powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Nέα έρευνα της Κομισιόν για τη σύμβαση ΟΠΑΠ-Intralot

Το φάκελο των συμβάσεων μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot δηλώνει έτοιμη να ανοίξει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε σχετική ερώτηση του Ελληνα ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Σκυλακάκη που έδωσε για λογαριασμό της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο κ. Σκυλακάκης είχε απευθύνει μία σειρά από ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot το περασμένο καλοκαίρι, υποστηρίζοντας ότι η πρακτική των διαρκών απευθείας αναθέσεων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τη διαρκή παράταση συμβάσεων αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των αρχών του κοινοτικού δικαίου.

Στην απάντηση του, ο κ. Μπαρνιέ επισημαίνει ότι η Επιτροπή είχε κινήσει διαδικασία κατά της Ελλάδας σε σχέση με την εν λόγω συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και Intralot.

«Για το λόγο αυτόν, το Φεβρουάριο του 2009 απεστάλη προειδοποιητική επιστολή στο εμπλεκόμενο κράτος-μέλος. Μετά την αξιολόγηση των απαντήσεων των ελληνικών αρχών και τη δέσμευση του ΟΠΑΠ για συμμόρφωση με τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης σε όλους τους μελλοντικούς διαγωνισμούς, η Επιτροπή έκλεισε την προαναφερόμενη υπόθεση τον Οκτώβριο του 2009.Εν όψει όμως των νέων στοιχείων που τα αξιότιμα μέλη του Κοινοβουλίου έθεσαν υπόψη της, η Επιτροπή προτίθεται να ζητήσει από το εμπλεκόμενο κράτος-μέλος πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που έθιξαν και θα ενημερώσει τα αξιότιμα μέλη για τα πορίσματά της».

Κάτι που σημαίνει ότι η Κομισιόν δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέα έρευνα αναφορικά με τις συμβάσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.