powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τη νόθευση του ανταγωνισμού και τις κρατικές ενισχύσεις στο ποδόσφαιρο

Η στήλη έθιξε πρώτη το ζήτημα της νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού με κρατικές ενισχύσεις (κρατικό χρήμα) της ΕΡΤ, στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης (που τώρα … ανακάλυψε η Λίγκα ότι … προτιμά να μη γίνει φέτος):
Λάβαμε το εξής μήνυμα, από αναγνώστη:
“Γράφετε για το παχυλό ‘μαρούλι’ της ΕΡΤ και (ορθά) λέτε ότι αποτελεί κρατική ενίσχυση με νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Θα μπορούσε κάποιος που έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δείτε εδώ:
Μάλιστα, ο καταγγέλλων μπορεί να ζητήσει τα στοιχεία του να παραμείνουν μυστικά. Θα πρέπει όμως να έχει έννομο συμφέρον, να είναι κάποια ΠΑΕ, μέτοχος, εργαζόμενος κ.λπ.”

Η στήλη  συμπληρώνει ότι στις 4 Ιουλίου 2016 η Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Σ’ αυτό αναφέρεται ότι μετά από τρεις ξεχωριστές διεξοδικές έρευνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κρατικές ενισχύσεις που χορήγησε η Ισπανία σε επτά επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μπιλμπάο κλπ) έδωσαν σ’ αυτούς αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι άλλων συλλόγων, κατά παράβαση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επομένως, όποιος αισθάνεται αδικημένος απ’ αυτή την επιλεκτική και τουλάχιστον ‘περίεργη ’ χρηματοδότηση μερικών ΠΑΕ, ή και από την τυχόν ‘διαγραφή’ χρεών με την τροπολογία που έρχεται στη Βουλή, ο δρόμος είναι ανοιχτός.