powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τσάκας στη "Δίκη": "Οι ιδέες πληρώνονται"

"ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΦΗ ΤΖΙΓΚΕΡ-ΠΡΙΓΚΙΠΑ"

"ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΩ"

Στη  "Δίκη στον Σκάϊ" ο Βλάσης Τσάκας έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.
Αρχικά σχολίασε το γεγονός ότι ο Σουλτάν παρακολουθεί την εκπομπή μέσω internet τονίζοντας: «Τώρα τι θα καταλάβει... ο Θεός και η ψυχή του», και συνέχισε: «Δεν είμαι εκπρόσωπος του πρίγκιπα εγώ. Σας ακούω όλους που λέτε συνέχεια εκπρόσωπος, εκπρόσωπος... εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός. Με τον πρίγκιπα είμαστε συνεργάτες, είμαστε συνέταιροι, είμαστε φίλοι στην προσπάθεια που γίνεται για τον Παναθηναϊκό», ανέφερε αρχικά ο Βλάσης Τσάκας και στην συνέχεια διευκρίνισε:
Για το αν θα βάλει και εκείνος χρήματα, από την στιγμή που ισχυρίζεται ότι είναι συνέταιρος του πρίγκιπα, είπε: «Δεν έχει σημασία αν θα βάλω χρήματα, είμαστε μαζί σε όλο αυτό που γίνεται...»
Γιατί δεν βάζετε τα εκ. ευρώ σε έναν δεσμευμένο λογαριασμό και να μπουν στον Παναθηναϊκό, και αν δεν προχωρήσει το deal να τα πάρετε πίσω; «Μπορούμε να δείξουμε ότι έχουμε τα χρήματα και να καταθέσουμε εξ αρχής μία εγγυητική 20 εκ. ευρώ. Εμείς αυτό προτείνουμε που είναι ακόμη πιο απλό.
Σχετικά με την αποχώρηση του πρίγκιπα σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως στην Arboris για να φέρει πρόταση, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Τρίτη: «Όχι, δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. Δεν θα αποσυρθούμε. Θα το κάναμε μόνο αν προχωρούσε με άλλο επενδυτή που θα είχε φέρει πρόταση. Αυτό δεν είναι πρόταση της Arboris. Με τέσσερα «αν», deal δεν γίνονται», ανέφερε αναλύοντας την πρόταση της Arboris Capital ο Βλάσης Τσάκας και τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχει ασκήσει βέτο στην περίπτωση της Arboris.
Για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στους μετόχους και στα μέλη του ΔΣ, τόνισε: «Ίσως είναι δύο Σαουδάραβες στο νέο ΔΣ, εκτός από τον πρίγκιπα. Οι υπόλοιποι θα είναι Έλληνες και συνολικά θα είναι επτά άτομα. Δεν μπορώ να πω ονόματα. Μόνο ότι οι υπόλοιποι επτά στο εννιαμελές συμβούλιο  θα είναι Έλληνες.
Οι business είναι business και όποιος μπορεί να ακολουθήσει, ας ακολουθήσει. Ο ισχυρός παρασέρνει τους υπόλοιπους. Εμείς θα μπούμε στην αύξηση των 15 εκ. ευρώ και στην συνέχεια να γνωρίζουν ότι θα μπουν και τα 55 εκ. ευρώ.
Εμείς μεθαύριο (Τετάρτη) είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το MoU που ουσιαστικά είναι το 80% της συμφωνίας. Αυτοί που περιμένουν ότι ήταν παιχνίδι του Βαρδινογιάννη, κάνουν λάθος. Ο,τι έχω πει από την αρχή μπαίνει σιγά σιγά στο τραπέζι. Εγώ θα πω ότι μία τέτοια απόφαση του Δ.Σ. θα είναι για μας Casus Belli. Να σας πω επίσης ότι κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι στα πλάνα μας. Ορισμένοι σπρώχνουν τις εξελίξεις με τέτοιο τρόπο για να κρατηθούν εκεί που είναι».
Για το πως ο πρίγκιπας σκέφτηκε να επενδύσει στην Ελλάδα αυτή την εποχή και σε ένα πρωτάθλημα που είναι αναξιόπιστο: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το λέτε αυτό. Η Ελλάδα είναι μία πάρα πολύ ελκυστική χώρα. Όποιος επενδυτής με μακρινό μάτι το βλέπει, το κυνηγάει... Το πρωτάθλημα το ξέρουμε ότι είναι αναξιόπιστο, αλλά αυτό θα αλλάξει. Όταν μιλάμε για μία επένδυση 300 περίπου εκ., γιατί εκεί θα φτάσει το τελικό νούμερο, τότε ζητάς και πετυχαίνεις να αλλάξεις όλες τις καταστάσεις».
Για την αμερικανική εταιρία που βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει το design του νέου γηπέδου στο Βοτανικό: «Μιλάμε με την No1 εταιρία στον κόσμο για αυτή τη δουλειά, την populous».
