powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Η Nova απαντά στη "Δίκη" για τη μισή αλήθεια

Δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά η Nova απάντησε στη σημερινή ανάρτηση της "Δίκης".

Ο ιστότοπος τηρώντας με ευλάβεια τη δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή του Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας του συνδρομητικού καναλιού Γ.Κατσογιάννη, παρότι εξακολουθεί να διατηρεί τις ενστάσεις του, οι οποίες θα αναλυθούν εν ευθέτω χρόνω και στην τηλεοπτική "Δίκη".

Ιδού η επιστολή της Nova:

"Με αφορμή την ανάρτηση σας https://dikisports.blogspot.com/2019/09/blog-post_780.html με τίτλο «Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα» που δημοσιεύτηκε στις 13/9/2019, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

1.    H διατύπωση «Το VAR είναι εξαρτημένο από τα (πολλά, είναι αλήθεια) replay της Nova» απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα και προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με την επιστολή μας, την οποία πιθανότατα δεν διαβάσατε με προσοχή.  
2.    Όπως λοιπόν έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και επαναλαμβάνουμε στην επιστολή μας:   «Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το πρωτογενές τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova».
3.    Η επιλογή και η αξιοποίηση των πρωτογενών και ανεπεξέργαστων τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες, για τον καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side, πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ. Οι τεχνικοί της ΕΠΟ διαθέτουν όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για να δημιουργήσουν το replay που οι διαιτητές του VAR αποφασίζουν να στείλουν προς τον διαιτητή του αγώνα.
4.    Ως προς το εύρος της τηλεοπτικής κάλυψης και το VAR, όπως μπορείτε να ενημερωθείτε και  από τις αρμόδιες αρχές (ΚΕΔ/ΕΠΟ), ότι η ελάχιστη προδιαγραφή που η FIFA έχει θέσει για το VAR είναι η τηλεοπτική κάλυψη με 4 κάμερες και συνίσταται ως βέλτιστη πρακτική η χρήση τουλάχιστον 6 καμερών. Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Οι αγώνες που παράγει η Nova καλύπτονται κατ’ ελάχιστον με 6 κάμερες και στην πλειοψηφία των αγώνων με περισσότερες από 8 κάμερες, το σήμα των οποίων βρίσκεται στην διάθεση των διαιτητών VAR. Στον επίμαχο μάλιστα αγώνα η τηλεοπτική κάλυψη πραγματοποιήθηκε με 11 κάμερες, και οι διαιτητές του VAR είχαν στη διάθεση τους το σήμα και από τις 11 κάμερες. Και φυσικά υπήρχαν κάμερες και πίσω από τα τέρματα όπως και μόνος σας παραδέχεστε.

Ευελπιστούμε ότι η επιστολή μας θα συμβάλει σημαντικά στο να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της Nova σχετικά με το VAR και θα δημοσιευθεί στον ιστότοπό σας προκειμένου να αποκατασταθούν οποιεσδήποτε λανθασμένες και ψευδείς αναφορές για την εταιρεία μας".