powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Η ισχυρή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Γ.Μαυρωτάς ήταν παρών στην ετήσια σύνοδο του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ), στις 19/10/2018.
Και αυτόπτες μάρτυρες μας λένε ότι το μάτι του έλαμψε όταν άρχισε να ακούει την εισήγηση του Ν.Λαγαρία (επεσήμανε μάλιστα, εις επήκοον όλων, ότι τα ίδια ακριβώς θέματα συζητιούνται αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο της Ευρώπης):
‘Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θεσμικές προτάσεις’
Η εισήγηση τα θίγει όλα και λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
Διαφάνεια στο οικονομικά του ποδοσφαίρου, financial fair play, χρέη ΠΑΕ στο δημόσιο.
Αναβάθμιση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αποκήρυξη της βίας, τηλεοπτικά της ΕΡΤ και εφαρμογή της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό, προς αποφυγή κάθε αθέμιτης ευνοϊκής μεταχείρισης και στρέβλωσης του ανταγωνισμού με κρατικούς πόρους, ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χάριν της διαφάνειας και λόγω του μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.
Αθλητική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των υποθέσεων βίας στα γήπεδα, αυτοδιοίκητο, στημένα και στοιχηματική απάτη, έλεγχος νομιμότητας των κανονισμών του ποδοσφαίρου απ’ την Πολιτεία, δημιουργία συντονιστικού και επιχειρησιακού σώματος ανίχνευσης και καταπολέμησης της στοιχηματικής απάτης και των χειραγωγημένων αγώνων, ρύθμιση του στοιχηματικού τοπίου και άλλα πολλά.
Ευχάριστη σαν θαλασσινή αύρα η εισήγηση για τους πολλούς, δυσάρεστη σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά για τους λίγους, στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Πιθανώς δεν γνωρίζουν τον Ν.Λαγαρία στα ψηλά κλιμάκια της ΝΔ, γι αυτό και δεν θα είναι ενήμεροι για την εισήγησή του αυτή.
Αυτή όμως μάλλον θα τη γνωρίζουν, δεν μπορεί, αφού του παρήγγειλε να την ετοιμάσει (custom made) ο Τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ*:

Συνεχίζεται …