powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στη φυλακή ο πρόεδρος της Φενέρ για τα σικέ ματς

Στη φυλακή ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε για στημένα παιχνίδιαΜε ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ για την την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατ. λιρών και του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα στην ομάδα.

Αρχικώς, η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε απαλλάξει τις 16 τουρκικές ομάδες που φέρονταν να έχουν συμμετάσχει σε συνολικά 22 «στημένα» ματς με το αιτιολογικό πως δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για την ενοχή τους. Τα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη.

Ο Γιλντιρίμ έχει ήδη εκτίσει ένα διάστημα ως προφυλακιστέος και θα περιμένει το αποτέλεσμα της έφεσης μέχρι να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πολλοί οπαδοί της «Φενέρ» ξενύχτησαν έξω από το δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της ομάδας που συνεχίζει να δηλώνει αθώος και ζητεί την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία.

Συνολικά 93 άτομα από το χώρο του ποδοσφαίρου, διοικητικά στελέχη, προπονητές και ποδοσφαιριστές, ήταν μεταξύ των υπόπτων με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν την προφυλάκιση 21 συνολικά.