Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Μ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ στη "ΔΙΚΗ": «Διεκδικητής του τίτλου ο Άρης, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους»

Για τη μάχη του τίτλου, την ξέφρενη πορεία του Άρη και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των Δικεφάλων και της μεγάλης έντασης που επικράτησε μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο προπονητής, Μιχάλης Γρηγορίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ένταση του Ραζβάν Λουτσέσκου με τους ανθρώπους της ΑΕΚ στη λήξη του ντέρμπι:

«Οι εντάσεις είναι μεγάλες για όλους στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί πριν την έναρξη του αγώνα, τι έγινε στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα και τι προϋπήρχε από πριν. Συμβαίνει να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις στο γήπεδο. Όταν γίνεται κάτι κατά κόρον πρέπει να είναι κατακριτέο, αλλά όταν γίνεται μόνο κάποια στιγμή δικαιολογείται ως ένα σημείο».

Για την ξέφρενη πορεία του Άρη και την μάχη του τίτλου:

«Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε και φέτος ένα ευχάριστο Πρωτάθλημα. Πέρυσι ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική. Φέτος, βλέπουμε να γίνεται το ίδιο και στο κόλπο πλέον είναι και ο Άρης. Μακάρι να υπάρχει έκπληξη για την τετράδα τέτοιου μεγέθους όπως ο Παναιτωλικός που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το Πρωτάθλημα. Άρης και Παναιτωλικός είναι οι εκπλήξεις και μακάρι να μπουν σφήνα στην 4άδα. Για τον Άρη δεν τον αποκλείω να χτυπήσει τον τίτλο γιατί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους».

Για το ντέρμπι των δύο Δικεφάλων που δεν ανέδειξε νικητή στην OPAP ARENA:

«Ήταν ένα ντέρμπι με πάθος αλλά χωρίς νικητή. Και οι δύο διεκδίκησαν τη νίκη. Κανένας δεν περίμενε την ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέβηκε όπως τον περιμέναμε. Ήταν πολύ καλός ο ρυθμός στο πρώτο 45άλεπτο με δύο γκολ, φάσεις και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, αλλά καμία δεν τα κατάφερε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Για το διπλό του Παναθηναϊκού στο «Γεντί Κουλέ»:

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μπάλντοκ. Η είδηση του χαμού του 31χρονου μας συγκλόνισε όλους. Πέρασε δύσκολες στιγμές όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις.

Το ματς με τον ΟΦΗ ήταν must win για τον Παναθηναϊκό. Μετά το ντέρμπι με τον Άρη το πρόγραμμά του είναι στρωτό για να ανακάμψει βαθμολογικά. Μετά από πέντε και επτά αγωνιστικές δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν προπονητή. Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως είναι αμφισβητήθηκε ο Λουτσέσκου, αμφισβητείται ο Αλμέιδα και ο Μεντιλίμπαρ και μην πω για τον Άκη Μάντζιο.

 Διαγράφουμε την πορεία του καθενός. Οι προπονητές του Big-5 βρίσκονται πάντα υπό αμφισβήτηση. Δεν μπορούν να χτιστούν έτσι οι ομάδες όταν υπάρχει διαρκώς αμφισβήτηση και να κρίνονται όλοι αν η μπάλα μπει μέσα ή αν βρει στο δοκάρι. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι άλλο, δεν είναι μία δίκη. Αν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από ένα αποτέλεσμα. Αν κερδίσεις μένει, αν χάσεις φεύγεις».

Για τον Ολυμπιακό:

«Δεν νομίζω ο Ολυμπιακός να μπει στη διαδικασία να δει ποιοι ποδοσφαιριστές έφυγαν κι αν λείπουν από την ομάδα. Μόνο ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει τι φταίει φέτος στον Ολυμπιακό γιατί πέρυσι από την μέρα που ανέλαβε άλλαξε πρόσωπο η ομάδα και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ».