powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

To CAS εκθέτει τη FIFA

 «Κόλαφο» για τη FIFA αποτελεί η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης (CAS), που δικαίωσε εν μέρει τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.
Ο πρώην πρόεδρος της ασιατικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας είχε τιμωρηθεί από τα αρμόδια όργανα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με δια βίου αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που αφορά τον αθλητισμό. Η ποινή επιβλήθηκε στον αξιωματούχο από το Κατάρ όταν κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία μελών από την Καραϊβική (Τρίνινταντ & Τομπάκο), στην προσπάθειά του να συλλέξει ψήφους καθώς τότε διεκδικούσε τον προεδρικό θώκο από τον νυν πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.
Η απόφαση του CAS δεν αθωώνει τον Μπιν Χαμάμ, όμως και μόνο το ότι αποφαίνεται πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την επιβολή τόσο αυστηρής ποινής αποτελεί «άδειασμα» στην επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας της FIFA, που είχε σπεύσει να επιβάλλει την ανώτατη των προβλεπόμενων ποινών στον Ασιάτη παράγοντα.
Από την πλευρά της, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για την απόφαση, υπογραμμίζοντας ότιακόμη κι έτσι «ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ δεν αποδείχθηκε αθώος».