Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Β.ΜΠΛΕΤΣΑΣ προς Ι.ΒΡΟΥΤΣΗ: "Η οικογένειά μου περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Μπλέτσας έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Ι.Βρούτση: 

"Κύριε Υπουργέ,

Λέγομαι Βασίλης Μπλέτσας και είμαι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχασε τα λεφτά του πριν 19 χρόνια από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, παρότι οι επιτροπές μου επιδίκασαν 100.000€.
Δυστυχώς οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, πότε με τα ΤΑΠ, πότε με τα άρθρα 44, πότε με τις αλλαγές ΑΦΜ, πότε με το άρθρο 111 του Νόμου Κοντονή και πότε με τους παράνομους κανονισμούς της ΕΠΟ, παρά τις προσπάθειες μου δεν μου επέτρεψαν να πάρω τα δεδουλευμένα μου.
Το χειρότερο για μένα όμως ήταν η αντιμετώπιση μου από τον ΠΣΑΠ,στον οποίο ήμουν ενεργό μέλος για 20 χρόνια, όταν το 2007 που η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον νόμο υπέρ των πρώην ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ και του Άρη, χωρίς λόγο η τότε διοίκησή άφησε έξω από την λίστα εμένα και περίπου άλλους 10 συμπαίκτες μου , παρότι γνώριζαν τις αποφάσεις μου , ενώ και ο δικηγόρος μας τους είχε καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά.
Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει τεράστια οικογενειακά και βιοποριστικά προβλήματα, γιατί χάνοντας αυτά τα χρήματα δεν μπόρεσα να καλύψω βασικές υποχρεώσεις.
Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να διορθωθεί αυτή η αδικία με την δική σας πολιτική και νομοθετική παρέμβαση, είτε προσθέτοντας και εμένα στην ρύθμιση που σας ζητάει να επαναφέρετε ο ΠΣΑΠ, είτε με μία μικρή τροποποίηση του αθλητικού νόμου που θα αναγνωρίζει την νομιμότητα των αποφάσεων που εγώ και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι έχουμε κερδίσει στις επιτροπές της ΕΠΟ και πριν από την περίοδο 2016-2017 για να μπορούν να εκτελεστούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των ΠΑΕ. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείτε την υπόθεση με ανθρωπιά αλλά και για να αποδωθεί δικαιοσύνη σε αθλητές που είμαστε σε απόγνωση. Η οικογένειά μου και τα δύο παιδιά μου δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων . Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση".