Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Η FIFA κατηγορείται ότι δεν πλήρωσε πάνω από 3 εκατ. λίρες σε παίκτες!

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: "ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 420 ΠΡΟΣΩΠΑ  ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ"

Το BBC αποκαλύπτει ότι η FIFA έχει κατηγορηθεί ότι δεν κατέβαλε το τελευταίο μέρος των συμφωνηθέντων ποσών σε παίκτες σε όλη την Ευρώπη των οποίων τα συμβόλαια δεν έχουν τηρηθεί από τους συλλόγους τους. 

Ορισμένες πηγές από διαφορετικές χώρες με γνώση της κατάστασης λένε ότι ενώ κάποιες πληρωμές έγιναν απότην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  η τελική δεν έγινε. 

Πολλοί από τους παίκτες που επηρεάστηκαν είναι είτε άνεργοι είτε τώρα παλαίμαχοι και τα ποσά λέγεται ότι είναι ζωτικής σημασίας. Τα χρήματα επρόκειτο να προέλθουν από το ταμείο της FIFA για παίκτες, το οποίο ιδρύθηκε το 2020. 

Το BBC είδε ένα email που εστάλη στη FIFA από μια εθνική ομοσπονδία, στο οποίο αναφέρονται περισσότεροι από 30 επώνυμοι παίκτες και υπογραμμίζονται οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με έκκληση για αποδέσμευση των εκκρεμών ποσών. 

Σε 420 παίκτες οφείλονται συνολικά 53,09 εκατομμύρια £. 

Η FIFA βρίσκεται επί του παρόντος σε διαμάχη με την παγκόσμια ένωση παικτών (Fifpro) σχετικά με αλλαγές στο διεθνές καλεντάρι.

Η Fifpro, η οποία υποστηρίζεται από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, πιστεύει ότι απαιτούνται πάρα πολλά από τους παίκτες, φέρνοντάς τους ενδεχομένως σε κίνδυνο μεγαλύτερου τραυματισμού.

Πάντως, η FIFA για το θέμα των απλήρωτων παικτών διατείνεται ότι πρόκειται για κάποιους που παραβίασαν κανόνες (είτε με πειθαρχικά ζητήματα είτε γιατί έφεραν το άθλημα σε ανυποληψία).