powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Κουίζ για προχωρημένους

Ποιος αποφάσισε να ριχτεί ως 4ος ο Διαμαντόπουλος στον τελικό του κυπέλλου;

Ο Μαντάλος, ο Φρόιντφελντ ή κάποιος άλλος;;

Το video της "Δίκης" για τον ΠΑΟΚ

https://youtube.com/live/BsfD2SAju9s?feature=share

Οι επίμαχες φάσεις του ντέρμπι της χρονιάς: https://www.tvopen.gr/watch/208814/oiepimaxesfaseistoyntermpistokleanthhsbikelidhs

Η αποκάλυψη για το κύκλωμα στοιχηματισμού: https://www.tvopen.gr/watch/208813/kyklomastoixhmatismoyhepitrophdeontologiaszhtaeithdikografiagianaepibaleipeitharxikes

Κ.ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «MVP ο Τάισον, έχω πάθει πλάκα μαζί του - Μπορεί να ξεπεράσει τον Κούδα ο Κωνσταντέλιας»

Ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ Β' και μεγάλος άσος του παρελθόντος, Κώστας Ιωσηφίδης, φιλοξενήθηκε στη Δίκη στο OPEN και μίλησε για τον άθλο του Δικεφάλου όπου κόντρα σε όλους κι όλα κατέκτησε το φετινό Πρωτάθλημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Ιβάν Σαββίδη, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Τάισον και Γιάννη Κωνσταντέλια.


«'Είναι ευτυχής ο ΠΑΟΚ που έχει τον Ιβάν Σαββίδη πρόεδρο και μεγαλομέτοχο. Έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο τον ΠΑΟΚ που θα γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον. Έχει μέλλον και πολύ μεγάλο μάλιστα. Είναι μεγάλη δύναμη ο ΠΑΟΚ και πρέπει να το παραδεχθούν όλοι αυτό και φάνηκε από την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος, αλλά και ακόμα περισσότερο με το διπλό που έκανε μέσα στο Βικελίδης όπου αντιμετώπισε μία αυστηρή διαιτησία. Αυτό που πέτυχε ο προπονητής οι παίκτες και ο κόσμος με την τεράστια συνδρομή του προέδρου είναι ανεπανάληπτο, δύσκολα να το επαναλάβει άλλη ομάδα αυτό», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήμασταν καλή ομάδα τότε και το ευτυχές ήταν ότι μπορούσες μετά από οκτώ χρόνια να αλλάξεις αν ήθελες ομάδα. Δεν τολμούσες όμως μετά από τόσα χρόνια να αλλάξεις ομάδα. Αγαπούσαμε με πάθος την ομάδα και έτσι μοιραία μείναμε και σταματήσαμε το ποδόσφαιρο μετά από 15χρόνια περίπου στον ίδιο σύλλογο».

Για τον Βιεϊρίνια: «Τον είχα ποδοσφαιριστή επί εποχής Σάντος στον ΠΑΟΚ. Είναι άριστες οι σχέσεις μας. Είναι πολύ καλό παιδί και είναι ο παίκτης που κρατάει τα αποδυτήρια. Ο προπονητής έχει βάλει το χέρι του πολύ σωστά στην ομάδα και την κρατάει ενωμένη και αγαπημένη και γι' αυτό βλέπετε αυτά τα αποτελέσματα. Αν αισθάνεται καλά, να συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου ο Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός έχει τα στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για το ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θεωρεί MVP τη φετινή σεζόν: «Ο Κωνσταντέλιας έχει τον χρόνο και θα πρέπει να περιμένει. Είμαι ο άνθρωπος που έλεγα ότι πρέπει να παίζει. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και σέβεται τον συμπαίκτη του και τον αντίπαλο και δουλεύει πολύ καλά. Και θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι ο Κωνσταντέλιας μπορεί να ξεπεράσει τον Κούδα. Αυτό όμως θα το δείξει ο χρόνος. 

Για MVP θα έλεγα τον Τάισον που κάνει κάτι το εξωπραγματικό, έχω πάθει πλάκα μαζί του με αυτή τη διάρκεια στην απόδοσή του και το πάθος του, αλλά και για την δημιουργία του και την εκτελεστική του δεινότητα».

Π.ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο Αντρέ πρέπει να σταματήσει με ψηλά το κεφάλι και την κούπα»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο OPEN» και μίλησε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον αρχηγό του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρίνια για το αν θα πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει και του χρόνου να προσφέρει τις αγωνιστικές του υπηρεσίες στην ομάδα.  


«Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα με την οικογένεια Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και οργανόγραμμα. Είναι μια ομάδα που έχει έναν άξιο προπονητή που παίζει βασικό ρόλο στην πορεία της ομάδας κι αυτό φαίνονται από τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Ο Λουτσέσκου περνάει γρήγορα στους παίκτες του το DNA του ΠΑΟΚ για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι μπορεί άξια να παλεύει τίτλους και να πετυχαίνει μεγάλα πράγματα» είπε αρχικά.

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια τόνισε: «Είχαμε συνεργαστεί μαζί το 2010 όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΟΚ και καταφέραμε να πάρουμε μια τεράστια πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε. Μιλάμε για ένα παιδί της ομάδας που φαινόταν από εκείνα τα χρόνια την μεγάλη καριέρα που θα κάνει. Χαίρομαι γι΄ αυτά τα πολλά πράγματα που κατέκτησε στη ζωή του. Τα δίνει όλα στον ΠΑΟΚ και είναι κεφάλαιο για τον σύλλογο. Η επόμενη μέρα θα είναι σημαντική για τον ίδιο. Έχει καλές σχέσεις με πολύ κόσμο και από μια προηγμένη χώρα ποδοσφαιρικά και μπορεί να συνομιλήσει με τον μισό πλανήτη.

Έχει καλή ατζέντα και μπορεί να προσφέρει σε κάθε πόστο στον ΠΑΟΚ αν δεν προτείνει βέβαια κάποιο ο ίδιος. Εγώ θα προτιμήσω να σταματήσει ο Αντρέ με ψηλά το κεφάλι κι έναν ακόμα τίτλο στην κατοχή του και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο εξίσου σημαντικό στη ζωή του. Η μετάβαση αυτή είναι πολύ δύσκολη, αλλά δεν θα φύγει από τον χώρο που αγαπάει τόσο, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει με διαφορετικό τρόπο».

Σημείωσε ότι: «Το φετινό Πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ ήταν το σπουδαιότερο απ΄ όλα που έχει κατακτήσει γιατί το φετινό είχε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και πολλές ομάδες να το διεκδικούν. Το σημείο κλειδί μετά την γκέλα στη Λαμία ήταν ότι ένας ολόκληρος οργανισμός (διοίκηση, παίκτες, προπονητής και κόσμος) ανέτρεψαν την κατάσταση που δεν φαινόταν τόσο καλή σε εκείνο το χρονικό διάστημα κι όχι μόνο την ξεπέρασε, αλλά κατάφερε να κάνει το απόλυτο και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός από ικανός προπονητής, είναι ψυχολόγος, μάνατζερ και γενικά έχει όλο το πακέτο για να διαχειρίζεται το ρόστερ, να τον εμπιστεύεται η ομάδα και το κυριότερο να πείθει τους παίκτες του να τον πιστεύουν. Υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση το καλοκαίρι όμως  η ομάδα ήταν σωστά δομημένη και κατάφερε να πάρει τον τίτλο».

Για τον Κωνσταντέλια: «Εγώ τον πιστεύω άσχετα αν είναι μικρός ηλικιακά. Θα έλεγα είναι ένα παιδί που δείχνει την ποιότητά του και την αξία του και είναι στο χέρι του, αλλά και στον ίδιο οργανισμό του ΠΑΟΚ να τον αναδείξει ακόμα περισσότερο. Εκτός από το Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βάλει πολλά παιδιά από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα και μάλιστα αυτά να αποτελούν βασικοί συντελεστές κι αυτό θεωρώ ότι έχει μεγάλη υπεραξία».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά:
 «Μόνο καλό θα κάνει για την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα μετά τον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, να σηκώσει και το Κύπελλο ο Άρης. Και ο Ολυμπιακός έχει μία τεράστια πρόκληση μπροστά του με τον ευρωπαϊκό τελικό που αν τα καταφέρει θα είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο». 

ΧΡ.ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο παράνομος στοιχηματισμός καθιστά κακούργημα την χειραγώγηση»

Ο ομότιμος καθηγητής ποινικού δικαίου, Χρήστος Μυλωνόπουλος, μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού. «Δεν μου επιτρέπεται να αναφερθώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, την οποία χειρίζονται δύο εξαιρετικοί εισαγγελείς, ο κ. Σπυρόπουλος και ο κ. Οικονόμου, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι γνωστός και από άλλες θέσεις που υπηρέτησε. θα ήθελα μόνο να δώσω το γενικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί αυτή η δραστηριότητα.


Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αν ο παράνομος στοιχηματισμός έχει γίνει από την Ελλάδα υπάρχει ποινική δικαιοδοσία. Αν ο παράνομος στοιχηματισμός ή οι πράξεις που αφορούν Έλληνες, έχει γίνει στην αλλοδαπή, τότε βεβαίως υπάρχει ελληνική ποινική δικαιοδοσία, αλλά υπό προϋποθέσεις. Αν πρόκειται για πλημμελήματα, θα πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση του διπλού αξιόποινου και στην χώρα που τελέστηκε η χειραγώγηση του αγώνα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αν πρόκειται για κακούργημα, τότε θα πρέπει να υπάρχει πάλι το διπλό αξιόποινο, χωρίς αίτηση της ξένης κυβέρνησης ή έγκληση του παθόντος. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Πρώτα απ' όλα, αν έχουμε απλώς και μόνο χειραγώγηση, που είναι η προσπάθεια ή με συμφωνία ή με άλλους τρόπους επηρεασμού του αποτελέσματος του αγώνα, τότε μπορεί να υπάρξει ποινική δικαιοδοσία χωρίς παραπάνω προϋποθέσεις από αυτές που προανέφερα. Ο παράνομος στοιχηματισμός είναι μία προϋπόθεση η οποία καθιστά κακούργημα την χειραγώγηση. Όταν η επέμβαση για την επίδραση πάνω στο αποτέλεσμα του αγώνα γίνεται στο πλαίσιο στοιχηματισμού, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, τότε βεβαίως οι πράξεις καθίστανται κακούργημα.

Όμως εδώ δεν υπάρχει ακόμη το στοιχείο του κέρδους. Αν παρεμβάλλεται το στοιχείο του κέρδους, δηλαδή αν κάποιος έχει παραστήσει σε άλλον ότι η έκβαση του αγώνα είναι αβέβαιη, ενώ αυτή είναι βέβαια, τότε έχουμε το έγκλημα της απάτης, το οποίο μπορεί να είναι σε βαθμό κακουργήματος αν ξεπερνάει ορισμένο ποσό. Ίσως υπάρχει λόγος που οι εισαγγελείς ακόμη δεν το έχουν εντοπίσει. Ο εξής: Ότι μέχρι την 1η Μαΐου η απάτη διωκόταν κατ' έγκληση. Μετά από μήνυση του παθόντος.

Από τον Μάιο και μετά διώκεται αυτεπαγγέλτως. Οι πράξεις, όμως, έχουν γίνει παλαιότερα, οπότε απαιτείται έγκληση. Υπάρχουν κι άλλα θέματα. Αν στην πράξη εμπλέκονται άτομα που έχουν δραστηριοποιηθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε τίθεται ένα θέμα συντρεχουσών δικαιοδοσιών και θα πρέπει να συνεννοηθούν οι εισαγγελείς μεταξύ τους ποια χώρα θα ασχοληθεί με την εκάστοτε πράξη. Οι ποινές είναι πλημμεληματικές κατ' αρχήν. Δηλαδή η χειραγώγηση του αγώνα έχει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, δηλαδή από ένα έως πέντε χρόνια.

Αν όμως η χειραγώγηση πετύχει τον στόχο της και αλλοιωθεί ο αγώνας ή γίνεται στο πλαίσιο στοιχηματισμού, τότε η πράξη καθίσταται κακούργημα και επιβάλλεται ποινή καθείρξεως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν οι πράξεις ως εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να γίνεται και επισύνδεση των τηλεφωνικών συνδέσεων. Αν έχουν απλώς επιχειρήσουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα οι ποινές είναι πλημμεληματικές, τουλάχιστον ενός έτους. Από ένα έως πέντε χρόνια.

Αν το αποτέλεσμα επετεύχθη, αν πράγματι επηρεάστηκε ο αγώνας, τότε καθίσταται κακούργημα και είναι μέχρι δέκα χρόνια. Όπως επίσης και εάν η πράξη έγινε στο πλαίσιο στοιχηματισμού. Είναι από έξω και στις δύο περιπτώσεις η απάτη, που θεωρητικά μπορεί να μπει, αλλά χρειάζεται έγκληση. Εχει μείνει από έξω η δωροδοκία. Αν κάποιος τελέσει δωροδοκία, για να επηρεάσει αγώνα, η ποινή είναι δύο έως πέντε χρόνια. Με νεότερο νόμο, τον ποινικό κώδικα του 2019, έχει εισαχθεί η δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους. Από ένα έως πέντε χρόνια. Με τον νέο νόμο θα μπαίνανε φυλακή, αλλά θα ισχύσει ο παλιός».

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Γ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο διαιτητής του Άρης-ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ψυχολογία»

Για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» ο πρώην διαιτητής FIFA, Γιώργος Σταυρίδης, κάνοντας λόγο για δύο σοβαρά λάθη εις βάρος του Μιχαηλίδη, που οδήγησαν στην αποβολή του.

«Στην πρώτη κάρτα, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ διώχνει καθαρά την μπάλα και ο αντίπαλος βάζει το πόδι του ακριβώς μπροστά σε αυτό του παίκτη του ΠΟΚ. Αντί να δώσει φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, προς έκπληξή μας, δίνει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Αυτό μας δείχνει ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την κατάλληλη ψυχολογία. Πάντα ο διαιτητής στην αρχή του αγώνα οφείλει να είναι πιο κοντά στις φάσεις, όχι γιατί το λέει ο κανονισμός, αλλά για να δει ποιοι θα του «χαλάσουν» το ματς και ποιοι θα τον βοηθήσουν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στην δεύτερη κάρτα κάνει τάκλιν, αλλά δεν τον βρίσκει καθόλου. Δεν είναι φάουλ, είναι ένα ακόμη σοβαρό λάθος. Έχει κάνει δύο λάθη. Έχει δείξει δύο κίτρινες που δεν θα έπρεπε να βγουν. Βέβαια, επειδή η δεύτερη φάση γίνεται μπροστά στον 4ο και στον βοηθό μπορούσαν να ενημερώσουν τον διαιτητή από την ενδοεπικοινωνία για να αλλάξει την απόφασή του.

Αυτοί οι ελίτ που έχουν έρθει, όχι από προηγμένα πρωταθλήματα, κατώτερων από το ελληνικό, δεν έχουν την ψυχολογία ενός ντέρμπι. Παίζουν στη χώρα τους μπροστά σε 5.000 κόσμο και εδώ με 30.000. Είναι θέμα ψυχολογίας. Από την στιγμή που έχουμε φέρει στο παρελθόν καλούς ελίτ, θα έπρεπε για ματς της χρονιάς να στείλουν από νωρίς μέιλ και να πάρουν απάντηση από ποια χώρα θα μπορούσε να έρθει».

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητάει τη δικογραφία για να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος απέστειλε έγγραφο στον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, με το οποίο ζητεί όλο το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Η "Δίκη στο Open" αποκαλύπτει ότι ο κ. Κωτουλόπουλος κοινοποιεί την επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Οικονόμου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρη Ελευθεριάνο. 

Μάλιστα επισημαίνει ότι είχε στείλει σχετικό έγγραφο προς τον κ. Σπυρόπουλο στις 26 Ιουλίου 2023 και πήρε την απάντηση ότι η δικογραφία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο δικονομικό στάδιο. 

Ο εφέτης Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος καλεί τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλο να τον ενημερώσει αν έχει περαιωθεί η ποινική δικογραφία και σε καταφατική περίπτωση να του σταλεί αποδεικτικό υλικό για εμπλεκόμενους αξιωματούχους ποδοσφαιρικών ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Super League 1 και Super League 2. 

Ταυτόχρονα ζητάει να διαβιβαστεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο που σχετίζεται με τον παράνομο στοιχηματισμό και τη χειραγώγηση αγώνων των ελληνικών ποδοσφαιρικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, όπως κινήσεις στοιχηματικών και τραπεζικών λογαριασμών, ευρήματα ηλεκτρονικών – ψηφιακών αρχείων και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΤΙΤΛΟΥ: Ζίβκοβιτς, Τόμας, Τάισον

https://monobala.gr/taktiki-analysi-o-archigos-zivkovits-o-akourastos-tomas-ki-o-gerolykos-taison-charisan-ston-paok-to-protathlima/

Την ευλογία του

Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Θ.Καρυπίδης. 

Προσκύνησε στο κελί του Αγίου Παϊσίου.

"Αντρέ, εσύ αποφασίζεις"

https://www.sdna.gr/podosfairo/1199796_gkagkatsis-se-bieirinia-mono-esy-apofasizeis-gia-mellon-soy-vid

Υποκρισία ή ανικανότητα;

Είναι τουλάχιστον υποκριτική η δικαιολογία της κυβέρνησης, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι ο τελικός του Κυπέλου Ελλάδος θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους επειδή το Πανθεσσαλικό δεν διαθέτει κάμερες, ως νόμος ορίζει.

Διότι και τα προηγούμενα χρόνια που ο νόμος δεν απαιτούσε κάτι τέτοιο, και πάλι ο τελικός γινόταν χωρίς θεατές, λόγω απλά της ευθυνοφοβίας(;), ανικανότητας(;), αδιαφορίας(;) του κράτους για την ομαλή διοργάνωση της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου.

Αλλωστε, ο νόμος ορίζει επίσης, ότι «μπορεί για λόγους δημοσίας τάξης ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις:…γ) η αλλαγή του τόπου διεξαγωγής μιας αθλητικής εκδήλωσης, μετά από σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχής» (άρθρο 41 παρ.2 Ν. 4061/2012)

Ζητήθηκε ποτέ από την ΕΠΟ η σύμφωνη γνώμη της για την διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο που διαθέτει κάμερες; Αν ναι και η ΕΠΟ αρνήθηκε, τότε η ευθύνη βαραίνει την ίδια. Αν όχι, τότε την ευθύνη φέρει ακέραια η κυβέρνηση.

Οι νομικές διαστάσεις της δεοντολογίας στον αθλητισμό

https://ideadhellas.blogspot.com/2024/05/blog-post.html?m=1

TRAVEL PLAN: 28/5 Γκιρτζίκης-Παυσανίας πάλι στο εδώλιο

https://dikografies.blogspot.com/2024/05/28-4.html

22/7 εκλογές στην ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να προκηρύξει εκλογική γενική συνέλευση τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024. 

"Αν έβαζε γκολ ο Άρης, θα είχαμε πρόβλημα"

https://monobala.gr/an-evaze-gkol-o-aris-tha-eichame-provlima/

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_521.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο: https://youtube.com/live/BsfD2SAju9s?feature=share

"Εφεύρεση η αποβολή Μιχαηλίδη" (video)

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων του αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ από τον καθηγητή διαιτησίας Π.Βαρούχα: https://youtu.be/kpa38lmzcKw?si=Q3kM_XJ14Y2mtd0V

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Γιατί υποκλίθηκαν όλοι στον ΠΑΟΚ + Η νέα δομή της ΚΕΔ + Η πιο μεγάλη αποκάλυψη για το κύκλωμα στοιχηματισμού

Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.  

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το συγκλονιστικό φινάλε του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος όλων των εποχών - Γιατί ο ΠΑΟΚ το άξιζε με το παραπάνω - Σχολιάζουν ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και οι δημοσιογράφοι Πάνος Βόγλης και Γιώργος Μπούζος. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η νέα δομή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας - Στο studio ο πρώην διαιτητής FIFA Γιάννης Σταυρίδης. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Που οδηγείται η υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού - Αναλύουν ο καθηγητής ποινικού δικαίου Χρήστος Μυλωνόπουλος και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα. 

36 χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο. 

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΈΪΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: https://www.tvopen.gr/watch/208236/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η απονομή (video)

https://youtu.be/mlBxf_u7hws?si=NOwMl-W3YDx1tv-N

Ντόρτια

Όταν έχεις τέσσερα στα τέσσερα με τους υπόλοιπους τέσσερις "μεγάλους", το πρωτάθλημα σου ανήκει δικαιωματικά. 

Τα εύσημα

"Αφεντικό σε ευχαριστώ"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Ιβάν Σαββίδη.

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Στο πιο συγκλονιστικό φινάλε όλων των εποχών ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια τον τίτλο, με μια μεγάλη νίκη στο Βικελίδης. 

Ο Παναθηναϊκός "αυτοκτόνησε" στο άλλο ντέρμπι των "αιωνίων" και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 3ης θέσης.

Το δώρο του Κουέστα

https://monobala.gr/sto-vikelidis-o-mikros-giannakis-to-doro-tou-kouesta-pics/

Sold out στην Τούμπα!

https://www.sdna.gr/podosfairo/1199514_den-peftei-karfitsa-pire-fotia-i-toympa-apo-10-hiliades-filoys-toy-paok-pics-vid

Οσμή προβοκάτσιας

Ο Άρης ακύρωσε 90 εισιτήρια του αποψινού αγώνα, καθώς δεν ταυροποιήθηκε ο ΑΜΚΑ: https://www.metrosport.gr/o-aris-akyronei-eisitiria-prin-to-ntermpi-me-ton-paok-972148

Η ΟΑΣΗ: Παρέα με τον Κουέστα

https://monobala.gr/o-mikros-giannakis-sto-monobala-gr-efcharisto-ton-k-marinaki-i-thetiki-mou-energeia-einai-me-ton-olybiako/

Λάδι στη φωτιά (2)

Συνελήφθη οπαδός του ΠΑΟΚ με σπαθί: https://www.makthes.gr/kamara-mploko-tis-astinomias-stoys-opadous-toy-paok-prosaghoghes-kai-mia-syllipsi-vinteo-fot-704637

"Αδικούν τον Αλαφούζο" (ηχητικό)

https://soccerplus.gr/machlas-adikoun-ton-alafouzo-osoi-nomi/

Το video του συλλαλητηρίου: https://youtu.be/pAWqKz_zyEc?si=ARRmwMr4-C2Kkw2t

Λάδι στη φωτιά

https://x.com/ThelemaRules/status/1791163089896755554?mx=2

Ποιος θα δικάσει τους δικάστες;

https://www.sdna.gr/podosfairo/1199383_poios-tha-dikasei-toys-dikastes

Αδιανόητο

https://monobala.gr/13chronos-chtypithike-exo-apo-to-palataki-eno-evgaze-fotografia-me-paiktes-tou-panathinaikou/

Φραστική επίθεση οπαδού του ΠΑΟΚ στον Καρυπίδη

Αργά χθες το βράδυ, σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα του Άρη Θ.Καρυπίδη και δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Και οι τρεις ήταν θαμώνες του ρεστοράν, μέχρι που ο οπαδός του ΠΑΟΚ επιτέθηκε φραστικά στον διοικητικό ηγέτη του Άρη, χαρακτηρϊζοντάς τον "που@@@@ του Μελισσανίδη". 

Το επεισόδιο κλιμακώθηκε και κλήθηκε η Αστυνομία από τον Θ.Καρυπίδη, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ αφέθηκαν ελεύθεροι και ήδη έχει επιληφθεί για το περιστατικό η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης. 

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Βούλγαρη, στη Νέα Εγνατία και στην περιοχή του Ιπποκρατείου. 

Θα πυκνώσει η φύλαξη σε Μαρτίου και Παπαναστασίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, καθώς υπάρχουν φόβοι για συρράξεις οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ, μετά από ακραίες και μισαλλόδοξες αναρτήσεις στα social media. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Δράμα

Κι άλλος ρέφερι στενοχωρήθηκε που υποβιβάστηκε η Κηφισιά. 

Νέος.  

Τραβάτε με κι ας κλαίω

https://oikonomia24.blogspot.com/2024/05/blog-post_90.html

Αγορές καλά κρατούν

Ποιος πρόεδρος ΕΠΣ και μέλος  ΕΕ αγόρασε μεζονέτα στη Βάρκιζα: 

Κουίζ (2)

Ποιο μέλος της ΚΕΔ είχε μονόδρομο διακοπών στη Λευκίμμη Κέρκυρας;

Κουίζ

Ποιος διαιτητής διατυμπανίζει ότι τη νέα σεζόν θα πάρει τη θέση του Μάνταλου; 

Μανταλοτρίφυλλα

Κάνοντας ταμείο και βλέποντας τους ορισμούς με τους ίδιους και τους ίδιους συνοψίζουμε ότι 4 καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε. 

Ο Βολταίρος έλεγε:

Όταν πρόκειται για λεφτά όλοι έχουν την ίδια θρησκεία.

Αντιφάσεις

Σιδηρόπουλος στο Λαμία-Άρης. 

Ξένος στο ΑΕΚ-Λαμία. 

Αν μας έλεγε και τα κριτήρια η ΚΕΔ, καλά θα ήταν.

Τον ξυρίσανε

"Για τον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχει καμία ανάμειξη η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό. Ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ και των ομάδων, εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους. Όπως το κάνουμε και με τον τελικό του Conference League"

Μέχρι και ο πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης μίλησε για τον γαμπρό. 

Παναγιά, βοήθα!

https://monobala.gr/to-tama-tou-tigri/

Κουίζ

Ποιος ισχυρός άνδρας ΠΑΕ ξέχασε χθες να πει "χρόνια πολλά" σε αντιπρόεδρο γειτονικής ΠΑΕ; 

Τάμα

Στην Παναγία Σουμελά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και στη συνέχεια -μέσω Θεσσαλονίκης- επιστροφή στην Αθήνα.

Ασθενείς VIP!

https://www.newsbreak.gr/politiki/598006/eyaggelismos-proklitiki-apantisi-adoni-stis-kataggelies-tis-oenge-gia-toys-vip-toy-conference-league/

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Κουίζ για αρχάριους

He is the most incompetent person we ever had to deal with. His incompetence surpasses even the matters of Kenya and El Salvador.  His unjustified self-importance and false sense of entitlement could be the subject matter of research. A leader in double face standards

Για ποιον τα λένε αυτά οι υπερεθνικοί; 

Μια ανάσα

ΩΡΑ 22.55 

Τους χωρίζουν μόλις 7 λεπτά με τα πόδια.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομοκρατία

Όλοι αστυνομικοί που έχουν βλέψεις να διοικήσουν την νέα Ένωση Διαιτητων: Κιοτζένης, Καλογερόπουλος, Ζαχαρόπουλος Σιδηροπουλος έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για συνδικαλισμό.

Ωχ!

Αναρωτιούνται οι πάντες ποιος Έλληνας διεθνής διαιτητής θα έχει τα τρεχάματα (https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_960.html?m=1).

Πάντως, μην πηγαίνει το μυαλό σας στις δύο ανοιχτές εισαγγελικές έρευνες. 

Δεν είναι ποινικό το ζήτημα. 

Μπορεί και χειρότερο. 

Κανείς δεν βλέπει την παραβίαση του ΚΑΠ;

Ο τελικός της ΕΠΣ Γρεβενών διεξήχθη με διαιτητή SL1 (Τσετσιλας), υπό το βλέμμα του αντιπροέδρου της ΕΠΟ Στέργιος.Αντωνίου, με αρκετούς 13χρονους ποδοσφαιριστές και χωρίς δελτία αθλητικής ιδιότητας. 

Απορία

Ο Στ.Μάνταλος εκπροσωπεί τους εν ενεργεία διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές; 

Μόνον έτσι

Συνάντηση υπερεθνικών, Βρούτση και ΕΠΟ τη Δευτέρα. 

Στην ατζέντα και η τροπολογία γισ τη νέα Ένωση Διαιτητών.  

Ώπα!

Μέσω τηλεδιάσκεψης τα είπαν σήμερα οι διαιτητές για τη νέα Ένωση που ετοιμάζουν. 

Ας μη βιαστούν. 

Ένας διεθνής συνάδελφός τους θα έχει τρεχάματα. 

Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

https://www.metrosport.gr/aris-paok-i-el-as-vazei-mploko-se-sygkentroseis-opadon-sti-thessaloniki-970639

NOOR ONE: Αθώος ο Ιρανός Ζιντάστι

https://dikografies.blogspot.com/2024/05/a-21-noor-one.html

"Μπέμπηδες" μόνο στο γραφείο!

https://www.theguardian.com/football/article/2024/may/08/sir-jim-ratcliffe-manchester-united-remote-work-ban-email-traffic?trk=public_post_comment-text

Ισραηλινός στο Βικελίδης, Πορτογάλος στη Λεωφόρο

Ο Ισραηλινός elte διαιτητής Orel Grinfield σφυρίζει στο Βικελίδης και ο Πορτογάλος Α' κατηγορίας UEFA Luis Godinho στη Λεωφόρο. 

Ξένος elite στο Βικελίδης

ΩΡΑ 10.35

H ΚΕΔ όρισε elite ξένο διαιτητή στο ματς της χρονιάς (Άρης-ΠΑΟΚ).

Επίσης επέλεξε αλλοδαπό ρέφερι Α' κατηγορίας UEFA στη Λεωφόρο. 

Ο ακάματος

Αντί να παραιτηθεί μετά το φιάσκο του τελικού του κυπέλλου, ο Τ.Μπαλτάκος επιδιώκει να γίνει Ψιλοφώνης ή Γκούφι από τον Αύγουστο. 

Για να τα κάνει μαντάρα είτε στα οικονομικά είτε στα νομικά της ΕΠΟ.

Πάντως, ο γαμπρός έχει ένα σοβαρό επιχείρημα: Πιο μαντάρα, γίνεται; 

Ο αγέρωχος

Στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να παραιτηθεί ο Λ.Αυγενάκης γιατί δεν εφαρμόζει το νόμο Κεραμέως για επιλογή διοικήσεων φορέων μέσω ΑΣΕΠ. 

Πλανάται πλάνην οικτράν.

Διότι ο Lefterakis ποτέ δεν παραιτείται. 

Ακόμη κι όταν ο δικός του νόμος πάει στα σκουπίδια από την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Όπως συνέβη πρόσφατα με τα ηλικιακά όρια των παραγόντων των αθλητικών ομοσπονδιών. 

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Συνωστισμός

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις.

Δεκαπέντε δικογραφίες συσχετίσθηκαν με τη  υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού!

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (10)

Επειδή ο διάβολος έχει πολλά ποδαρια πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA ως προσκεκλημένος μεγάλης ΕΠΣ και εντελώς συμπτωματικά λίγο πριν φύγει, ενημερώθηκε για την εκπληκτική έρευνα του ΑΠΕ σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΠΟ για την διαχείριση των χρημάτων από το πρόγραμμα της UEFA για το Solidarity!

Μάλιστα μετά από τις δικαιολογημένες απορίες του πληροφορήθηκε από επίσημα χείλη για τα εκκρεμή κατασχετηρια κατά της ΕΠΟ που έχει υποβάλλει ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ για λογαριασμό εντολεων του.(Πιέρρος Θωμάκος κλπ)

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (9)

Και βεβαίως ο αγώνας της ΚΕΠ σύντομα θα επεκταθεί στα αρμόδια όργανα της FIFA, αφού τρέχει η τρίμηνη προθεσμία από την ημέρα που κοινοποιήθηκε στον κ.Μπαλτακο και στον κ.Σαρακη το εξώδικο δεκάδων απλήρωτων ποδοσφαιριστών που ζητούν εφαρμογή του νέου κανονισμού αδειοδότησης και εκτέλεσης των αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ανακήρυξαν την αθλητική διαδοχή των ΠΑΕ ΑΕΚ,Άρης, ΟΦΗ,ΠΑΣ, Ιωνικός, Λάρισα, Ηρακλής κλπ.

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (8)

Και βέβαια ο αγώνας της ΚΕΠ συνεχίζεται και κατά παραγόντων που ήσαν υπαίτιοι για την δημιουργία οφειλών και την καταστροφή των ΠΑΕ τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του πρώην παίκτη του Ηρακλή Πέτρου Κανακουδη που έχει επιδοθεί σε έναν διμέτωπο δικαστικό αγώνα και κατά της ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ και κατά του τότε Προέδρου της ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ κ.Τομ Παπαδόπουλου.

Ήδη έχει συζητηθεί η αγωγή ακύρωσης κατά της απόφασης του Διαιτητικού, ενώ την επόμενη εβδομάδα συζητείται αίτηση προσωρινής διαταγής κατά του Τομ Παπαδοπουλου που του οφείλει 65.000 ευρώ από το μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό!

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (7)

Μεταξύ των ομάδων που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα παλιά χρέη θα είναι η Καβάλα και ο Πανιώνιος που δικαίως επέστρεψαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πάντως ειδικά για τον Πανιώνιο η ΚΕΠ ναι μεν θα διεκδικήσει τα νόμιμα για τα μέλη της,πλην όμως δεν θα επιτρέψει στον ΠΣΑΠΠ να καταστρέψει το εγχείρημα της νέας ΠΑΕ διεκδικώντας χρήματα για μέλη του, παρότι έχουν ικανοποιηθεί ολικά από το Fund/FIFA/FIFPRO

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (6)

Επίκεινται μαζικές αγωγές και αιτήσεις των μελών της ΚΕΠ που διεκδικούν τα δεδουλευμενα τους από διάφορες ΠΑΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εκτελέσεις αποφάσεων.Μια εξ αυτών αφορά τους 10 πρώην παίκτες της Παναχαϊκής, Λαμπρόπουλο,Πινδωνη,Μητρόπουλο, Παπανικολάου,Χουσα,Μπαντα,Γκουζιωτη, Πακαλτση,Πατηνιωτη και Ασιγκμπα που μετά την ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση των λογαριασμών της ΠΑΕ για το ποσό των 101.000 ευρώ και αναμένουν την κλήση τους από την ΕΕΑ για την κατάπτωση της εγγυητικής της Παναχαϊκής, ενώ οσονουπω θα εκδοθεί από το Διαιτητικό και η απόφαση για την επιβολή ποινών..

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (5)

Σε ένα ακόμα μέτωπο, χθές συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η έφεση κατά της Επιτροπής Ιδιότητας της ΕΠΟ και της Καβάλας των 10 μελών της ΚΕΠ, Τριποτσέρη, Κοτιτσα, Αποστολίδη, Τιγγιριδη, Σουλογανη, Χλωρού, Πακαλτση, Καλαγκανη, Γελαδαρη, Παγώνη και Μαραγκού.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και επειδή αφορά εφαρμογή του κανονισμού της FIFA για αθλητική διαδοχή και απαγόρευση μεταγραφών και συμμόρφωση στην νομολογία της FIFA και του CAS που με πρόσφατες αποφάσεις υποχρέωσαν το σωματείο να πληρώσει οφειλές της ΠΑΕ, είναι βέβαιο οτι σε περίπτωση που το Διαιτητικό κάνει πάλι τα δικά του,η υπόθεση θα εξελιχθεί σε νέο σκάνδαλο Ντουρμιάι με βαρύτερες συνέπειες για την υποτροπη και υπό αναστολή ΕΠΟ!

Φιλοσοφία και αθλητισμός

«Η αξία της «ευγενούς άμιλλας», και η πανάρχαια καταγωγή του αγωνίσματος του άλματος». 

Ομιλία της Αν. Καθηγήτριας του Ε.Κ.Π.Α. Κωνσταντίνας Γογγάκη στην Εκδήλωση της Συμπολιτείας Ολυμπίας – Hub ΕΚΠΑ (uoa.gr): https://hub.uoa.gr/the-worth-of-fair-play-and-the-ancient-origin-of-the-sport-of-jumping/

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (4)

Τα 3 μέλη της ΕΕΑ αυτοεξαιρεθηκαν λόγω της εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης μετά την μήνυση του κ.Αρκουδη κατά του κ.Παναγοπουλου σε απάντηση της εναντίον του Μηνυτήριας Αναφοράς.

Μάλιστα στην πρόσφατη ποινική δίκη που αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο ως μάρτυρες κατηγορίας είχαν προσέλθει ο κ.Τζουλάκης και ο κ.Μπατσίλας.

Επίσης εκκρεμης παραμένει η μήνυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του κ.Αρκουδη που έχει συσχετιστεί με τη μηνυτήρια αναφορά του νομικού συμβούλου της ΚΕΠ.

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (3)

Οι υποθέσεις των μελών της ΚΕΠ συζητήθηκαν κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, από σύνθεση της ΕΕΑ με Πρόεδρο τον αναπληρωτή κ.Κουμπή και παρόντα μεταξύ των 5 μελών τον εκ των αντιπροέδρων κ.Τσιλιώτη, λόγω της αυτοεξαιρεσης του προέδρου κ.Τζουλάκη και των μελών της κ.Αρκούδη-Μπατσίλα. 

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ (2)

Πράγματι πολυμετωπος ο αγώνας της ΚΕΠ για την δικαίωση όλων των απλήρωτων ποδοσφαιριστών και όχι μόνο των μελών της.Σχεδον καθημερινά δίνονται δικαστικές μάχες από τα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Αμαρουσίου μέχρι την Ευελπίδων και την Λουκάρεως και από το Πάρκο Γουδή μέχρι τα γραφεία της ΕΕΑ στο Μαρούσι.

Μάλιστα χθές συζητήθηκαν στην ΕΕΑ οι αιτήσεις κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα των παλιών παικτών της Β.Μπλέτσα, Στ.Γκαρόζη, Μ.Μαραγκουδάκη, Δ.Αθανασίου, V.Gosev, G.Seytanov και Χρ.Μπούρμπου. 

Απορία

Εκείνη η -εμμονικώς προαναγγελθείσα- μηνυτήρια αναφορά γισ την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα κατέθετε εδώ και πέντε μήνες η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα υποβληθεί από άλλον δικηγόρο, τώρα που παραιτήθηκε (και) από τη νομοκή συμβουλή της εταιρείας ο -αυτοαποκαλούμενος "κόσμημα"- Αλ.Κούγιας; 

Ήρθε η ώρα της ΚΕΠ

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Όταν ωρυοταν η ΚΕΠ για τα σκάνδαλα του Διαιτητικού Δικαστηρίου,του Τμήματος Αδειοδότησης,της Νομικής Υπηρεσίας,της διοίκησης της ΕΠΟ και της ΓΓΑ για την υπόθεση των απλήρωτων ποδοσφαιριστών, όλοι ποιούσαν την νήσσαν ή σαν τον Π.Μπαλτακο ενιπταν τας χείρας τους.

Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ... ξενοδόχο, δηλαδή την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που κινήθηκε ταχύτατα και προώθησε όλες τις μηνυτήριες Αναφορές της ΚΕΠ, ενώ συγχρόνως αυτεπαγγέλτως διέταξε ποινική έρευνα για συναφή ζητήματα, όπως η διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ και η μη εφαρμογή των διατάξεων των διεθνών κανονισμών και της Ολιστικής Μελέτης!

Έτσι πριν το Πάσχα ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΠ κλήθηκε από 3 πταισματοδικες για κατάθεση, ενώ μετά το Πάσχα ο ίδιος κλήθηκε για την δική του Μηνυτήρια αναφορά σε άλλη Πταισματοδίκη και οι Χρήστος Μπούρμπος ως Πρόεδρος της ΚΕΠ και ο Θέμης Κουλουχέρης ως Γραμματέας να καταθέσουν στην μηνυτήρια αναφορά για την επιχορήγηση του στοιχηματος, όπου ερευνάται η ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του ΓΓΑ κ.Μαυρωτα.

Ο αφελής

Αναρωτιέται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί επελέγη για τον τελικό το μοναδικό γήπεδο που δεν έχει κάμερες (https://www.sdna.gr/podosfairo/1198494_marinakis-anexigiti-i-diaheirisi-tis-epo-gia-tin-edra-toy-telikoy-kypelloy).

Δεν το έπιασε καλά το θέμα και η ΕΠΟ με την απάντησή της τον έβαλε στη θέση του (https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53611&NewsType=21).

Θα έπρεπε να αναρωτιέται πως γίνεται ο Μπαλτάκος (που υπήρξε γραμματέας υπουργικού συμβουλίου) πίστεψε τον Μπέο, ο οποίος έλεγε ότι θα βάλει κάμερες. 

Ο διάλογος Αλμέιδα-Στίλερ

Ο VARistas αποκαλύπτει: https://monobala.gr/olos-o-dialogos-tou-almeida-me-ton-stiler-sto-nterbi-tou-falirou/

Σήριαλ Mara - Ήρα

Και όμως το περσινό σήριαλ της υπόθεσης Mara έχει και έξτρα σκηνές γιατί η ΠΑΕ δεν τήρησε την μεταξύ τους συμφωνία με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής να έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή για το ποσό των 75.000 ευρώ και συγχρόνως να έχει πριν λίγες ημέρες δικάσει, ερήμην της ΠΑΕ,στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ασφαλιστικά μέτρα για ακόμα 50.000 για την οφειλόμενη ρήτρα.

Μάλιστα ο Mara έχει καταγγείλει τον Ηρακλή και στην Αδειοδότηση της ΕΠΟ ζητώντας απαγόρευση μεταγραφών που αν τελικά επιβληθεί είναι βέβαιο οτι θα θέσει σε κίνδυνο την συμφωνία μεταβίβασης της ΠΑΕ μεταξύ του Στράτου Ευγενίου και του Παναγιώτη Μονεμβασιωτη.

Οσμή σκανδάλου

https://soccerplus.gr/osmi-skandalou-i-bitzouni-katangelle/

Εξειδικευμένοι

Αρκετοί αλλοδαποί κατηγοροϋμενοι στην ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού. 

Έφεραν τεχνογνωσία από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. 

Το δίλημμα

Τα δίνεις όλα γισ να μην πάρει ο "αιώνιος" αντίπαλος πρωτάθλημα ή κρατάς δυνάμεις για να πετύχεις αυτό που ψάχνεις πάνω από μισό αιώνα; 

Το επιμύθιο

Όταν συμφωνούν τα βουβάλια, την πληρώνει το βατράχι.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ο ασυγκράτητος

Θ.Θεοδωρίδης, Β.Μαρινάκης και Δ.Μελισσανίδης είχαν συμφωνήσει μέχρι τον τελικό του Conference League: Τσιμουδιά!

Ο Αλ.Κούγιας διατάραξε το βράδυ της Κυριακής την πορεία προς την ομαλότητα και την πλήρωσε την επομένη. 

Απλώς ανακοινώθηκε σήμερα, πριν το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. 

Γκαντεμιά

"Έχετε καλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα", είπε ο πρωθυπουργός σε ΑΕΚτσήδες πιτσιρικάδες, το πρωΐ, στην Αλεξανδρούπολη. 

Απόψε μάλλον θα ψάχνει το tiktok της Κυριακής. 

Κύρου Ανάβασις

https://dikografies.blogspot.com/2024/05/blog-post_15.html

Το Βικελίδης κρίνει τον τίτλο

Ποιος να το περίμενε πριν τα playoffs; 

Το ντέρμπι των "αιωνίων" της Θεσσαλονίκης θα αναδείξει τον πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει την τύχη στα χέρια του μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού.

Θέλει νίκη επί του Άρη για να πανηγυρίσει τον τίτλο. 

Η ΑΕΚ μετά την ήττα της στο Καραϊσκάκη, έχασε το προβάδισμα και η νίκη επί της Λαμίας στο φινάλε δεν της αρκεί.

Οι άλλοι "αιώνιοι", ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα παίξουν για την 3η θέση στη Λεωφόρο. 

Grand Finale

Το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open": https://www.tvopen.gr/watch/208236/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

2

https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_393.html?m=1

Ο Lefterakis στα σκουπίδια

https://soccerplus.gr/epese-sto-dikastirio-o-nomos-avgenak/

Κουίζ για προχωρημένους

Ποιο τηλεφώνημα της Δευτέρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την "παραίτηση" Κούγια; 

Εκτιμητής

Εκτιμάει τους πάντες στον Ολυμπιακό ο Αλ.Κούγιας. 

Όμως πάνω απ' όλους εκτιμάει τον εαυτό του. 

Δημαρχάρα (2)

Τοποθετήθηκε στο Ράδιο Βόλος 9,86 ο πρόεδρος του τοπικού Ολυμπιακού Γ.Παπαδόπουλος: 

«Θέλουμε ως ομάδα της πόλης τον Δήμο δίπλα μας, είμαστε ομάδα της πόλης του Βόλου. Αυτή τη στιγμή δεν είναι δίπλα μας, στην αρχή της χρονιάς ήταν δίπλα μας. Πρέπει να γυρίσει και να είναι δίπλα μας, ώστε να μιλήσουμε και να συνεννοηθούμε σε θέματα που άπτονται της πόλης. Ο Ολυμπιακός Βόλου επίσημα στην ΕΠΟ έχει δηλώσει πρώτα το ΕΑΚ και δεύτερο το Πανθεσσαλικό. Είχα άλλη εντύπωση για τον Αχιλλέα Μπέο, τον δήμαρχο της πόλης, περίμενα να μου πει ένας προς έναν ή να με πάρει τηλέφωνο ή να μου καλέσει στο γραφείο του «δεν παίζεις στο ΕΑΚ, δεν παίζεις στο Πανθεσσαλικό, παίξε εδώ ή εκεί και να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό περιμένω και στο μέλλον από τον Αχιλλέα Μπέο, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδα της πόλης, είναι θέμα που άπτεται της καθημερινότητας της πόλης. Τους περιμένουμε όλους στο γήπεδο αύριο».

Οι Μπαλτακίες φέρνουν τη FIFA στο κατώφλι της ΕΠΟ

Τι είχε προτείνει από πέρσι η επίτιμη Αρεοπαγίτης Δ.Μπιτζούνη στον νομικό Τ.Μπαλτάκο; 

Να αυξηθεί ο αριθμός των τακτικών δικαστών που συγκροτούν την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. 

Παράλληλα να εκπαιδευτούν οι δικαστές στα ζητήματα των χειραγωγημένων αγώνων.  

Και όλα αυτά σε επίσημη έκθεση της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας. 

Τι έκανε ο γαμπρός; 

Ταξιδάκια αναψυχής σε πεντάστερα της Δυτικής Ευρώπης, κουβαλώντας μαζί του ελάχιστους δικαστές που έτυχε να μην έχουν υπηρεσία.

Η επιμόρφωσή τους; 

Να' χαμε να λέγαμε.

Με αυτά και με τα άλλα, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς την παραμικρή πρόοδο στη διερεύνηση των φακέλων της Sportradar.

Ήδη το γραφείο της γ.γ. της FIFA Φατμά Σαμούρα έστειλε ντιρεκτίβα: Στενή παρακολούθηση των ελληνικών στημένων ματς! 

Απιστίες

Κοστοβόρα τα λάθη του Ψιλοφώνη. 

Ήδη τον εγκαλούν απ' το Ηράκλειο.  

Μήπως οφείλει να τον εγκαλέσει και η Εκτελεστική; 

Μισό εκατομμύριο είναι αυτό.

Αφήστε που ο εισαγγελέας παραμονεύει. 

Δημαρχάρα

Ρωτήθηκε στο Ράδιο Ένα του Βόλου ο αντιπρόεδρος της τοπικής Νίκης Β.Βενέτης: 

-Μπορείτε να μπείτε σε μία διαπραγμάτευση για να παίξετε στο Πανθεσσαλικό;

«Το ζούμε χρόνια αυτό. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα».

- Η πραγματικότητα είναι να κάνει ο δήμαρχος ό,τι θέλει σε μία δημόσια αθλητική υποδομή;  

«Δεν είναι η πραγματικότητα αυτή; Τι έχετε δει τα τελευταία χρόνια; Μα δεν υπάρχει κάτι που να δουλεύει διαφορετικά. Εμείς είμαστε τυπικοί, πληρώνουμε τα μισθώματά μας. Είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις μου ν’ αλλάξω αυτή την κατάσταση.  Ούτε τα μισά ματς δεν παίξαμε στο Πανθεσσαλικό τα τελευταία τρία χρόνια».

Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό

Έγραφε η "Δίκη" τον Ιούλιο του 2023: https://dikisports.blogspot.com/2023/07/blog-post_157.html?m=0

Κι αν ο επικεφαλής της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού δώσει διευθύνσεις και ονόματα; 

Μέχρι και του κουμπάρου του, ποδοσφαιρικού παράγοντα της SL1; 

Λάστιχο

Από το Μενίδι ως την Καλαμαριά, ένα τσιγάρο δρόμος. 

Βασικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης παράνομου στοιχηματισμού είχε τακτικές επαφές με τη συμπρωτεύουσα. 

Απλώς στη ρεζέρβα ξέχασε 270 χιλιάρικα. 

Κουίζ

Σήμερα πόσα γκολ θσ βάλει ο Μορόν; 

Φουλ του άσου

Ιδιαίτερες και στενές οι σχέσεις του Πατρινού επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης παράνομου στοιχηματισμού με ποδοσφαιρικό παράγοντα της SL1.

Η εικοσαετής γνωριμία τους δεν περιορίζεται στα αθλητικά νταλαβέρια.

Εκτός κι αν θεωρούν αθλητική δραστηριότητα την χαρτοπαικτική λέσχη πλησίον της ΓΑΔΑ. 

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Το laptop μίλησε!

https://www.sdna.gr/podosfairo/1197977_laptop-milise

Γ.ΝΤΑΡΑΚΛΙΤΣΗΣ για το ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: «Έχουν εντοπίσει πέντε μεγάλα ψάρια» (ηχητικό)

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/ntaraklitsis-gia-kuklwma-paranoma-stoiximatismou-exoun-edopisei-pede-megala-psaria/4982836

ΑΛ.ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ στην "ΕΦΕΣΗ": «50-50 το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχασε τον τίτλο του φαβορί στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ» (ηχητικό)

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/superleague1/bosniadis-ston-bwinspor-FM-50-50-to-prwtathlima-anamesa-se-aek-kai-paok/4982838

Τελικός-ανέκδοτο

https://monobala.gr/enas-telikos-anekdoto-kai-to-fiasko-tis-epo/

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Η ΕΠΟ να πληρώσει 500.000 ευρώ λόγω Φιλιππούση!

https://soccerplus.gr/sfaliara-apo-ton-areio-pago-stin-epo-t/

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: 13άρι για τους κατηγορούμενους

https://dikografies.blogspot.com/2024/05/blog-post_14.html

Συσκεπτόμενοι Ψιλοφώνηδες για Μπαλτακίες

Το φιάσκο της Τρίτης: https://monobala.gr/oristika-choris-opadous-o-telikos-tou-kypellou/

Η προειδοποίηση της Παεασκευής: https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_23.html?m=1

Εντάλματα σύλληψης και για τα στημένα ματς (video)

Η αποκάλυψη της "Δίκης στο Open" για τις ποινικές διώξεις και την εγκληματική οργάνωση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, στο τρίτο μέρος της χθεσινοβραδινής εκπομπής: https://www.youtube.com/live/TEbcM1vDzeI?si=kMMwObun2icBgq5Z

Καθεστωτικά

Με 48 ψήφους (95%) στα 51 σωματεία, ο Δ.Γιαρένης εξελέγη προεδρος ΕΠΣΑΝΑ για τρίτη σερί τετραετία.

Πέρασν ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Λ.ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Μπορεί να τιμωρηθεί ομάδα λόγω ανθρώπων που ασκούν διοίκηση εν τοις πράγμασι»

Στη «Δίκη στο OPEN» μίλησε ο νομικός αθλητικού δικαίου, Λάκης Σημαιοφορίδης, σχολιάζοντας τον τελικό Κυπέλλου και φυσικά την υπόθεση κυκλώματος στοιχηματισμού.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό Κυπέλλου:
 «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να χαμογελάσω με αυτά που ακούω. Υπάρχει χώρα στην οποία οι συμμετέχοντες διαπραγματεύονται με την ομοσπονδία πως θα γίνει ένας τελικός. Υπάρχει ένα θεσμικό όργανο, η ΕΠΟ, είναι η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου. Η μόνη που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει είναι εκείνη χωρίς να διαπραγματευτεί με κανένα. Τι θα πει ποιος θα πληρώσει τις κάμερες, θα έχω κόσμο ή δεν θα έχω; Παίρνει μια απόφαση και πρέπει οι ομάδες να τη σεβαστούν. Ο νόμος είναι δεσμευτικός αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ. Και κάμερες ασφαλείας να υπήρχαν, έχουμε δει τελικούς χωρίς κόσμο και ακόμη και με κάμερες».

Για την υπόθεση του κυκλώματος στοιχηματισμού: «Ο συνδυασμός των ποινικών υποθέσεων με τα πειθαρχικά είναι μια μεγάλη νομική υπόθεση, μπορεί να καταλήξουν σε τιμωρίες και για ομάδες και για φυσικά πρόσωπα. Συνήθως συνδέονται φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με μια ΠΑΕ, κάποιος αξιωματούχος για παράδειγμα, αφορούν όμως και πρόσωπα που ασκούν διοίκηση εν τοις πράγμασι. Μπορεί κάποιος να μην είναι στο ΔΣ της ομάδας και να είναι άνετος, αλλά αν προκύψει κάτι διευκολύνει τις διαδικασίες που αφορούν το πειθαρχικό δίκαιο, είναι το ίδιο υπεύθυνος και υπόλογος όπως με οποιονδήποτε άνθρωπο κάποιας ΠΑΕ.

Εχει αυτόν τον σκοπό να μην μπορούν να αποφύγουν κάποιοι που ασκούν διοίκηση και νομίζουν πως μπορούν να τη γλιτώσουν και πως δεν θα μπορεί να τους ελέγξει κανείς. Υπάρχουν διατάξεις στον κώδικα δεοντολογίας όπου επιτρέπουν στα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα να ασχοληθούν με εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρη και ολοσχερώς η ενοχή κάποιου, είναι η αυξημένη πιθανολόγηση. Μπορεί να ενεργήσει ένα πειθαρχικό όργανο πάνω από την απλή πιθανολόγηση και κάτω από την απόδειξη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οφείλουν να τρέξουν τη διαδικασία γιατί υπάρχει το θέμα της παραγραφής. Σε αυτά που επιλαμβάνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας υπάρχει 10ετής παραγραφή, κάποια αδικήματα όπως η δωροδοκία, η διαφθορά, η χειραγώγηση αγώνων είναι απαράγραπτα. Αυτοί που θέλουν ως δικαστές να εφαρμόσουν πιστά τους κανονισμούς, οφείλουν να ενεργήσουν γρήγορα. Όταν αλλοιώνονται πρωταθλήματα, όταν χειραγωγούνται αγώνες και διοργανώσεις, είναι αυστηρότατες οι ποινές. Αρκεί τα πειθαρχικά όργανα να ενεργήσουν τα δέοντα αν έχουν αυτή τη διάθεση».

«Στην Ιταλία υποβιβάστηκαν ιστορικές ομάδες, τιμωρήθηκε ο Πάολο Ρόσι. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένας φραγμός» ολοκλήρωσε.

Γ.ΣΠΑΝΕΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Το κακό ξεκίνησε από τον Κλάτενμπεργκ, ήταν μόνο πρώτη μούρη στο Καβούρι!»

Ο Γιώργος Σπανέας, σύμβουλος της Ένωσης διαιτητών, μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» για τις διαβουλεύσεις για τον τελικό Κυπέλλου και τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας.


Αρχικά αναφέρθηκε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (14/5) για τον τελικό Κυπέλλου, λέγοντας: «Εγώ είχα πάει στο Ντόρτμουντ, στον τελικό Λίβερπουλ-Αλαβές. Κρατούσα ένα τενεκεδάκι μπύρας και ήταν εκεί ένα... θηρίο αστυνομικός. Μου είπε μπορείς να το πάρεις μέσα. Παραξενεύτηκα και ρώτησα. Μου απάντησαν ότι έπρεπε να επιστρέψω το κουτάκι πίσω και θα έπαιρνα και μισό ευρώ. Αν δεν το επιστρέψεις δεν ξαναμπαίνεις σε γερμανικό γήπεδο. Δεν θα τον ρωτήσουν κάτι τον κ. Μπαλτάκο γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Και να πει θα γίνει αυτό... τζάμπα καίει η λάμπα».

Για την διαιτησία στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και την φάση Κωνσταντέλια-Τζολάκη: «Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι, ήδη έχει αρχίσει να πέφτει. Η μπάλα έχει φύγει, γλιστράει και πέφτει. Και ξένους που ήρθαν τους βγάλαμε μεθυσμένους. Δεν λέω ότι το έκανε ο κ. Λουτσέσκου. Βαρέθηκε ο Μάνταλος να τον κατηγορούν γι' αυτό έβαλε τον έμπειρο Σιδηρόπουλο στο αδιάφορο Λαμία-Άρης. Έχουμε κάνει τεράστιο κακό στην ελληνική διαιτησία, κυρίως οι παράγοντες. Αν ήταν άλλο το αποτέλεσμα στην Τούμπα θα βλέπαμε τι... ώρα θα έφευγε ο Γάλλος από την Ελλάδα».

Τόνισε ότι: «Βλέπουμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα και θα πρέπει να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν τι κάνουν, οι παράγοντες δεν καταλαβαίνουν. Για τα πάντα φταίει η διαιτησία γιατί υπήρχε το παρελθόν. Δεν ξεκόβει ποτέ. Θα την πληρώνουν οι νέοι για τους παλιούς. Με τις εκλογές της ΕΠΟ θα υπάρξει δυσκολία γιατί υπάρχουν αντιπαλότητες. Ποιος ρωτάει ποιον μέσα στην ΕΠΟ για τους διαιτητές; Ποιος τολμάει; Ο Μάνταλος έχει 20 διαιτητές και βάζει τον έναν και τον άλλον. Τους άλλους δεν τους θέλει κανένας.

Νομίζω δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος μας στην ΕΠΟ και θα φταίμε και εμείς. Δεν είμαστε έτοιμοι, όχι όλοι βέβαια. Σαν Ένωση δεν έχουμε τις προϋποθέσεις. Στο συμβούλιο δεν υπάρχει εν ενεργεία διαιτητής. Είναι τραγικό λάθος που ψηφίστηκε από τον κ. Αυγενάκη αυτός ο αθλητικός νόμος, να έχουν και το εκλέγειν και το εκλέγεσαι. Θα σας πω κάτι. Ο κ. Σιδηρόπουλος φεύγει και ο κ. Παπαπέτρου βάζει υποψηφιότητα και εκλέγεται. Ο πίνακας θα ξεκινάει από τον κ. Παπαπέτρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι ακόμη και στο Δημόσιο είναι εν ενεργεία, αλλά έχουν ένα ταμπελάκι του ΠΑΜΕ και διεκδικούν καλύτερη σύνταξη. Αυτοί δεν προσλαμβάνουν, αν κατέβουν στο Σύνταγμα τους... πάτησε το τρένο, δεν ξέρουν που πάνε. Πως γίνεται να έχουμε επιλέξει έναν διαιτητή να εκλέξει και δεν τον εμπιστευόμαστε να παίξει στο γήπεδο; Και η ΕΠΟ και οι διαιτητές πρέπει να κάνουμε πίσω.

Με βάση την ολιστική μελέτη θα έπρεπε να είχαν αποκοπεί οι διαιτητές από τους παράγοντες. Να είναι τελείως ανεξάρτητοι. Η ΕΠΟ είναι η άρχουσα τάξη, θα έπρεπε να πει αυτό θα γίνει στον τελικό και να τελειώσει. Το ίδιο και στην διαιτησία. Μία παράπλευρη πορεία για να συνεννοηθούν και να βγει ένα αποτέλεσμα. Εισπράττουν κάποιοι, παίρνουν από την Super League. Ο Βασάρας εδώ δεν περνάει έξω από γήπεδο και έξω τα έχει πάρει όλα πάνω του. Απαξιώνουμε τους πάντες. Άκουγα ότι θα είναι έκπτωτη η ΕΠΟ. Από τους συνδέσμους διαιτησίας που υπάρχουν κάποιοι σκέφτηκαν σωστά και συνεργάστηκαν. Δεν ήταν μόνο τα ποσοστά. Αν τα σπάσουν οι Big 4 δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Δεν είναι μόνο το VAR. Ότι δεν υπάρχει εκπαίδευση, δεν υπάρχει. Σταμάτησε να υπάρχει η υποδομή. Το κακό ξεκίνησε από τον Κλάντερμπεργκ. Από εκεί και μετά υπήρξε χάος. Τον ενδιέφερε μόνο η πρώτη μούρη στο καβούρι. Θέλαμε να κάνουμε σεμινάρια, του το είπαμε. Κάποιοι έχουν μόνο μεράκι, δεν θέλουν μισθό. Δεν άκουσε. Τώρα λέμε φταίει ο Μάνταλος, τι μπορούσε να κάνει; Τέσσερις δεν θέλει ο Ολυμπιακός, τέσσερις δεν θέλει ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Η κλωσσομηχανή που βγάζει διαιτητές σταμάτησε».

Ρωτήθηκε από που θα ξεκινούσε αν θα αναλάμβανε την διοίκηση της ΕΠΟ και απάντησε: «Υποδομή. Ο επικεφαλής να μην έχει σχέση με τα τμήματα υποδομής. Από το μηδέν να παράγεις διαιτητές και να τους δίνεις στην «κατανάλωση». Να είναι συνυπεύθυνες η ΕΠΟ και η Super League. Αν δεν καταλάβουν ότι η ποδοσφαιρική εξουσία ανήκει παγκοσμίως στην Ομοσπονδία δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρχουν τοποτηρητές. Αν ο διαιτητής τρώει ύβρεις και οι ποινές είναι αστείες στους παράγοντες τότε δεν γίνεται τίποτα. Εγώ λέω να φέρουμε ξένο διαιτητή και να βάλουν να παίξουν Ολυμπιακός-ΑΕΚ με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Τον Μελισσανίδη τον ξέρω, ο κ. Μαρινάκης λειτουργεί με άλλον τρόπο. Είναι άλλες ποδοσφαιρικές γενιές».

Τέλος τόνισε: «Ο αστυνομικός δολοφονήθηκε και βρήκαμε τους εγκληματίες. Παρουσιάζονται εκεί και ο ένας βίασε, ο άλλος σκότωσε και λήστεψε και λένε επιτυχία ότι τους έπιασαν. Ματιαγμένοι είναι... Γιατί κυκλοφορούσαν ελεύθεροι;»

Γ.ΠΕΤΡΑΚΗΣ στη "ΔΙΚΗ": : «Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πόσο καλή ομάδα είναι-Διαφορετικός Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ»

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε στην μάχη του τίτλου, την όμορφη κίνηση με τον 21χρονο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνο Τζολάκη έξω από γήπεδο της Τούμπας, αλλά και για την παρωδία με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.


Μεταξύ άλλων είπε:

Για την όμορφη κίνηση του Τζολάκη με τον μικρό Γιαννάκη του ΠΑΟΚ:


''Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως είναι θέαμα και διασκέδαση. Δυστυχώς επειδή υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα από πίσω πολλές φορές ο δρόμος αυτός χάνεται και πάμε σε συμπεριφορές που δεν είναι η ώρα για να συζητήσουμε. Κινήσεις όπως αυτές που είδαμε μετά το τέλος του ντέρμπι στην Τούμπα είναι που ο κόσμος που χαίρεται να βλέπει''.

Για την παρωδία του τελικού Κυπέλλου:

''Υπάρχει διαφορά στη δομή, τα προβλήματα παντού τα ίδια είναι. Η διαφορά είναι στην εφαρμογή και στην εκτέλεση των νόμων για να υπάρχει η ισορροπία που πρέπει. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το αντικείμενο της συζήτησής μας να είναι καθαρά το ποδόσφαιρο και το θέαμα γιατί αυτά θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Όταν κάτι ανακυκλώνεται συνεχώς το πρόβλημα αντί να μικραίνει, μεγαλώνει''.

Για την μάχη του τίτλου μετά την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό:

''Η ΑΕΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα και την τύχη στα χέρια της σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Όταν υπάρχει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όλα μπορούν να συμβούν. Όπως και για τον ΠΑΟΚ που έχει μπροστά του δύο δύσκολα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό μομέντουμ και καλή κατάσταση και φαίνεται ότι ξεπέρασε το σοκ στη Λαμία και επιβεβαίωσε το πόσο καλή ομάδα έχει φέτος. Επαναλαμβάνω όλα μπορούν να συμβούν. Στην καμπή που είναι το Πρωτάθλημα καμία ομάδα και κανένας παίκτης δεν είναι αδιάφορος. Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι ένα παιχνίδι ρουλέτα. Και οι δύο είναι ενδιαφερόμενοι για διαφορετικούς λόγους''.

Για τις πολλές αλλαγές του Μεντιλίμπαρ στην Τούμπα και το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης:

''Ο κ. Μεντιλίμπαρ κι σε άλλα ματς έκανε ροτέισον και του βγήκε. Αυτό είναι ένας μικρός παράγοντας. Το πιο δύσκολο στην δουλειά μας είναι ο έλεγχος των συναισθημάτων κι αυτό φάνηκε μετά την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League ήρθε η απότομη προσγείωση με την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ είναι ρουλέτα και θα δούμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό με το μαχαίρι στα δόντια''.

Για τον Άρη:

''Ο Άρης δεν θα είναι αδιάφορος απέναντι στον ΠΑΟΚ παρότι έχει μπροστά του τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό γιατί πάντα τα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Άρης σημαίνουν πολλά και για τις δύο ομάδες και ξέρουμε την αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα και στους δύο. Κάθε πράγμα στον καιρό του'.

Για τον Παναθηναϊκό:


''Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του έχουν έξτρα πίεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Πιστεύω, θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ισορροπία και την ψυχολογία πριν από το ματς με τον Άρη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ καθόλου ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα πληγωμένη. Δεν ξέρω κατά πόσο ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισορροπήσει όπως έκανε ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Είναι ερωτηματικό όλη αυτή την πίεση θα την διαχειριστεί'.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ασκήθηκαν οι διώξεις - 173 ερευνώνται για εγκληματική οργάνωση!

ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ - ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού. 

Χρειάστηκαν 14 μήνες έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μάλιστα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης και η υπόθεση οδηγείται στον ανακριτή. 

Η εισαγγελική δίωξη διακριβώνει τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με αδικήματα κακουργηματικής μορφής: Παράνομος στοιχηματισμός, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από τυχερά παίγνια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Η δικογραφία αφορά 173 φυσικά πρόσωπα και διαχωρίστηκε λόγω της απόρριψης του αιτήματος Σπυρόπουλου προε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών γισ άρση απορρήτου. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι που προέκυψαν από την ελληνική έρευνα  καλούνται να καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις ανωμοτί στην Οικονομική Αστυνομία. Μάλιστα η δικογραφία αναφέρει μόνο τα αρχικά τους και όχι πλήρη ονοματεπώνυμο. 

Όσοι ήδη διώκονται ποινικά, προέκυψαν από την έρευνα της Europol, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί έρευνες κατ' οίκον και κατασχέσεις ψηφιακών μέσων. 

Στα 173 πρόσωπα περιλαμβάνονται αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος. 

Την ελληνική έρευνα εποπτεύει ο επικεφαλής επί αθλητικών ζητημάτων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Οικονόμου.

Έτσι θέλουμε τους τελικούς

https://www.neakriti.gr/athlitismos/podosfairo/2054521_i-monadiki-giorti-ston-teliko-toy-final-four-epsi-mesa-apo-tin?

Τα χάλια μας

Ο elite Ρουμάνος Κόβατς στον τελικό του Europa League (https://law5-theref.blogspot.com/2024/05/referee-teams-for-2024-uefa-club.html).

Και ο δικός μας elite Σιδηρόπουλος μεθαύριο στο Λαμία-Άρης. 

Ύφωσαν σημαία του Κεμάλ σε αγώνα βόλει στη Χίο!

Τουρκική πρόκληση την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο Ερντογάν: https://chiosin.gr/kemal3/

Τρύπια βάρκα

https://dikografies.blogspot.com/2024/05/blog-post_43.html?m=1

Με περιοριστικούς όρους

https://www.sport-fm.gr/article/epikairotita/dolofonia-luggeridi-paradothike-o-roumanos/4982608

Με αναστολή

https://www.skai.gr/news/sports/thessaloniki-katadikastikan-dyo-nearoi-gia-ksylodarmo-podosfairisti-tou-paok-kai-tou-filou

Από τώρα

Μετακινήσεις προπονητών: Πάμπλο Γκαρσία στον Ατρόμητο και Μιχάλης Γρηγορίου στον Πανσερραϊκό. 

Κουίζ για προχωρημένους

Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δηλώσεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο για τον τελικό του Conference League; (βλέπε εδώ: https://www.sdna.gr/podosfairo/1197486_marinakis-tha-itan-adianoito-na-dioxoyme-apo-ti-hora-conference-league-edose)

Κουίζ για αρχάριους

Ποιο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προερχόμενο από τη Super League, ήταν αυτό που σε πρόσφατη συνεδρίαση, εξέφρασε τις διαφωνίες περί της εκλογής της διοίκησης της Ένωσης Γυναικών με αποτελέσμα να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά; (πηγή: soccerplus)

Στα Μανταλάκια

Ο Γερμανός elite Στίλερ μεθαύριο στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολλανδός Α' κατηγορίας UEFA Άλλαρντ στην Τούμπα.

Και ο Έλληνας elite Σιδηρόπουλος στη Λαμία, στο πλέον αδιάφορο ματς των playoffs. 

Η "Δίκη" το είχε γράψει από την Πέμπτη και κάποιοι τότε δεν πίστευαν στα μάτια τους (https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_9.html?m=1).

Μπαλτακίες (3)

Σχόλιο του προέδρου του "Γαλανόλευκου Φάρου" Νίκου Φλέκκα: 

"Και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να χρεωθεί και την αποτυχία της Εθνικής Ελλάδος. Θα'ναι άδικο για όλους όσους πονέσαμε με τον αποκλεισμό, ο απερχόμενος προεδρος να παει βόλτα στο Euro2024. Ας κάτσει στο σπίτι του, όπως και εμείς στο καναπέ μας". 

Αυτό το ποδόσφαιρο αγαπάμε (video)

https://monobala.gr/to-podosfairo-pou-theloume-kai-agapame-mesa-apo-tin-kinisi-tou-tzolaki/

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ: Παραδόθηκε και ο "Ρουμάνος"

https://www.ethnos.gr/greece/article/314841/renthsynelhfthh36xronosgiathdolofonialyggeridhexeipareimeroskaiseallaepeisodia

Μπαλτακίες (2)

Είπε και άλλο καταπληκτικό ο γαμπρός: 

"Η ΕΠΟ πιστώνεται τα τελευταία δύο χρόνια την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος"! 

Τέτοια ταπεινότητα, πια!

Δεν την αντέχουμε!

Μπαλτακίες

Στη Σαββατιάτικη εκδήλωση της ΕΠΣ Μακεδονίας ρωτήθηκε ο αγέρωχος πρόεδρος της ΕΠΟ για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. 

Απάντησε με στόμφο: 

"Τι να σας πω για τον τελικό; Θα γίνει στο Βόλο. Αν θα έχει κόσμο, θα το μάθουμε την Τρίτη". 

Τέτοια οργάνωση, πια! 

Δεν την αντέχουμε! 

Solidarity party

Μάθετε πως αξιοποιούνται στην Ελλάδα τα χρήματα από το πρόγραμμα αλληλεγγύης της UEFA για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες: https://analitis.gr/ereyna-apempe-pws-aksiopoioyntai-sthn-ellada-ta-xrhmata-apo-to-programma-solidarity-ths-uefa-gia-tis-akadhmies-2/

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_76.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο: https://youtube.com/live/TEbcM1vDzeI?feature=share

Εθνικός κωλοτούμπας

Καλά, ο Αλ.Κούγιας δεν ήταν αυτός που μιλούσε για "σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας" του Ιβάν Σαββίδη; 

Είναι ο ίδιος που είδαμε χθες να εξυμνεί τον ΠΑΟΚ για "καθαρό ποδόσφαιρο"; 

Προφανώς.

Διότι είναι ο ίδιος που χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γισ τον Βαγγέλη Μαρινάκη ("παχύσαρκο παιδάκι"), δηλώνει Παναθηναϊκός και έγινε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, όπως και κλακαδόρος του ιδιοκτήτη της ομάδας. 

Μικρή αναβολή

Ο ποδοσφαιρικός ανταγωνισμός των Δικεφάλων, μεταθέτει την επαφή τους γισ τις εκλογές της ΕΠΟ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ιβάν-Τίγρη θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. 

Οι επίμαχες (video)

Η ανάλυση των φάσεων της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού από τον καθηγητή διαιτησίας Π.Βαρούχα: https://www.sportdog.gr/podosfairo/superleague/827630/baroyxas-kanena-penalti-oyte-kokkinh-se-pontense-xaristhke-se-sbamp

Φρέσκος ΠΑΟΚ, άδειος Ολυμπιακός

https://monobala.gr/o-freskos-paok-ithele-kai-o-adeios-olybiakos-den-borouse/

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Δικέφαλη υπόθεση ο τίτλος + Νέα μεγάλη αποκάλυψη για το κύκλωμα στοιχηματισμού + Η ελληνική διαιτησία στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι

Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.  

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού - Σχολιάζουν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών ο προπονητής Γιάννης Πετράκης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ελληνική διαιτησία στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι - Στο studio ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι τρεις μεγάλες ποινικές υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαιρικού και οι πειθαρχικές επιπτώσεις - Αναλύουν ο νομικός αθλητικού δικαίου Λάκης Σημαιοφορίδης και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα. 

36 χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο. 

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΈΪΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: https://www.tvopen.gr/watch/207817/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

Αγροτικά νέα

Ο Αυγενάκης δήλωσε ότι ο Ανδρουλάκης δεν φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. 

Σε λίγο θα τον κατηγορήσει πως δεν γνωρίζει καν ότι ο Χαριστέας έπαιζε τερματοφύλακας. 

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Όλα τα σενάρια για τον τίτλο

https://www.metrosport.gr/super-league-ta-senaria-gia-tin-kataktisi-toy-titloy-967639

Φτερούγισε

Σαφώς ανώτερος ο ΠΑΟΚ πέταξε εκτός διεκδίκησης τίτλου τον Ολυμπιακό. 

Πλέον το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών είναι αποκλειστικά ζήτημα των δύο Δικεφάλων. 

Είναι η εποχή, ηλίθιε!

https://www.sdna.gr/podosfairo/1197144_einai-i-epohi-ilithie

Το 2027 μπαίνει στον Βοτανικό

Εντατικοί ρυθμοί για το όραμα του Παναθηναϊκού: https://monobala.gr/votanikos-to-poly-simantiko-vima-pou-egine-kai-i-enarxi-tis-kataskevis/

Το απόλυτο ντέρμπι (video)

https://www.tvopen.gr/press/4298/c2abdikhstoopenc2bbdeytera13052024

Και το τρέιλερ: https://www.tvopen.gr/watch/207817/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

Γίγαντας

Ρεσιτάλ γαμπρού χθες στη Θεσσαλονίκη.

Και τι δεν είπε για να χαϊδέψει αυτιά.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι Σαλονικιός, να διοικεί από τη συμπρωτεύουσα, να μη γίνει το προπονητικό κέντρο της Εθνικής στην Αθήνα και άλλα χαριτωμένα που ο ίδιος ποτέ δεν υλοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας του. 

Την επόμενη φορά θα φέρει την Ακρόπολη στην πλατεία Αριστοτέλους ώστε να καταβροχθίσει τον Γκούφι.

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Αφήνουν χώρο

Μόνο 3.000 φίλοι της Φιορεντίνα στην Αγιά Σοφιά: https://monobala.gr/me-molis-3-chil-opadous-stin-opap-arena-i-fiorentina/

Πέφτουν οι τιμές των εισιτηρίων στη μαύρη αγορά. 

Κουίζ

Ποιοι διεθνείς διαιτητές στενοχωρήθηκαν για τον υποβιβασμό της Κηφισιάς;

Καυτή πατάτα (2)

Πάντως, η στήλη έχει πάγια θέση ότι το VAR πρέπει να πληρωθεί από τις ΠΑΕ και τα συστήματα ασφαλείας των γηπέδων από την πολιτεία. 

Καυτή πατάτα

Ερίζουν Παπαστεργίου-Βρούτσης για τη νέα σύμβαση του VAR.

Αποποιούμενοι τη σχετική αρμοδιότητα!

Μήπως το Μαξίμου πρέπει να τραβήξει κανένα αυτί; 

Σκωπτικός

Γελάνε στη Νιόν με τα δημοσιεύματα περί αλλαγής έδρας του τελικού του Conference League. 

Αναρωτήθηκε ανώτατο στέλεχος της UEFA:

"Τι είμαστε, ΕΠΟ;"

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Το τελευταίο χαρτί της εύθραυστης συμμαχίας

Πάντως, η "Δίκη" επιμένει: Εκκρεμεί η τηλεφωνική επικοινωνία Ιβάν-Τίγρη.

Θα γίνει μέσα στην άλλη βδομάδα.

Ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Και δεν χρειαστεί δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος. 

Το πήρε πάνω του ο Τίγρης

O "Αδιάκριτος" αποκαλύπτει για τις εκλογές της ΕΠΟ: https://monobala.gr/to-pire-pano-tou-o-melissanidis-den-ascholeitai-o-marinakis/

Ουφ!

Μετά κόπων και βασάνων εστάλη η συγχαρητήρια επιστολή της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό: https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53590&NewsType=22

Ασφυκτικό καλεντάρι

Η FIFPRO απειλεί με νομικές ενέργειες τη FIFA: https://www.insideworldfootball.com/2024/05/10/fifa-warned-legal-action-fifpro-wla-unless-backtracks-calendar/

Ιστορίες για αγρίους

Μας πήραν στο ψιλό.

Οι Ούγγροι δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν τον τελικό του Conference League αν αδυνατεί η Ελλάδα! 

Ιδού: https://www.nemzetisport.hu/europa-konferencialiga/2024/05/rendezesi-nehezsegek-az-atheni-ekl-donton-a-puskas-arena-lehet-a-beugro-ns-info

Άλλα ήθη

Μετρημένες στα δάκτυλα οι ελληνικές ομάδες που συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό. 

Μάλιστα ο Ηρακλής έβαλε μπελά στο κεφάλι του.

Ο ΓΣ εγκαλεί την ΠΑΕ που "τόλμησε" να απευθύνει συγχαρητήρια γισ την πρόκριση στον τελικό του Conference League!

Ο κλακαδόρος (video)

Ο σωστός αντιπρόεδρος είναι αυτός που φροντίζει για την αποθέωση του προέδρου: https://monobala.gr/i-parotrynsi-kougia-gia-apotheosi-se-marinaki-vid/

Το στολίδι πρέπει να προστατευθεί

Μ' ένα τηλέφωνο στο χέρι σήμερα ο Θ.Θεοδωρίδης.

Μίλησε και με Μελισσανίδη και με Μαρινακη. 

Για να διασφαλίσει την ομαλότητα στον τελικό. 

Παρών

Διακριτική η παρουσία του Μιχ.Κουντούρη στη χθεσινή μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού. 

Πάντως, εντός του αγωνιστικού χώρου και με διαπίστευση στο στήθος. 

ΑΕΚ Arena (2)

Η Φιλαδέλφεια (https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53585&NewsType=21) πήγε περίπατο: https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53588&NewsType=21

Αν τάζεις, δεν χάνεις

Την Τρίτη νέα σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό. 

Έχουν καλέσει και τον Μπέο για να τον ρωτήσουν αν έβαλε στο Πανθεσσαλικό τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας που υποσχέθηκε. 

Με ένα τηλεφώνημα θα μάθαιναν ότι δεν έχουν μπει.

Τζάμπα θα πάνε ΕΛ.ΑΣ. & ΔΕΑΒ μέχρι το Πάρκο. 

AEK Arena

Προς το παρόν ο ιστότοπος της ΕΠΟ περιορίζεται στο δελτίο Τύπου για το τρόπαιο του Conference League: https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53585&NewsType=21.

Μη σας παραξενεύει το "ΑΕΚ Arena" αντί του "OPAP Arena". 

Είναι επιταγή της UEFA, η οποία αρνείται τα ονόματα στοιχηματικών εταιρειών στα γήπεδα των διοργανώσεων της.

Παίρνουν σειρά

Παραδόθηκε ο "Καρχαρίας".

Εκ των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη. 

Οσονούπω και οι κλήσεις των ηθικών αυτουργών. 

Μικροψυχίες

Ώρα 13.00 και η ΕΠΟ ακόμη να δείξει ανωτερότητα έναντι των δηλώσεων Μαρινάκη. 

Ούτε μια λέξη στην επίσημη ιστοσελίδα της για τον ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού. 

Κάθε χρόνο και καλύτερα

https://www.metrosport.gr/kathe-chrono-kai-kalytero-to-road-to-salonica-cup-965823

Οι Χωριάτες της ελληνικής τραγωδίας

Το προσωνύμιο της Άστον Βίλα συνδέθηκε πλέον με το Καραϊσκάκη και για τα βρετανικά πρωτοσέλιδα: https://www.sdna.gr/podosfairo/1196504_o-agglikos-typos-gia-tin-prokrisi-toy-olympiakoy-elliniki-tragodia-ypotahthike-i

Η φωτογραφία της χρονιάς

Ο στρατηγός και ο σκακιστής: https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/Europa%20Conference%20League/olumpiakos-i-viral-fwtografia-medilimpar-mpartzwka/4981935

Άλλο Κυριάκος, άλλο Ντόρα

Αιχμές Μαρινάκη για την κυβέρνηση μετά τον ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού. 

Πάντως, στο γενέθλιο πάρτι της κουμπάρας Μπακογιάννη στα Χανιά έδωσε το παρών.  

Ο κερδισμένος του Δικέφαλου εμφυλίου

Έφεξε για τον γαμπρό.

Τέλη Ιουλίου οι εκλογές της ΕΠΟ και θα προλάβει να πάει τελικό Euro.

Η ραψωδία του Μεντιλίμπαρ

https://monobala.gr/i-rapsodia-tou-mentilibar-kai-i-alanthasti-ektelesi-tis-melodias-tou/

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Έγραψε θρυλική ιστορία

Μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πεντακάθαρα και πανάξια στον τελικό του Conference League. 

Το πράσινο κασκόλ που άναψε τα αίματα (video)

Μικρής έκτασης ένταση στο Καραϊσκάκη: https://monobala.gr/mikri-entasi-metaxy-opadon-tou-olybiakou-kai-tis-aston-vila-sto-g-karaiskakis-vid/

Ούτε ένα ευχαριστώ

Το παράπονο του Γκουστάβο Πογέτ: https://www.metrosport.gr/poyet-gia-konstantelia-gia-ena-diastima-exafanistike-ton-epanefere-me-epityxia-o-lucescu-965317

Η πιο κρίσιμη στιγμή

Το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open": https://www.tvopen.gr/watch/207817/hdikhstoopendeyterastis2100zontanasthnybridikhthleorashtoyopen

Στα αζήτητα

https://www.sdna.gr/podosfairo/1196137_sta-azitita

Best Kept Secrets

https://monobala.gr/kamia-exelixi-stin-erevna-tou-kyklomatos-paranomou-stoichimatismou/

Υπερκοστολογήσεις

Στις 7 Ιουνίου παίζουμε φιλικό με Γερμανία. 

Και η ΕΠΟ ζήτησε ξενοδοχείο από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία! 

Διότι αυτό που βρήκε κοστίζει διακόσια χιλιάρικα γισ ένα πενθήμερο (αποστολή 59 ατόμων). 

