powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Ο οργασμός και το πιπέρι


Ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ορθώς (αλλά μάλλον καθυστερημένα) κατήγγειλε προ έτους ο τότε αντιπρόεδρος της Superleague Κώστας Πηλαδάκης,μας έφερε στο μυαλό ένα ανέκδοτο που ταιριάζει απολύτως στην περίσταση.
Ενας άνδρας και μια γυναίκα κάθονται δίπλα-δίπλα στο αεροπλάνο.Η κυρία φτερνίζεται,βγάζει ένα μαντήλι,σκουπίζει τη μύτη της και μετά για δεκαπέντε περίπου δευτερόλεπτα έχει σπασμούς.
Η σκηνή επαναλαμβάνεται τρείς φορές και γεμάτος περιέργεια ο κύριος ρωτάει:
-Με συγχωρείτε,αλλά μήπως μπορώ να σας βοηθήσω;
-Νομίζω πως όχι.
-Το παθαίνετε συχνά;
-Όταν φτερνίζομαι,έχω οργασμό!
-Παίρνετε κάτι γι' αυτό;
-Ασφαλώς.Πιπέρι...
Πιο έξοχα δεν θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τις αναποτελεσματικές προσπάθειες των ιθυνόντων του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου να το αποκαθάρουν και να το εξελίξουν.Παγιδεύτηκαν σ' έναν ατελείωτο κύκλο ονοματολατρείας (όχι ΕΠΑΕ,αλλά Superleague),χωρίς να υπολογίσουν ότι τους θεσμούς τους καθιστούν αξιόπιστους τα πρόσωπα.Και όταν συνεχίζεις να μαγειρεύεις με μπαγιάτικα,φθαρμένα και άνοστα υλικά,το φαγητό δεν τρώγεται.
Το πιπέρι για το...οργασμικό φτέρνισμα μοιάζει με την ασπιρίνη για τον καρκινοπαθή.Όσο επιμένουν να ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα,τα οποία καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση της φίλαθλης κοινής γνώμης,οι νεωτερισμοί θα φαίνονται παλαιοντολογίες.
Τώρα ο Κώστας Πηλαδάκης ξέχασε την παράγκα νο2 που κατήγγειλε,καθώς αναρριχήθηκε στην καρέκλα του προέδρου.Θα διαπιστώσει πάλι πόσο δύσκολος είναι ο νέος δρόμος,παρότι δεν αμφισβητεί κανείς τις καλές του προθέσεις.
Είναι στο χέρι νέων ανθρώπων να απομονώσουν αυτούς που εδώ και δέκα χρόνια ταλανίζουν το ποδόσφαιρο από θέσεις εξουσίας.Μια εξουσία που όπως τους την έδωσαν τα αφεντικά τους,μπορούν να την πάρουν πίσω.Διαφορετικά είναι συνένοχοι για την κατηφόρα...

kyrthomaidis@yahho.gr