powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Μουντιάλ μέσω Nations League

Για μία ακόμη φορά με αλλαγμένο φορμάτ, καθώς προστέθηκαν περισσότεροι αγώνες playoffs, το Nations League μπήκε εκ νέου στις ζωές μας, με την Ελλάδα να ντεμπουτάρει στη League B με εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη Φινλανδία.

Όπως αναφέρει ο bwinΣΠΟΡ FM πρόκειται για την τέταρτη έκδοση του νέου, σχετικά, θεσμού της UEFA, που τον εισήγαγε πριν από έξι χρόνια με στόχο να μειωθούν τα μηδαμινού ενδιαφέροντος φιλικά ματς, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στις χώρες-μέλη της με ευκαιρίες πρόκρισης σε τελικές φάσεις Euro ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αυτόν τον τρόπο είχαν πάει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το 2021 οι Ουγγαρία, Σλοβακία, Σκωτία και Βόρεια Μακεδονία, όπως και Πολωνία, Ουκρανία και Γεωργία στο τουρνουά που έγινε φέτος - με την παρέα του Κβαρατσκέλια και του Μαμαρντασβίλι να στερεί στην Ελλάδα την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από μια δεκαετία.

Ακόμα λοιπόν κι αν η Εθνική μας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, εντέλει, την ευκαιρία που είχε χάρη στην εξαιρετική της πορεία στο Nations League του 2022, έγινε σαφές ότι αυτό το παράξενο τουρνουά της UEFA μπορεί να αποδειχτεί... χρυσωρυχείο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και φέτος, με τα δεδομένα πάντως να είναι διαφορετικά, καθώς έχουμε μπροστά μας το Μουντιάλ του 2026, που θα είναι το πρώτο με τη συμμετοχή 48 ομάδων, αντί 32.