powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Οι στοιχηματζήδες μολύνουν και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Συμμόρφωσης της ΕΠΣ Μακεδονίας Χριστίνα Φοροπούλου και μίλησε για το φαινόμενο της εισβολής του παράνομου στοιχηματισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε η κ. Φοροπούλου:

«Αυτό είχε γίνει πριν κάποια χρόνια. Είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος γιατί οι δικοί μας αγώνες δεν είναι στο στοίχημα. Μόλις ενημερώθηκε ο πρόεδρος, ο Σάββας Δημητριάδης, ότι 2-3 παιχνίδια ήταν στον στοιχηματισμό, αμέσως τα ανέβαλε και δεν έγινε ποτέ και η αγωνιστική.

Εμείς, επειδή είμαστε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχουμε τη χαρά να βιώνουμε τον ρομαντισμό του αθλητισμού και ποδοσφαίρου, κάτι που δεν υπάρχει στο επαγγελματικό. Όσα γίνονται δεν με σοκάρουν. Το φαινόμενο υπάρχει και διογκώνεται γιατί ο αθλητισμός είναι ένα εμπορικό προϊόν.

Σε εμάς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα πράγματα είναι ακόμα πιο αγνά. Και αυτό που θα θέλαμε και προσπαθεί η Ένωση και είναι ένα κομμάτι που θα ασχοληθούμε και στην Επιτροπή Συμμόρφωσης όταν τακτοποιηθούν τα πράγματα γιατί με τις συνεχείς αλλαγές του αθλητικού νόμου έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα βιωσιμότητας των σωματείων, είναι η πρόληψη. Γιατί χωρίς ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ο «στόχος». Όλοι οι παράγοντες πρέπει να ενημερωθούν γιατί η σύμβαση Macolin δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη, στην ενημέρωση, με ενημερωτικά σεμινάρια για το πώς μπορεί να σε προσεγγίσει κάποιος, τι θα σου ζητήσει.

Αν αυτό το φαινόμενο ξεκινάει από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχουμε χάσει το παιχνίδι. Γι αυτό πιστεύω ότι κάνουμε μια δουλειά, ακόμα και από τα τμήματα υποδομών, για το πώς πρέπει να βλέπουν το παιχνίδι οι νέοι αθλητές, τα μικρά παιδιά. Προσπαθούμε να δουλέψουμε πολύ σε αυτό το θέμα, το πώς βλέπουν τον αθλητισμό».

Αν ξέρουν τα νέα παιδιά για τα στημένα παιχνίδια και τι λένε γι αυτά: «Φυσικά και ξέρουν γιατί στις μέρες μας τα παιδιά έχουν από πολύ μικρή ηλικία επαφή με το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί ενώ σε άλλα ζητήματα έχουν αλλοιωθεί τα παιδιά, στο ποδόσφαιρο ακόμα τα μάτια τους είναι αγνά. Τους ενδιαφέρει το παιχνίδι, να το ζήσουν. Κάνουμε μια προσπάθεια να τα κάνουμε να καταλάβουν ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα, ότι είναι το παιχνίδι το ίδιο αλλά τα βλέπω ακόμα αγνά. Και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά μαζί με τον κ. Δημητριάδη για όλα αυτά τα ζητήματα».