powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Ένα Βήμα Μπρος και Δέκα Πίσω

Εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός γράφει στη "Δίκη":

"Πανηγυρίζουν από τώρα οι «υπεύθυνοι» για τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου,  με την προοπτική να αποφασίσουν τη διεξαγωγή ενός βουβού τελικού κυπέλλου Ελλάδος χωρίς παρουσία φιλάθλων,  με ξένο διαιτητή, που  όμως θα εγκαινιαστεί η χρήση του VAR. Με αυτό τον «έξυπνο»  τρόπο, διατυμπανίζουν πως θα διασφαλίσουν την επιτυχή και ειρηνική έκβαση του τελικού εξαλείφοντας τον κίνδυνο δυσπιστίας και αμφισβήτησης των διαιτητικών αποφάσεων.
-Είναι εκείνοι, που πανηγύριζαν πέρσι και πρόπερσι ότι οι τελικοί της ντροπής, ήταν επιτυχημένοι, όταν  η χώρα, το κράτος και το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτέθηκαν  ανεπανόρθωτα διεθνώς.
-Είναι εκείνοι,  που χωρίς καμία διάθεση ή και ικανότητα  να μαθαίνουν από τα λάθη τους,  αφιέρωσαν συσκέψεις επί συσκέψεων για να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των εισιτηρίων που θα λάμβανε κάθε ομάδα (λες και το πρόβλημα ήταν μόνο ποσοτικό!) χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο για το ποιοτικό φιλτράρισμα εκείνων που θα τα έπαιρναν στα χέρια τους με αποτέλεσμα  να καταλήξουν με τις ευλογίες τους, σε εγχώριους ή ακόμα και «εισαγόμενους» χούλιγκανς με τα γνωστά αποτελέσματα.
-Είναι εκείνοι, που με την έλλειψη βούλησης, την αβελτηρία, την ανικανότητά τους  έχουν στερήσει το κοινωνικό αγαθό του  ποδοσφαίρου από την ελληνική οικογένεια, είναι εκείνοι που καταδέχονται  ανερυθρίαστα να θεωρείται αυτονόητη η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, όταν επιτρέπεται ανεμπόδιστα σε όλες τις ευρωπαικές χώρες και όχι μόνο..
-Είναι εκείνοι, που δεν  έλαβαν κανένα μέτρο  για την εξυγίανση, αναβάθμιση και θωράκιση της ελληνικής διαιτησίας παρά μόνο διόρισαν Πορτογάλο τοποτηρητή διαιτησίας «λύνοντας» το ζήτημα της ελληνικής διαιτησίας, δια του αποκλεισμού των Ελλήνων διαιτητών από αγώνες-ντέρμπι.
-Είναι εκείνοι, που με την απόφαση διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, θα κουνήσουν λευκή πετσέτα ομολογώντας την ήττα τους στη «μάχη» κατά της αθλητικής βίας..
Η αυτονόητη κατάληξη της  πολυετούς «προσπάθειας» για  την απομόνωση της βίας και τη δημιουργία ενός υγιούς και ανταγωνιστικού πλαισίου διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων θα ήταν ένας τελικός κυπέλλου σε κατάμεστο ΟΑΚΑ από  φιλάθλους  και των δύο διαγωνιζομένων ομάδων  (που θα έχουν ποιοτικά φιλτραριστεί ως προς τη διάθεση των εισιτηρίων) με Έλληνα διαιτητή και με τους παράγοντες των ομάδων να προβαίνουν σε δηλώσεις που προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι» πριν και μετά την αναμέτρηση...
Αυτό θα ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου…. (και όχι η  αξιοθρήνητη απόφαση- πισωγύρισμα  για λουκέτο στο ΟΑΚΑ που μάλλον σε μνημόσυνο παραπέμπει)..
Αυτό θα ήταν  απόδειξη περίτρανης νίκης της στιβαρής  βούλησης κατά της αθλητικής βίας και των δεινών του ελληνικού ποδοσφαίρου....Και προάγγελος  του ιδανικού για την προσεχή αγωνιστική σεζόν..Αυτό και μόνο..και τίποτα λιγότερο..
Γιατί με τίποτα λιγότερο δεν συμβιβάζεται πλέον ο Έλληνας φίλαθλος, ο μονίμως αδίκως τιμωρούμενος, ένεκα της ανικανότητας εκείνων,  που έχουν επιλεγεί και  εφοδιαστεί με όλα τα μέσα προκειμένου να επινοούν, να εφαρμόζουν και να διασφαλίζουν τα αυτονόητα..
Χριστός Ανέστη".