powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ "αδειάζει" τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ!

Η "Δίκη" αποκαλύπτει έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, το οποίο εστάλη στον Β.Γραμμένο μετά την τελευταία ακροαμαντική διαδικασία της δίκης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2004-2006.

Το έγγραφο ουσιαστικά αντιτίθεται στον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του ως πολιτική αγωγή ο εντεταλμένος νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Δ.Κουβαράς!

Ιδού:

"Όπως προκύπτει από την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005, η τότε διοίκηση της Ομοσπονδίας αντί να προάγει το συμφέρον της ΕΠΟ ως όφειλε και να συνάψει συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα προσέφεραν το υψηλότερο τίμημα, αυτοί προχώρησαν στη σταδιακή παραχώρηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των παραπάνω αγώνων στη STADIUM SPORT, έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.100.000 ευρώ, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο ζημία στην περιουσία της ΕΠΟ, αφού η STADIUM ως δικαιούχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πλέον τα παραχώρησε στην ΕΡΤ έναντι συνολικού τιμήματος 1.400.000 ευρώ αποκομίζοντας ως καθαρό κέρδος το ποσό των 300.000 ευρώ. Από αυτό προκύπτει η ζημία των 300.000 ευρώ στην περιουσία της ΕΠΟ, όσο δηλαδή ήταν το αντίστοιχο ποσό του καθαρού κέρδους που εισέπραξε η STADIUM SPORT αντί της ΕΠΟ από την ΕΡΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΕΠΟ και είχε προσφέρει μεγαλύτερο ποσό και από αυτό του 1.400.000 ευρώ στην ομοσπονδία όπου ο διαγωνισμός αυτός ακυρώθηκε ως άγονος.


Ο ισχυρισμός ότι η ζημία της ΕΠΟ δεν είναι 300.000 ευρώ αλλά το 30% του παραπάνω ποσού, επειδή η Ομοσπονδία με τον οικονομικό κανονισμό του Κυπέλλου της συγκεκριμένης περιόδου ή με την προκήρυξη του Κυπέλλου είχε αποφασίσει να επιχορηγήσει της ομάδες που συμμετείχαν στο Κύπελλο με το 70% του ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν ευσταθεί. Είναι σαφές ότι στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου (περιουσιακό στοιχείο της ΕΠΟ) συμβάλλεται η ΕΠΟ με τον εκάστοτε τηλεοπτικό πάροχο και εισπράττει το ποσό που έχει συμφωνηθεί αφού εκδώσει τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία. Αφού εισπράττει το ποσό μετά το καταβάλλει στις ομάδες που συμμετείχαν στο Κύπελλο. Το ποσό που μοιράζει η ΕΠΟ αποτελεί επιχορήγηση προς τις ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο, δηλαδή οικονομική παροχή (χορηγία ή συνδρομή) της ΕΠΟ προς τις ομάδες για την συμμετοχή τους. Εξάλλου, το έγγραφο που έχει εκδώσει η Ομοσπονδία δεν μιλάει για μείωση της ζημίας αλλά για το γεγονός ότι η Ομοσπονδία επιχορηγεί της ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος και με ποιο ποσοστό".