Υπάρχει μία αντίληψη, ότι η πλευρά του Βαρδινογιάννη απαντά εντός της ημέρας, ενώ η δική σας πλευρά καθυστερεί χαρακτηριστικά. Τελικά ποιος θέλει από τους δύο πιο πολύ να γίνει το deal; O πωλών ή ο αγοραστής; «Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, Οποιαδήποτε πρόταση έχουμε πρέπει να επικοινωνήσουμε με τη Σαουδική Αραβία και μετά να πάρουμε την απάντηση. Ο κ Βαρδινογιάννης αποφασίζει μόνος του και απαντά άμεσα. Αλλά και πάλι, αυτό είναι σχετικό. Δεν απαντάει και αμέσως. Μην τρελαθούμε, κιόλας. Αν δείτε τις τελευταίες εξελίξεις, σήμερα Δευτέρα εμείς έχουμε στείλει ένα προσύμφωνο. Να δούμε πότε θα πάρουμε την απάντηση. Αν αύριο γίνει αποδεκτό και όλα πάνε καλά, τότε την Τετάρτη θα οριστεί η μέρα υπογραφής».
Πότε θα έρθει ο πρίγκιπας; «Ο πρίγκιπας θα γίνει μία προσπάθεια να έρθει την επόμενη εβδομάδα για να δει και το παιχνίδι με την ΑΕΚ σε ένα γεμάτο ελπίζουμε Ολυμπιακό Στάδιο. Εγινε ήδη επαφή του κ.Βαρδινογιάννη με τον πρίγκιπα».
Για το deal με τον ΠΑΟΚ που δεν προχώρησε: «Για την συμφωνία με τον ΠΑΟΚ είχαμε κανονίσει να υπογράψουμε ένα προσύμφωνο με τον κ. Μπατατούδη, ωστόσο, εκείνη την εποχή είχαν γίνει κάποιες αποδεσμεύσεις παικτών όπως του Βενετίδη και τελικά καθυστερήσαμε και στο τέλος δεν προχώρησε. Ίσως να είχα κι εγώ ευθύνη, γιατί δεν είχα δέσει καλά τη δουλειά. Η πρόταση που είχα φέρει ήταν από την Αργετινή. Βέβαια, μετά από περίπου δύο μήνες η χώρα κατέρρευσε και φυσικά το θέμα σταμάτησε εκεί και δεν επανήλθα...».
Για το πως και πότε γνώρισε τον Σουλτάν και με τί ασχολείται τελικά αφού έχει εμπλακεί με οικονομικά, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κλπ: «Τον πρίγκιπα τον γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο μέσω ενός συγγενικού του προσώπου. Κοιτάξτε, για το κάνουμε πιο απλό, εγώ ασχολούμαι με ότι μπορεί να φέρει λεφτά. Απλά».
Για την επένδυση στο γήπεδο του Βοτανικού: «Εξαρτάται πως θα βάλεις τα λεφτά σου. Αν επενδύσεις σωστά θα πάρεις περισσότερα. Αν θέλεις να τα πετάξεις, θα τα πετάξεις. Εμείς στο δικό μας πρόγραμμα έχουμε υπολογίσει ότι μετά από τρία χρόνια από την κατασκευή του Βοτανικού θα έχουμε κάνει την απόσβεσή μας, θα έχουμε ξεχρεώσει και θα έχουμε πάρει τα λεφτά μας πίσω, και θα βγάζουμε κέρδος».
Για το κεφάλαιο μεταγραφές: «Θα γίνουν. Αυτό είναι δεδομένο. Ο Κυργιάκος που έχει ακουστεί όχι. Ο Τζαβέλας όμως ναι. Μας ενδιαφέρει πιο πολύ από τον Τέβες ο Τζαβέλας. Ονόματα θα ακουστούν πάρα πολλά. Ο Τζαβέλας όμως είναι Έλληνας, 23 ετών εξελίξιμος και μας ενδιαφέρει. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία, όμως έχουμε ήδη μία λίστα με πέντε ονόματα που είναι όλοι διεθνείς στις χώρες τους και θα έρθουν τον Γενάρη. Ο Σικαμπάλα είναι ένας παίκτης που τον θέλουμε πολύ. Η Αίγυπτος είναι μία χώρα που έχει πολύ έντονο ενδιαφέρον.
Μέσα στις προθέσεις μας είναι να γίνει μία πολύ μεγάλη μεταγραφή. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ούτε να δώσουμε πολλά χρήματα. Η μεγάλη μεταγραφή θα γίνει με την μορφή χορηγίας. Είναι πολύ μεγάλο γνωστό όνομα και μόνο από τη φανέλα του θα γίνει απόσβεση πολύ γρήγορα. Η μία χορηγός εταιρία είναι από τη Σαουδική Αραβία και δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων».
Θα πάτε στο Καραϊσκάκη: «Θα πάω στο Καραϊσκάκη. Δεν έχω πρόβλημα, ίσα – ίσα έχω αρκετούς φίλους Ολυμπιακούς. Όχι όμως να έχουμε τίποτα Καλόπουλους, γιατί τότε... θα έχουμε άλλα».
Για τα εξωαγωνιστικά θέματα, δήλωσε: «Δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμη αλλά δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια έξω από το γήπεδο. Αυτή η απόφαση της Σούπερ Λιγκ είναι για γέλια. Ανέβηκε ο Λεβαδειακός που συμμετείχε στο πιο καραμπινάτο στήσιμο και έμεινε έξω η Λάρισα με μια σοβαρή επένδυση».
Τέλος, για τα όσα δήλωσε στην αρχή σχετικά με την συνεργασία του με τον πρίγκιπα και το πως είναι συνέταιροι αφού εκείνος δεν βάζει χρήματα, διευκρίνησε: «Ναι, είμαστε συνεργάτες. Εγώ μπορεί να μην βάζω χρήματα, βάζω όμως την ιδέα. Οι ιδέες όπως ξέρετε πληρώνονται. Δισεκατομμύρια έχουν δοθεί για τις ιδέες. Και το facebook μια ιδέα ήταν...», κατέληξε.