Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Σ.ΒΟΡΓΙΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Θα επιχειρήσουν να συγκαλύψουν την υπόθεση του πορίσματος Βουρλιώτη»

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς και μίλησε για το θέμα του VAR και της εκπαίδευσης των Ελλήνων διαιτητών στην πενταετία που αυτό βρίσκεται στα γήπεδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βοργιάς:

Για το ποιος πρέπει να πληρώσει το VAR: «Πιστεύω ότι το VAR πρέπει να πληρωθεί από τις ΠΑΕ. Αν οι ΠΑΕ κόψουν έναν ποδοσφαιριστή από το ρόστερ τους, όλες μαζί πληρώνουν το VAR. Αν το πληρώσει η νέα κυβέρνηση όπως η προηγούμενη, είναι σαν να το πληρώνουμε εμείς. Εμείς γιατί να πληρώσουμε για κάτι που δεν μας ενδιαφέρει; Θα το πληρώσουν οι ΠΑΕ. Οι πέντε πρώτοι παίρνουν πολλά χρήματα, παίζουν στην Ευρώπη, να πληρώσουν αναλογικά οι ΠΑΕ. Να μου λέγατε η πολιτεία να πληρώσει στη δεύτερη κατηγορία θα συμφωνούσα. Στην πρώτη, όχι. Στην δεύτερη, που κι εκεί γίνεται το… έλα να δεις, πρέπει να μπει το VAR και να βοηθήσει. Θα μου πείτε βοηθάει και στην πρώτη; Είμαστε εκπαιδευμένοι; Δυστυχώς, όχι».

Γιατί οι Έλληνες διαιτητές να είναι ανεκπαίδευτοι στο VAR: «Γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Την ίδια φάση οι διαιτητές και οι διαιτητές VAR τη δίνουν διαφορετικά. Τι σημαίνει αυτό; Βολεύονται όλοι. Είναι ανάλογα την ομάδα. Αν η ΕΠΟ ελέγχεται, δεν καταλαβαίνουμε ότι αναλόγως το παιχνίδι θα είναι ανάλογα και τα σφυρίγματα. Δεν καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το υπηρετήσαμε σε διεθνές επίπεδο ότι εδώ εάν δεν παίξεις υπέρ κάποιου θα φύγεις;».

Για το περιστατικό της εισβολής του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Χίο: «Δυστυχώς, δεν είναι καταστάσεις αυτές. Δεν έχει καμία δουλειά ο γιατρός του αγώνα, επιστήμονας, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου και της ΕΠΟ, να μπαίνει μέσα και να απωθεί τον διαιτητή και ποδοσφαιριστές. Εάν τον απωθούσε ένας ποδοσφαιριστής και έπεφτε κάτω, δεν θα ξανασηκωνόταν. Είναι φοβερό αυτό που είδαμε, για ποια ανάπτυξη μιλάμε, για ποιο VAR, για ποια ΕΠΟ; Είναι ντροπή, είναι εικόνες που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο. Καλύτερα να μην τις δείχνουμε. Παραδέχομαι το μπάσκετ που όλα αυτά τα προστατεύει, δεν τα δείχνει. Είναι λυπηρό. Δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι γιατρός. Μπαίνει αν χτυπήσει κάποιος και αν τον καλέσει ο διαιτητής. Αυτός θα δει την κατάσταση του ποδοσφαιριστή και θα καλέσει τον γιατρό».

Για την αποκάλυψη της εκπομπής για το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη ότι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες ξέπλυναν 1 δισ. ευρώ μέσω παράνομου στοιχηματισμού: «Επειδή πρόσφατα άλλαξε ο διευθυντής της της Οικονομικής Αστυνομίας που ήταν εκεί πάνω 10 χρόνια, τον είχα επισκεφτεί δύο φορές και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι η θέση είναι κυβερνητική, δεν μπορώ να κάνω ότι πρέπει. Κατήγγειλα μια υπόθεση εκατομμυρίων στον δήμο Γλυφάδας και είναι στο κάτω συρτάρι. Τώρα ετοιμάζω την τρίτη επιστολή, θα πάω και στον κ. Βουρλιώτη. Πιστεύω ότι έχει εντολή να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Τώρα θα επισκεφτώ τον νέο διευθυντή για να δω πόσα χρόνια πρέπει να την κρατήσει. Τη μία φορά δεν έστειλε εμπειρογνώμονες, την άλλη έστειλε αλλά δεν πήγανε. Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και σε αυτήν την υπόθεση, εδώ υπάρχει συγκάλυψη στη δική μου υπόθεση. Αφού συγκαλύπτονται τα εκατομμύρια, δε θα συγκαλυφθεί το 1 δις ευρώ;».