Αναγνώστης γράφει για την ανάρτηση της στήλης ‘Ο σταυρός στο εθνόσημο φτάνει’ (http://dikisports.blogspot.com/2019/03/blog-post_805.html):
‘Οι απόψεις περί του αν ο Αναστασιάδης είναι καλός, μέτριος, ή κακός προπονητής ενδεχομένως διΐστανται, ωστόσο αυτά πού είπε σήμερα για την Παναγία και τον Θεό είναι θεολογικώς ορθά, διατυπώθηκαν με σεβασμό και χωρίς να προσβάλλουν την πίστη κανενός, και δεν κατανοώ ποιό όριο υπερβαίνουν και ποιό πρόβλημα δημιουργούν: κανένας δεν του απαγορεύει να ζητήσει τη βοήθεια της Παναγίας -- δεν έχετε δεί ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο να κάνουν το σημείο του σταυρού ή να προσεύχονται στον Αλλάχ; -- την δε αντίληψη ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς θέλημα Θεού τη συμμερίζονται και οι αδελφοί μας μουσουλμάνοι’.
Ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει στον αδελφό Άγγελο, ούτε και σε κανένα άλλο, να ζητά τη βοήθεια της Παναγιάς (το αναφέρει και η ανάρτηση της στήλης).
Όμως είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο να λες ότι στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα δεν διαμορφώνονται στον αγωνιστικό χώρο, από τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων, αλλά από τον δικό σου Θεό. Και μάλιστα σε μια χώρα που είναι κατά πλειοψηφία αλλόθρησκη.
Είναι γνωστό ότι σε περίπτωση του Ιράν, η FIFA επέβαλε πρόστιμο ύψους 45.000 ελβετικών φράγκων για διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
(In the case of Iran, the association was fined CHF 45,000 for several religious manifestations during a match: https://www.fifa.com/worldcup/news/fifa-sanctions-several-member-associations-for-incidents-during-fifa-w-2847779)
Επομένως, ίσως δείτε τώρα με άλλο μάτι το ερώτημα της ανάρτησης της στήλης:
‘Μήπως κάποιος από τους παράγοντες-συνοδούς-ταξιδευτές της ΕΠΟ, που υποψιάζεται κάτι (;) γι αυτά τα θέματα, πρέπει να πει μια κουβέντα στον αδελφό Άγγελο, για να μην επεκταθεί περαιτέρω;’
Εξάλλου, ο σταυρός στο εθνόσημο, φτάνει.
Και πάντως με μισθό 25 χιλιάδων ευρώ το μήνα, ισχύει και το ‘συν Αθηνά και χείρα κίνει’.
[* από το τραγούδι ‘Μες του Βοσπόρου τα στενά’(1972), μουσική: Απ. Καλδάρας, στίχοι: Πυθαγόρας, 1η εκτέλεση: Γ.Νταλάρας]