Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που άνοιξε η "Δίκη" και μετέχουν πλέον παράγοντες, νονμομαθείς, ακόμη και δικαστικοί λειτουργοί.
Επανέρχεται ο ανώτατος αξιωματούχος της ΕΠΟ που έβαλε στο τραπέζι το δεδικασμένο της υπόθεσης Κούγια:
"Οι δικαστές μιλούν με τις αποφάσεις τους.
Οι δικηγόροι μιλούν με τα δικόγραφα, τα υπομνήματα τους κλπ.
Διακριτοί ειναι οι ρόλοι δικαστή και δικηγόρου.
Η απόφαση αθώωσης του Κούγια απο τον δικαστικό κ.Ασπρογέρακα προσδιορίζει με σαφήνεια το θέμα των δημοσίων δυσμενών δηλώσεων κλπ. Π.χ αναφέρεται «..... Δεν αποδεικνύεται οτι ο ιδιος (Κούγιας) διέδωσε την σχετική δήλωση με μέσα μαζικης ενημερωσης.....». Ο κστηγορουμενος λοιπόν πρεπει να διαδώσει ο ιδιος κλπ.
Άλλες νομικές ερμηνείες ειναι αποδεκτές, αλλά απλά για να περνάμε την ώρα.
Αλλα ας αφήσουμε τα νομικά για τους ....νομικούς.
Τα όσα συμβαίνουν στη διάρκεια διεξαγωγής ενός αγώνα έιναι παγκοσμιως πεντακάθαρο απο τους κανονισμους για το πως αντιμετωπίζονται.
Ο Ζαμάνης παρεκτράπη στη διαρκεια ενός αγώνα και τιμωρήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς και θα του επιβληθεί η ποινή απο το αρμόδιο όργανο. Εαν τωρα εμεις θελουμε να αποφασίσουμε οτι για οσες παρεκτροπές που γίνονται σε έναν αγώνα (και επιλαμβάνεται ο διαιτητης), αλλά τον παρεκτραπεντα τον πιάσει η κάμερα , τον ακούσει κάποιος/ κάποιοι απο την εξέδρα, τότε πρεπει να τον πάμε και σε δεύτερη δίκη, ε τι να πουμε εδω.
Κατα τον Κλιντ Ιστγουντ «opinion is like asshole , everybody has one” . Μπορούμε να προσθέσουμε τη λέξη Legal στην αρχή της φράσης. Έτσι κι αλλιώς αυτο που μετράει για το ποδοσφαιρο ειναι η απόφαση των δικαστών. Τα υπόλοιπα στο bulletin για δικηγόρους:Νομικό βήμα κλπ.
ΥΓ.: Ουδείς δικαστικός έχει ανάγκη κανενα για να τον υποστηρίξει. Του ειναι αδιάφορη η κριτική των αποφάσεων του. Εαν τωρα είσαι παράγοντας και βλέπεις τους δικαστές να γελάνε με κάποιες νομικές απόψεις, ε αυτό ειναι κάτι που καμιά φορά το λες και δημόσια".