powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Από την Ελλάδα με αγάπη: Ενδιαφέρει και παραενδιαφέρει

Πάντως, αμέσως μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Μικέλε Ούβα - και λίγο πριν τη χθεσινή επιστολή της UEFA – υπήρξε η εγκυρότερη ανάλυση και τεκμηρίωση μέσα από τη ραδιοφωνική "Έφεση":
"Κάνω αναφορά στον κανονισμό του Champions League διότι σύμφωνα μ’ αυτόν και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 3, δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτό έχει αφενός ο εκάστοτε πρωταθλητής κάθε εθνικού πρωταθλήματος και αφετέρου κάποιοι επιλαχόντες, πάντοτε όμως βάσει της σειράς της αγωνιστικής τους κατάταξης.
Εξάλλου, πρέπει να τονιστεί ότι το άρθρο 4 του Κανονισμού αυτού, του Champions League, προβλέπει ότι για τη συμμετοχή μιας ομάδας σ’ αυτό η επιλογή της πρέπει να έχει γίνει με βάση τις αθλητικές της επιδόσεις και μόνο.
Επομένως, το ποιος συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για παράδειγμα, με άλλα λόγια το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής του κάθε εθνικού πρωταθλήματος, ασφαλώς είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει και αφορά πρωτίστως την UEFA.
Και πάντως, γα το πω πολύ καθαρά, η ανάδειξη του πρωταθλητή θα πρέπει να γίνει με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια και μάλιστα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου".