powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Απορία επί της απορίας

Αναρωτιέται ξανά ο νομικός:

"Μπορεί πράγματι η ΕΠΟ να καλέσει τρίτα μέρη (άρθρο 41. 2 του Δικονομικού Κώδικα του CAS); Μπορούν πράγματι τρίτα μέρη να καταθέσουν από μόνα τους αίτηση συμμετοχής, μέσα σε 10 μέρες από την ημέρα που θα γίνει γνωστή η έφεση ή πριν ολοκληρωθεί το κλείσιμο των φακέλων και ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία (άρθρο 41.3 του Δικονομικού Κώδικα του CAS);

Οι απορίες εκτίθενται ξανά, διότι τα αναφερόμενα άρθρα (41.2 και 41.3) βρίσκονται στις Special Provisions Applicable to the Ordinary Arbitration Procedure και όχι στις Special Provisions Applicable to the Appeal Arbitration Procedure. Και ως γνωστόν η υπόθεση της κροτίδας εισάγεται στο CAS με την διαιτητική διαδικασία εφέσεων (Appeal Arbitration Procedure) και όχι με την τακτική διαιτητική διαδικασία (Ordinary Arbitration Procedure).

Αναφορικά δε με τους ΠΑΟ και ΑΕΚ στην υπόθεση Βάλνερ, η απορία είναι η εξής: Μήπως ήταν ήδη αναγνωρισμένοι διάδικοι στις πειθαρχικές διαδικασίες της ΕΠΟ, δηλαδή μήπως παραστάθηκαν στο CAS ως εκκαλούντες ή εφεσίβλητοι, και δεν έκαναν παρέμβαση το πρώτον στο CAS;"