powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ο 8χρονος...Λε Μπρον

Αν και μόλις 8 χρονών, έχει προλάβει να δημιουργήσει χιλιάδες θαυμαστές στον κυβερνοχώρο. Επόμενος στόχος του, να κατακτήσει τον μαγικό κόσμο του NBA. Πρόκειται για το "YouTube Baby", κατά κόσμον Μαρκίζ Γουόκερ.

Ο πιτσιρικάς είχε καταθέσει εδώ και καιρό τα διαπιστευτήρια του ταλέντου του μέσω της διάσημης ιστοσελίδας, πριν αναγκάσει το ESPN να ασχοληθεί μαζί του πρόσφατα.

Ρόλο μάνατζερ έχει αναλάβει ο πατέρας του, Τσικόζι, ο οποίος βάζει νέα στάνταρ στον όρο "προώθηση", αφού διαφημίζει τον γιο του κυρίως μέσα από βιντεάκια που ανεβάζει στο YouTube.

Μερικά από αυτά είναι όντως εντυπωσιακά -όπως για παράδειγμα αυτό που δείχνει τον Μαρκίζ να ντριμπλάρει με δύο μπάλες του μπάσκετ σε ηλικία 3 ετών!-, ενώ σε άλλα, ο εκκολαπτόμενος άσος των παρκέ ποζάρει δίπλα σε μεγάλα ονόματα του NBA.

Ομως, δεν είναι λίγοι που αντιτίθενται στις μεθόδους του Τσικόζι, χαρακτηρίζοντάς τες υπέρ του δέοντος επιθετικές, και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ανατροφή του Μαρκίζ. Και αναπόφευκτα, εγείρονται αρκετά ερωτήματα: Πρόκειται για φαινόμενο; Για εκμετάλλευση ενός ανηλίκου; 'Η μήπως για εκμετάλλευση φαινομένου;

Ισως οι απαντήσεις να βρίσκονται στα λόγια του ίδιου του Μαρκίζ. "Θέλω να πάω στο NBA για να βγάλω χρήματα. Αυτό είναι το κίνητρό μου", δήλωσε ευθαρσώς ο 8χρονος στο ESPN, αποδεικνύοντας ότι η εποχή της αθωότητας έχει εκπνεύσει προ πολλού...

ΠΗΓΗ: Sport.gr