powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΓΡ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ενοχλημένη η FIFA με την κυβέρνηση που τιμωρεί ομάδες»

Ο δικηγόρος και καθηγητής αθλητικού δικαίου Γρηγόρης Ιωαννίδηςφιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε στις πειθαρχικές κυρώσεις για τα χειραγωγημένα ματς και τι προβλέπει η FIFA:

«Η FIFA μπορεί να παρέμβει στην έρευνα των χειραγωγημένων αγώνων στην Ελλάδα. Αρκεί να της ζητηθεί. Η ποινική δικονομία στη χώρα μας είναι λίγο περίεργη, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί, γι' αυτό και ο ποινικός εισαγγελέας δεν θέλει να μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με συναδέλφους, αλλά αυτό νομίζω είναι λάθος.

Κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρέπει να θεσπίσει κώδικες και κανονισμούς που ακολουθούν το πνεύμα της FIFA. Υπάρχει ένα άρθρο μέσα στον κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρεται σε σοβαρές περιπτώσεις χειραγώγησης. Δεν ξέρω ποιες είναι οι μη σοβαρές περιπτώσεις χειραγώγησης. Μια ομάδα πρέπει να διαπράξει το αδίκημα τρεις φορές μέσα σε μια σεζόν για υπάρξει αυτόματος υποβιβασμός».

Για το ποδοσφαιρικό Grexit: «Προφανώς ισχύει η σκέψη για Grexit, είχαμε προειδοποιήσει από πέρυσι ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία πηγάζουν από την Ελλάδα και έχουν σχέση με παρέμβαση της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Αυτό που ενοχλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι μια κυβέρνηση εφαρμόζει ποινές κατά αθλητικών ομάδων και ουσιαστικά παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε με το λεγόμενο μητρώο των ομάδων και τώρα συνεχίζεται με αυτόν τον κρατικό παρεμβατισμό».