powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αλαλούμ Βασιλειάδη με τις εκλογές

Για τη διενέργεια των εκλογών της ΕΠΟ το καλοκαίρι του 2017, που αναδείχθηκε η διοίκηση Γραμμένου, ψηφίστηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα είκοσι περίπου ημερών δύο διαμετρικά αντίθετες διατάξεις, το άρ. 1 του Ν. 4479/2017 και το άρ. 74 του Ν. 4481/2017.
Σύμφωνα με την πρώτη από αυτές οι εκλογές θα γίνονταν με βάση το νόμο και σύμφωνα με τη δεύτερη που τελικά ίσχυσε, με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ!
Πριν από λίγες εβδομάδες, με την παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 4603/2019, η διάταξη τροποποιήθηκε ξανά (!) ως εξής:
Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του παρόντος’.
Και έρχεται σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδης, με ερμηνευτική εγκύκλιό του με α.π. ΥΠΠΟΑ/γραφείο υφυπουργού/201645/1014, που ΔΕΝ παράγει δίκαιο, και λέει ότι ‘η σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία των γενικών συνελεύσεων των ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων καθώς και των ποδοσφαιρικών σωματείων, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών γα την εκλογή οργάνων και την εκλογή αντιπροσώπων, διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του καταστατικού τους, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του ν. 2725/1999, όπως ισχύει (Α΄ 121)’.
Και δεν παραλείπει να πει, στην προτελευταία παράγραφο της σημερινής εγκυκλίου του, ότι αυτή καταλαμβάνει το ΣΥΝΟΛΟ των ποδοσφαιρικών οργανώσεων που αποτελούν μέλη της ΕΠΟ και δεσμεύονται από το καταστατικό της και τους κανονισμούς της.
Δηλαδή καταλαμβάνει και τη SuperLeague, που είναι μέλος της σύμφωνα με το άρ. 10 του καταστατικού της ΕΠΟ.
Και το λέει μόλις μια μέρα πριν την ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της!