powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Νομολογία Α.Π. για ναρκέμπορους: "Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια"

Αυστηροποίησε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τις ποινές που θα επιβάλλονται στους εμπόρους ναρκωτικών και έτσι θα τιμωρούνται πλέον με ισόβια κάθειρξη όσοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών που προσδοκά  όφελος πάνω από 75.000 ευρώ, χωρίς να ενδιαφέρει πόσοι είναι οι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.
Η απόφαση της Ολομέλειας του ΑΠ, θα αποτελέσει «πυξίδα» για όλους τους δικαστές ως προς την ποινική μεταχείριση χιλιάδων κατηγορουμένων εμπλεκομένων σε υποθέσεις ναρκωτικών.     
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκου Παντελή, απέρριψε το αίτημα κατηγορουμένων να επιμερίζεται το ποσό των 75.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εμπλεκομένων στη διακίνηση ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια να  αποτραπεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο με την απόφασή του έβαλε φρένο στον νομοθετικό κατρακύλισμα της μείωσης των ποινών των κατηγορουμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι νομοθετικών τροποποιήσεων  οι οποίες ναι μεν προέβλεψαν αύξηση των χρηματικών ποινών από 50.000 έως 1 εκατ. ευρώ (ήταν από 29.412 έως 588.235 ευρώ), αλλά ταυτόχρονα καθιστούσαν δυσκολότερη την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης.