powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Η πανοπλία του αυτοδιοίκητου

Γράφει εξειδικευμένος νομικός αθλητικού δικαίου: 

"Αξίζουν εκ νέου συγχαρητήρια στον Π.Μπαλτακο που εισάκουσε τους λίγους που φωνάζουν καιρό τώρα πως η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίζει μόνη της , χωρίς να λογαριάζει αντιποδοσφαιρικους και αντισυνταγματικούς νόμους που προσπαθούν να καταλύσουν το αυτοδιοίκητο.

Η σημερινή δημοσίευση του νέου ΚΑΠ, έστω και εκ των υστέρων, αποκαλύπτει μία αποσπασματική προσπάθεια για κανονιστική θωράκιση της ΕΠΟ απέναντι στους... κανονιοβολισμούς των αυγενακειων νόμων.

Ουσιαστικά δεν χρειαζόταν αυτή η διάταξη αλλά προφανώς έχει διαφύγει της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ η διάταξη του άρθρου 17 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ,την οποία επικαλείται δύο συναπτά χρόνια η ΚΕΠ και οι Αρεοπαγιτες δεν την εφαρμόζουν παραβιάζοντας τα καθήκοντά τους ως διαιτητών.

Σύμφωνα με αυτή την διάταξη τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου και ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ όλων των οργάνων της ΕΠΟ, οφείλουν να εφαρμόζουν μόνο τις διατάξεις των Καταστατικων και των Κανονισμών των ΕΠΟ, UEFA και FIFA και μόνο σε δικονομικά θέματα, εφόσον υπάρχει κανονιστικό κενό τις διατάξεις του ΚπολΔ!

Επομένως ήδη οι Αρεοπαγιτες και όλοι οι τακτικοί δικαστές ήσαν υποχρεωμένοι να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ!"