powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Χάνει το παιχνίδι με τα σικέ ο Πιλάβιος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ-ΤΟ CAS ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δυσχερέστατη θέση βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Μετά τη δέσμευση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή ότι θα παραδώσει τους φακέλους της UEFA με τα ύποπτα ελληνικά ματς στη Βουλή, ήρθε και η τελεσίδικη απόφαση του Ανώτατου Aθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) για την Πομπέντα Σκοπίων, η οποία στην ουσία γνωμοδοτεί περί δυνατότητας παρέμβασης της Αθλητικής Δικαιοσύνης σε αγώνες που ανιχνεύονται για στοιχηματική απάτη.

Έτσι ο κ.Πιλάβιος μένει εκτεθειμένος σε δύο θέματα που επέμενε πεισματικά: να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα σικέ ματς και να μην παρέμβει η Αθλητική Δικαιοσύνη, παρά μόνο η Ποινική.

Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει "ατεκμηρίωτους και επικίνδυνους φωνασκούντες" τους βουλευτές που έκαναν τη σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Δικαιοσύνης.

Σήμερα, ένας εξ΄αυτών, ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, απάντησε στις αιτιάσεις Πιλάβιου, λέγοντας ότι "επικίνδυνος είναι όποιος δεν νοιάζεται για τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο".

Στην ίδια συχνότητα μίλησε ο πρώην Αθλητικός Δικαστής Νίκος Μίνης, ο οποίος θεώρησε αυτονόητη την απόφαση του CAS και υποστήριξε ότι επιβάλλεται να παρέμβει και στην Ελλάδα η Αθλητική Δικαιοσύνη, καθώς καλύπτεται από το σχετικό νομικό καθεστώς.