powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η άλλη όψη για την προσφυγή της ΑΕΚ κατά του Άρη

Tρείς διευκρινήσεις δίνει με επιστολή του στη "Δίκη" ο καθηγητής Βασίλης Καπετανόπουλος, μέλος της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ:

" α) Εγώ, προσωπικά, αλλά και η Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε. δεν αμφισβητήσαμε ποτέ το δικαίωμα του ΑΡΗ , όπως και κάθε άλλης Π.Α.Ε., να προσφύγει στην πτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99, Άλλωστε πρόταση υπαγωγής στη διάταξη αυτή έχω κάνει εγώ και λοιποί μικρομέτοχοι  προς την Π.Α.Ε  Α.Ε.Κ. για την εξυγίανσή της . Εκείνο όμως που αμφισβητούμε είναι το δικαίωμα του ΑΡΗ να συμπεριλάβει στη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο και θέματα που αφορούν οφειλές προς αθλητές, προπονητές που τους έχουν επιδικασθεί με αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων  κ.λ. γιατί τότε υπάρχει παράβαση του άρθρου 35 του Κ.Α.Π.Όπως προκύπτει από αντίγραφο της σχετικής αιτήσεως υπαγωγής στο άρθρο 99, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΑΡΗ   , το Πολυμελές Πρωτοδικείο  έχει εκδώσει ήδη την από 21/9/2012 , προσωρινή διαταγή με την οποία, πλήν άλλων, απαγορεύθηκε προσωρινά και  η καταγγελία υπαρχουσών διαρκών συμβάσεων καθώς και η εκτέλεση κάθε μέτρου διοικητικού, φορολογικού ή απόφασης διαιτητικού οργάνου.Της προσωρινής, μάλιστα, αυτής διαταγής έκανε χρήση ο ΑΡΗΣ  για να αποφύγει την καταγγελία συμβάσεων αθλητών του και την  αναγκαστική εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται  και αποφάσεις των διαιτητικών δικαστηρίων της Ε.Π.Ο.. Δεν αποτελεί το γεγονός αυτό ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο.;
β)  όταν η Α.Ε.Κ. υπήχθη στο άρθρο 44 δεν υπήρχε ο νόμος 3479/2006 περί αυτοδιοικήτου της Ε.Π.Ο. Σε κάθε όμως περίπτωση η Α.Ε.Κ. ποτέ δεν ζήτησε με την αίτησή της «κούρεμα » απαιτήσεων παικτών κ.λ. Αντίθετα , μάλιστα, οι τότε παίκτες μας Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Χιώτης, Μιχαηλίδης κ.λ. προσυπέγραψαν το σχετικό συμβιβασμό για να σχηματισθεί η απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία των πιστωτών.
γ) Τέλος, διάβασα σε αθλητική εφημερίδα (28/4/2013) ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να ξεφύγει από την παράβαση της Α.Ε.Κ., αν παραιτηθεί της εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως του. Αγνοεί όμως η εν λόγω εφημερίδα ότι, ο ΑΡΗΣ έχει αποδεχθεί και εφάρμοσε,  προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε απο το Πρωτοδικείο και επέτυχε αναστολές καταγγελιών παικτών του και εκτελέσεις αποφάσεων των διαιτητικών δικαστηρίων της Ε.Π.Ο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, εμείς οι φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. δεν έχουμε τίποτα εναντίον του ΑΡΗ . Απλά ζητάμε να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί ποδοσφαίρου της FIFA  και της  UEFA. που υποχρεωτικά θα πρέπει να εφαρμόζονται απο την Ε.Π.Ο.  προς πάσα κατεύθυνση".