powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

«Διοικείν» είναι να προβλέπεις τα χειρότερα και να είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις

Γράφει ο Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Προ τετελεσμένου γεγονότος βρέθηκε η ΕΠΟ στην υπόθεση Αγροτικού Αστέρα-Πανδραμαϊκού, η οποία πρέπει τώρα να εφαρμόσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της, αναγνωρισμένου από αυτήν με βάση το Καταστατικό της.

Όσα χαρτιά και να σταλούν στη FIFA, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να έχουν καμία αξία, πλην μόνο να επιταχύνουν τις διαδικασίες για το ποδοσφαιρικό Grexit. Το θέμα είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη, δεν είναι δυνατόν να την επιθυμεί κανένας στο Πάρκο, ούτε όμως και η FIFA είναι κάποιο ανώτατο διεθνές δικαστήριο.

Δεν χωράει αμφιβολία εδώ, ότι η ΕΠΟ δεν αντιμετώπισε έγκαιρα το θέμα του Μητρώου. Περισσότερο έκρυψε κάτω από το χαλί το πρόβλημα, ή για την ακρίβεια μέσα στο συρτάρι, όταν η Γ.Γ.Α. είχε ενημερώσει για το θέμα του Μητρώου και τις ομάδες οι οποίες αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορεί κανείς να ψέξει την Επιτροπή Διοργανώσεων για κάποια παράλειψη, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε κάποιο κριτήριο το οποίο δεν πληρούσαν οι συγκεκριμένες ομάδες ώστε να μην κάνει δεκτή τη συμμετοχή τους.

Περισσότερο ήταν μια ολιγωρία, σε κεντρικό επίπεδο ή και σε επίπεδο των ΕΠΣ, οι οποίες τώρα θα περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες τον Τάκη Μπαλτάκο στην Ξάνθη. Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέψουμε ότι και κάποιοι Ενωσιάρχες ή υποψήφιοι Ενωσιάρχες από τους πολλούς, βολεύτηκαν με την ιστορία του Μητρώου. Διότι είναι άλλο πράγμα να πηγαίνεις για εκλογές και να χρειάζεσαι 4 σωματεία να εκλεγείς και άλλο… να χρειάζεσαι 44!

Εκείνο που δεν μπόρεσαν εν τέλει να διαβλέψουν, ήταν η συγκεκριμένη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία τους «δένει χειροπόδαρα».

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό έχει προκύψει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, θα έπρεπε να προβλεφθεί και αυτό.

Το «διοικείν», λέει ένας παλιός ηγέτης της ΕΠΟ, «είναι ένα και μόνο. Να προβλέπεις τα χειρότερα και να είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις…»