέδωσε έναν φάκελο με 4.900 ευρώ, με εντολή να δωροδοκήσω τον κ.Κουβαρά, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση δύο παίκτες της Χερσονήσου. Τα μισά του τα έδωσα στα αποδυτήρια και τα άλλα μισά μετά τη λήξη του αγώνα, όταν με πήγε με το αυτοκίνητο του στο ξενοδοχείο.  Δεν θα έλεγα ποτέ τέτοια πράγματα για να εκδικηθώ τον κ.Κούγια. Αλλωστε πάντα μου έλεγε ότι η αλήθεια και το καλό επικρατούν. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα. Λέω την αλήθεια, παρότι γνωρίζω ότι ομολογώ δωροδοκία και θα κληθώ από τον εισαγγελέα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, αλλά θα μου κάνει καλό γιατί είμαι εθισμένος με τον παραγοντισμό και έχω καταστραφεί. Δεν θα μπορούσα να δώσω εγώ τα χρήματα γιατί είμαι πάμπτωχος. Τις τελευταίες μέρες μοτοσυκλέτες με περίεργους τύπους περνούν κάτω από το σπίτι μου. Είμαι τρομοκρατημένος γιατί νιώθω ότι με απειλούν. Ο κ.Κούγιας έχει έναν φυλακισμένο κουμπάρο και πάντα μου μιλούσε γι΄αυτόν".

Δεν αρκεί η διαπίστωση

"Βεβαίως και υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού που θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα"

Π.Γερουλάνος, υπουργός Πολιτισμού.

Και πότε υπολογίζετε να αποδώσετε δικαιοσύνη;

Τι αλλάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο*

http://www.soccerplus.gr/article/ta-101-kayta-simeia-toy-neoy-nomosxedioy

Eδώ διαβάστε την...ενδεκάδα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

*εφ΄όσον βρεθούν τα πρόσωπα που θα εφαρμόσουν τον νόμο.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κολίνα και στην εισαγγελία

Μια και θα έρθει ο Κολίνα στην Ελλάδα (αλήθεια τον Βασάρα γιατί τον έχει η UEFA;), δεν περνάει και μια βόλτα από το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα Κ.Σιμιτζόγλου για να καταθέσει ως μάρτυρας της υπόθεσης Δαλούκα και του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακού;

Βρύζας σε Ζαγοράκη: "Εγγυώμαι ότι μένεις πρόεδρος"

ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Ο Ζήσης Βρύζας ήταν ο καταλύτης των εξελίξεων στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα έδωσε προσωπική διαβεβαίωση στον Θοδωρή Ζαγοράκη ότι θα παραμείνει πρόεδρος στον ΠΑΟΚ και στη νέα εποχή Σαχπατζίδη-Φλωρίδη.

"Τα βρήκε" ο Ζαγοράκης με τον Σαχπατζίδη!

«Σήμερα, 26 Ιουλίου 2011, συναντήθηκαν οι κ.κ. Κατσαρής, Ζαγοράκης, Σαχπατζίδης, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική συνομιλία και με τον κ. Φλωρίδη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν ενωμένοι, με μοναδικό γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες, μετά από το παιχνίδι της Πέμπτης, θα υπάρξουν οριστικές και επίσημες ανακοινώσεις»

Aνακοίνωση-έκπληξη του ΠΑΟΚ.

"Λουκέτο" στους συνδέσμους

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, προαναγγέλλοντας ότι το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου θα ξεκινήσει κανονικά.
Ωστόσο, θα υπάρξουν δύο πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις, καθώς αρχικά προβλέπεται η αναστολή δραστηριότητας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών των ομάδων ως τον Αύγουστο του 2012.
Δεν θα δοθεί, λοιπόν, μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καμία άδεια λειτουργίας σε σύνδεσμο οπαδών και μένει να φανεί αν θα πειθαρχήσουν σ' αυτήν την απόφαση τόσο οι σύνδεσμοι όσο και οι ομάδες.
«Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δε νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, οι δίκες ωστόσο για την υπόθεση των στημένων αγώνων θα συνεχιστούν κανονικά. Έτσι, είναι ορατό το ενδεχόμενο μεσούσης της περιόδου να υπάρξουν υποβιβασμοί.
«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του αθλητισμού σε μια μέρα. Πρέπει συνεχώς να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος προανήγγειλε τη συγκρότηση του εθνικού συμβουλίου αθλητικού σχεδιασμού, που «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σωστής ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού», όπως επισήμανε ο ίδιος.
Επίσης, αναβαθμίζεται η ΔΕΑΒ, η οποία αποκτά δύο νέες αρμοδιότητες, που έχουν να κάνουν με τους στημένους αγώνες και με το δικαίωμά της να προτείνει αλλαγή έδρας ενός αγώνα, αλλά και απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.
"Θα μπουν κανόνες για την οργάνωση των μετακινήσεων και για ένα χρόνο δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οργανωμένη μετακίνηση οπαδών", τόνισε ο Π. Γερουλάνος.
Παράλληλα, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ σχετικά με το ντόπινγκ συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Φαρμακοδιέγερσης.
Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες βίας, αφού έχουν μεγάλη αξία, και θα το σκεφτούν πλέον σοβαρά οι ομάδες να προκαλούν επεισόδια».

Πως αλλάζουν οι καιροί

http://www.soccerplus.gr/article/erxetai-kolina-gia-na-ftiaksei-ti-diaitisia

Εδώ διαβάστε για την έλευση Κολίνα για να φτιάξει την ελληνική διαιτησία. Πάντως, η "Δίκη" είχε προτείνει τον Ιταλό για να σφυρίξει προ δεκαετίας ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ και της επιφυλάχθηκε η μήνις των πάντων.

Τρόϊκα και στο ποδόσφαιρο

Αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει μόνο του τα προβλήματά του, η κυβέρνηση απευθύνθηκε στην UEFΑ, η οποία θα στείλει δικούς ανθρώπους για να λύσουν τα προβλήματα της διαιτησίας, της διαφθοράς, της βίας και του ντόπινγκ.
Αυτό προέκυψε από την συνάντηση ανάμεσα σε Πλατινί, Παπανδρέου και Γερουλάνο, στην οποία από ένα σημείο και μετά συμμετείχαν ακόμα και οι Πιλάβιος και Θεοδωρίδης.
Η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA την βοήθεια σε θέματα τεχνογνωσίας. Ο Γάλλος ρωτήθηκε σε ποιούς τομείς διαθέτει η UEFA εξειδικευμένους ανθρώπους και κάπως έτσι προέκυψαν οι τέσσερις ομάδες εργασίας.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, η UEFA αναμένεται να στείλει το ολοκληρωμένο σχέδιό της ενώ οι άνθρωποί της θα φτάσουν στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο για να αναλάβουν δουλειά.
Στις πρώτες δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε: "Συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ένας τρόπος είναι η UEFA να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στα ελληνικά γήπεδα. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA για τα στημένα παιχνίδια, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τη διαιτησία".

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Νέα δήλωση Κουβαρά στη "Δίκη": "Μου πρότεινε 5.000 ευρώ ο Σταθάκης, αλλά τα αρνήθηκα"

"ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΜΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ"

"Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

Με νεώτερη δήλωσή του στη "Δίκη", ο γενικός αρχηγός της Χερσονήσου Μανόλης Κουβαράς θεωρεί "στημένη" τη συνομιλία που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Διαδίκτυο.

Ιδού τι δήλωσε:

"Ο Σταθάκης μου τηλεφώνησε την Τετάρτη για ένα ματς που έγινε τον Μάϊο. Δεν γνώριζα ότι με ηχογραφούσε. Κάποιοι τον έβαλαν να το κάνει. Ο Σταθάκης μου πρότεινε 5.000 ευρώ την προηγουμένη του αγώνα, αλλά τα αρνήθηκα. Ενημέρωσα τον πρόεδρο της ομάδας μου, τον Γιάννη Μαναράκη, ο οποίος μου είπε να μην δεχτούμε τα χρήματα. Ούτως ή άλλως θα χάναμε το ματς στα χαρτιά γιατί δεν είχαμε ενημερότητα. Μας κόστιζε 3.000 ευρώ η αμοιβή των διαιτητών και κάναμε έρανο για να μαζέψουμε το ποσόν. Τον κύριο Κούγια τον γνωρίζω γιατί έχει σπίτι στο Ηράκλειο. Είναι έντιμος άνθρωπος. Εχω ηθικό πρόβλημα γιατί ουδέποτε έχω παίξει στοίχημα, είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και στον τραπεζικό μου λογαριασμό δεν έχω περισσότερα από 400 ευρώ".

Π.Σταθάκης στη "Δίκη": "Mε παρακαλούσε ο Κούγιας"

Ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης μίλησε στη "Δίκη" και απάντησε στις δηλώσεις Κούγια: "Το καλό και η αλήθεια θα λάμψει. Να είναι σίγουρος και ο κ.Κούγιας, που με παρακαλούσε για να αναλάβω την γενική αρχηγία της ομάδας".

Nέα δήλωση Κούγια στη "Δίκη": "Δεν θα υπάρξει έλεος"

Η «Δίκη» επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια και του γνωστοποίησε τη δήλωση του κ. Μανόλη Κουβαρά, προκειμένου να έχει και τη δική του τοποθέτηση. Ο γνωστός ποινικολόγος μας είπε: «Δεν εκπλήσσομαι με τη δήλωση αυτή. Δεν γνωρίζω το πρόσωπο αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως η «Δίκη» έχει διασταυρώσει πως είναι αυτός που φέρεται να συνομιλεί με τον Σταθάκη. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί σε τίποτα τις ενέργειές μου εναντίον των υπευθύνων και των συνεργατών τους σε αυτό το ζήτημα, αλλά και της «SportDay» και του «zougla» Θα επιδιώξω να καταδικαστούν για κακούργημα και οι αποζημιώσεις που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι πολύ μεγάλες. Δεν υπάρχει έλεος σ’ αυτή την υπόθεση».

Μ.Κουβαράς στη "Δίκη": "Στημένη συνομιλία για να εξοντώσουν τον Κούγια"

Η "Δίκη" επικοινώνησε με τον γενικό αρχηγό της Χερσονήσου Μανόλη Κουβαρά, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ο συνομιλητής του Πέτρου Σταθάκη στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο κ.Κουβαράς είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να μας μιλήσει αναλυτικά εν ευθέτω χρόνω και αρκέστηκε στην παρακάτω δήλωση: "Η συνομιλία είναι στημένη. Εγινε γιατί θέλουν να εξοντώσουν τον Κούγια".

Κούγιας: "Δεν είμαι . . . τρυφερό κρέας"

ΜΥΔΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΡΑΥΛΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΕΛΑΚΗ

"Ολα αυτά στήθηκαν από τον Τσακογιάννη και τον Τραυλό για να αποδομήσουν τις μαρτυρικές καταθέσεις μου", δήλωσε στο FM100 για το ηχητικό ντοκουμέντο ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

"Η σκευωρία θα αποκαλυφθεί, καθώς αύριο κατατίθενται μηνύσεις και αγωγές. Θα στραφώ εναντίον και του zougla.gr και της εφημερίδας Sportday. Οι σχέσεις μου με τον Τριανταφυλλόπουλο είναι γνωστές, αλλά με εξέπληξε αρνητικά ο Χελάκης. Διαχειρίζεται εδώ και 6 μήνες την Ηλιούπολη και ο συνεταίρος του στα ρούχα ήθελε να αγοράσει την ομάδα. Θα πληρώσουν πολύ ακριβά γιατί δεν είμαι...τρυφερό κρέας.Ο Σταθάκης με παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια να τον πάρω στη δουλειά και τώρα κατασκεύασε τη συνομιλία. Για να καταλάβετε με ποια ομάδα παίζαμε, η Χερσόνησος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και ούτως ή άλλως θα παίρναμε το ματς στα χαρτιά. Γιατί να χρειάζεται να τους δωροδοκήσουμε;"

Δικηγόρος Τσακογιάννη: "Ο Κούγιας λέει βλακείες"

"Εμαθα ότι ο κ.Κούγιας ισχυρίζεται ότι πίσω από το ηχητικό ντοκουμέντο βρίσκεται ο κ.Τσακογιάννης. Του διαφεύγει ότι ο πέλάτης μου βρίσκεται στη φυλακή; Όσα λέει, οφείλει και να τα αποδείξει. Μου κάνει εντύπωση πως εκφράζεται έτσι, διότι είναι και ποινικολόγος. Η επίθεση κατά του κ.Τσακογιάννη είναι αήθης και όσα λέει ο κ.Κούγιας είναι βλακείες"

Ανδρέας Πάτσης, δικηγόρος Γ.Τσακογιάννη, στο FM100.

Η απάντηση Κούγια για το ηχητικό ντοκουμέντο

http://www.soccerplus.gr/article/soykse-tis-panaxaikis-apantisi-koygia

Εδώ διαβάστε την απάντηση της Παναχαϊκής στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Ηχητικό ντοκουμέντο (όχι της ΕΥΠ) για νέο στημένο ματς

Ηχητικό ντοκουμέντο που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των υπαρχόντων ενδείξεων για τους στημένους αγώνες, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και εμπλέκει έμμεσα γνωστό δικηγόρο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το tromaktiko.blogspot.com, υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος φέρεται να πήρε 5.000 ευρώ για να στήσει το ματς υπέρ της ομάδας του. Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφορεί, εκτός από τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, φέρεται να εμπλέκονται ο πρόεδρος της ομάδας αυτής και από την αντίπαλη ομάδα, ο πρόεδρος και ένας παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός.
ΠΗΓΗ: contra.gr
>>> Πληροφορίες της "Δίκης" αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για υποκλοπή της ΕΥΠ, αλλά για παρανόμως ληφθέν υλικό.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη πάει . . . διακοπές

Το καλοκαίρι του 2011, το ελληνικό ποδόσφαιρο «ξέχασε» να πάει διακοπές. Μια σειρά από ζητήματα που άνοιξαν τους προηγούμενους μήνες (πλαστογραφίες τον Απρίλιο, αδειοδοτήσεις τον Μάιο, στημένα παιχνίδια τον Ιούνιο) θα συνεχίζουν να το ταλανίζουν όχι μόνο μέχρι την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, αλλά και κατά τη διάρκειά τους.
Ειδικά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που είναι το μεγαλύτερο που αποκαλύφθηκε ποτέ στον συγκεκριμένο χώρο, θα συνεχίσει να υφίσταται σε επίπεδο άσκησης διώξεων και δικών παράλληλα με την έναρξη της νέας περιόδου. Μέχρι στιγμής, σε επίπεδο ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης έχουν ασκηθεί διώξεις σε δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας (Ολυμπιακός Β., Καβάλα) και σε ισάριθμες της Φούτμπολ Λιγκ (Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας).
Οι ομάδες αυτές λόγω της δράσης παραγόντων ή/και προπονητών τους κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται αποφάσεις.
Σε περίπτωση που οι αποφάσεις που θα εκδοθούν δεν ικανοποιούν είτε τις ομάδες και τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτές, είτε τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ που έκαναν τις πειθαρχικές διώξεις, θα υποβληθούν εφέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λάρισα και ο Ηρακλής προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας να επικυρώσει τη βαθμολογία. Ομως, παρότι η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί την περασμένη Τετάρτη, δόθηκε αναβολή μέχρι τις 3 Αυγούστου με την ελπίδα ότι θα γνωρίζουν τις τελεσίδικες αποφάσεις για το αν θα παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός Β. και η Καβάλα. Το σίγουρο είναι ότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλες διώξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να ασκηθούν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ Ανδρέα Φάκο, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι προχθές το βράδυ, δεν είχε συμβεί |και αυτό θα γίνει από Σεπτέμβριο.
Οι νέες διώξεις θα περιλαμβάνουν πολλές ομάδες τόσο της Σούπερ Λίγκας όσο και της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο οι αποφάσεις της ποδοσφαιρικής Δικαιοσύνης θα έχουν τελεσιδικήσει πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Σούπερ Λίγκα έχει προσδιορίσει την έναρξη του πρωταθλήματός της για τις 27 Αυγούστου.

Το πιθανότερο είναι ότι οι αποφάσεις που θα βγουν πριν από την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων θα είναι για τις τέσσερις ομάδες που ήδη διώκονται. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει ο νέος κύκλος της κατάθεσης στον ανακριτή των 68 ατόμων που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και βρίσκονται στο πρώτο πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου. Μέχρι στιγμής, αυτή η διαδικασία έγινε μόνο από τους 14, για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Ο Μ. Ψωμιάδης, που είναι ο 15ος, καταζητείται αλλά εξακολουθεί να διαφεύγει.
Η εξέλιξη των δικαστικών εξελίξεων κυρίως όσον αφορά στα όργανα του ποδοσφαίρου θα συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου την ερχόμενη Τρίτη με τον πρόεδρο της UEFA, Mισέλ Πλατινί. Επίσης, αναμένεται να ξεκαθαριστούν και κάποιες άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν και εντάσσονται στις συζητήσεις της Πολιτείας με την ΕΠΟ και είναι προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του χώρου και της ανάκτησης της αξιοπιστίας του.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σιγά τα αίματα

"Να ξέρετε ότι θα ρίξω μπουνιά στο μαχαίρι και αν ματώσω, μάτωσα"

Σ.Πιλάβιος, πρόεδρος ΕΠΟ.

Μόνο που έπρεπε να το κάνετε δυό χρόνια νωρίτερα.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κούγιας: "Ο Τραυλός απειλεί τα παιδιά μου"

...ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ

Καταγγελία-σοκ του Αλέξη Κούγια στο FM100: "Ο υπόδικος μάνατζερ Τραυλός μου τηλεφωνεί από απόκρυψη και απειλεί τα παιδιά μου. Γνωρίζω τη φωνή του. Ήδη επικοινώνησα με τον υπεύθυνο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον κύριο Σφακιανάκη".

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής δήλωσε ότι επιχειρούν να αποδομήσουν τον καταγγελτικό λόγο του και πρόσθεσε: "Εγώ τον Τραυλό θα τον στείλω εκεί που του αξίζει: Στη φυλακή! Οσο για τις καταγγελίες του ότι δήθεν έστησα ματς, θα πάρει την απάντηση μέσα από τα δικαστήρια. Θα καταθέσω αγωγές εναντίον του".

Παράλληλα ο Αγγελος Τραυλός δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του κ.Κούγια για την ένορκη κατάθεση που έδωσε στις 9/3/11 και τον χαρακτηρίζει "μέλος εγκληματικής οργάνωσης".

Και "Γεωργαλάς" στην ΕΠΟ!

"Αρκετά μας κοιμίζουν κάποιοι Γεωργαλάδες του Δ.Σ. της ΕΠΟ"

Ο σύμβουλος της ΕΠΟ Β.Χατζηαποστόλου προσθέτει άλλο προσωνύμιο στον πλούσιο κατάλογο της Ομοσπονδίας.

Μετά τον "Ρασπούτιν", τον "Κεφτέ" και τον "Λαδοπόντικα", προέκυψε και ο "Γεωργαλάς"*.

*Ο Γιώργος Γεωργαλάς διατέλεσε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργού επί δικτατορίας.

Τζώρτζογλου σε Πιλάβιο: "Μοιάζεις με τρελό φορτηγό, με τα φρένα σπασμένα"

"ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ", ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

"Η πορεία σας κύριε πρόεδρε μοιάζει με τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα. Το λέει και ο Γιάννης Πάριος σε μια παλιά κασέτα. Είπα κασέτα και δεν ξέρω αν πιάσατε το υπονοούμενο, διότι έχετε κι εσείς τις κασέτες σας, έχετε κι εσείς τα σουξέ σας κύριε Πιλάβιε. Το σουξέ το δικό σας έχει τον τίτλο: "Τι ορισμός είναι αυτός; Θα τρελαθώ, θα τρελαθώ! Σε στίχους Αχιλλέα Μπέου, τραγούδι: Σοφοκλής Πιλάβιος, ενορχήστρωση: Πραξιτέλης  Ζαχαριάδης"”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Ν.Τζώρτζογλου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σ.Πιλάβιο

“Ευτυχώς που παίζει στα πλέι-οφ ο ΟΦΗ, γιατί αλλιώς θα είχες έρθει με Καλάσνικοφ”

Η απάντηση του Σ.Πιλάβιου.

"Ο Πλατίνι δεν είναι μπαμπούλας"

"Θα δείτε ότι η διάθεση υπάρχει για βοήθεια στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Ο Πλατινί δεν είναι μπαμπούλας, θέλει απλά ένα καλό ποδόσφαιρο και όλες οι ομοσπονδίες να λειτουργούν σωστά”

Θ.Θεοδωρίδης, σύμβουλος του προέδρου της UEFA.

Μήνυση Μπουρνέλη κατά Κούγια

Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο ηθοποιός Γ. Μπουρνέλης στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, διατάχθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τον Αλέξη Κούγια. Ο κ. Μπουρνέλης είχε επεισόδιο χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ.

Plan b

Ο Β. και ο Β. (νόμισαν ότι) παγίδευσαν τον Β.

Εκτός πρωτοκόλου

Τρεις ώρες θα μείνει την Τρίτη ο Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο.

Τον Σ.Πιλάβιο, θα προλάβει να τον δει;

Στήριξη

"Αχιλλέα ψυχάρα για πάντα Ολυμπιακάρα"

Πανό στον αγώνα Βόλου-Ραντ.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σενάρια σωτηρίας για Λάρισα-Ηρακλή

Η αναβολή της εκδίκασης της έφεσης της Λάρισας και του Ηρακλή για τις 3 Αυγούστου, κρύβει μια μεγάλη ανατροπή.

Το γεγονός ότι τα αθλητικά δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν τον Αύγουστο, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επιλογής αυτής της ημερομηνίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Πληροφορίες της "Δίκης" αναφέρουν ότι γίνεται ήδη επεξεργασία σεναρίου για σωτηρία της Λάρισας και του Ηρακλή.

Μάλιστα κάποιοι συνδέουν την έλευση Παντελή στον "γηραιό" με τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει ο Κύπριος παράγοντας με τον συμπατριώτη του αντιπρόεδρο της UEFA Μ.Λευκαρίτη. Ο τελευταίος έχει πολύ καλή προσωπική επικοινωνία με τους Σ.Πιλάβιο-Θ.Θεοδωρίδη.

Το σενάριο ενισχύεται από τον ενδεχόμενο υποβιβασμό Βόλου-Καβάλας από τα αθλητικά δικαστήρια.

Ελεύθερος ο Β.Φλωρίδης

Ο κ. Βασίλης Φλωρίδης έμεινε ελεύθερος από την Αστυνομική Διεύθυνση μετά τον έλεγχο που του έγινε από το τμήμα αλλοδαπών και αφορούσε το διαβατήριο του, το οποίο είχε λήξει το 2004.
Κατά τον έλεγχο μετά το 2004 δεν διαπιστώθηκε παράπτωμα το οποίο να δικαιολογεί την κράτηση του και έτσι ο κ. Φλωρίδης μετά από 24ωρη παραμονή στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι πλέον ελεύθερος και εκείνο που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι το τι θα πράξει με την υπόθεση της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το νέο αφεντικό

Εξαιρετικός χαρακτήρας, επιστήμονας και άφθαρτος ποδοσφαιρικός παράγων ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ Γ.Σαρρής.

Οι κόκκινες σωματειακές του πεποιθήσεις, δεν θα τον επηρέασουν στο έργο του.

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Πλατινί στην Αθήνα

Στην Αθήνα έρχεται την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να έχει συνάντηση εκτός του Πρωθυπουργού και με τον Υπουργό Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, αλλά και φορείς.
 
Βασικό θέμα της συζήτησης που θα έχουν Πλατινί-Παπανδρέου-Γερουλάνος θα είναι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Η επίσκεψη του κλιμακίου που θα είναι επικεφαλής ο πρόεδρος της UEFA θα είναι λόγω του ανοιχτού του διαύλου επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ομπσπονδίας. 
 
Ο Μισέλ Πλατινί είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Γερουλάνο με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του.

Τραυλός: "Ο Κούγιας έστησε ματς"!

Δήλωση-"βόμβα" του μάνατζερ Αγγελου Τραυλού στο FM100:

"Ο Κούγιας έστησε φετινό ματς της Παναχαϊκής. Το πλήρωσε ο ίδιος και έχω τα αποδεικτικά στοιχεία".

Σε επίμονες ερωτήσεις, ο κ.Τραυλός απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: "Κάντε υπομονή μια-δυό μέρες. Θα βγούν όλα στη φόρα.  Δεν θα το έλεγα αν δεν υπήρχαν στοιχεία που αποδεικνύουν το στήσιμο του αγώνα. Ούτε είμαι καραγκιόζης σαν τον Κούγια, να λέω πράγματα που δεν ισχύουν".

Ο Γ.Σαρρής νέος πρόεδρος της ΚΕΔ

 ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΑΡΑ

Σε πρωινή συνάντηση που έγινε στην ΕΠΟ αποφασίστηκε η σύνθεση της νέας ΚΕΔ.
Πρόεδρος ορίστηκε το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Γ. Σαρρής.
Ο κ. Σαρρής το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί στενό συνεργάτη του προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου, και είναι ένα πρόσωπο άφθαρτο διότι εξελέγη στο ΔΣ της ομοσπονδίας το 2008.
Αναπληρωτής πρόεδρος ορίστηκε το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρ. Σάββας.
Ο κ. Σάββας είναι ένας από τους τρεις του ΔΣ της ΕΠΟ που υπήρξαν πρώην διαιτητές (οι άλλοι δύο είναι οι Μαζαράκης, Προύντζος) και η επιλογή του οφείλεται αφενός σε αυτό και αφετέρου ότι και αυτός είναι άφθαρτος λόγω του ότι εξελέγη στο ΔΣ το 2008.
Μέλη της νέας ΚΕΔ θα είναι α) ο Κύρος Βασάρας, που αναμένεται να έχει ενισχυμένο ρόλο και ενδεχομένως να εμπλακεί στους ορισμούς διαιτητών της Σούπερ Λίγκας,
β) ο Θανάσης Μπριάκος, ο οποίος είναι ο μόνος που παραμένει από την παλιά ΚΕΔ (Τεροβίτσας, Γιαννόπουλος αποτελούν παρελθόν) και
γ) ο Γιώργος Δούρος, που το όνομά του έπαιζε τον τελευταίο καιρό και ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Βασάρα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας.
>>>Τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων Γ.Οικονομίδη, Αρ.Σταθόπουλου και Γ.Γκιρτζίκη, "κάηκαν" από τις ραδιοφωνικές παρεμβάσεις Βοργιά...

Πλήρωσε και μένει ελεύθερος ο Β.Φλωρίδης

Ελεύθερος αναμένεται να μείνει σε λίγη ώρα ο Βασίλης Φλωρίδης. Ο υποψήφιος επενδυτής του ΠΑΟΚ, που είχε συλληφθεί την χθες, κατέθεσε τα χρήματα που χρειάζονταν για να καλύψει την εγγύηση και σε λίγη ώρα θα αποφυλακιστεί. Το όλο θέμα αφορά το διαζύγιό του με την πρώην γυναίκα του και ο ίδιος μέσα από το Αστυνομικό Μέγαρο υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις όποιες ενέργειες για την αγορά του ΠΑΟΚ.

Η "Δίκη" δεν κλήθηκε στην πειθαρχική υπόθεση Μπέου

«Από όλους όσους βγαίνουν και μιλάνε, είμαι ο μόνος που έρχεται και καταθέτει. Ούτε ο Νικολαΐδης, ούτε ο Θεοδωρίδης, ούτε ο Θωμαΐδης ήρθαν να καταθέσουν»

Ο Aλέξης Κούγιας καταθέτοντας ως μάρτυρας στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague. 

Πάντως, η "Δίκη" με επιστολές στις Πειθαρχικές Επιτροπές της Football League και της Superleague, επιβεβαίωσε όλες τις καταθέσεις που είχε δώσει ενόρκως στην Εισαγγελία Αθηνών. Mάλιστα ειδικά για την πειθαρχική υπόθεση Μπέου, δεν κλήθηκε ποτέ.

Γ.Παπαδόπουλος: "Δεν γνωρίζω κανέναν στην ΚΕΔ"

Ο απολυθείς υπάλληλος της ΕΠΟ και κατηγορούμενος Γιάννης Παπαδόπουλος, με αφορμή την κατάθεση Κούγια στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Δεν έχω μιλήσει ποτέ με οποιοδήποτε μέλος της  ΚΕΔ. Δεν τους ξέρω και δεν με ξέρουν ούτε κατ΄όψιν. Θα ζητήσω να κληθούν ένας προς έναν και να ερωτηθούν αν μου έχουν μιλήσει ποτέ κι αν μ΄έχουν δει ποτέ. Η εμπλοκή μου στην υπόθεση είναι άδικη και προσκρούει στην πραγματικότητα. Δεν έχω στοιχηματίσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε αγώνα της δικογραφίας. Αντίθετα, έχω καταστραφεί οικονομικά από τις αποτυχημένες μου προβλέψεις σε αγώνες του ΟΠΑΠ. Όσο για τον κ.Γκαγκάτση, έχω να μιλήσω μαζί του δέκα χρόνια".

Β.Φλωρίδης: "Για σένα έχω κάνει κρατητήριο"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Βασίλης Φλωρίδης παίρνοντας θέση με αφορμή τη σύλληψή του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο επίδοξος επενδυτής του ΠΑΟΚ, θέλοντας να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την σύλληψή του, χρησιμοποιεί ένα από τα αγαπημένα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλωρίδη είναι η εξής:
«Μετά την επίδειξή βεβαίωσης των καταθέσεών μου 10 εκατ. ευρώ και ενώ έτρωγα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, εμφανίστηκαν πέντε αστυνομικοί για εξακρίβωση στοιχείων και προσήλθαμε στο αστυνομικό τμήμα όπου μου επεδείχθη μία απόφαση εναντίον μου για ψευδομαρτυρία που αφορά το διαζύγιό μου με την πρώην σύζυγο μου.

Η απόφαση βγήκε ερήμην μου και ποτέ δεν έλαβα γνώση για αυτήν γιατί παραδόθηκε σε άγνωστη προς εμένα διεύθυνση και την οποία δεν έλαβε καν ο αντίκλητος δικηγόρος μου.

Η προσαγωγή μου έγινε την ώρα που απουσίαζε ο εισαγγελέας υπηρεσίας και σε ώρα τέτοια που δεν μπορώ ούτε έφεση να κάνω, ούτε και να πληρώσω το πρόστιμο που αναλογεί σε ποσό μικρότερο των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Από εδώ και εμπρός θα τραγουδάω μαζί σας «Για σένα έχω κάνει κρατητήριο»

Εμείς μαζί για μια ζωή. Βασίλης Φλωρίδης».

Το θέατρο και οι αστακοί

http://www.soccerplus.gr/article/theatro-mpoyrneli-sti-soyper-ligk
http://www.soccerplus.gr/article/pyroboloyse-astakoys-kerdize-ta-mats
Διαβάστε εδώ τους διαλόγους στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, που εξελίχθηκε σε θέατρο Μπουρνέλη και ασχολήθηκε και με τους...πυροβολισμούς αστακών.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Προς το πουθενά

Tην ώρα που υποβιβάζονται Καρδίτσα, Αίγιο και Ασπρόπυργος, αναβολή για τις 3 Αυγούστου πήρε η εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει η Λάρισα, στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Τον Αύγουστο δεν κλείνουν τα δικαστήρια και οι Πειθαρχικές Επιτροπές;

No foto από την ασφάλεια (!) του Μπέου

Εξώ από τα γραφεία της Πειθαρχικής επιτροπής της Superleague βρίσκονται πέντε περιπολικά, ενώ τον Aχ.Μπέο συνοδεύει η σύζυγός του.

Κατά την προσέλευση του, ένας φωτογράφος προσπάθησε να τον αποθανατίσει και οι άνδρες ασφαλείας  του Μπέου (!) δεν το επέτρεψαν.

Εκτός από τον Μπέο, ενώπιον του προέδρου της επιτροπής Χ.Κλουκίνα θα απολογηθούν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η ΠΑΕ Καβάλα και ο προπονητής Γ.Παπακώστας. Εχει κληθεί και ο καταζητούμενος Μ.Ψωμιάδης.

"Και τα δοκάρια του Διάγορα εμπλέκονται στα στημένα ματς"!

ΠΛΕΞΙΔΑΣ: "ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ"

"Χαρίζω τις μετοχές μου στους οργανωμένους των Τρικάλων, αλλά θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κι ας πέσουμε στη Δ΄εθνική", δήλωσε ο πρόεδρος των Τρκάλων Β.Πλεξίδας.

Σε συνέντευξή του στο FM100, τόνισε: "Η μόνη καθαρή ομάδα της Β΄εθνικής είναι η δική μας. Θα πάμε στα πολιτικά δικαστήρια και στο CAS, στρεφόμενοι και κατά των επιτροπών που μας καταδίκασαν για ένα προσχέδιο εγγυητικής επιστολής, που αυθαίρετα την χαρακτήρισαν πλαστή. Δηλαδή για όλα φταίνε ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα; Θα μετέχει στα πλέι-οφ ο Διαγόρας, που μέχρι και τα δοκάριά του εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια".

Τσακογιάννης "αθωώνει" Σέγκο

O διαιτητής Γ.Σέγκος έθεσε εαυτόν σε διαθεσιμότητα, αλλά αμφισβητεί τη συνομιλία του με τον Γ.Τσακογιάννη.

Μάλιστα θεωρεί ότι έγινε λάθος στην εκτίμηση της Ασφάλειας Αθηνών, καθώς ο συνομιλητής του Τσακογιάννη είναι ο δημοσιογράφος Μ.Π. και θεωρεί ότι αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και από τον λογαριασμό της Τραπέζης Πειραιώς.

Τον ίδιο ισχυρισμό προβάλει και η πλευρά Τσακογιάννη: "Η καταβολή των 1000 ευρώ αφορούσε διαφημιστική καταχώρηση στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου και δεν υπάρχει γνωριμία του φερόμενου ως μεγαλομετόχου της Ηλιούπολης με τον Σέγκο".

Ποδόσφαιρο: Αποκάλυψη τώρα

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=293904

Διαβάστε εδώ μια εξαιρετική ανάλυση για τα στημένα ματς του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Γ.Ρούση, που δημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία".

Καραγκιόζης: "Με ξενίζει η απόφαση για την Παναχαϊκή"

«Δεν μπορώ να ξέρω αν δεν διαβάσω καθαρογραμμένη την απόφαση. Παίζει ρόλο πού στηρίζουν την απόφασή τους και πώς την επεξηγούν. Πάντως, πράγματι είναι κάτι που ξενίζει και ειδικά αν συνδυαστεί με την παραίτηση του πρόεδρου της συγκεκριμένης επιτροπής, Θόδωρου Κουρίδη. Όμως, είναι παρακινδυνευμένο να πω κάτι παραπάνω, καθώς θέλω να ξέρω πρώτα τα νομικά κριτήρια»

Ο απολυθείς υπάλληλος της ΕΠΟ Ανδρ.Καραγκιόζης κρίνει αρνητικά την απόφαση της ΕΙΜ για την πλαστή ενημερότητα της Παναχαϊκης.

Σολομώντειος λύση

http://www.soccerplus.gr/article/estisan-ta-plei-sti-foytmpol-ligk

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο για τα play-off.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ζητεί αναστολή όλων των αποφάσεων της ΕΠΟ!

«Δυστυχώς η ΕΠΟ δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης που της αναλογεί, με συνέπεια οι επιτροπές που έχει ορίσει με τις αποφάσεις της, να δημιουργούν σύγχυση επί της ουσιαστικής έννοιας των προβλημάτων, με επιλεκτική βλάβη και όφελος σε διάφορες ομάδες.Υστατη έκκληση στον κ. Σοφοκλή Πιλάβιο να αναστείλει τα πάντα και στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ας αποφασίσει το ποδόσφαιρο που θέλει με τη συνδρομή της Πολιτείας και με ποιές ομάδες»

Νίκος Πηρούνιας, αντιπρόεδρος Football League.

"Εγώ δεν έχω οικονομήσει από το στοίχημα"

"Δεν θα ξανασυμμετάσχω στο πρωτάθλημα των Κομπότη και Καλογιάννη. Εγώ δεν έχω οικονομήσει από το στοίχημα. Αύριο θα υπάρξουν εκπλήξεις"

Β.Πλεξίδας, πρόεδρος Τρικάλων.

Βόλος VS Μ.Ψωμιάδης

http://www.paeolympiakosvoloufc.gr/

Εδώ, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Βόλου, μπορείτε να διαβάσετε τις δύο συνομιλίες του Μ.Ψωμιάδη, που χαρακτηρίζει "ύποπτες" η Θεσσαλική ομάδα.

Ενταση Τσακογιάννη-Κούγια

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Αποχώρησε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ο Γιώργος Τσακογιάννης, χαρακτηρίζοντας τη δίκη "παρωδία". Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Β.Κατσή είπε: «Aφού έχεις βγάλει την απόφαση γιατί κάνεις τη δίκη; Βγάλε την απόφαση τώρα. Είναι στημένη η δίκη. Όλα είναι στημένα για να σωθεί ο Κούγιας»

Ο μάρτυρας Αλέξης Κούγιας ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση μαζί του, λέγοντας ότι άκουσε την κασέτα της ΕΥΠ, όπου ο Τσακογιάννης φέρεται να λέει στον Σ.Πιλάβιο ότι "θα ρίξει πέντε σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια".

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
ΚΟΥΓΙΑΣ: "Απείλησες τη ζωή μου. Ακούγεται στην κασέτα".
ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Ούτε ο Πιλάβιος το θυμάται".
ΚΟΥΓΙΑΣ: "Το άκουσα εγώ. Το είπες".

Στην αντιπαράθεση ο Γ.Τσακογιάννης υποστήριξε ότι ουδέποτε επιτέθηκε στον Κούγια και τόνισε: "Αν ο κ.Κούγιας είναι καθαρός και η Ηλιούπολη βρώμικη, γιατί πήρε τον προπονητή μας (Φυντάνη), τον γενικό αρχηγό μας (Σταθάκη) και ήθελε και τον αρχηγό μας (Νικολόπουλο); Εγώ ούτε γυρολόγος είμαι, ούτε πλαστή ενημερότητα έχω, ούτε έχω καταδικαστεί ποτέ για εκληματική δράση. Ο κ.Κούγιας αλλάζει διαρκώς ομάδες και φτύνει δημοσιογράφους. Δεν είμαι ανεπάγγελτος, έχω χτίσει 8 πολυκατοικίες".

Πάντως, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου θα καταθέσει και απολογητικό υπόμνημα.

Ο Αλ.Κούγιας είπε πως τα παιχνίδια της Ηλιούπολης και του Ολυμπιακού Βόλου ήταν όλα στημένα.

Ο διευθυντής στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ Γ.Ηλιόπουλος κατέθεσε ότι η Ηλιούπολη δεν ήταν στο δελτίο του Οργανισμού γιατί είχε ένα πρόβλημα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου θα εκδοθεί τη Δευτέρα.

Ριαβόγλου: "Πήρα δανεικά από τον Κομπότη"!

«Εμφανίζομαι να έχω πάρει από τον κ. Κομπότη 10 ή 20 χιλιάδες ευρώ στο λογαριασμό μου. Σας λέω λοιπόν ότι μου δάνεισε χρήματα γιατί είχα μια δυσκολία εκείνη την περίοδο. Απαγορεύεται να δανειστώ χρήματα από ένα φίλο μου; Τον Κομπότη τον ξέρω πολλά χρόνια και εάν ήθελα να κάνω «βρόμικη» δουλειά μαζί του δεν θα χρησιμοποιούσα τράπεζα»

Ο κατηγορούμενος πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα Κ.Ριαβόγλου, εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο.

"Θα πειστώ μόνο αν δώ πολιτικό στη φυλακή για το μαύρο χρήμα του στοιχήματος"

"Το μαύρο χρήμα του παράνομου στοιχηματισμού έχει φτάσει μέχρι τα πολιτικά γραφεία. Θα πειστώ ότι η έρευνα έχει γίνει σε βάθος, μόνο αν δώ πολιτικό στη φυλακή. Οταν κατήγγειλα προ δεκαπενταετίας τέτοια φαινόμενα, μου τηλεφωνούσε ο τότε γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ Χρήστος Σαλαλές και μου έλεγε "να μην μιλάω". Μάλλον είχε δίκιο. Η εφημερίδα μου έκλεισε, ο κ.Σαλαλές έγινε υπάλληλος του κ.Κόκκαλη και αργότερα υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου και υποψήφιος βουλευτής"

Αντώνης Λουδάρος, εκδότης της πρώτης στοιχηματικής εφημερίδας, στο FM100.

"Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κοιμόταν στον καναπέ της "παράγκας Νο1"

"Mαθαίνω ότι την προεδρία της ΚΕΔ αναλαμβάνει ο αντιπροέδρος της ΕΠΟ, Αρης Σταθόπουλος. Είναι δυνατόν ο κ.Πιλάβιος να επιλέγει ως επικεφαλή της διαιτησίας έναν στρατολόγο που κοιμόταν στον καναπέ της παράγκας του Θωμά; Είναι δυνατόν στην ΕΠΟ να χρησιμοποιούν παρατσούκλια, όπως "Ρασπούτιν", "Κεφτές" και "Λαδοπόντικας" Tι είναι η Ομοσπονδία; Καμόρα;"

Σ.Βοργιάς, πρώην πρόεδρος ΕΟΔ, στο FM100.

"Να μη γίνουν τα αναξιόπιστα play-off "

"Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Τα play-off δεν πρέπει να γίνουν. Πόσο αξιόπιστα θα είναι;"

Σάββας Παντελίδης, προπονητής Πανθρακικού.

Στη μνήμη του Σωκράτη

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια συμπληρώνεται σήμερα. Ήταν 19 Ιουλίου 2010 όταν ο γνωστός δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή, στην είσοδο του σπιτιού του, δεχόμενος 17 σφαίρες από αγνώστους, που πριν από λίγα λεπτά του είχαν χτυπήσει το κουδούνι.

Η "Δίκη" τιμώντας τη μνήμη του, καλεί τους αναγνώστες της να αναρτήσουν από ένα κείμενο στη νέα προσπάθεια του troktiko (www.troktiko.eu).

"Χαρτοφυλακιά" Τσακογιάννη σε φωτογράφο!

Ο Γιώργος Τσακογιάννης, που μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τρικάλων για τη σημερινή του απολογία στην Πειθαρχική Επτροπή της Football League, την ώρα που έμπαινε στo κτίριο, είδε μπροστά του κάποιους φωτογράφους να προσπαθούν να τον αποθανατίσουν.

Εκνευρισμένος, χτύπησε έναν απ΄ αυτούς, με τον χαρτοφύλακα που κρατούσε, πριν τον απομακρύνουν οι αστυνομικοί.

"Να μη μιλάει για τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός"

«Πήραμε το πρωτάθλημα γιατί ήμασταν οι καλύτεροι, όχι γιατί μας βοήθησε κάποιος διαιτητής. Μπορεί ο διαιτητής να σε ευνοήσει σε ένα παιχνίδι με ένα λάθος. Δεν γίνεται να κερδίσεις όμως 30 παιχνίδια με την διαιτησία. Θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να πουν στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να είναι σε όλα τα ματς, ο διαιτητής που σε βοηθάει»

Ο Κέβιν Μιραλάς απευθύνει συστάσεις στους αντιπάλους του.

"Σας τα είχα πει για τη μαφία"

«Δεν με αιφνιδίασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων διότι εγώ τα είχα πει. Είχα πει ότι υπήρχε μια μεγάλη μαφία, αλλά όχι μόνο εδώ: παντού γίνονται αυτά. Στην Ιταλία η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Τώρα εδώ στην Ελλάδα πρέπει να γίνει το αντίστοιχο και πρέπει όλα τα ψεύτικα τρόπαια να επιστραφούν πίσω. Δυστυχώς παγκοσμίως υπάρχουν τέτοιες μαφίες, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτά θα τελειώσουν… Στο παιχνίδι με τον Αρη ο διαιτητής ήθελε άλλα πράγματα και το έδειξε από την αρχή. Αν είχαμε αυτό το παιχνίδι, ίσως να κερδίζαμε ένα πρωτάθλημα»

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα πάψει να αποκαλείται τρομοκράτης. Το "προφήτης" του πάει καλύτερα.

"Ας αλλάξει επάγγελμα"

"Οσο βρίσκομαι εγώ στον Πανιώνιο, δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί ο Κουμορτζί, όσο ακριβή πρόταση και να φέρει. Αν δεν του αρέσει ο Πανιώνιος, να αλλάξει επάγγελμα"

Ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου Κ.Τσολακάκης διέπεται από δημοκρατικές αντιλήψεις. Εκτός κι αν θέλει να ανεβάσει την τιμή.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης του Μπέου

"Τα πραγματικά περιστατικά και οι διάλογοι σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετούν τις πράξεις της πειθαρχικής δίωξης. Υπάρχει παρεξήγηση και παρερμηνεία συνομιλιών και προσώπων που δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες της υπόθεσης και ούτε επειδή δύο στοιχηματζήδες λένε για τον Μπέο, στοιχειοθετείται κατηγορία"

Ο δικηγόρος του Αχ.Μπέου, Ν.Κακκαβάς, δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του καταβεβλημένου πελάτη του.

Τώρα το κατάλαβε

"Όταν πρωτοπήγα στην Ελλάδα, μου είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και πράγματι ήταν πολύ δύσκολο. Σήμερα έχω καταλάβει το γιατί"

Ο Πολωνός πρώην παίκτης του Ατρομήτου Μάρτσιν Μπαζίνσκι, προφανώς φρόντισε να μεταφράσει τις συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ.

Νυχτερινό τηλεφώνημα Μ.Ψωμιάδη στη "Δίκη"

ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

Αργά το βράδυ της Δευτέρας κυκλοφόρησαν φήμες ότι επίκειται παράδοση του καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη στη ΓΑΔΑ.

Η "Δίκη" επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Χρ.Μυλωνόπουλο, ο οποίος ήταν γνώστης της φημολογίας, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει οτιδήποτε. "Δεν έχω επικοινωνήσει με τον πελάτη μου, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα πράξει. Πάντως, εξαρχής στις προθέσεις του είναι να παραδοθεί και να εμφανιστεί ενώπιον του κυρίου ανακριτή", δήλωσε.

Λίγο αργότερα η "Δίκη" κατάφερε να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον ιδιοκτήτη της Καβάλας, αλλά χωρίς να λάβει απάντηση για το χρόνο παράδοσής του. Ο Μ.Ψωμιάδης μίλησε για πολλά σε αυτή την επικοινωνία, αλλά μας δέσμευσε να μην δημοσιοποιήσουμε τη συνομιλία μας.

Ασφαλιστικά Ιωνικού κατά ΕΠΟ

Στην αντεπίθεση περνά ο Ιωνικός μετά την απόφαση για υποβιβασμό του στη Football League 2 αφού κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ προκειμένου να μην επικυρωθεί η βαθμολογία.
Συγκεκριμένα, σήμερα συνεδριάζει η ΕΕΠ Β' & Γ' Εθνικής (Football League-Football League 2), το οποίο στα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχει και την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Β' Εθνικής.
Ωστόσο, τα όσα αποφάσισε η Super League την προηγούμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν ως μπούσουλα και η επικύρωση της τελικής κατάταξης θα γίνει οριστικά σήμερα, έστω κι αν δεν έχουν κλείσει οι υποθέσεις κάποιων ΠΑΕ που είναι άμεσα ενδιαφερόμενες.

Απλή ανάκληση σε Παναχαϊκή-Βέροια

Με μεγάλη καθυστέρηση η ΕΠΟ προχώρησε σε άνευ ουσίας ανάκληση των δελτίων που εξέδωσαν τον Ιανουάριο η Παναχαϊκή και η Βέροια, αθωώνοντας τις δύο ομάδες για την υπόθεση των ενημεροτήτων που φέρονταν ως πλαστές. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η Παναχαϊκή που τερμάτισε πρώτη στη Γ' εθνική παίρνει αυτόματα την άνοδό της για την Football League ενώ η Βέροια θα παραμείνει στην κατηγορία.
Αντίθετα, σε άλλες περιπτώσεις, ο Ηρακλής, ο Ιωνικός και ο Εθνικός που κατηγορούνταν για τον ίδιο λόγο και κρίθηκαν πλαστές οι ενημερότητες που είχαν καταθέσει, έχουν υποβιβαστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Με υποβιβασμό για τον ίδιο λόγο απειλείται και η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

"Αρραβώνες" Μαρινάκη-Σπανού

Ο Γ.Σπανός ποτέ δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Σ.Κόκκαλη.

Αντιθέτως, διατηρούσε εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας με τον Τζίγκερ.

Πλέον οι σταθερές άλλαξαν. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου παρενέβη προσφάτως στην τηλεοπτική "Δίκη" για να στηρίξει τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ποτουρίδη, που υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη στο Περιστέρι, ψήφισε λευκό (και τον ακολούθησε ο Β.Μαρινάκης) στην επικύρωση της βαθμολογίας και ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα είχε αντίρρηση να τον στηρίξει για την προεδρία της Superleague (όσο κι αν ο ίδιος το αρνείται).

Τώρα που πήρε και ως ελεύθερο τον Επστάϊν, το γλυκό έδεσε.

Τα 7 καρτοκινητά του κυρίου προέδρου

Kάποιοι δεν βάζουν μυαλό.

Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ προμηθεύτηκε 7 καρτοκινητά και τα χρέωσε σε ονόματα "φίλων" για να μιλάει...ελεύθερα!

Και στον Πρωθυπουργό

http://www.anagenisi.net/firstpage/31-protiselida/51765-epistoli

Μετά το δημοσίευμα της Κυριακάτικης "Εξέδρας" για την ομάδα που έχασε μία κατηγορία για 200 ευρώ (!), ιδού και η επιστολή της Αναγέννησης Καρδίτσας προς τον Πρωθυπουργό.

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη το Εφετείο για Κεντέρη-Θάνου

Για την Πέμπτη αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι καταδικασθέντες για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, οι δυο αθλητές δηλαδή, ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος και επτά γιατροί του ΚΑΤ.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε κανονικά, αλλά λόγω ωραρίου διεκόπη και μεταφέρθηκε για την προσεχή Πέμπτη. Από τους κατηγορούμενους μόνο ο κ. Τζέκος έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο.

Ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας, κατά συγχώνευση, χωρίς ελαφρυντικά για ψευδορκία και ψευδή δήλωση στις αρχές. Φυλάκιση 33 μηνών επιβλήθηκε στον Χρήστο Τζέκο. Ποινές φυλάκισης από έξι έως οκτώ μήνες στον καθένα είχαν επιβληθεί στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ. Ένοχοι κρίθηκαν και δύο αυτόπτες μάρτυρες, που καταδικάστηκαν σε ποινές 15 και επτά μηνών αντίστοιχα.

Ο διαιτητής Γ.Σέγκος ζητούσε χαρτζιλίκι με έμβασμα και ένα "σίγουρο"!

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ιδού η πιο ενδιαφέρουσα αναφορά στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και αποκαλύπτονται σήμερα:

"Tην 10-03-2010 και περί ώρα 12:40' ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον διαιτητή του  αγώνα Διαγόρα-Ηλιούπολης (1-2) ΣEΓKO Γεώργιο, χρήστη της υπ' αριθμ. 6944-1652-- τηλεφωνικής σύνδεσης και συζητάνε για τον αγώνα με τον ΔIAΓOPA POΔOY. O ΣEΓKOΣ Γεώργιος ζητάει κάποιο χαρτζιλίκι, που τον βοήθησε με τον αγώνα και ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι θα το φροντίσει, ενώ αργότερα ο ΣEΓKOΣ του στέλνει μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) τον υπ' αριθμ. 5018-...... λογαριασμό της Tράπεζας Πειραιώς, υπό στοιχεία Π. M. Στη συνέχεια, ο ΣEΓKOΣ ρωτάει τον TΣAKOΓIANNH αν ξέρει κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα για την επόμενη αγωνιστική και συζητάνε γενικά για τους αγώνες, κάνοντας προβλέψεις. O ΣEΓKOΣ διατηρεί ιστοσελίδα με στοιχήματα, ωστόσο δεν προκύπτει η ακριβής ονομασία του".

Ο διαιτητής Γ.Σέγκος, που ζητούσε χαρτζιλίκι με έμβασμα και ένα "σίγουρο", φρόντισε να θέσει εαυτόν εκτός διαιτησίας.

Από την ΕΠΟ που τον επέλεξε, θα παραιτηθεί κανείς;

Ετσι τα έστηναν

http://www.soccerplus.gr/article/porisma-gia-deytero-kyma-diokseon
Εδώ διαβάστε το νέο κύμα διώξεων, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας στην Εισαγγελία, που αποκαλύπτει το "Goal news".

Στον Κορυδαλλό ο Τσακογιάννης - Ερχεται και ο Μπέος

Εγινε δεκτό το αίτημα της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και ο Γ.Τσακογιάννης θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα. Αποφασίστηκε ότι η μεταγωγή του θα γίνει από τις φυλακές των Τρικάλων στον Κορυδαλλό, ώστε να παραστεί αύριο ενώπιον του αθλητικού δικαστηρίου.

Θεωρείται βέβαιο ότι στην Αθήνα θα μεταφερθεί και ο Αχ.Μπέος, καθώς ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει και η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. O ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου θα βρεθεί την Τετάρτη ενώπιον των αθλητικών δικαστών.

Σήμερα οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς θα ασκήσουν νέες διώξεις κατά των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Νέες συνομιλίες στο φως

Kαι τρίτο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Πόπης Παπανδρέου.

Περιέχει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες 20 σελίδων και αποκαλύπτει τη στοιχηματική δράση παραγόντων μέσω στησίματος αγώνων.

Και Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος στην "παράγκα Νο2"

Και ένας αθλητικογράφος εμπλέκεται στον παράνομο στοιχηματισμό στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη περιλαμβάνεται στους 17 υπόπτους, για την τύχη των οποίων θα αποφασίσει το μεσημέρι ο αθλητικός εισαγγελέας της συμπρωτεύουσας Ν.Κωνσταντίνου.

Αν χαρακτηρίσει το αδίκημα "εγκληματική οργάνωση", τότε οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μαλαισία: Eλληνες τζογαδόροι εκ του ασφαλούς και υπεράνω πάσης υποψίας

Το 1 δισ.ευρώ αγγίζει η στοιχηματική δραστηριότητα 968 Ελλήνων στη Μαλαισία.

Σύντομα θα αποκαλυφθούν και τα ονόματα της σχετικής λίστας.

Ορισμένα υπεράνω πάσης υποψίας.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αύριο το Εφετείο για Κεντέρη-Θάνου

Παρότι έχουν περάσει εφτά χρόνια, το σίριαλ Κεντέρη-Θάνου συνεχίζεται εν έτει 2011 συνεχίζεται καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Κατηγορούμενοι εκτός από τους αθλητές είναι ο προπονητής Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες.

Στην τελευταία δίκη, σε πρώτο βαθμό, οι δικαστές είχαν κρίνει όλους τους κατηγορούμενους ως «ένοχους», λέγοντας πως το ατύχημα ήταν σκηνοθετημένο από τον προπονητή Χρήστο Τζέκο.

Ο προπονητής έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών, οι δύο αθλητές σε 31 μήνες , οι γιατροί του ΚΑΤ σε ποινές από 6 έως 8 μήνες ενώ οι δύο δήθεν αυτόπτες σε 7 και 15 μήνες αντίστοιχα. Για όλους τους κατηγορούμενους ορίστηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε ταχύτατα καθώς η υπόθεση παραγράφεται το 2012.

Ο Καραγκούνης, η "παράγκα Νο1" και η απώλεια του ηθικου πλεονεκτήματος

«Φόρτσα Σέρχιο, όλοι με το Περού είμαστε. Ο άνθρωπος έφυγε με μια ήττα στην Ριζούπολη και εμείς όλοι λούζερ! Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να νικάνε και οι άλλοι να πάνε να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης»

Ο Γιώργος Καραγκούνης θυμάται τον Μαρκαριάν, την "παράγκα Νο1" και τις ευθύνες της τότε διοίκησης του Παναθηναϊκού με την απαξίωση των παικτών.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει πως και γιατί η ομάδα του στη συνέχεια έχασε το ηθικό πλεονέκτημά της.

Οι Μαλαισιανοί επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της "Δίκης"

Η (προ έτους) αποκάλυψη της "Δίκης" για 968 Ελληνες που στοιχημάτιζαν τεράστια ποσά στη Μαλαισία, επιβεβαιώνεται και από τις αρχές της ασιατικής χώρας.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών της Μαλαισίας Καμαρούλ Ζαμάν Μαμάτ. αποκαλύπτει στην εφημερίδα Real news ότι «συνεχίζουμε τις έρευνες και συνεργαζόμαστε στενά με την Ιντερπόλ για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρανόμου στοιχήματος και για την υπόθεση που αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο προϊστάμενος των ερευνών της Royal Malaysian Police μιλάει για τεράστιο σκάνδαλο, χωρίς, όμως, να αποκαλύπτει το μέγεθος του ποσού παίχτηκε από Έλληνες μέσω των ιστοσελίδων παράνομου στοιχήματος που έχουν ως έδρα τη Μαλαισία.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται μέρος των στοιχείων να αποσταλούν σύντομα στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι αστυνομικοί της Ιντερπόλ βρίσκονται σε συνεργασία (και) με τον ΟΠΑΠ, αφού από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν πολλά κερδισμένα δελτία.

Ακούγοντας ιαχές πιθήκων στην Ελλάδα

"Ήταν λυπηρό να ακούς ιαχές πιθήκων και να βλέπεις να πετάνε φουσκωτές μπανάνες στο γήπεδο σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό περιόρισε εμένα και τα παιδιά στο σπίτι στα περισσότερα εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού"

Η σύζυγος του Τζιμπρίλ Σισέ συνδράμει στη δυσφήμηση του χειμαζόμενου ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Ελα ρε περίεργε . . ."

«Δεν είχα αντιληφθεί τίποτε για την "παράγκα Νο2", αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε κάνει μπάχαλο»

Χρ.Πανόπουλος, ιδιοκτήτης Ξάνθης.

Μήπως αντιληφθήκατε την "παράγκα Νο1" και αν ναι, μήπως έπρεπε να είστε τουλάχιστον υποψιασμένος;

Ετοιμάζουν συλλήψεις και στη Θεσσαλονίκη για τα στημένα ματς

Κινητοποιήθηκε τα μεσάνυχτα η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπήρχαν έντονες φήμες ότι θα διαταχθούν προσαγωγές και συλλήψεις για το σκάνδαλο της "παράγκας Νο2".

Η εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 17 (και όχι 16, όπως αρχικά δημοσιεύθηκε) ύποπτοι, αλλά για να κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός (Ν.Κωνσταντίνου) να χαρακτηρίσει τα αδικήματα και να προσδιορίσει την "εγκληματική οργάνωση" Αυτό θεωρείται απίθανο να γίνει πριν το πρωϊ της Δευτέρας.

Πάντως, οι πληροφορίες μιλούν για τρανταχτά ονόματα που έστηναν αγώνες στη συμπρωτεύουσα και κέρδιζαν στο στοίχημα.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πηλαδάκης: "Εχθρός μου δεν είναι ο Μπέος, αλλά το σύστημα"

«Δεν υπάρχει κόντρα Πηλαδάκη-Μπέου, ούτε Λάρισας-Βόλου, τουλάχιστον στη δική μου σκέψη. Γι' αυτό και θεωρώ εντελώς επουσιώδες να καταδικαστεί σε φυλάκιση οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο αν δεν επέλθει η κάθαρση. Το μεγάλο μας πρόβλημα, ο μεγάλος μας εχθρός, είναι το σύστημα που εκπροσωπούν διάφορες νοοτροπίες και φιλοσοφίες, οι οποίες εκφράζονται με παράνομα στοιχήματα, δωροδοκίες και απειλές»

Κώστας Πηλαδάκης, πρόεδρος Λάρισας.

Μόνο που και σεις γίνατε μέρος του συστήματος όταν αναλάβατε την προεδρία της Superleague.

Χασοδίκης "Λαδοπόντικας"

Τα προσωνύμια των παρεπιδημούντων στην ΕΠΟ, δίνουν και παίρνουν.

Μετά τον "Ρασπούτιν" και τον "Κεφτέ", τώρα προέκυψε και ο "Λαδοπόντικας".

Είναι ένας δικηγόρος που είχε ανοίξει διάπλατα το στόμα του επί "παράγκας Νο1" και μετά έτρεχε στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι δεν είναι η...φωνή του.

Μέχρι που έχασε και το Εφετείο.

Στον κόσμο του

«Ο ΟΠΑΠ δεν κάνει καμία χάρη στις ομάδες ή στη Λίγκα δίνοντας χορηγία»

Χρ.Πανόπουλος, ιδιοκτήτης Ξάνθης.

Καλά, δεν βλέπετε γύρω σας; Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ακόμη χορηγό για τη φανέλα του;

Δώρο του Σαχπατζίδη ο Γεωργιάδης

Ο Π.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΑ 400.000 ΕΥΡΩ

Δώρο του Γιώργου Σαχπατζίδη είναι η μετεγγραφή του Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ.

Ο Πανσερραϊκός πήρε ως προκατοβολή από τον Κατερινιώτη επιχειρηματία 200.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα 200.000 θα δοθούν τμηματικά και με εγγυήσεις.

Ενας διαιτητής σώζει την τιμή του ποδοσφαίρου

Επειδή όλοι μιλούν -χρόνια τώρα- για την πληγή τηε διαιτησίας στο ποδόσφαιρο, ας πούμε και μια καλή κουβέντα.

138 άνθρωποι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της "παράγκας Νο2" και ο μόνος που είχε την ευθιξία να θέσει εαυτόν σε διαθεσιμότητα ήταν ένας ρέφερι, ο Γ.Σέγκος από την Εύβοια.

Τη Δευτέρα οι πειθαρχικές διώξεις για τους 68

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ"

Όπως είχε προαναγγείλει η "Δίκη", οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς αλλάζουν πλεύση. Ενώ το τελευταίο διάστημα διατείνονταν ότι οι επόμενες διώξεις για τους «68» θα ασκηθούν μετά την απολογία τους στον τακτικό ανακριτή, επισπεύδουν τις διαδικασίες και ασκούν τις διώξεις τη Δευτέρα, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν (τον Αύγουστο δεν λειτουργούν Πειθαρχικές Επιτροπές).

Ιδού τι δήλωσε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μ.Αντωνακάκης:

«Δώσαμε προτεραιότητα στον πυρήνα. Επονται οι δορυφόροι. Δεν μπορούσαμε σε 10 ημέρες να ασκήσουμε διώξεις σε όλους. Ας κάνουν λίγη υπομονή και θα δουν αν πρόκειται για επιλεκτικές διώξεις. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του όσο πιο σωστά μπορεί. Οποιος φταίει και για όποιον προκύπτουν ενδείξεις, θα ασκήσουμε διώξεις».

Στους 68 της δικογραφίας περιλαμβάνονται οι Β.Μαρινάκης, Γ.Μποροβήλος, Γ.Κομπότης και άλλοι.

Και ειδικός και επιστήμονας

"Τι είναι ο κύριος Ψωμιάδης; Κανένας ειδικός και επιστήμονας για να μου δώσει κάτι απαγορευμένο;"

Ο Γιάννης Μπουρούσης αδικεί τον μέλλοντα πεθερό του.

Από φέτος θέλει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ ο Β.Μαρινάκης

Την 1η Αυγούστου ο Β.Μαρινάκης θα δρομολογήσει τις εξελίξεις ώστε τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Superleague να την αναλάβει από φέτος η ΕΠΟ.

Θα χρειαστεί να πείσει μέχρι τότε τον Σ.Πιλάβιο, που υπολόγιζε να πάρει το πρωτάθλημα στα χέρια του από τον Αύγουστο του 2012.

Αν τα καταφέρει, ο επίδοξος διάδοχός του, θα μείνει με την...όρεξη.

Καρδίτσα

Επειδή η χρόνια ατιμωρησία αντιμετωπίζεται πλέον με κανιβαλικές τάσεις και καταργείται η αρχή της επιείκειας, διαβάστε την Κυριακάτικη "Εξέδρα".

Τώρα κατάλαβαν πως έχασαν το ηθικό πλεονέκτημα

"Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο ο φίλαθλος κόσμος μπήκε στο τεράστιο δίλημμα της εμπλοκής Ψωμιάδη από τη στιγμή που αυτοί οι οποίοι έθεσαν αυτό το δίλημμα ή δεν είχαν βεβαιωθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί ή δεν είχαν τη διάθεση να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της ψηφοφορίας την οποία οι ίδιοι συγκάλεσαν! Ο σύνδεσμος τότε σας ζήτησε να αναβληθεί η γενική συνέλευση και η ψηφοφορία όμως εσείς μας είπατε ότι κινδυνεύουμε οι παίκτες να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και να μπλοκάρουν οποιαδήποτε εξέλιξη! Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνεται δημοψήφισμα για κάτι που δεν είμαστε σίγουροι αν μπορεί γίνει. Εμείς λοιπόν απαιτούμε από τον ΓΣ να επιστρέψει τα χρήματα που δόθηκαν εκείνη την ημέρα από τους φιλάθλους του Ηρακλή έτσι ώστε να πειστούμε ότι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν είχε καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα!Έχετε διασύρει το σύλλογο του Ηρακλή ανεπανόρθωτα. Όταν το ψέμα δεν έχει όρια τότε η παραφροσύνη, σου έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα!!! Άλλωστε το ψέμα τρώγεται καλομαγειρεμένο ενώ η αλήθεια όπως και το ξύλο τρώγονται ΩΜΑ!!!"

Η "Αυτόνομη Θύρα 10" στέλνει μήνυμα στη διοίκηση του Ηρακλή και αναρωτιέται -λίγο καθυστερημένα- γιατί έγινε δημοψήφισμα για την έλευση Ψωμιάδη.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νέο τηλεφώνημα Τσακογιάννη από τη φυλακή στη "Δίκη"

"Ο,ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ"

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΓΙΑ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΧΑ

Ο Γιώργος Τσακογιάννης επικοινώνησε για δεύτερη φορά με τη "Δίκη" από τις φυλακές Τρικάλων.

Ιδού τι είπε:

-"Εχουν γίνει λάθη σε ορισμένες απομαγνητοφωνήσεις.Σας είπα ένα τρανταχτό παράδειγμα.Στον αρχηγό της ομάδας Νικολόπουλο λέω "να νικήσουμε". Στη δικογραφία από λάθος αναφέρεται "να νικήσουνε"

-"Αν προσέξετε τις συνομιλίες προσπαθώ να ντοπάρω τους παίκτες της Ηλιούπολης ή να κοιμίσω τους αντιπάλους. Τα λόγια μου είναι παραπλανητικά"

-"Στην περίπτωση Παντέλη, είπα ότι πρέπει να πάρει τα χρήματα του από τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος του τα χρωστούσε. Και μάλιστα δεν τον πήρα προπονητή για να μην νομίσουν ότι κάνουμε μαϊμουδιές. Ακούγεται καθαρά αυτό"

-"Αυτό που λέω για Πατέρα-Βαρούχα, ήταν μία πληροφορία μου. Εμαθα ότι βοήθησαν τον Κούγια μέσω του διαιτητή Καλογερόπουλου"

-"Σας είπα ότι τον Μαρινάκη δεν τον γνωρίζω. Οταν λέω στον δημοσιογράφο Χήτο ότι ο Κούγιας που έχει ακάλυπτες επιταγές "ας τις πληρωθεί από τον Μαρινάκη", το λέω ειρωνικά. Δηλαδή ότι δεν πρόκειται να τις πληρωθεί ποτέ"

-"Ο δικηγόρος Παναγόπουλος που διώκεται ως επίορκος, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.Ισα-ισα που ήταν αντίδικος μου και στο τηλεφώνημα γίνεται μια συνηθισμένη διαπραγμάτευση"

-"Ο Κούγιας πήρε τις μετοχές της Παναχαίκής από τον Μακρή χωρίς να του δώσει ούτε ένα ευρώ. Εβγαινε στην τηλεόραση και με συκοφαντούσε. Κακώς δεν βγήκα τότε να του απαντήσω, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά"

-"Δεν είμαι βαρυποινίτης, όπως γράφουν κάποιοι. Κατηγορήθηκα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και αθωώθηκα. Εχω μόνο απαλλακτικά βουλεύματα. Κάποιοι δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη. Δεν καταλογίζω καμία απολύτως πρόθεση στην κυρία Παπανδρέου, τη σέβομαι, αλλά να δείτε ότι το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει και στην Πειθαρχική Επιτροπή, όπου επιθυμώ να παραστώ"

Ηρακλής: "Δεν απορρίφθηκε η προσφυγή στο CAS"

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι υπήρξε περίπτωση εσφαλμένης πληροφόρησης στην περίπτωση της ανακοίνωσης της Σούπερ Λιγκ σχετικά με την προσφυγή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο CAS. Αναφέρεται ότι δεν υπήρξε απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων και ότι η υπόθεση συνεχίζεται κανονικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χτες την ανακοίνωση της διοργανώτριας όσον αφορά στην υπόθεση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στο CAS. Επειδή δεν είναι η πρώτη περίπτωση εσφαλμένης πληροφόρησης, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για την πραγματική, σφαιρική και αληθινή κατάσταση των πραγμάτων.
Δεν υπάρχει απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων, καθώς το CAS, χτες (14/7), σε συνεννόηση με τον νομικό μας σύμβουλο, προέτρεψε σε κατάθεση νέας έφεσης, όσον αφορά στην επικύρωση της βαθμολογίας. Ασφαλιστικά μέτρα δεν μπορούν να απορριφθούν, αν δεν κατατεθούν πρώτα! Για του λόγου το αληθές, οποιαδήποτε ασφαλιστικά μέτρα κατατεθούν στο CAS θα αφορούν στην απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για μη εφαρμογή της απόφασης της στην υπόθεση της ασφαλιστικής ενημερότητας.
Επειδή το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ έφτασε σε μας χτες (14/07) στην Ελληνική γλώσσα, λανθασμένα, καθώς η διαδικασία προβλέπει όλα τα κείμενα να κατατίθενται στην Αγγλική και επειδή έχουν φτάσει στα χέρια μας νέα στοιχεία, τα οποία συνοδεύονται από καταθέσεις μαρτύρων, το CAS πρότεινε να δοθεί νέα παράταση στην κατάθεση του φακέλου δικογραφίας.
Επομένως, η υπόθεση συνεχίζεται κανονικά και, όταν κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις, εμείς πρώτοι θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Συνεπώς, ας μην καταλήγουμε σε συμπεράσματα και προβαίνουμε σε ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων».

Συγκινημένος από τη νίκη ο Μπέος - Θέλει να βρεθεί ενώπιον των αθλητικών δικαστών

"Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς επιμένουν σε μία επιλεκτική πειθαρχική δίωξη, που είναι τουλάχιστον νομικώς ανορθόδοξη. Το ότι δεν έχουν απολογηθεί ακόμη στην ποινική δικαιοσύνη οι υπόλοιποι 68 κατηγορούμενοι δεν είναι λόγος μιας τέτοιας επιλογής. Αλλωστε η αθλητική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από την ποινική -κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι ποδοσφασιρικοί εισαγγελείς. Ο Αχιλλέας Μπέος θέλει να παραστεί την Τετάρτη στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, για να υπερασπίσει τον εαυτό του. Μίλησα χθες το βράδυ μαζί του και ήταν εμφανώς συγκινημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Βελιγράδι"

Νίκος Κακκαβάς, δικηγόρος του Αχ.Μπέου, στο FM100.

Παναγόπουλος: "Mε χαρακτηρίζουν επίορκο για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα"

"Με εμπλέκουν σε μία συνομιλία με τον Τσακογιάννη, παρότι ήμουν αντίδικός του.Προφανώς θέλουν να με πλήξουν προσωπικά, χαρακτηρίζοντας με επίορκο δικηγόρο, ενώ όλοι ξέρουν ότι ήμουν από τους λίγους που κατήγγειλα τη διαφθορά και ξυλοκοπήθηκα μέσα στην ΕΠΟ. Θεωρώ ότι υπάρχει και σχέδιο αποπροσανατολισμού της έρευνας. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Θα φτάσω μέχρι τέλους και όσο ψηλότερα γίνεται"

Ο δικηγόρος Γ.Παναγόπουλος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες γιατί έκανε τη...δουλειά του, στο FM100.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας βάζει και τον Big Mac στο κάδρο

ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Νέα πειθαρχική δίωξη άσκησε κατά της ΠΑΕ Καβάλα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μ.Αντωνακάκης.

Συνδέει ευθέως τον Μάκη Ψωμιάδη με την ιδιοκτησία της ομάδας, μετά την επιβεβαιωτική απολογία του γιου του, Σταύρου.

Ετσι η Καβάλα θα αντιμετωπίσει πολύ βαρύτερο κατηγορητήριο, καθώς στην πρώτη δίωξη ο κ.Αντωνακάκης την είχε συνδέσει μόνο με τον προπονητή Γ.Παπακώστα.

Ο καταζητούμενος Μ.Ψωμιάδης θα κληθεί να απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague για τα αδικήματα του ντόπινγκ, της δωροδοκίας και του στοιχήματος.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική πειθαρχική δίωξη «για κατ΄ εξακολούθηση πράξεις δωροδοκίας και στοιχήματος» κατά του μεγαλομετόχου της Ηλιούπολης, Γιώργου Τσακογιάννη, καθώς και κατά της ΠΑΕ.

Eπίσης οι πειθαρχικές διώξεις που παραπέμφθηκαν προς συζήτηση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (κατά του Αθανασίου Ανδρ. Ντότση, αδειοδοτημένου από την Ε.Π.Ο. διαμεσολαβητή μετεγγραφών ποδοσφαιριστών και κατά του Ιωάννη Παπαδόπουλου, πρώην υπαλλήλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) θα συζητηθούν την Πέμπτη 21/7/2011 και ώρα 15:30.

Nέες συνομιλίες που εμπλέκουν δικαίους και αδίκους

Στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού, νέες «καυτές» συνομιλίες, που έχει καταγράψει το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, για να αναζωπυρώσουν έτσι τις φωτιές που «καίνε» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που περισυνέλεξε το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., με βάση τα οποία σχηματίσθηκε η νέα δικογραφία, τουλάχιστον 55 είναι τα πρόσωπα που, ή μιλούν οι ίδιοι στις τηλεφωνικές συνομιλίες, ή αναφέρονται τα ονόματά τους σε αυτές. Μεταξύ των ατόμων αυτών περιλαμβάνονται πρόεδροι κι άλλοι παράγοντες ομάδων της Β' και της Γ' Εθνικής, ποδοσφαιριστές ομάδων Β' και Γ' Εθνικής, προπονητές, μάνατζερ παικτών, διαιτητές, δύο υπάλληλοι της ΕΠΟ, δύο τραπεζικοί υπάλληλοι, «νονοί» της νύχτας, συνδεσμίτες, δύο δικηγόροι και δεκάδες άλλα άτομα, που αναφέρονται μόνο με το μικρό τους όνομα ή με ψευδώνυμο.

Από τα 55 πρόσωπα, η κ. Παπανδρέου, αφού διάβασε το διαβιβαστικό της Ασφάλειας κι άκουσε τις συνομιλίες, έκρινε ότι έπρεπε να ασκήσει (όπως κι έκανε) ποινικές διώξεις σε 22 από αυτά , συμπεριλαμβανομένου και του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά το γεγονός ότι το διαβιβαστικό δεν τον αναφέρει μεταξύ των ονομάτων των εμπλεκομένων. Κι εδώ είναι το πρώτο σημείο, το οποίο προκάλεσε την προχθεσινή έκρηξη του προέδρου του Ολυμπιακού, που μίλησε «για ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη μεθόδευση» σε βάρος του.


Το δεύτερο σημείο που προκάλεσε την αντίδρασή του και που δημιούργησε απορίες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, είναι το γεγονός πως, ενώ για τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» ασκήθηκε δίωξη, επειδή το όνομά του αναφέρεται σε τηλεφωνική συνομιλία τρίτων, δεν συνέβη το ίδιο με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα, το όνομα του οποίου εμπλέκεται, επίσης, σε τηλεφωνικές συνομιλίες τρίτων.

Οι δύο επίμαχες συνομιλίες, όπως τις περιγράφουν οι αστυνομικοί στο σχετικό έγγραφο, είναι: «...στη συνέχεια, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί (στις 12/3/2011) ξανά με τον "Χρυσόστομο" και λένε συνθηματικά ονόματα διαιτητών. Αναφέρουν κάποιον δικηγόρο, τον Κίμωνα, τον οποίο, όμως, δεν εμπιστεύονται, αλλά, με το κατάλληλο χρηματικό ποσό, θα τους βοηθήσει. Λένε για τον αγώνα Κόρινθος - Παναχαϊκή, ότι ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος θα τους παίξει 50-50. Στο σημείο αυτό, ο Τσακογιαννης λέει ότι "ο Πατέρας έχει βαλει τον Βαρούχα για το θέμα, αλλά ο Καλογερόπουλος δεν κάνει συνήθως διαιτητικά εγκλήματα. Παρ' όλο που έχει κάνει στο παρελθόν"».
Για τη δεύτερη συνομιλία, το έγγραφο της Ασφάλειας αναφέρει: «ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με κάποιον Χύτο, που του λέει ότι ο Κούγιας τού έχει κάνει εξώδικο για ακαλύπτες επιταγές. Ο Τσακογιάννης τού απαντάει, να τις πάει στον Μαρινάκη, που θα τις πληρώσει και δεν θα 'χει πρόβλημα. Συζητούν για τον αγώνα Κόρινθος - Παναχαϊκή και ο Χύτος λέει ότι έμαθε πως ο Κούγιας, μέσω Βαρούχα και Πατέρα, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα. Αναφέρονται και στο διαιτητή Χαρ. Καλογερόπουλο. Στη συνέχεια, ο Χύτος λέει ότι "ο Κούγιας από την αγοραπωλησία του ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε χρήματα, ενώ από την Παναχαϊκή έχει ζημιωθεί". Μετά, συζητούν συνθηματικά, ότι ο Χύτος έχει πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα για κάποιον "συμβολαιογράφο". Ο Χύτος λέει ακόμη πως έχει δική του ιστοσελίδα, αλλά αυτός δεν φαίνεται πουθενά, γιατί θέλει να αποφεύγει τις μηνύσεις από αυτά που γραφει».

Σύμφωνα, όμως, με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, ο ισχυρισμός του Γ. Τσακογιάννη ότι μίλησε απευθείας με τον Μαρινάκη είναι νομικά αξιοποιήσιμος, σε αντίθεση με το «έμαθα ότι ο Πατέρας...», που αφορά γνώση μέσω τρίτου.

Πέρα από τις δύο συνομιλίες, η Ασφάλεια στο έγγραφό της προς την Eισαγγελία περιγράφει κι άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες του Γ. Τσακογιάννη, μεγαλομετόχου της Ηλιούπολης, με διάφορους συνεργάτες του, το διάστημα από το Γενάρη μέχρι το Μάιο του 2011. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στις 11/3/2011 ο Τσακογιάννης μιλάει με έναν "Χρυσόστομο", του λέει ότι θέλει 2-3 ονόματα από διαιτητές για την επόμενη εβδομάδα, γιατί έχει βρει κάποιον και μπορεί να ορίσει διαιτητές στα πινάκια. Ο Τσακογιάννης τού λέει να μιλήσει με τον Κ. Παπαδόπουλο, που βοηθάει την ομάδα της Κορίνθου.

Ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Παπαδόπουλο και τον ενημερώνει ότι θα τον καλέσει ο "Χρυσόστομος", για να του ζητήσει κάποιους διαιτητές και επόπτες. Ο Παπαδόπουλος του δίνει κάποια συνθηματικά ονόματα: "ο Μάριος", ο "Μέλισσας", ο "θα σου σπάσω τα δόντια" και ο "μπούφος". Λένε ότι τους "καφέδες", δηλαδή τα χρήματα, θα τα δώσει ο Τσακογιάννης και θα είναι 10.000 ευρώ.

Συζητούν, επίσης, για το παιχνίδι της Κορίνθου με την Παναχαϊκή και τη φασαρία που θέλει να κάνει ο Παπαδόπουλος με τα άτομα του Τσακογιάννη. Ο Τσακογιάννης λέει, καλύτερα να πάνε οι "γαύροι", οι οργανωμένοι της "Θύρας 7". Συζητάνε αόριστα και λέει ότι θα μιλήσει με τον μεγάλο, τον Βαγγέλη, και λέει ότι, αν πάνε οι Ολυμπιακοί στον αγώνα της Κορίνθου και κάνουν φασαρίες, θα είναι η τιμωρία του Κούγια. Ο Τσακογιάννης λέει στον Χάλκο (στις 12/3/2011) ότι μίλησε με τον Μαρινάκη, για να στείλει τη Θύρα 7 στον Κούγια».

«Στις 10/4/2011 -συνεχίζει το διαβιβαστικό- ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Ηλία Φυντάνη, αστυνομικό και προπονητή της Παναχαϊκής, ο οποίος του λέει ότι με τις δικές του γνωριμίες και με τη βοήθεια του διαιτητή, Χαρ. Καλογερόπουλου, επίσης αστυνομικού, βοήθησε την ομάδα της Παναχαϊκής στον αγώνα με την Κόρινθο, χωρίς, όμως, να το γνωρίζει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγιας. Ο Φυντάνης υποστηρίζει, ακόμη, ότι στον επόμενο αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου (σ.σ.: για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής) έχει κανονίσει να κερδίσει η Παναχαϊκή, χωρίς να το ξέρει ο Κούγιας. Γίνεται μνεία ότι στις 17/4/2011 διεξήχθη ο αγώνας Ολυμπιακού Χερσονήσου - Παναχαϊκής, με σκορ 1-2 υπέρ της Παναχαϊκής.

Στις 15/2/2011 ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με έναν "Μιχάλη" κι αναφέρουν ότι ο Τσακογιάννης μεσολάβησε για να "στηθούν" αγώνες μιας ομάδας, του "Γιάννη", που "έδωσε" δύο αγώνες της ομάδας του, για να πληρώσει τους παίκτες. Ο ένας αγώνας ήταν απέναντι στην ομάδα του Φωκικού, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι αγώνες. Ο "Γιάννης" θα στοιχημάτιζε 100.000 ή 200.000 ευρώ στην ήττα της ομάδας του.

Ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με έναν δικηγόρο Παναγόπουλο και του λέει ότι θα του δώσει 1.500 ευρώ για να χάσει την υπόθεση ενός πρώην παίκτη της Ηλιούπολης, υπήκοου Βραζιλίας, ονόματι Sylban, που πήγε δικαστικά, διεκδικώντας από τον Τσακογιάννη τα χρήματά του, που ήταν 12.000 ευρώ. Ο Παναγόπουλος του λέει ότι η προμήθειά του είναι 3.500 και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Προκύπτει -σχολιάζεται στο διαβιβαστικό- ότι ο Παναγόπουλος είναι επίορκος δικηγόρος και ασχολείται με πολλές προσφυγές ποδοσφαιριστών των ομάδων του Μπέου, του Γιδόπουλου, του Ψωμιάδη, ενώ συνεργάζεται με το δικηγόρο Αργύρη Λίβα».

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της Ασφάλειας: «Ο Τσακογιάννης αλλοίωνε αποτελέσματα αγώνων, όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και άλλων σωματείων, ενώ συνεργαζόταν με μία γυναίκα, ονόματι "Ολυμπία", η οποία χειριζόταν τη λειτουργία της ιστοσελίδας του. Παράλληλα, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης έκθεσης πολυτελών αυτοκινήτων.

Σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Χάλκο, τον πρόεδρο της Ηλιούπολης, συζητούν με πολλά συνθηματικά και ψευδώνυμα, για να "φτιάξουν" τον αγώνα Καλλιθέας - Ηλιούπολης και λένε "θα στείλουμε το καλό παιδί, που θα ρυθμίσει το θέμα" και μετά αναφέρουν πως ένας παίκτης, με το ψευδώνυμο "οικοδόμος", έχει συνεννοηθεί για να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, ο Γ. Τσακογιάννης μιλάει με έναν οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, με το όνομα "Τόλης", και του λέει ότι θα φέρει την Κυριακή στο γήπεδο τον Χαραλαμπίδη (σ.σ.: πρόεδρος του Ιωνικού) και να τον κτυπήσουν άσχημα, ενώ για τον ίδιο αγώνα (Ηλιούπολη - Ιωνικός) ο Τσακογιάννης λέει στον "Τόλη" ότι έδωσε 3.000 ευρώ στον παίκτη του Ιωνικού, τον Μιγκέλ Απαρεσίδο, για να μην αγωνιστεί στο ματς».

