powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Το παράδειγμα του Βελγίου και η ελληνική πραγματικότητα

Έγκριτος νομικός, εξειδικευμένος στο αθλητικό δίκαιο, έστειλε επίκαιρο σημείωμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της "Δίκης":

Οι καθημερινές εξελίξεις στην Ευρώπη είναι πλέον τόσο ραγδαίες και συνεχώς επιταχυνομενες λόγω Covid 19 που νομοτελειακα θα συμπαρασύρουν το σαθρο οικοδόμημα νεοθεσμικων και παλαιοθεσμικων του επαγγελματικου ποδοσφαίρου μας, όσο σανο και να προσπαθήσουν να μας ταΐζει το δίδυμο Γραμμένου - Δημητρίου.
Το Βέλγιο δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα που αντιταχθηκε στην πολιτική της FIFA αλλά και η πρώτη Ομοσπονδία που δεν... αξιοποίησε την ουρανοκατεβατη ευκαιρία του Κορονοιου, όπως επιχειρεί ο Έλληνας Διευθυντής Αδειοδότησης, προφανώς με τις ευλογίες του προέδρου, αλλά αντίθετα εφάρμοσε, χωρίς αναστολές και άλλα τρικ, άμεσα τις διατάξεις αδειοδότησης και δεν αδειοδοτησε την Στανταρ Λιέγης και άλλες 6 ΠΑΕ της πρώτης και δεύτερης λίγκας! (https://www.sdna.gr/podosfairo/709843_proto-megalo-kanoni-den-pire-adeiodotisi-i-stantar-liegis)
Η είδηση φυσικά δεν είναι ότι η Βελγική Ομοσπονδία τόλμησε να μην αδειοδοτησει έναν σύλλογο του Βελγικού... ΠΟΚ αλλά οτι, εκεί η μη αδειοδότηση δεν μεταφράζεται σε - 6, απαγόρευση μεταγραφών και κάτι κουτσοπροστιμα.
Με τον ίδιο υποτίθεται διεθνή Κανονισμό, όπως επιβάλλεται από την FIFA, στο Βέλγιο ΜΗ Αδειοδότηση σημαίνει αυτόματα υποβιβασμός στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!
Μέσα από αυτή την είδηση διαψεύδεται ακόμα ένας μύθος που έχουν στήσει οι... Αυτοδιοικητοι Αδειοδοτουντες :
οι αποφάσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης της Βελγικής Ομοσπονδίας δεν θα τελεσιδικησουν εντός ενός ομοσπονδιακου οργάνου αλλά ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο μάλιστα κατά το παρελθόν έχει ανατρέψει παρόμοιες αποφάσεις. 
Δηλαδή εκεί οι σύλλογοι, κ. Δημητρίου, έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να προσβάλλουν δικαστικά τις αποφάσεις των οργάνων της Ομοσπονδίας και μπορούν να τις ανατρέψουν χωρίς ποδοσφαιρικες κυρώσεις; 
Και εσείς κ. Γραμμένε, πως δέχεστε να διασυρεστε από τον κ. Δημητρίου που θέλει να αναστείλει και αυτή την κολοβη διαδικασία της ψευτοαδειοδοτησης;
Τι να περιμένουμε όμως από σας που παρότι συρθηκατε ενώπιον της Πειθαρχικης της FIFA, δεν διστασατε τηλεοπτικά να ενθαρρυνετε τον Άρη να μην πληρώσει για τις εις βάρος του τελεσιδικες διεθνείς αποφασεις;
Φαίνεται οτι ο... Βέλγος Γραμμένος δεν παίζει παιχνίδια με τις ομάδες και τολμάει να εφαρμόζει τους κανονισμούς, χωρίς να ζυγίζει το ειδικό βάρος της Στανταρ (που βέβαια δεν συγκρίνεται με το βάρος του Άρη!)".