powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κι όμως, υπάρχει ομάδα που προκρίθηκε χωρίς καν να λάβει μέρος!

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Η Ελλάδα  είναι η ποδοσφαιρική χώρα των θαυμάτων. Άλλο ένα από αυτά τα θαύματα φαίνεται ότι έχει συντελεστεί στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, στο οποίο έχει προκριθεί και μια ομάδα, η οποία δεν έχει συμμετάσχει καν στον θεσμό.

Τα τελευταία χρόνια, το Κύπελλο Ελλάδας διεξάγεται σε δυο σκέλη. Το πρώτο είναι τα Κύπελλα των Ενώσεων, στα οποία οι Κυπελλούχοι, λαμβάνουν μέρος στη συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας, της επόμενης σεζόν. Όπως λέει το άρθρο 38 του ΚΑΠ, στο Κύπελλο Ελλάδας, λαμβάνουν μέρος όλες οι επαγγελματικές ομάδες υποχρεωτικά, καθώς και οι «Κυπελλούχοι» των ΕΠΣ.

Με τη μόνη διαφορά ότι φέτος, λαμβάνει μέρος και μια ομάδα η οποία δεν είναι Κυπελλούχος ΕΠΣ. Και μιλάμε για την ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία όχι απλά δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το Κύπελλο της σεζόν 2021-22 (θα γίνει μάθαμε τον Σεπτέμβριο ο τελικός με περσινά ρόστερ), αλλά ουσιαστικά, έχει την ΑΕ Μυκόνου να την εκπροσωπεί, η οποία όχι απλά δεν έχει φτάσει στον τελικό, όχι απλά δεν έφτασε στους ημιτελικούς, αλλά δεν συμμετείχε καν στο Κύπελλο Κυκλάδων.

Όπως μπορούμε να δούμε στο διαδίκτυο, η προκήρυξη του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων 2021-22, δεν αναφέρει πουθενά ότι συμμετέχει η ΑΕ Μυκόνου.

Η μη συμμετοχή της ΑΕ Μυκόνου στο Κύπελλο της ΕΠΣ Κυκλάδων, φαίνεται ότι όχι απλά πέρασε απαρατήρητη, με αποτέλεσμα να μην της επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις του ΚΑΠ (με βάση τον οποίο η συμμετοχή στα Κύπελλα των ΕΠΣ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής είναι υποχρεωτική), αλλά όπως φαίνεται επιβραβεύτηκε κιόλας, με την τοποθέτησή της στο Κύπελλο Ελλάδας, χωρίς καν να είναι Κυπελλούχος. Ουσιαστικά δηλαδή, προκρίθηκε στο Κύπελλο Ελλάδας χωρίς να συμμετέχει. Και κληρώθηκε να παίξει στον πρώτο γύρο με τον Άρη Βούλας.

Και μην μπερδευτεί κανείς με το σωματείο Άνω Μερά Μυκόνου Β΄το οποίο συναντά στην προκήρυξη του Κυπέλλου, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικό σωματείο. Εξάλλου, η ΑΕ Μυκόνου δεν είναι ΠΑΕ για να μπορεί να διατηρεί ερασιτεχνικό τμήμα και να παίζει προαιρετικά στο Κύπελλο της τοπικής ΕΠΣ, αλλά είναι ερασιτεχνικό σωματείο Γ΄ Εθνικής και βάσει του ΚΑΠ, είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει με την πρώτη του ομάδα (αφού δεν γίνεται να έχει δεύτερη) στο Κύπελλο της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Τώρα πώς συμβαίνει αυτό και δεν το έχει αντιληφθεί ούτε η ΕΠΟ, αλλά ούτε η ΕΠΣ Κυκλάδων, είναι άξιο απορίας και θα πρέπει καλύτερα να απαντήσει η ΕΠΟ και η ΕΠΣ Κυκλάδων.