Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Κούγκι (καμία σχέση με Λιβύη και Τσαουσέσκου)

Αγαπητέ αναγνώστη, σχετικά με την πρώτη τοποθέτηση-ερώτησή σας, για το αν δηλαδή ο πειθαρχικός δικαστής της Λίγκας εφαρμόζει το νόμο ή τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, σας παραπέμπουμε στη ρητή-δεσμευτική διάταξη της παρ. 7 του άρ. 24 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

"Η οικεία διοργανώτρια αρχή (σ.σ.: εν προκειμένω η SL1) και η ΕΠΟ μπορούν να επιβάλουν ΜΟΝΟ τις ποινές που ρητά και ειδικά προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό και στον ΚΑΠ".
Σχετικά με το τι υπερισχύει, ο νόμος ή οι κανονισμοί του ελληνικού και ομοσπονδιακού ποδοσφαίρου, σας παραπέμπουμε σε πρώτη φάση στην παρ. 2 του άρ. 15 του ν. 4326/2015 (όπως έχει ενσωματωθεί και στο καταστατικό της ΕΠΟ):
"Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, με δεδομένο ότι η Ε.Π.Ο. διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η Ε.Π.Ο.".