Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ στη "ΔΙΚΗ": «Προπονητές τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να ρίχνουν τους τόνους»

Για την μεγάλη ένταση του Ραζβάν Λουτσέσκου με τους ανθρώπους της ΑΕΚ μετά το τέλος του ντέρμπι στην OPAP ARENA μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.  

«Το κρίσιμο είναι το φύλλο αγώνα με βάση τον ΚΑΠ, όμως το οπτικοακουστικό υλικό δίνει παραπάνω διάσταση στα όσα γράφονται στο φύλλο αγώνα. Αυτοί που κάνουν τέτοιες ενέργειες αντί να μειώνουν τη βία, ρίχνουν κι άλλο κάρβουνο στη φωτιά. Προπονητές πρώτης κατηγορίας και τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να ρίχνουν τους τόνους κι όχι να τους δυναμιτίζουν. Στο αθλητικό δίκαιο αρκεί ότι υπάρχει μία αντιαθλητική συμπεριφορά».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ανέφερε τα εξής:

«Δεν θέλω να σχολιάσω την υπόθεση της δολοφονίας του Λυγγερίδη γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι κάμερες έχουν καταγραφικά για 15 μέρες κι όχι για δύο. Αν η δικογραφία δεν είναι καλά στοιχειοθετημένη από την αστυνομία δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο φερόμενος δράστης. Ο δικαστής πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων γιατί αλλιώς δεν είναι ικανός να κάνει την δουλειά του».