Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Γ.ΣΠΑΝΕΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο κόσμος πεινάει και θα ασχοληθεί με το VAR;»

Ο Γιώργος Σπανέας, σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών, μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για την χρηματοδότηση του VAR και τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας.

Αρχικά ανέφερε σχετικά με το VAR: «Το κράτος δεν πρέπει να πληρώνει το VAR. Εγώ τότε, που έχω γιαούρτια, να μου πάρουν ένα φορτηγάκι να τα μεταφέρω. Ο κόσμος πεινάει πραγματικά και θα ασχοληθεί με το VAR; Ας ελπίσουμε ότι οι big 4 θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μιλάμε για 14 ομάδες και όχι για τέσσερις...»

Τόνισε ότι: «Εφερε και η ΕΠΟ τεχνοκράτη, τον κ. Φιλιππούση και μετά εμφανίστηκε ο κ. Μπαλτάκος, νομικός. Θα πρέπει κάποιος να ξέρει και το αντικείμενο. Οι περισσότεροι από εσάς, τους πολιτικούς, βάζατε το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν κάνατε τιποτα. Το ποδόσφαιρο από την στιγμή που βάλατε χέρι μέσα πήγε από το κακό στο χειρότερο. Ρωτάνε αν οι διαιτητές τα παίρνουν, αλλά όχι ποιος τα δίνει.

Ο κ. Αυγενάκης πέρασε μέσα στην τροπολογία ότι ένας διαιτητής έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Δηλαδή αυτός που θα με τιμωρήσει θα εξαρτάται από μένα. Ήρθε ο κ. Μπαλτάκος και είπε έτσι γίνεται και στις δημόσιες υπηρεσίες. Χρειάζεται Θάτσερ! Κάναμε όλους τους Έλληνες διαιτητές τοξικούς».