Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Θα φτιάξουμε σκαλιά πιο κάτω κι άλλα

Η "Δίκη" δέχτηκε πολλά email διαμαρτυρίας (τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά) για το σημερινό της άρθρο υπό τον τίτλο "αδιέξοδη φάμπρικα" https://dikisports.blogspot.com/2018/09/blog-post_777.html?m=1

Δεν ψάχνει για συνηγόρους, αλλά έχει αξία να θυμίσει την απάντηση του πρώην ΓΓΑ Γ.Λυσαρίδη στην εφημερίδα "Documento", στις 3/6/2018:

"Η μετάκληση ξένου διαιτητή για τον τελικό του κυπέλλου πρόσφερε μιά προσωρινή αποσυμπίεση, όντως χρήσιμη. Αλλά ανοίγει την κερκόπορτα για καταχρηστική επανάληψη και καθηλώνει την ελληνική διαιτησία σε πορεία χαμηλών πτήσεων. Επιπλέον, αποτελεί αντίφαση και παραδοχή της ξένης επιτροπείας, καθώς εμφανίζεται να ακυρώνει η ίδια τη στήριξή και αναβάθμιση της εγχώριας διαιτησίας, την οποία επαγγέλθηκε. Ήδη εδώ και δύο χρόνια το ποδόσφαιρό μας βρίσκεται σε ημιαποικιακό καθεστώς. Τώρα, τείνει να γίνει απολύτως αποικιακό. Για το αν φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού, δανείζομαι τους στίχους του ποιητή: "Δε λέω πως δεν φτάσαμε στο τελευταίο σκαλί της σκάλας. Μα, ας μη τα παρατάμε. Έλληνες είμαστε, διάολε. Θα φτιάξουμε σκαλιά πιο κάτω κι άλλα".