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ακόμη ότι σε άλλες περιπτώσεις ο Τσακογιάννης δεν έδινε λεφτά στους παίκτες του, αλλά τους προέτρεπε να παίζουν live στοίχημα.
ΠΗΓΗ: enet.gr

16 ύποπτοι Θεσσαλονικείς με κέρδη 1,5 εκ. ευρώ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Δεκαέξι ιδιώτες θα κληθούν να καταθέσουν (ανωμοτί) τις επόμενες ημέρες για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης,αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Ν.Κωνσταντίνου.
Οι συγκεκριμένες παίχτες του στοιχήματος, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, είχαν ποντάρει στα ύποπτα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ κερδίζοντας σημαντικά ποσά το συνολο των οποίων εκτιμάται στο 1.500.000 ευρώ.
Η εισαγγελέας της Αθήνας που εποπτεύει την έρευνα για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου είχε στειλει στοιχεία κι ονόματα στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες εισαγγελίες της περιφέρειας για κερδισμένα ποσά που εντοπίστηκαν σε στοιχήματα των 40 ύποπτων αγώνων από το 2008. Πολύ σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα στη Βέροια.

Τα νέα 16 στημένα ματς - Εμπλέκουν και τον ΟΦΗ

Στη νέα δικογραφία που απέστειλε η Ασφάλεια Πειραιά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αναφέρονται 16 παιχνίδια σαν ύποπτα για στημένα. Ανάμεσα τους το Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, που βρίσκεται και στον φάκελο της UEFΑ. Η Ηλιούπολη αναφέρεται συνολικά σε εφτά παιχνίδια ενώ ανάμεσά τους είναι και το Κόρινθος-Παναχαϊκή.
Τα 16 ματς αποκάλυψε το blog petraskandalou.blogspot.com και είναι τα εξής:
1. Ιωνικός-Πανθρακικός 0-2
2. Καλλιθέα-Ηλιούπολη 1-1
3. Ηλιούπολη-Ιωνικός 0-2
4. Διαγόρας Ρόδου-Ηλιούπολη 1-2
5. Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανούλας 1-0
6. Τρίκαλα-Ηλιούπολη 4-0
7. Κόρινθος-Παναχαϊκή 0-1
8. Διαγόρας Ρόδου-Πιερικός 3-0
9. Αγροτικός Αστέρας-Τρίκαλα 0-0
10. Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4
11. Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
12. Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 1-1
13. Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-2
14. Ηλιούπολη-ΟΦΗ1-2
15. Ολυμπιακός Χερσονήσου-Παναχαϊκή 1-2
16. Παναιτωλικός-Ιωνικός 4-0

Το κουτί που δεν άνοιξε ποτέ

Αναμασήματα γνωστών παλαιών υποθέσεων στη ΝΕΤ.

Το "κουτί της Πανδώρας" δεν άνοιξε ποτέ.

Το μόνο ερώτημα που προκύπτει από την εκπομπή είναι ως τι μιλούσε ο διαπρύσιος κήρυκας της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου Νίκος Κωνσταντόπουλος;

Ως  επί δεκαετία ηγέτης της Αριστεράς ή ως πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού-προσωπικής επιλογής Βαρδινογιάννη;

Τρίκαλα: "Στημένο παιχνίδι από τους δικαστές"

 "ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!"

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση των Τρικάλων με την οποία παίρνει θέση για την απόφαση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής να αφήσει εκτός πλέι οφ ανόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ήταν ένα στημένο παιχνίδι κατά του ΑΟ Τρίκαλα. Οι δικαστές ήταν ξεκάθαροι εκτός από δυο... οι οποίοι συμμετείχαν και στην σύνθεση όταν δικάζονταν η υπόθεση ανάμεσα σε Κομπότη και ΑΟΤ και τη στιγμή που λέμε όλοι ότι θα ξεκαθαρίσει το ποδόσφαιρο, εμπλέκεται ακόμη πιο πολύ... ακόμη και στα δικαστικά όργανα. Αν υπάρχει όχι αθλητική αλλά πραγματική δικαιοσύνη, οι συγκεκριμένοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.
Τα Τρίκαλα θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο ενώ παράλληλα θα ασκηθούν διώξεις κατά της επιτροπής στα πολιτικά δικαστήρια. Παίρνουν αποφάσεις πλέον χωρίς νόμους… μόνο με συμφέροντα. Άνθρωποι που έχουν μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι μπλεγμένοι σε όλα τα στημένα παιχνίδια κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο και η πολιτεία ακόμη δε μπορεί να κάνει τίποτα. Κρίμα γιατί ενώ διώκονται με ποινικές διώξεις, προεδρεύουν στα αρμόδια όργανα.
Αν η επόμενη ημέρα δεν είναι ξεκάθαρη για τον ΑΟΤ, θα εμπλακούν φορείς που δε θα το πιστεύουν οι ίδιοι στα μάτια τους πως θα φτάσει η υπόθεση σε αυτούς. Οι όποιες αποφάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα κανάλια, σε αρμόδιους δημοσιογράφους και θα γίνουν ειδικές εκπομπές για να διαπιστωθεί το πώς καταδικάστηκε ο ΑΟ Τρίκαλα.
Αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε θυμίζει σε τίποτα μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά θυμίζει κάποια τριτοκοσμική της Αφρικής και που το μόνο που υπάρχει είναι να σκοτώνεις χωρίς να κυνηγιέσαι ποινικά. Πρέπει να αναλάβει πλέον η ελληνική πολιτεία τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί τα πάντα έχουν ξεφύγει από άκρη σε άκρη.
Για τα Τρίκαλα αυτό σημαίνει ότι θα φτάσουν στα άκρα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους που κατέστρεψαν μια ομάδα χωρίς νόμους και απλά με ένα μαχαίρι να τον σφάξουν. Αυτό είναι η Ελλάδα;»

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Φέρνουν στην Αθήνα Μπέο-Τσακογιάννη

Επιμένουν οι αθλητικοί δικαστές να γίνει η μεταγωγή Μπέου-Τσακογιάννη στην Αθήνα για να δικαστούν ενώπιον τους.

Θεωρούν ότι κάθε πειθαρχικά ελεγχόμενος έχει το δικαίωμα ακροάσεως. Σε αντίθεση περίπτωση μπορούν να ανακύψουν νομικά ζητήματα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης θεωρεί εφικτή τη μεταγωγή.

Αλλωστε την επιθυμούν και οι κατηγορούμενοι.

Αντωνακάκης: "Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος"

"ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης, πρόκειται να προχωρήσουν αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων για την πολύκροτη υπόθεση των "στημένων αγώνων", σύμφωνα με όσα τόνισε ο τελευταίος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Περιμένουμε να δούμε ποιούς ακόμη θα καλέσει ο ανακριτής, ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας, που αφορούν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, για να δούμε αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων", επισήμανε ο κ. Αντωνακάκης, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει έως το τέλος την υπόθεση αυτή, που πλήττει καίρια την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Ο κ. Φάκος κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέρμα. Δεν μας ενδιαφέρει εάν τα πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκονται ψηλά ή εάν οι ΠΑΕ είναι μεγάλες. Σημειώστε, ότι σε ομάδες που έχουμε ασκήσει πειθαρχικές διώξεις, η ποινή τους μπορεί να φτάσει μέχρι και σε υποβιβασμό. Το τι θα γίνει, τελικά, είναι θέμα των Πειθαρχικών Επιτροπών".

- Πιστεύετε, ότι αυτή η υπόθεση αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία για την πολυπόθητη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου;
ΑΠ: "Ασφαλώς. Και πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή. Θέλω να ελπίζω, ότι αυτή τη φορά θα γίνει εφικτό να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, έχω και κάποιες αμφιβολίες μέσα μου, λόγω κάποιων δεδομένων που υπάρχουν στη χώρα μας. Εάν δεν διορθωθεί το παραμορφωμένο σύστημα, τουλάχιστον κάτι να ισιώσει...".

- Για τα πρόσωπα που ασκήσατε δίωξη, είχατε αποδείξείς ή ενδείξεις;
ΑΠ: "Εμείς, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχικές διώξεις έστω και με αποχρώσες ενδείξεις. Το ποινικό δικαστήριο θέλει απτές και τρανταχτές αποδείξεις, για να στείλει κάποιον στον Κορυδαλλό. Εάν δεν λαμβάναμε υπόψη μας τις ενδείξεις, δεν θα δικαζόταν κανείς! Ξέρετε να γίνεται κάποιο έγκλημα στο φως του ήλιου; Από την στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν οι ενδείξεις μπορούμε να παραπέμψουμε κάποιον. Μερικοί αναρωτήθηκαν, γιατί δεν ασκήσαμε πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρο Ψωμιάδη. Δεν υπήρχαν καν ενδείξεις εμπλοκής του. Πουθενά δεν εμπλέκεται άμεσα, ούτε σε συνομιλίες, ούτε πουθενά αλλού. Απλώς είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να μην ξέρει με ποιά στοιχεία μπορείς να ασκήσεις σε κάποιον πειθαρχική δίωξη".

- Πόσο χρόνο αναλώσατε για να μπορέσετε να βγάλετε άκρη σε αυτή την δαιδαλώδη δικογραφία;
ΑΠ: "Αρχικά, θα σας πω, ότι η δικογραφία είναι ακριβώς... 9.300 σελίδες! Με τον κ.Φάκο εργαζόμασταν έως και 20 ώρες την ημέρα, για να μπορέσουμε να ασκήσουμε εγκαίρως τις πειθαρχικές διώξεις"

- Είσαστε φίλαθλος; Παρακολουθείτε αγώνες ή η μόνη σχέση σας με τον αθλητισμό είναι οι ... δικογραφίες;
ΑΠ: "Πηγαίνω στα γήπεδα πάνω από 50 χρόνια. Μου αρέσει ο αθλητισμός. Παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ όλων των ομάδων. Στο μπάσκετ, πάντως, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα απ΄ότι στο ποδόσφαιρο..."

Απορρίφθηκε και από το CAS το αίτημα του Ηρακλή για μη επικύρωση της βαθμολογίας

H Superleague ανακοίνωσε ότι "σε συνέχεια της από 5/7/2011 ανακοίνωσης της Super League αναφορικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της Super League, ενώπιον του CAS, με αίτημα τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, ανακοινώνεται ότι, κατόπιν οριστικής σημερινής (14/7/2011) απόφασης του CAS, το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής απερρίφθη ως απαράδεκτο.  Ως εκ τούτου, πλέον, το CAS θα εξετάσει μόνο το αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής περί ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ".

Απέσυρε ο ΟΦΗ - Προς play-off

Εκλεισε το μέτωπο ΕΠΟ-ΟΦΗ, με τη σημερινή απόσυρση της προσφυγής της κρητικής ομάδας στα πολιτικά δικαστήρια.

Μετά τη δικαίωση του ΟΦΗ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, δεν συνέτρεχε λόγος της σχετικής προσφυγής, καθώς θα μετάσχει κανονικά στα play-off, που θα γίνουν τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου.

Οι αθλητικοί δικαστές θέλουν και τον Τσακογιάννη στην Αθήνα

Το ίδιο θέμα με τον Αχ.Μπέο, προκύπτει και για τον Γ.Τσακογιάννη.

Οι αθλητικοί δικαστές τον θέλουν ενώπιον τους την Τρίτη και θα ζητηθεί η μεταγωγή του από τις φυλακές Τρικάλων.

Πάντως, είναι σπάνιο για μια πειθαρχική δίωξη, να διατάζεται η μεταγωγή κρατουμένου. Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την Τρίτη για την "παράγκα Νο2" η Football League

Και η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League καλεί τους πρώτους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της "παράγκας Νο2", μετά τις διώξεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρ.Φάκου.

Μία μέρα νωρίτερα από την Superleague, την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, καλούνται οι Γ.Τσακογιάννης, Ν.Χάλκος, Ν.Παντέλης και Μιχ.Νικολόπουλος, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ηλιούπολης και του Εθνικού Αστέρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, επίτιμος εισαγγελέας Εφετών Β.Κατσής, καλεί ως μάρτυρες τον υπάλληλο του ΟΠΑΠ Γ.Ηλιόπουλο, τον πρόεδρο της Παναχαϊκής Αλ.Κούγια, τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Ντ.Νικολαϊδη, τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού Π.Θεοδωρίδη και τους δημοσιογράφους Κ.Θωμαϊδη, Φ.Μπατζόγλου και Μπ.Κατσούλη.

Είχε άγιο ο Στ.Ψωμιάδης

Τυχερός μέσα στην ατυχία του θα πρέπει να θεωρείται ο πρόεδρος της Καβάλας Στ.Ψωμιάδης, καθώς τράκαρε σοβαρά και παρότι το αυτοκίνητό του σχεδόν καταστράφηκε, ο ίδιος δεν έχει ούτε γρατζουνιά.

Η αθλητική δικαιοσύνη ζητάει μεταγωγή Μπέου από το Ναύπλιο

Τη μεταγωγή του Αχιλλέα Μπέου από τις φυλακές Ναυπλίου, προκειμένου να είναι παρών στην εκδίκαση της δικής του υπόθεσης, αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League την ερχόμενη Τετάρτη ζητεί με έγγραφό της η Πειθαρχική Επιτροπή του συνεταιρισμού.

Αυτό γίνεται διότι ο προφυλακισμένος Αχιλλέας Μπέος δεν είναι απλά κατηγορούμενος και ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης, όπως και η ομάδα του, ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά είναι ο βασικότερος παράγων αυτής της πρωτόγνωρης για τα ελληνικά χρονικά της αθλητικής Δικαιοσύνης δίκης.

Το αν θα είναι ή όχι παρών ο Αχιλλέας Μπέος και αν θα γίνει τελικά η μεταγωγή του από τις φυλακές Ναυπλίου είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Η μεταγωγή κρατουμένου προκειμένου να απολογηθεί είναι κάτι που προβλέπεται, ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να δοθεί άδεια μεταγωγής σε προφυλακισμένο για μια πειθαρχική διαδικασία.

