Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ν.ΝΙΟΠΛΙΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Όποιος προπονητής ερχόταν στην Εθνική, θα ήταν τυχερός γιατί...»

Για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, το αήττητο της Ελλάδας στο Nations League και τον ερχομό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μίλησε στη «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ο πολύπειρος προπονητής, Νίκος Νιόπλιας.

«Από την πλευρά μου θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μπάλντοκ. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν να πάρουν ένα ιστορικό διπλό στο Γουέμπλεϊ. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που πέτυχαν την στιγmή που μία μέρα πριν μάθαιναν την σοκαριστική είδηση της απώλειας του συμπαίκτη τους. Οι Άγγλοι έρχονται στο ΟΑΚΑ μόνο για ένα αποτέλεσμα και το βλέπουν ως τελικό γιατί σε διαφορετικό αποτέλεσμα θα χάσουν την πρωτιά στον όμιλο.

Στο ματς με την Ιρλανδία για 35 λεπτά παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνουμε βήματα προόδου και μην ξεχνάμε με τον Πογέτ στον πάγκο για ένα χαμένο πέναλτι δεν πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Τέσσερα χρόνια είναι η ίδια ομάδα, έχουν δέσει όλοι μαζί κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο και στα αποτελέσματα.

Όποιος προπονητής πήγαινε ήταν τυχερός γιατί δεν χρειαζόταν να κάνει αλλαγές. Για μένα πάντα επειδή ήμουν χρόνια σε εθνικές ομάδες θέλει 4 έως έξι χρόνια για να ωριμάσεις και να πετύχεις. Αυτά τα παιδιά όπως και ο προπονητής δεν είναι μέσα στην τοξικότητα την δικιά μας. Μόνο ο Μάνταλος και ο Μασούρας δεν έχουν παίξει στο εξωτερικό.

Είμαστε καλή ομάδα και βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που είναι αποδεκτός από όλους γιατί στους προηγούμενους σε κάθε κλήση παικτών είχαμε διάφορα και γράφονταν διάφορα. Θα έρθουν και δύσκολες μέρες και εκεί θα πρέπει ο κόσμος να στηρίξει γιατί πολλά χρόνια η Εθνική μας απουσιάζει από μία μεγάλη διοργάνωση. Αλλά όταν βλέπει προσπάθεια είναι εκεί».