Ορθώς ο γαμπρός αρνήθηκε να υπογράψει τέτοια δαπάνη. 

Κανείς εισαγγελέας;

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ Ι.Φιλιππούσης υπέγραψε τρεις τρίμηνες συμβάσεις εργαζομένων.

Τις μετέτρεψε σε ετήσιες χωρίς την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Ο πρόεδρος Τ.Μπαλτάκος σφυρίζει κλέφτικα; 

Άντε, να γραφτούν!

Με έγγραφό τους προς τον Τ.Μπαλτάκο έξι μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ (Στ.Αντωνίου, Δ.Γαβριηλίδης, Μ.Γκαγκάτσης, Δ.Κουπτσίδης, Δ.Μπουχλαριώτης, Γ.Χατζησαρόγλου) ζητούν να τεθεί ως θέμα στην τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας (28/6) η αναγνώριση της Ένωσης Διαιτητών και της Ένωσης Γυναικών. 

Άλλα το πρωί, άλλα το βράδυ

Ο κύβος ερρίφθη. 

Ο Μπέος που τις προάλλες έλεγε ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, προαλείφεται για πρόεδρος της Λίγκας!

Ωχ!

Συμβάσεις για την προετοιμασία του τελικού του Conference League με χρηματοδότηση της UEFA.

Εκεί στην ΕΠΟ έχουν καταλάβει τι (ή καλύτερα ποιος) έρχεται; 

Διεύρυνση

Ξεχάστε τον αριθμό 47.

Τριπλασιάστηκαν οι ύποπτοι της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού. 

Παντού

Δεν φτάνει μόνο η ώρα των ηθικών αυτουργών για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη. 

Η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος διευρύνει την έρευνά της. 

Σε άλλες θύρες άλλων ομάδων. 

Εκτός ελέγχου (2)

Γενικευμένο το πρόβλημα (https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_53.html?m=1).

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο Κ.Σπυρόπουλος απέφυγε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον Αλμέιδα. 

Εκτός κι αν η αποδεικτική αξία του video έπαψε να υφίσταται στο ποδοσφαιρικό δίκαιο και δεν το μάθαμε. 

Στη σκιά των απειλών του ISIS ο τελικός του Conference League

Σε συναγερμό ΕΥΠ & ΕΛ.ΑΣ.: https://www.ieidiseis.gr/ellada/245978/synagermos-se-efp-kai-el-as-gia-ton-teliko-conference-league-sti-nea-filadelfeia-sti-skia-ton-apeilon-tou-isis

Γένους θηλυκού

"Ναυαγεί" του Σιδηρόπουλου για τον τελικό.

Η ΚΕΔ τον θέλει για το Λαμία-Άρης! 

Στις 25 Μαΐου όλα δείχνουν ότι θα σφυρίξει η 41χρονη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Εκτός ελέγχου

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που έγινε γνωστή η δικογραφία της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού. 

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος προανήγγειλε δημοσίως τον Οκτώβριο ποινικές διώξεις.

Έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 

Ο επικεφαλής των αθλητικών ζητημάτων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Οικονόμου δεν ασκεί εποπτικό έλεγχο; 

Από δήμαρχος, κλητήρας

Δεν το βάζει κάτω ο γαμπρός. 

Επιμένει να προΐσταται της νομικής υπηρεσίας. 

Και ο Γκούφι τι θα απογίνει; 

Μπίζνες

Ο μεζούρας φτιάχνει Airbnb.

Ο πυροσβέστης εξοχικό στη Σύρο. 

Ο προϊστάμενος τους αγοράζει σκάφος και Mercedes από τη Βουλγαρία. 

Και ο τακτικός επισκέπτης της χώρας έφτασε αισίως τα τέσσερα χρυσά Rolex. 

Διαδρομές

Αναβαθμίζεται ο Λαρισαίος ποδοσφαιρικός παράγων Ευρ.Τσιμπανάκος.

Μέσα σε δυο χρόνια από τον Ολυμπιακό Βόλου στον Πανσερραϊκό, μετά στην Καλαμάτα, επ' ολίγον στα Χανιά και τώρα επιστρέφει στις Σέρρες. 

Ως ειδικός συνεργάτης σε θέματα αθλητισμού και ποδοσφαίρου. 

Η «σολομώντεια λύση» που προτείνουν FIFA και UEFA για τις ποινές στις ΠΑΕ

https://monobala.gr/i-solomonteia-lysi-pou-proteinoun-fifa-kai-uefa-gia-tis-poines-stis-pae/

Κουίζ

Τι ακριβώς ζήτησε ο Αχ.Μπέος από τον Θ.Καρυπίδη πριν τον αγώνα Άρη-Βόλου της 25ης Φεβρουαρίου 2024; 

Η συνάντηση αφορούσε μόνο στο επικείμενο ματς ή και στους δύο αγώνες της επόμενης σεζόν; 

Ίσως γίνει η αρχή

Η ΚΕΔ προτείνει Σιδηρόπουλο για διαιτητή του τελικού. 

Αρκεί να συμφωνήσουν Παναθηναϊκός και Άρης. 

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Φαβορί ο Λάτσης για το προπονητικό της ΕΠΟ

Ο "Αδιάκριτος" αποκαλύπτει: https://monobala.gr/ta-aektzidika-stekia-tromazoun-tin-astynomia-enopsei-telikou-conference/

Αν δεν τα βρουν, θα έχουμε ντέρμπι

Παρότι εκκρεμεί τηλεφωνική επικοινωνία Ιβάν Σαββίδη-Δημήτρη Μελισσανίδη για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, υπάρχουν διεργασίες για προεδρική υποψηφιότητα απέναντι στον Μ.Γκαγκάτση. 

Όχι του Μ.Λυσάνδρου.

Ούτε του στενού πυρήνα της ΑΕΚ. 

Ένας εισαγγελέας στριμώχνει την UEFA

https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2023-03/cp230045en.pdf

Κουίζ

Ποιος περιαυτολογεί από τώρα ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της SL1 τον Ιούλιο; 

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ο συνδυασμός

Για τους σημειολόγους: Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, τερματίσει 4ος στη SL1 και ο Άρης πάρει το Κύπελλο, η Ελλάδα βγάζει 5 ομάδες στην Ευρώπη!

Γύρισαν την πλάτη στην ΚΕΔ

Πλέον δεν υπάρχει θέμα Μαρτσίνιακ για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος: https://monobala.gr/den-yparchei-thema-martsiniak-gia-ton-teliko-tou-kypellou/

Άλλα κόλπα

Χωρίς "Δίκη" απόψε και η στήλη προτείνει Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Αδιάφορο ματς; 

Λάθος!

Θα είναι η πρώτη φορά που διαιτητής στην Premier League θα φοράει κάμερα.

Δοκιμάστηκε ήδη στην Μπουντεσλίγκα (Αϊντραχτ-Βόλφσμπουργκ).

Κινητικότητα

Στα μέσα Μαΐου ολοκληρώνονται οι διεργασίες στην ΕΠΟ. 

Κάποιοι μετρούν ήδη τα κουκιά, στο ενδεχόμενο δύο υποψηφίων προέδρων. 

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Τι περιμένουν;

Από την πρώτη στιγμή έδωσε την κατάθεση-σοκ ο αστυνομικός για τους επίορκους συναδέλφους του (https://soccerplus.gr/dolofonia-lyngeridi-katathesi-astyon/).

Το ζήτημα είναι γιατί δεν έχουν διερευνηθεί τα στοιχεία από το Εσωτερικών Υποθέσεων, παρότι πέρασαν πέντε ολόκληροι μήνες από την ημέρα της δολοφονίας Λυγγερίδη. 

Η αναπηρία είναι ακριβό σπορ

https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/431652_mesa-apo-tin-anapiria-antilambanomai-tin-taxiki-pali

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ιβάν-Τίγρης ξέρουν

https://www.sdna.gr/podosfairo/1194955_iban-tigris-xeroyn

Βίντεο αφιερωμένο εξαιρετικά στον Τάκη Μπαλτάκο

Τελικός κυπέλλου με 50.000 θεατές.

Στην Πολωνία: https://youtu.be/xJwaOBkowmU?si=TKCZ-QVPT0DUHi1O

Απορία (2)

Καλά, ο Μπέος δεν έλεγε ότι ο Δήμος Βόλου θα τοποθετήσει κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τουρνικέ στο Πανθεσσαλικό εν όψει τελικού Κυπέλλου Ελλάδος; 

Εκτέθηκε

Νεώτερα για τη στάση του εισαγγελέα Κ.Σπυρόπουλου (https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_86.html?m=1): 

Σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε απαράδεκτη την εισαγωγή της υπόθεσης ενώπιόν του, που αφορούσε σε μία 80χρονη ανάπηρη γιαγιά, και έστειλε πίσω τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών  Κ.Σπυρόπουλο, ο οποίος έτσι πρέπει να αιτιολογήσει την τυχόν σύνταξη κατηγορητηρίου. 

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η πρακτική του κ.Σπυρόπουλου να παραπέμπει στο Αυτόφωρο τους πολίτες (χωρίς την σύνταξη κατηγορητηρίου) χωρίς να έχει καν υπογράψει ο κατηγορούμενος ότι έλαβε γνώση της κατηγορίας και χωρίς ακρόαση, είναι μη σύννομη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης θα απασχολήσει την Εισαγγελία Αρείου Πάγου αυτεπαγγέλτως. 

Εξάλλου στην υπόθεση της γιαγιάς έχουμε μέχρι σήμερα άταφο τον αυτιστικό και ανάπηρο 40χρονο ανιψιό της ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταγγέλλεται ότι υπήρχε προηγουμένως οικονομική εκμετάλλευσή του.  

Ενδεχομένως μετά την σημερινή απόφαση να διαταχθεί η νεκροψία - νεκροτομή του.

Απορία

Αφού ο δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση πλέον με την ομάδα γιατί μπήκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και συνομίλησε με αντίπαλο παράγοντα, παρότι είναι τιμωρημένος; 

Εκ του μακρόθεν

https://www.youtube.com/watch?v=ZwSvTSCAU3g

Φτηνός στ' αλεύρι και ακριβός στα πίτουρα

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος αντί να έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, ώστε να δύναται και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να ξεκινήσει έρευνα, καθυστερεί ανεπίτρεπτα την περαίωση της δικογραφίας. 

Αντί όμως όπως και στην υπόθεση της εγκληματικής δραστηριότητας του Predator, να του αφαιρεθεί άμεσα η δικογραφία, παραμένει στα χέρια του. 

Την ίδια στιγμή, αντί να διαβάζει νυχθημερόν την συγκεκριμένη δικογραφία, ασκεί υπηρεσία εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. 

Πρόσφατα μάλιστα παρέπεμψε στο αυτόφωρο ανάπηρη 80χρονη γυναίκα που η ίδια είχε υποβάλει μήνυση και ως συνήθως της υποβλήθηκε αντίθετη μήνυση μεταξύ άλλων για ψευδή καταμήνυση. 

Αντί να διατάξει προκαταρκτική εξέταση αφού ο φάκελος της δικογραφίας είναι ελλιπής, έστειλε την δύσμοιρη ηλικιωμένη γυναίκα που είναι και σύζυγος δικηγόρου στο αυτόφωρο για να δικαστεί εν τέλει Μεγάλο Σάββατο. 

Όπως φημολογείται, το τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Αθηνών πριν αποφασίσει την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης δεν διενεργεί ακροάσεις με τους κατηγορουμένους, παρά μόνον επιλεκτικά εάν κι εφόσον επιτραπεί σε κάποιον συνήγορο να δει τον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Μέσα στις πασχαλινές ημέρες, το Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας και το Τμήμα Ακροάσεων φαίνεται να έχουν αγαστή συνεργασία και συναδελφικές σχέσεις, αφού ο εισαγγελέας Στέφανος Μπαξεβάνης που είναι σήμερα εισαγγελέας Ακροάσεων επισκέπτεται συχνά το γραφείο των συναδέλφων του, γιατί προφανώς στο Τμήμα του δεν υπάρχει και τόση δουλειά ή δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να εξυπηρετούνται άμεσα οι δικηγόροι και οι πολίτες.