powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΑΡΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ στη "ΔΙΚΗ": «Αν ήταν για το καλό, θα μπορούσα να πάω στο ΠΑΟΚ-Άρης»

Για ακόμη μια φορά συγκλόνισε με τον λόγο του ο Αρης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Αλκη, μιλώντας στην "Δίκη στο Open". Αρχικά σχολίασε το γκράφιτι που έφτιαξαν φίλοι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο που έγραφε «Καλό ταξίδι Άλκη».

«Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όλο τον κόσμο που με τις ενέργειές τους τιμούν τη μνήμη του Αλκη. Δεν έχω λόγια. Με συγκινούν και μου δίνουν κουράγιο όλες αυτές οι εκδηλώσεις συμπαράστασης. Ο Αλκης στις 8 Απριλίου θα έμπαινε στα 20. Γεννήθηκε στην Αθήνα όταν σπούδαζα. Τα νεανικά του χρόνια τα πέρασε στον Εβρο και μετά στην Ευκαρπία, όπου έγινε και μια εκδήλωση πρόσφατα, ευχαριστώ πολύ τον Παύλο Μελά για την ονοματοδοσία στο γήπεδο.

Για τα επεισόδια βίας μετά τη δολοφονία του γιου του υπογράμμισε:

«Δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτούς τους θερμοκέφαλους οπαδούς. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση για τα αυστηρά μέτρα που πήρε για την οπαδική βία. Πάντα θα υπάρχουν θερμοκέφαλοι. Εχουμε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο ως κοινωνία και ως σύλλογοι. Ευχομαι στους σωστούς ΠΑΟΚτσήδες να αγαπούν την ομάδα τους και δε θέλω να αποτελέσει αυτό το γεγονός μίσους. Εχω βάλει στο δωμάτιο του Αλκη τις φανέλες απ’ όλες τις ομάδες. Και συνεχίζουν οι θερμοκέφαλοι τα επεισόδια; Να τους συνετίσει η Πολιτεία».

Για την πρόταση να μιλήσει στα παιδιά στα σχολεία αλλά και να παραστεί στην Τούμπα σε ΠΑΟΚ-Άρης:

«Ευχαρίστως να συμμετάσχω σε δράση στα σχολεία. Η σύζυγός μου που είναι εκπαιδευτικός οργανώνει μια τέτοια δράση και ναι, θα ήθελα να γίνω εθελοντής μιας τέτοιας κίνησης και να ξυπνήσουμε ως Ελληνες και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και τον αντίπαλο, γιατί χωρίς τον αντίπαλο δεν μπορεί να γίνει ο αγώνας. Αν ήταν προς το καλό, θα πήγαινα στο Αρης-ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσω να είμαι. Θα μπορούσα να πάω και στην Τούμπα, αλλά δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Ακόμη η ψυχική μου κατάσταση δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα. Με συλλυπήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ και να ευχαριστήσω και τον κ. Κούδα για τις γενναίες του δηλώσεις για το πανό. Ο Άλκης έβλεπε τα παιχνίδια κυρίως από την τηλεόραση. 3-4 φορές στο γήπεδο έχει πάει. Μάλιστα οι φίλοι του υποστήριζαν διάφορες ομάδες»