powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

500 μέτρα από το σπίτι του γιου του κρυβόταν ο Μάκης!

Μία άλλη πτυχή της σύλληψης Ψωμιάδη δίνει η εφημερίδα "Τα Νέα". Τη βίλα στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου νοίκιασε άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ψωμιάδη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κάτοικοι των τριών σπιτιών που βρίσκονται απέναντι από τη βίλα δεν είδαν ούτε μία φορά τον γενειοφόρο «Μάκαρο». Πάντως, σε απόσταση 500 μέτρων από το κρησφύγετο κατοικεί ο γιος του, Σταύρος.

Η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια Αττικής είχαν εντοπίσει εδώ και μερικές ημέρες ένα πρόσωπο, που αποδείχθηκε κλειδί και το οποίο, ίσως άθελα του, οδήγησε στη σύλληψη του Big Mac.

Η Αστυνομία βρήκε ενδείξεις πως το πρόσωπο αυτό είχε προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στον Μάκη Ψωμιάδη για πολλές ημέρες και στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκεί όπου βρισκόταν ο «Μάκαρος» το βράδυ της 26ης Ιουνίου όταν η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου εξέδωσε το ένταλμα σύλληψής του.

Μέχρι και χθες όταν δώδεκα αστυνομικοί περικύκλωσαν το κρησφύγετό του και τον συνέλαβαν λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση είχαν υπάρξει διάφορες πληροφορίες ότι είχε εμφανιστεί σε αρκετά μέρη. Ολες οι πληροφορίες αποδείχθηκαν ανακριβείς.

Σε μοναστήρι του Αγίου Ορους είπαν πως τον είδαν προσκυνητές, παρασυρμένοι ίσως από την ειδική σχέση που έχει ο Ψωμιάδης με τη θρησκεία. Στο Παλιό της Καβάλας, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα σπίτια του, ειδοποίησαν την ΕΛΑΣ πως κρύβεται, ενώ άλλοι έλεγαν πως βρισκόταν στα Σκόπια, στη Σερβία και στην Τουρκία. Μέχρι και στον Καναδά υποστήριξαν ορισμένοι πως τον είχαν δει. Τελικά, όπως καταλήγουν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν για 81 ημέρες να τον βρουν, «ποτέ δεν έφυγε από την Αθήνα»!