powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στη φυλακή 4 για τη δολοφονία Φιλόπουλου

Από 10 έως 16 χρόνια καταδικάστηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην λεωφόρο Λαυρίου.
Αναγνωρίζοντας σε όλους ελαφρυντικά, το δικαστήριο επέβαλε από 10 χρόνια κάθειρξη στους Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο, 12 χρόνια στον Βασίλη Ρουμπέτη (και στους τρεις με την κατηγορία της συνέργειας), ενώ σε 16 χρόνια καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, Χρήστος Σακάτης. Aναλυτικά οι ποινές:

-Στον Νίκο Βαγιόπουλο, 10ετής κάθειρξη όπως και πρωτόδικα, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.
-Στον Βασίλη Ψυκάκο, 10ετής κάθειρξη όπως και πρωτόδικα, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.
-Στον Βασίλη Ρουμπέτη, 12ετής κάθειρξη, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Σε πρώτο βαθμό, ο ίδιος είχε αθωωθεί.
-Στον Χρήστο Σακάτη, 16ετής κάθειρξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε πρώτο βαθμό, στον ίδιο είχε επιβληθεί η ποινή των ισοβίων.
Από την ποινή του Σακάτη θα αφαιρεθούν τα πέντε χρόνια για τα οποία κρατείται ήδη, ενώ από εκείνη του Ρουμπέτη θα αφαιρεθούν οι 18 μήνες της προφυλάκισής του.
Οι Σακάτης, Ψυκάκος και Βαγιόπουλος θα οδηγηθούν απευθείας στις φυλακές, ενώ για τον Ρουμπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, διότι δεν παρευρέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο.
Νωρίτερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους της δίκης για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου πριν από περίπου πέντε χρόνια στη Λεωφόρο Λαυρίου
Ο Νίκος Βαγιόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ελαφρυντικά προτέρου έντιμου βίου.
Ο Βασίλης Ρουμπέτης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (3-2) για απλή συνέργεια χωρίς ελαφρυντικά. Δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.
Ο Βασίλης Ψυχάκος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ελαφρυντικό προτέρου έντιμου βίου.
Ο Χρήστος Σακάτης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας.
Οι δικηγόροι και των τεσσάρων κατηγορούμενων ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά λόγω καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη