powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Αποκάλυψη στη "Δίκη": "Οπαδοί της Παρτιζάν έρχονται στο ΟΑΚΑ"! - Κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στην Eισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται τα στοιχεία για το ενδεχόμενο επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία εποπτεύει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαβίβασε τα στοιχεία και μία ανώνυμη επιστολή, η οποία περιγράφει με ανατριχιαστικό τρόπο πως παρεισφρύουν χούλιγκανς στους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων. 

Μάλιστα για τον τελικό του Σαββάτου, επισημαίνεται ότι «υπάρχουν πληροφορίες για κάθοδο στην Αθήνα οπαδών της Παρτιζάν Βελιγραδίου, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με τους φίλους του ΠΑΟΚ». Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές διαθέτουν στοιχεία ότι περίπου 50 οπαδοί της Παρτιζάν θα ταξιδέψουν οδικώς και σιδηροδρομικώς, έχοντας μάλιστα στη διάθεσή τους εισιτήρια του τελικού. Εμπλοκή Σέρβων χούλιγκανς είχε αναφερθεί στον προηγούμενο τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που έγινε στο Βόλο. 

Σε αυτή την κατεύθυνση η αστυνομία θα απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση φιλάθλου την Παρασκευή. Θα τηρηθεί με ακρίβεια το σχέδιο για μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ αποκλειστικά το Σάββατο, ημέρα του αγώνα.      


ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ "ΔΙΚΗΣ" ΓΙΑ "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"
Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου απέστειλε στο τμήμα αθλητικής βίας την έρευνα για πρόκληση επεισοδίων ενόψει του τελικού. Ο κ. Σιμιτζόγλου διενεργεί προκαταρκτική για μία ανακοίνωση του συνδέσμου φίλων της ΑΕΚ Original και παράλληλα ερευνά όσα αποκαλύφθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα στην τηλεοπτική «Δίκη» για «ραντεβού θανάτου» μεταξύ των οπαδών των δύο φιναλίστ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος, μέλος του δ.σ. της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Στην επιστολή του ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει «εγκληματικές πλημμέλειες στον προηγούμενο τελικό Κυπέλλου» και τονίζει ότι «θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές το επόμενο Σάββατο». Ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος έχει 4 θητείες στο δ.σ. της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, στοιχειοθετεί ως εξής τις προτάσεις του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού:
-         Νομοπαρασκευαστική επιτροπή από δικαστικούς λειτουργούς με εμπειρία στα θέματα αθλητισμού για αλλαγές σε πειθαρχικό κώδικα και ΚΑΠ.
-         Η ποινή της αφαίρεσης βαθμών να αφορά πάντα την επόμενη αγωνιστική σεζόν (φυσικά αποκλειστικά για θέματα βίας).
-         Οι χρηματικές ποινές να είναι εξοντωτικές και όταν δεν καταβάλλονται να αφαιρούνται βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα.
-         Να καταργηθεί η ποινή της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και το ματς όταν διεξάγεται να γίνεται με παρουσία σχολείων ή οικογενειών με έσοδα για κοινωφελείς σκοπούς.
-         Οι τιμωρίες γηπέδων να εκτίονται μόνο σε αγώνες με τη συγκεκριμένη αντίπαλη ομάδα.
-         Η υποκίνηση σε εγκλήματα οπαδικού μίσους να επιφέρει εξοντωτικά πρόστιμα σε ομάδες και αξιωματούχους.
-         Να αυστηροποιηθεί η διαδικασία αναγνώρισης των συνδέσμων φιλάθλων.
-         Οι ομάδες που τιμωρούνται για πρόκληση επεισοδίων ή ρίψη αντικειμένων να διαθέτουν την επόμενη σεζόν μόνο εισιτήρια διαρκείας.
-         Σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων από μέλη συνδέσμων, να ανακαλούνται τα εισιτήρια διαρκείας όλων των μελών και η άδεια λειτουργίας του συνδέσμου.
-         Οσες ομάδες τιμωρούνται πειθαρχικά, να χάνουν το δικαίωμα μετακίνησης των οπαδών τους στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Και αγώνα της Super League ανίχνευσε για στοιχηματική απάτη το σύστημα της Sportradar. ΗUEFA απέστειλε στην ΕΠΟ ως ύποπτο το ματς Λαμίας – Απόλλωνα Σμύρνης που έγινε στις 14 Απριλίου 2018 και έληξε 0-0. Παράλληλα εστάλησαν άλλα 3 ύποπτα ματς της Football League με πρωταγωνίστρια την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας:
24-3-2018 Αιγινιακός – Απόλλων Λάρισας 1-2
4-4-2018 Απόλλων Λάρισας – Καλλιθέα 4-3
15-4-2018 Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας 3-1