powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η ξεσπιτωμένη Εθνική, οι εξαγγελίες Γραμμένου και η αυτονομημένη "ομάδα εργασίας"

Επιχειρώντας να δώσει απάντηση σε κουίζ της "Δίκης", ο αναγνώστης Γ.Μαρκόπουλος αναδεικνύει ένα από τα κορυφαία ζητήματα που (θα έπρεπε) απασχολούν τη διοίκηση της ΕΠΟ:

"Επικοινωνώ γιά πρώτη φορά μαζί σας και θα επιχειρήσω να λύσω το Κουίζ της στήλης 
της 15.02.2019 :"Ποιός θα είναι ο επόμενος μεγάλος πονοκέφαλος της Ε.Π.Ο.?"
Ο επόμενος μεγάλος πονοκέφαλος της Ε.Π.Ο. θα είναι η δημιουργία του Νέου Προπονητικού Κέντρου
των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου με επικείμενο κίνδυνο να εξελιχθεί σε τραγωδία για τις Εθνικές ομάδες
αφού η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει γιά την ανάπλαση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού που θα έχει άμεση
συνέπεια την κατάργηση του υφισταμένου Προπονητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά.Σημειωτέον ότι όλες οι Δημόσιες
υπηρεσίες που ήταν εγκατεστημένες έχουν ήδη αποχωρήσει και μεταστεγαστεί.
Σας καλώ να αναδείξετε το σοβαρό αυτό θέμα γιά να μην ζήσουμε την ημέρα που οι Εθνικές μας Ομάδες Ποδοσφαίρου δεν θα έχουν που να προπονηθούν και θα παρακαλούν δεξιά και αριστερά να τους παραχωρηθούν χώροι προετοιμασίας για τις διεθνείς τους υποχρεώσεις.
Την  υψίστης σημασίας γιά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου , δημιουργία του Προπονητικού Κέντρου ,του "Σπιτιού",  των Εθνικών Ομάδων ποδοσφαίρου νομίζω ότι είναι περιττό να την αναλύσω.Εξ' άλλου την έχει κατανοήσει πλήρως ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος και στην  συνέντευξή του μετά την συνεδρίαση Ε.Ε.της Ε.Π.Ο.  στην Θεσσαλονίκη την 20.11.2017 δήλωσε πως θα είναι πρώτιστο μέλημα της διοικήσεώς του.Του δίδεται η ιστορική ευκαιρία να γραφτεί με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Ε.Π.Ο. και του ελληνικού ποδοσφαίρου ως θεμελιωτή και δημιουργού του Προπονητικού Κέντρου, του ΣΠΙΤΙΟΥ, των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.
Πράγματι, με την απόφαση της 20.11.2017 της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. "συστήθηκε ομάδα εργασίας γιά την εύρεση χώρου δημιουργίας του νέου προπονητικού κέντρου των Εθνικών Ομάδων αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Τάκη Παπαχρήστο, τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Βρακά, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. κ. Αστέριο Αντωνίου και τα μέλη της Ε.Ε. κ.κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, Σταύρο Ψαρρόπουλο, Λεωνίδα Θωμαίδη και Τάκη Αγραφιώτη.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Livesport της 31.01.2019 με τίτλο  "Πάει Σπάτα η Εθνική" αναφέρει ότι έχει γίνει επαφή της Ε.Π.Ο. με τον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος και ότι "έχει εντοπισθεί μεγάλο οικόπεδο, αλλά πρέπει να βρεθούν τα απαραίτητα  κονδύλια γιά την κατασκευή του αθλητικού κέντρου" .
Μετά την παρέλευση δέκα πέντε και πλέον μηνών λειτουργίας της παραπάνω "ομάδας εργασίας" γεννώνται τα παρακάτω εύλογα αλλά και αγωνιώδη ερωτήματα:
1. Ποιά είναι τα ευρήματα της παραπάνω ομάδας εργασίας;
2. Πότε και ποιός θα ενημερώσει υπεύθυνα το φίλαθλο κοινό γιά τις επαφές της Ε.Π.Ο.(ποιός την εκπροσώπησε) με τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, γιά τον τρόπο που διεξάγεται η έρευνα και την πορεία της γιά αυτό το τόσο σπουδαίο θέμα;
3. Τι προδιαγραφών χώρο  ερευνά;
4. Το "μεγάλο οικόπεδο" που εντοπίστηκε , σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ιδιωτικό, δημοτικό ή δημόσιο;  Τί έκταση και πολεοδομική χρήση έχει; 
5.  Από ποιά διαγωνιστική διαδικασία (εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω καμμία)  προέκυψε ο εντοπισμός του "μεγάλου οικοπέδου" στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως αναφέρει το ανωτέρω δημοσίευμα;
     Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος στην ομιλία του προς την Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. της 29.06.2018 ανέφερε 
     ότι έχουν εξασφαλιστεί 4,5 εκ. ΕΥΡΩ από την UEFA γιά την κατασκευή του προπονητικού εθνικών ομάδων, "μόλις δημιουργηθεί
     και το σχετικό τεχνικό πλαίσιο".
      Η UEFA , είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες - μέλη της γιά την κατασκευή υποδομών μέσω     του προγράμματος "UEFA HatTrick Programme".Ολο το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της UEFA. Aν ανατρέξει κανείς στο προσάρτημα C (ANNEX C) θα δεί ότι ρητή και κατηγορηματική προυπόθεση γιά την χρηματοδότηση υποδομών είναι η 
προηγούμενη διενέργεια ανοικτών και διάφανων διαγωνισμών από την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - μέλος.
Προφανώς ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος , ως νομικός, αυτόν τον διαγωνισμό εννοούσε  όταν μιλούσε στην Γ.Σ. περί "σχετικού τεχνικού πλαισίου".
 6. Επειδή δεν διανοούμαι να πιστέψω ότι θα ενέκρινε ο κ. Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. , ως νομικός, διαδικασία ευρέσεως χώρου γιά το προπονητικό κέντρο χωρίς την διενέργεια διαγωνισμού, αφού προσβλέπει στην χρηματοδότηση της UEFA και υπό το φως των ανωτέρω, η "Ομάδα εργασίας " που συνεστήθη γιά την εύρεση χώρου, έχει αυτονομηθεί και ενεργεί κατά το δοκούν;
 7. Ποιός τελικά θα  πεί στην "Ομάδα Εργασίας" ότι θα πρέπει να μεριμνήσει γιά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού το συντομότερο δυνατό ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ;
Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου  κατασκεύασε και αποπεράτωσε το 2016 το Προπονητικό Κέντρο των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας  (σε μηχανές αναζητήσεως στο διαδίκτυο μπορείτε να το εντοπίσετε ως Portugal's new "City of Football") με χρηματοδότηση της UEFA μέσω του HatTrick Programme. Εκεί έχουμε τον δικό μας άνθρωπο , τον Κο Santos. Μία επικοινωνία της "Ομάδας Εργασίας"μαζί του  θα ήταν πολύ επιβοηθητική γιά την ίδια.
Σας εκφράζω την βαθειά μου ανησυχία  γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και εύχομαι η Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου της χώρας μας να μπούν και αυτές σύντομα στο δικό τους ΣΠΙΤΙ  πρίν αναγκαστούν από τις επερχόμενες ραγδαίες εξελίξεις να εγκαταλείψουν τον Αγιο Κοσμά".