powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Επιστολή δικαστή δικαιώνει τη "Δίκη"!

Από τον ιστότοπο ΔΙΚΑΣΤΗΣ (dikastis.blogspot.gr), η από 27.8.2018 επιστολή της Πρωτοδίκου Αθηνών κ. Θάλειας Κυριακίδου με την οποία δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την με οποιονδήποτε τρόπο επανεπιλογή και ορισμό της στα δικαιοδοτικά - πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ:
«Αθήνα, 27 Αυγούστου 2018 …
… Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4326/2016, όπως αρχικά ίσχυε, συγκλήθηκε από τον τότε Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών η Ολομέλεια του Δικαστηρίου και  με την υπ’ αριθ. 3/2015 απόφασή της, αφού διέγνωσε ζητήματα συνταγματικότητας, καθόρισε την διαδικασία της σύνταξης και αποστολής του καταλόγου των Προέδρων Πρωτοδικών και Πρωτοδικών για την στελέχωση των δικαιοδοτικών – πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ…
… Μετά την προ ολίγων ημερών ψήφιση του άρθρου 36 παρ. 1 του ν. 4559/2018 προβλέπεται πλέον στην ΕΠΟ η δυνατότητα να επιλέγει και να ορίζει για μια επιπλέον τριετία και από τους ήδη υπηρετούντες στα δικαιοδοτικά και πειθαρχικά όργανα Δικαστικούς Λειτουργούς.
Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι κατά την κρίση μου αφενός μεν η συγκεκριμένη διαδικασία στερείται πλέον ερείσματος στο θεσμικό πλαίσιο της ρύθμισης της υπηρεσιακής κατάστασης των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, αφετέρου δε, επί της ουσίας, αν δεν καθιστά άνευ αντικειμένου, τουλάχιστον σχετικοποιεί την ανωτέρω απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου να αποστέλει ανά τριετία καταλόγους στην Ε.Π.Ο., σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ την με οποιονδήποτε τρόπο επανεπιλογή και ορισμό μου στα ανωτέρω όργανα και σας ζητώ να διαβιβάσετε το σχετικό αίτημά μου αρμοδίως…».

Το ερώτημα είναι εύλογο:
Μόνο όσοι αποχωρούν έχουν την παραπάνω άποψη;