Απαλλαγή Κούγια

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τον Αλέξη Κούγια από την ποινή που του είχε επιβληθεί (πρόστιμο 60.000 ευρώ και 4 μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα).

Δικηγόρος Μπέου: "Επιλεκτική δίωξη από Φάκο-Αντωνακάκη"

"Η επιλεκτική πειθαρχική δίωξη για συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες από το σύνολο των προσώπων για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη θα πρέπει να αιτιολογηθεί πλήρως από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Εάν όχι, πρόκειται για νομική ανορθοδοξία, η οποία είναι δυνατόν να οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις"

Νίκος Κακκαβάς, δικηγόρος Αχ.Μπέου.

Δικηγόρος Τσακογιάννη: "Θα αποδειχτεί μπούμερανγκ"

"Υπήρχε δικογραφία για το θέμα των στημένων αγώνων και ξαφνικά σε μία νύχτα βαφτίζουμε αρχηγούς συμμοριών που έστηναν παιχνίδια δισεκατομμυρίων. Αυτό έγινε για να γίνει το πανηγύρι πριν από το μεσοπρόθεσμο. Έπρεπε να ακολουθηθεί η σωστή νομική διαδικασία και όχι να γίνει ένα σόου που φορτώνουμε κακουργήματα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προφυλακίσουμε. Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να αποδειχθούν, αλλά χρειάζεται σοβαρή δουλειά γιατί μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ το όλο πράγμα. Εξάλλου, ακόμα το ΣΔΟΕ δεν έχει βγάλει πόρισμα για ξέπλυμα χρήματος"

Ανδρέας Πάτσης, δικηγόρος Γ.Τσακογιάννη.

Πλεξίδας: "Τα Τρίκαλα θα στραφούν κατά των δικαστών"

"Μετά τα στημένα παιχνίδια έχουμε και στημένες αποφάσεις. Θα απευθυνθώ στη δικαιοσύνη κατά των μελών της επιτροπής. Οι δικηγόροι μας δεν μπορούν να καταλάβουν από που προκύπτει αυτή η απόφαση. Μετά από αυτό θα μιλήσω για όλους και για όλα"

Ο πρόεδρος των Τρικάλων Β.Πλεξίδας , μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League να αποβάλει την ομάδα του από το πρωτάθλημα λόγω πλαστής εγγυητικής επιστολής Τραπέζης.

Tσακογιάννης: "Δεν γνωρίζω τον Μαρινάκη"

"ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ - ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΑΡΟΛΙ"

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξέδρα", παραχώρησε ο προφυλακισμένος Γιώργος Τσακογιάννης.

Ιδού τι υποστηρίζει:

-«Τον Μαρινάκη ούτε τον γνωρίζω, ούτε με γνωρίζει. Ούτε έχω τηλεφωνηθεί ποτέ μαζί του, ούτε έχει κάποια ανάμειξη στο παιχνίδι Κόρινθος-Παναχαϊκή, ούτε μπορώ να ισχυριστώ κάτι γι' αυτόν τον άνθρωπο»


-«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη τη στιγμή που δεν είμαι εγώ μεγαλομέτοχός της. Μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης είναι η γυναίκα μου. Βάσει ποιας διάταξης του αθλητικού Δικαίου μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη;»

-«Σας δίνω το δικαίωμα να ψάξετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου. Ολους. Τους προσωπικούς, της γυναίκας μου και των συγγενών μου. Να ψάξετε από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δεν θα βρείτε τίποτα. Δεν έχω κάνει κάτι που να έχει σχέση με ξέπλυμα χρήματος ή οτιδήποτε άλλο».

 -«Ουδέποτε είπα στον Πιλάβιο ότι θα ρίξω... σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να απειλήσω τη ζωή του Κούγια παρότι έχουμε μεγάλες αντιθέσεις. Αλλά αυτές μένουν στο γήπεδο. Αλλωστε και ο Πιλάβιος στη «Δίκη» είπε ότι δεν θυμάται τέτοια συνομιλία. Προφανώς έγινε κάποιο λάθος. Και θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Εμφανίζομαι να λέω στον Νικολόπουλο (σ.σ.: αρχηγός της Ηλιούπολης) 'μη νικήσουμε'. Ενώ του έχω πει 'μη νικήσουν' σε τρίτο πληθυντικό, δηλαδή αυτοί να μη νικήσουν. Είναι προφανές ότι έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση».

-«Πολλοί από αυτούς που μου μιλούσαν, μου πουλούσαν εκδούλευση. Μου έλεγαν ότι θα συμβούν διάφορα. Οπως ο Παντέλης, για παράδειγμα, ότι θα ανοίξει η άμυνα για να βάλουν γκολ. Και εκείνο το παιχνίδι έληξε 0-0. Πολλοί έπαιζαν... παρολί. Εκαναν παπατζιλίκι. Ο κύριος Κούγιας πρέπει να μας πει γιατί προσέλαβε τον κύριο Ηλία Φυντάνη (σ.σ.: πρώην προπονητής της Ηλιούπολης) και πρέπει επίσης να μας πει τι έγινε στο παιχνίδι Αίαντας Σαλαμίνας - Παναχαϊκή. Η Ηλιούπολη δεν ήταν ποτέ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εγώ δεν έπαιξα ποτέ στο στοίχημα την ομάδα μου γιατί δεν μπορούσα να την παίξω. Ούτε ποτέ μετείχα στο ιντερνετικό στοίχημα».

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι

Και άλλος διάλογος, που μας μετέφερε ωτακουστής πίσω από τις κλειστές (;) πόρτες της ΕΠΟ:

Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ: "Θα ζητήσουμε παράταση της αγωνιστικής περιόδου από την UEFA" (σ.σ.: Η προηγούμενη παράταση έγινε με πρόταση της ΕΠΣ Ηλείας!)
ΣΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Πως θα γίνουν τα play-off; Με τα παλιά ρόστερ ή με τα καινούρια;"
Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ: "Δικό σας θέμα"
ΣΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Με τις αποφάσεις της ΕΙΜ τι θα γίνει;"
Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ: "Δικό σας θέμα"
ΣΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Με τα Τρίκαλα;"
Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ: "Δικό σας θέμα"

Ασύλληπτος διάλογος

Διάλογος στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ:

Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ: "Τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου της ΕΙΜ Θ.Κουρίδη, καταλαμβάνει ο κ.Σαράκης".
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: "Ο κ.Κουρίδης παραιτείται και από τη νομική υπηρεσία;"
Σ.ΠΙΛΑΒΙΟΣ: "Οχι.Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα;" (σ.σ.: o ίδιος, ο κ.Κουρίδης, στη "Δίκη"!)
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: "Και γιατί δεν αναλαμβάνει ο αναπληρωτής του, ο κ.Σιόντος:"
Γ.ΣΙΟΝΤΟΣ: "Δεν γίνεται. Είναι υπάλληλος της ΕΠΟ και θα ήταν παράνομη η σύνθεση της Επιτροπής"

ΑΦΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο κ.Κουρίδης, που προϊστατο της ΕΙΜ, δεν είναι υπάλληλος της ΕΠΟ;

Κουϊζ

Ποιος τόλμησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ να χαρακτηρίσει "παρωδία" τις τελευταίες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου για ΟΦΗ-Ηρακλή;

Ες αύριον τα σπουδαία

Αύριο θα μάθετε και την άλλη άποψη.

Για πρώτη φορά θα λύσει τη σιωπή του -μέσα από τη φυλακή- ο Γιώργος Τσακογιάννης.

"Θα σου σπάσω τα δόντια, μπούφος"

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ Γ.ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το Star Channel αποκαλύπτει τους διαλόγους μεταξύ των Γιώργου Τσακογιάννη, Γιάννη Παπαδόπουλου και Νίκου Χάλκου και αφορούν το περιβόητο παιχνίδι της Football league 2 ανάμεσα στην Κόρινθο και την Παναχαϊκή και την φερόμενη ως απόπειρα προσπάθειας συντονισμού οπαδών του Ολυμπιακού, προκειμένου να δώσουν το παρών στο συγκεκριμένο γήπεδο και σύμφωνα με τη δικογραφία να προκαλέσουν επεισόδια εις βάρος του Αλέξη Κούγια.
Γ. Τσακογιάννης - Γ. Παπαδόπουλος
Ο Τσακογιάννης ενημερώνει ότι θα επικοινωνήσει ο "Χρυσόστομος" για να ζητήσει ονόματα διαιτητών. Ο Παπαδόπουλος του απαντά με συνθηματικά ονόματα "Μάριο, Μέλισσα, θα σου σπάσω τα δόντια, μπούφος" Λένε ότι τους καφέδες, δηλαδή τα χρήματα που είναι 10.000 ευρώ θα τα δώσει ο Τσακογιάννης.
Γ. Τσακογιάννης - Γ. Παπαδόπουλος
Συζητούν για τη φασαρία που θέλει να κάνει ο Παπαδόπουλος στον αγώνα της Κορίνθου με την Παναχαϊκή με άτομα του Τσακογιάννη. Εκείνος του απαντά "καλύτερα να πάνε οι γαύροι, οι οργανωμένοι της θύρας 7". Λέει ότι θα μιλήσει με τον "μεγάλο", τον Βαγγέλη και προσθέτει ότι αν πάνε οι Ολυμπιακοί και κάνουν φασαρίες θα είναι η τιμωρία του Κούγια.
Γ. Τσακογιάννης-Ν. Χάλκος
Ο Τσακογιάννης λέει στο Χάλκο ότι μίλησε με το Βαγγέλη για να στείλει τη θύρα 7 στον Κούγια.

"O Πατέρας έκανε ό,τι και ο Κόκκαλης"

"Ο Πανθηναϊκός έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε, γιατί ο Πατέρας έκανε ό,τι και ο Κόκκαλης. Τα ίδια κάνει τώρα και ο Μαρινάκης. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι διαφορετικός χαρακτήρας και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα. Ο Μπέος τον προσέγγισε να πάρει τον ΟΦΗ και του αρνήθηκε οτιδήποτε. Ο Θανάσης Κανελλόπουλος αδικεί τον εαυτό του με όσα λέει για μένα. Θα κινηθώ νομικά εναντίον του. Είναι Παναθηναϊκός και εκπροσωπούσε τον Κόκκαλη στην ΕΠΑΕ. Ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν πιο σκληρός από τον Μπέο. Ο Αχιλλέας είναι λίγο φαφλατάς, έλεγε πολλά για να πουλήσει εκδούλευση στον Μαρινάκη"

Λάμπρος Μάρης, πρώην πρόεδρος Αγ.Νικολάου Κρήτης, στο FM100.

Τα πρώτα κατηγορητήρια

http://www.soccerplus.gr/article/ta-katigoritiria-gia-mpeo-papakosta

Εδώ διαβάστε τα κατηγορητήρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για Μπέο-Παπακώστα.

Η άγνοια των οπαδικών εφημερίδων και το καθήκον των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων

"ΓΑΥΡΟΣ": "Εσπασε η φούσκα της λάσπης-Δεν αγγίζουν τον Ολυμπιακό και Μαρινάκη οι αθλητικοί δικαστές"

"DERBY NEWS": "Πουθενά ΟΣΦΠ στο μέγα σκάνδαλο-Εξαφανίστηκε ταχυδακτυλουργικά από τις διώξεις"

Είναι η πρώτη φορά που δύο οπαδικές εφημερίδες των "αιωνίων" συμφωνούν.

Μόνο που κάνουν λάθος.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ασχολήθηκαν μονάχα με όσους ήδη απολογήθηκαν στην ποινική δικαιοσύνη.

Με τους άλλους 68 (και συνεπώς τις ομάδες τους), θα το κάνουν όταν κρίνουν ότι έχουν πλήρη δικογραφία και απολογητικά υπομνήματα στα χέρια τους.

Αν και ήδη σκέφτονται σοβαρά να κάνουν αυτό που επιτάσσει το Αθλητικό Δίκαιο και η κοινή λογική: Να δράσουν ανεξάρτητα από τον τακτικό ανακριτή, που θα επανέλθει από...Σεπτέμβριο.

Ούτε οι φίλαθλοι, ούτε το πρωτάθλημα μπορούν να περιμένουν.

Μέσα στον Ιούλιο όλες οι διώξεις

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Αν ο ανακριτής καθυστερήσει να καλέσει σε απολογία τους υπόλοιπους 68, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει αποφασίσει να μην περιμένει.

Δεν θέλει να αφήσει εκκρεμότητες για τον Σεπτέμβριο.

Επιτέλους έγινε αντιληπτό: Άλλο η ποινική δικαιοσύνη και άλλο η αθλητική.

Η ποινική θέλει πλήρη αποδεικτικά στοιχεία.

Στην αθλητική αρκεί η πιθανολόγηση ακόμη και για υποβιβασμούς ομάδων ή ισόβιο αποκλεισμό προσώπων από το ποδόσφαιρο.

Όσκαρ υποκριτικής

"Περιμένω την δικογραφία και έπειτα θα έχουμε απαντήσεις σε όλα. Πράγματι μιλούσα και εγώ αλλά και όλοι οι παράγοντες με τον κ. Τσακογιάννη.Σε έναν πόλεμο προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να απομακρύνουμε τους εχθρούς της Παναχαϊκής. Μπορεί να τους παραπλανήσαμε ή να τους είπαμε ψέματα για το καλό της Παναχαϊκής, έχοντας ως κύριο μέλημά μας την προστασία της"

Hλίας Φυντάνης, προπονητής Παναχαϊκής (ακόμη;).

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Γιατί λείπει ο Μ.Ψωμιάδης

Αρνητικά σχολιάστηκαν δύο ελλείψεις των διώξεων των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων:

-Δεν δημοσιοποιήθηκε το κατηγορητήριο.

-Δεν περιλαμβάνεται στις διώξεις ο Μ.Ψωμιάδης.

Η απάντηση έχει να κάνει με τις παθογένειες της αθλητικής δικαιοσύνης. Τα κατηγορητήρια συντάχθηκαν, αλλά υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, ενώ οι ποδοσφαρικοί εισαγγελείς περιμένουν να παραδοθεί ο καταζητούμενος Μ.Ψωμιάδης και να έχουν γνώση της απολογίας του, όπως συνέβη με τους άλλους κατηγορούμενους.

Συμπέρασμα: Αν δεν αποκτήσει όπλα (αυστηρό και πλήρη πειθαρχικό κώδικα) η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί.