Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Γ.ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ":«Το πόρισμσ έπρεπε να παραδοθεί στον οικονομικό και όχι στον αθλητικό εισαγγελέα»

Ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πόρισμα Βουρλιώτη για τον παράνομο στοιχηματισμό, το οποίο βρίσκεται στον εισαγγελέα Κ.Σπυρόπουλο:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα και η παθογένεια της δικαιοσύνης δεν είναι η καθυστέρηση, αλλά η συνδυασμός καθυστέρησης και διαφθοράς. Χαίρομαι πολύ ότι την έρευνα για τον παράνομο στοιχηματισμό την έκανε ο κ.Βουρλιώτης. Επίσης, χαίρομαι ότι η έρευνα ανατρέχει μέχρι το 2012, με ότι αυτό συνεπάγεται, ποτέ δεν ξέρεις μια καραμπόλα από μία έρευνα που μπορεί να καταλήξει.

Ο κ.Βουρλιώτης όπως οφείλει διαβιβάζει στην αρμόδια αρχή, που είναι Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, και αυτή οφείλει αφού διαβάσει το πόρισμα να το μεταβιβάσει περαιτέρω στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Σβήστηκαν 200 εκατ. φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, να υπάρχει μια έντιμη ανακρίτρια να βάζει ένα εκατομμύριο όρους και να έρχεται ένας άλλος «έντιμος» και να λέει μπορεί να σβήστηκαν, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι απιστία, είναι παράβαση καθήκοντος και παραγράφθηκε. Αυτό είναι ένα πραγματικό περιστατικό και έχει καταγγελθεί από εμένα στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου».