powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Παρέμβαση και στο Επιμελητήριο για τον υπόδικο των Παράκτιων

Απο την παράταξη μείζονος αντιπολιτευσης του Επιμελητηριου Πατρών εστάλη η ακόλουθη επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ.Γεωργιάδη και στον υφυπουργό Εμπορίου Ν.Παπαθανάση:

"Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Α.Κ.,  δ/ντης  στην      ΑΧΑΙΚΗ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ    (ΑΧΕΠΑΝ)   του  Επιμελητηρίου  Αχαΐας     ορίζεται μέλος της  νέας  σύνθεσης  της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που πρόκειται  να  διεξαχθούν  στη  Πάτρα  στις 25-31  Αυγούστου    2019  .    Όμως  εντός  ολίγων ημερών , μετά από  δημοσιεύματα στο  έγκριτο  blog    Η ΔΙΚΗ ,  αλλά και  σε  άλλα  site,   ότι  είναι   υπόδικος    και  του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα , αντικαταστάθηκε από μέλος της   Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, χωρίς  ποτέ  ο ίδιος  να  διαψεύσει  τα  δημοσιεύματα.
   Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, η συμμετοχή του κ. Α.Κ. στην Οργανωτική Επιτροπή  και  δόθηκαν  στην  δημοσιότητα    και  σχετικές  φωτογραφίες .   
  Το γεγονός  αυτό  προκάλεσε κατά τα φαινόμενα δημοσιογραφική έρευνα, για λόγους που εξηγούνται παρακάτω και μία μέρα αργότερα διαβάσαμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Piperata.gr και στο blog «Η ΔΙΚΗ» του έγκριτου δημοσιογράφου Κ. Θωμαίδη ότι κακώς μετείχε στο οργανωτικό σχήμα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ο κ. Α.Κ., γιατί είναι  υπόδικος και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα!
  Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε σάλος στην Πάτρα, ενώ ακολούθησαν και  άλλα δημοσιεύματα που εμπλέκουν αρκετά πρόσωπα σε σχέση με την επιλογή κ.Α.Κ. για την Ο.Ε. των Αγώνων.
  Σύμφωνα με τα νεότερα δημοσιεύματα ενεπλάκη καταρχήν το Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαίας κ. Πλ. Μαρλαφέκα, ο οποίος φέρεται να εισηγήθηκε στον Υφυπουργό κ. Λ. Αυγενάκη την τοποθέτηση του κ. Α.Κ. στην νέα Ο.Ε.
   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου - που δεν κρύβει τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Αυγενάκη  και μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν αντιπρόεδρος της Ο.Ε. των Αγώνων - διέψευσε ότι πρότεινε τον κ.Α.Κ. και αποκάλυψε ότι επρόκειτο περί εισήγησης του «Πρωθυπουργικού γραφείου» στον κ. Αυγενάκη (δηλώσεις του στην «Δίκη») που αργότερα σε νέα επαφή του με τον κ. Κυρ. Θωμαίδη ανασκεύασε…
  Είτε έτσι, είτε αλλιώς, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν συμπεριέλαβε τελικά το όνομα του κ. Α.Κ. στα νέα μέλη της Ο.Ε.
  Με βάση τα ανωτέρω, η ανησυχία μας είναι έκδηλη γιατί - αν  αληθεύουν  τα  δημοσιεύματα, τα οποία  σημειωτέον  ο ίδιος δεν έχει  διαψεύσει,- ο κ. Α.Κ. αν και υπόδικος  σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εν τούτοις  εξακολουθεί να παραμένει διευθυντής στην νευραλγική θέση, την οποία κατέχει από το 2012, αρχικά στο προγενέστερο σχήμα της ΑΧΕΠΑΝ,  την ΑΝΕΠΑ - η οποία διαλύθηκε με πρόταση  του  πρόεδρου του  Επιμελητηρίου  όταν  ζητήσαμε διαφάνεια  στα  πεπραγμένα  της  αλλά  και  στην  περαιτέρω  διαχείριση  της,-  και τώρα στην ΑΧΕΠΑΝ.
   Σημειωτέον δε, ότι τόσο ο κύκλος εργασιών της ΑΝΕΠΑ (ένα εκατομμύριο ευρώ), όσο και τώρα   τα χρήματα που έχουν διατεθεί ως εισφορά από το Επιμελητήριο στην ΑΧΕΠΑΝ   (250.000 ευρώ) διαχειρίζονται χωρίς να αναρτώνται στην «Διαύγεια».
 Με  αφορμή  τα ανωτέρω  και κατά μείζονα λόγο μετά την απόρριψη της συμμετοχής του κ. Α.Κ. στην Ο.Ε. των Μεσογειακών Αγώνων 
ερωτούμε:
  Αν όντως ο κ. Α.Κ.  είναι υπόδικος  για  κακουργηματικές πράξεις  οικονομικών εγκλημάτων (και μάλιστα με απαγόρευση εξόδου από την χώρα)   γιατί   διορίστηκε  και  παραμένει  Διευθυντής στην ΑΧΕΠΑΝ ;
Επειδή  η όλη υπόθεση θίγει το κύρος  του επιμελητήριου και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των μελών μας και των συναλλασσόμενων,   αν τα  δημοσιεύματα αληθεύουν να κληθεί ο κος  Α.Κ. να  υποβάλλει την παραίτηση του,  αν δε  είναι  ψευδή  προκειμένου να προστατευθεί  το κύρος  του  Επιμελητήριου να κληθεί ο κος Α.Κ. να  κάνει  δημόσια  δήλωση  διάψευσης  των  δημοσιευμάτων.
   Η επιμελητηριακή μας παράταξη, που υπηρετεί απαρέγκλιτα την διαφάνεια και την νομιμότητα αξιώνει πειστική απάντηση γιατί η έως τώρα υφιστάμενη κατάσταση υπονομεύει τον Επιμελητηριακό θεσμό και ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια επιβολής όρων αξιοκρατίας στην λειτουργία του.
  Προσβλέπουμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες σας και είμαστε στην διάθεση σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία"