Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Κραχ στην ΕΠΟ!

Ένα χθεσινό έγγραφο εσωτερικής διανομής επιβεβαιώνει το κραχ της ΕΠΟ.

Το υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Β.Γραμμένος και περιγράφει τις "οικονομικές κατευθυντήριες γραμμές".

Ιδού το Οικονομικό Σχέδιο Δράσης της ΕΠΟ για την περίοδο 2019-2021:

"1.       Ολες οι οικονομικές πολιτικές, η οικονομική διακυβέρνηση, η οικονομική διαχείριση και οι οικονομικές λειτουργίες πρέπει να σχεδιαστούν, να επιτελεστούν και να είναι υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
2.       Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών πρέπει να ενημερώνει τακτικά τον Πρόεδρο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα και τον Ταμία και αντιστοίχως την Ε.Ε.
3.       Ο Εκτελεστικός Γραμματέας και η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών έχουν δικαίωμα να προτείνουν συγκεκριμένα βήματα που σχετίζονται με τα σχέδια, τα οποία θα εγκριθούν από την Ε.Ε.ή θα υλοποιηθούν ως εσωτερική οδηγία.
4.       Ολοι οι τομείς της ΕΠΟ, ήτοι Ε.Ε., διαρκείς επιτροπές, δικαστικά όργανα, εθνικές ομάδες και υπάλληλοι (διευθυντές, προϊστάμενοι, υπάλληλοι πλήρους και μερικής απασχόλησης) είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και να τηρούν τις οδηγίες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
5.       Για κάθε νέα δραστηριότητα της ΕΠΟ, η οποία έχει και τον ελάχιστο οικονομικό αντίκτυπο, πρέπει να προηγείται διαβούλευση με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ακόμα και αν αυτή βρίσκεται ήδη στο στάδιο του προγραμματισμού, πριν δοθεί οποιαδήποτε επιβεβαίωση ή γίνει οποιαδήποτε οριστικοποίηση, ιδιαιτέρως όσον αφορά τη χρονική περίοδο 2020-2021.
6.       Πρέπει να γίνει αναθεώρηση όλων των τρεχουσών δραστηριοτήτων της ΕΠΟ για τη χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Ολες οι επιτροπές, τα τμήματα και οι τομείς της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένοι να ακυρώσουν ή αναβάλουν όλες τις δραστηριότητες (αγώνες, εκδηλώσεις, εργαστήρια, συνεδριάσεις, σεμινάρια, μετακινήσεις κ.λπ.) που δεν είναι αναγκαία απαραίτητες.  
7.       Ολες οι επιτροπές και τα τμήματα πρέπει να συνεννοηθούν με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (διαβούλευση) όσον αφορά το αναθεωρημένο και τροποποιημένο πλάνο δραστηριοτήτων για το υπόλοιπο του 2019.
8.       Μετά τη διαβούλευση αυτή, κάθε τομέας της ΕΠΟ (επιτροπή, τμήμα, κ.λπ.) θα λάβει ένα οικονομικό όριο το οποίο δεν επιτρέπεται να ξεπεραστεί. Η υπέρβαση αυτού του ορίου μπορεί να επιφέρει τη χρέωση της δαπάνης στον υπεύθυνο.
9.       Κάθε κόστος (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, τοπικές μετακινήσεις, κ.λπ.) κάθε μέλους της ΕΠΟ ή όσον αφορά μετακινήσεις αντιπροσώπων στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα το οποίο κατά κανόνα βαρύνει την ΕΠΟ, πρέπει να προγραμματίζεται εγκαίρως και να τυγχάνει προηγούμενης έγκρισης, άλλως δεν θα καταβάλλεται η δαπάνη από την ΕΠΟ.
10.    Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση επιτροπής για το υπόλοιπο του 2019. Οι επιτροπές καλούνται να συζητήσουν τις υποθέσεις που τους αφορούν μέσω τηλεφωνικών συνδιασκέψεων.  Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, ο πρόεδρος της επιτροπής θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος για την επίλυση του θέματος.
11.    Από το 2020 και εντεύθεν, κάθε επιτροπή θα μπορεί να συνεδριάζει μέχρι 4 φορές ανά έτος. Σε περίπτωση ανάγκης συνεδρίασης των επιτροπών, αυτή θα γίνεται μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.
12.    Καμία σύμβαση, έγγραφο, κ.λπ. ή άλλη απόφαση με οποιοδήποτε οικονομικό αντίκτυπο, δεν θα υπογράφεται χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών".