powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Οι διαπιστώσεις δεν είναι "προγραμματικές δηλώσεις"

Χθες αμέσως μετά την εκλογή του ο - όπως φάνηκε άπειρος στο δημόσιο λόγο - Μ.Λυσάνδρου δήλωσε:
"Να μπορέσουμε να τελειώσουμε ομαλά και να μπορέσουμε να οργανώσουμε το καλύτερο πρωτάθλημα ή το καλύτερο δυνατό πρωτάθλημα που μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε".
Όμως η δήλωσή του αυτή είναι αποκλειστικά και μόνο διαπιστωτική.
Διαπιστώνει δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς τα γνωστά προβλήματα του ποδοσφαίρου που, όπως λέει, περιορίζουν τις δυνατότητες επιτυχίας στα πλαίσια του εφικτού.
Επισημαίνει μάλιστα ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να τελειώσει ομαλά η φετινή σεζόν, ενώ βρισκόμαστε μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της.
Ωστόσο ο ρόλος της Λίγκας, ειδικά στην παρούσα φάση της ατιμωτικής διεθνούς επιτροπείας, δεν είναι να διαπιστώσει τα (διαπιστωμένα από πολλών ετών) προβλήματα και με τη συντηρητική διαχείρισή τους να διοργανώσει ακόμα ένα πρωτάθλημα μέσα σ’ αυτά τα μίζερα, στενά πλαίσια, αλλά θα έπρεπε να έχει ήδη οραματιστεί και να αρχίσει άμεσα να υλοποιεί τις δράσεις που απαιτούνται για να ξημερώσει μια άλλη μέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κορυφής, με καθαρότητα, τάξη, αξιοπιστία και ποιότητα, ώστε το προϊόν να καταστεί εμπορικό και ελκυστικό, χωρίς βία και διαφθορά.
 Αναμένουμε λοιπόν από τον νέο πρόεδρο της Λίγκας να μας αποκαλύψει το business plan, τις ουσιαστικές του "προγραμματικές δηλώσεις", καθώς και τις ισχυρές του δεσμεύσεις – κόκκινες γραμμές.