powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Νικητιάδης: "Αν ξεφύγει, θα το διακόψουμε"

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γ. Νικητιάδης, τόνισε πως μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκίνησε κανονικά, αλλά η Πολιτεία μπορεί ακόμα και να το διακόψει αν ξεφύγει η κατάσταση.

"Η έναρξη ή όχι του πρωταθλήματος είναι αποκλειστική ευθύνη της διοργανώτριας αρχής. Εμείς δεν κρίναμε, δεν συζητήσαμε. Η διοργανώτρια αρχή είναι άλλη. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Αν κρίνουμε ότι η κατάσταση εκτροχιάζεται, θα παρέμβουμε. Η Πολιτεία πρέπει σαφέστατα να επιφυλάσσεται και να καιροφυλακτεί. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο και κρίνουμε πως την ευθύνη πρέπει να την έχει η διοργανώτρια αρχή" ανέφερε στην "ΔΙΚΗ" ο Γ.Νικητιάδης.

Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν περί παρέμβασης της Πολιτείας στην ΕΕΑ για να μην πάρουν πιστοποιητικό οι Βόλος και Καβάλα, είπε: "Η ΕΕΑ αποτελείται από άτομα απολύτως ανεξάρτητα και επιστήμονες υψηλοτάτου κύρους. Δεν θα τολμούσε κάποιος να τους πάρει τηλέφωνο. Η αθλητική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για το ποιες ομάδες θα πρέπει να υποβιβαστούν. Η τακτική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για το αν ένα άτομο έχει διαπράξει κάποια αδικήματα".